Левицата настоя отпускът от 2010-а да не се губи

Отпускът за 2010 г. да не се губи, а да може да се ползва безсрочно, предлагат от Коалиция за България промени в Кодекса на труда, които вече са внесени в деловодството на парламента.

Обратно в новината

Коментари - Левицата настоя отпускът от 2010-а да не се губи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пхпхппх абе кой беха тези леви те бре????

НАПРОТИВ, трябва да се загуби отпуска за 2010, който не е взет навреме, за да се научат на ред. И работници и работодатели !

Ред си има - има си Кодекс на Труда, има си и решение на Съда, в които ясно е записано, че отпуската не се губи. Проблема на ГЕРБ-ерки като теб е, че за вас "ред" не е това, което пише в закона и съда, а това, което ви се струва справедливо на вас, нищо, че е незаконно. И винаги ако може така да прецакате някой - я ми кажи, ти, в частен план, какво ще спечелиш, ако аз си загубя отпуската? По-умна ли ще станеш, по-лесно ли ще си плащаш кредита за панелката, дето си взела на идване от село към София, какво точно?

Миналата година шефа не искаше да ми даде отпуск, когато исках, защото фирмата имала нужда от мен точно тогава. В отговор му казах че след като съм толкова ценен искам по-висока заплата, но той ми отговори че било криза и не можело....аз му теглих една на нещастника и напуснах работа, защото за мен е много по-важно да отида на море от колкото да угаждам на някакъв комплексар с болни амбиции. Така стоят нещата в частните фирми. Ако според закона неизползваната отпуска не може да се прехвърля, тогава всички работещи в частните фирми ще бъдат ощетени.

Споко - балами много - намерил ти е заместник. Нещата ще се пооправят когато баламите посвършат и работодателите се постреснат и се научат да си ценят добрите работници..

ПАК СЕ ЗАГРИЖИЛА ЗА ТЕЗИ С ДЪЛГИТЕ ОТПУСКИ!!!

така е приятел като нема досиета и нема за кво да дрънкат, сега се сетили за тези глупости отпуските да си баят. ма те са си такива нема да се променят, не им обръщаи внимание

Tая няма ли да влиза в затвора?

ОТНОВО НИ ПРАВЯТ НА АБДАЛИ - ОТПУСКИТЕ СА ВЗЕТИ. НИЩО НЯМАТ ДА ВЗЕМАТ. ТОВА СА САМО "ОТПУСКИ НА КНИГА". ТЕ ДАЖЕ СА ПРЕКАРАНИ ПО ДЪРЖАВНИ ПОЧИВНИ БАЗИ И ПО ХОТЕЛИТЕ НА "БЛАГОДАРНИ " БИЗНЕСМЕНИ.

Отпускът да не се губи,а ползва в почивните бази "слънчев ден" за сметка на ЦК....ама хубаво Ви беше а?

Да бе, да- те пък почиваха в многозвездни почивни бази зад граница!

Требе да си много гьонсурат, след всичко, което се установи за Маслрова, тя да се появява в публичното пространство.

Съгласен съм. При условие, че обаче Цвъцко се появява след всичко, дето лъсна за него си мисля, че тия хора, независимо от коя партия са срам нямат - явно безочието цвят няма.

Определено има цвят - категорично! И той е червеният!Въпреки че те дори не се зачервяват затова че докараха България до последното място в Европа!

Та какво и е лявото на "левицата"?

Ами все за нещо "левицата" (която 4 години провеждаше откровена дясна политика) трябва да настоява. Иначе съвсем няма да си спомняме, че им "левица".

Какво са виновнитези, които са искали отпуски, но шефовете им не са разрешавали. Абе вие, които още не сте се научили да четете и пишете, защо поне не се поинтересувате от тези неща.

виновни са си работниците, че не са си изискали нещо, което им се полага по закон!

Благодаря ти, че тоя път поне не сменяш ника си, пишейки през 2-3 постинга едно и също . Явно затегнаха контрола от централата на ГЕРБ за плащане на хонорарите и вече не са само по IP.

Ей, много подли тия комунисти, бе

"Отпускът е право, а не възможност, и това право не може със задна дата да бъде отменено, посочи колежката му и бивш социален министър Емилия Масларова." Отпускът Г-жо Масларова е право на всеки трудещ се българин да ползва почивка през годината. При положение, че не си ползваш отпуска - значи не ти трябва почивка, т.е. на работа си почиваш достатъчно добре! Следователно този отпуск не ти трябва и ИЗГАРЯ!

Тъпи популисти...тая за панделата

Масларова, отпускът може да е и право, но кражбата на милиони левове от социалното министерство е престъпление. Ти мисли за престъпленията си, а гражданите все някак си ще си отстоят правата и без тебе. Безсрамни крадци и мафиоти!

тия от БСП стига са давали акъл, ами да вземат да се гръмнат!