Какво се случи до този час?

Жълт код е въведен във всички области в източната половина на страната, като предупреждение за значителни валежи от дъжд до 20-30 литра на квадратен метър, а в отделни райони в Североизточна България и повече. В планинските курорти пък новата снежна покривка създава лавинна опасност. Условията за ски са добри, но туристите трябва изрично да спазват маркировката и да са особено внимателни, съветват от Планинската спасителна служба. Шофьорите също да са бдителни. Двама души са загинали, а 14 са ранени при пътни инциденти в страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР. От Агенция "Пътна инфраструктура" пък уверяват, че 704 машини са на терен и обработват пътните участъци.

Природният газ ще е с близо 30% по-евтин от февруари и ще се продава за около 130 лева за мегаватчас без такси и налози - това обяви изпълнителният директор на "Булгаргаз" Деница Златева по време за обсъждането на цените в енергийния регулатор. За сравнение този месец цената на синьото гориво е в размер на 179,33 лева за мегаватчас.

Бившият американски президент Доналд Тръмп смята, че би могъл да договори прекратяване на конфликта в Украйна за 24 часа. "Ако аз бях президент, войната между Русия и Украйна никога нямаше да се случи. Но дори и сега, като президент, бих могъл да договоря прекратяване на тази ужасна война в рамките на 24 часа", цитира "Нюзуик" думите на Тръмп в публикация в социалната мрежа Truth Social. Тръмп неведнъж е предупреждавал, че ситуацията в Украйна може да прерасне в трета световна война. По-рано, коментирайки действията на администрацията на сегашния президент на спрямо Украйна, Тръмп заяви, че конфликтът трябва да бъде прекратен със споразумение, а не да се изпращат милиони долари помощ на Киев.

"На първо място родителите трябва да бъдат пример за децата си, без агресия, която може да бъде пренесена след това върху учителите" - това е само един от знаковите коментари по днешния ни въпрос "Санкции за родители при лоша дисциплина на детето в училище. Да или не?".

Кои са другите ваши коментари, които ни впечатлиха, чуйте в този подкаст:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

Бившият британски премиер Борис Джонсън е заработил близо 1 милион паунда само за месец извън парламента. А как точно, чуйте в обедните Podcast новини. 

А какво ще кажете за това?

"Санкции за родители при лоша дисциплина на детето в училище. Да или не?", ви питаме днес. До този момент превес имат отговорите "Да. Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни на e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставите име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.