Коментари - Емигрант в САЩ дари над $1 млн. на Медицинския университет в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно е дали е поставил условия как да се използва това дарение. Софийският университет е построен благодарение на железните клаузи в завещанието. Имало е много апетити парите да бъдат усвоени по друг начин от политици, водили са се много дела. Аз лично не одобрявам да се раздават като стипендии, ако това не е упомената в завещанието. Много грозно е да се изядат едни пари, които един човек е дал. Ще раздават, ще раздават и ще свършат и този великолепен жест ще потъне в забрава. А виж делото на Евлоги И Христо Георгиеви го знаем и днес.

А ако беше заминал за Съюза? Семейството му шяха да са олигарси и български бизнесмени. Щяха да взимат, не да дават.

Това не е ли същият човек ,който дари близо два милиона лева на ломската цимназия и 500 000 лева на община Лом.Толкова ли е трудно да кажете какви хора са живяли и са се възспитавали навремето,а и сега съм сигурен,че е така в Лом.

Доктор дарил 1 милион долара, сигурно всичките си спестявания. Как се намериха коментатори да бълват злоба след такава новина? Психично болни сме.

психичноболния е той! се едно да те инквизират, кастрират и осакатът. случайно, си застрахован и ти плащат 1 милка застраховка. и ти, с целия си ъкъл, я даряваш на инквизиторъ! какво да му кажеш на такъв..................

- Имал бол пари дал , каза Андрешко и избърса мазната си уста с ръкав.

Когато видя руснак да даде нещо за българската медицина тогава ще ръкопляскам

Не ти ли стига, юроде...че "ръснакът" е дал 200 000 убити и ранени, за да можеш ти, неблагодарния бивш османски роб, да клечиш в панелката си, и да размазваш лайна по благородните си Освободители?

по добре да ги беше хвърлил през терасата! ако беше останал тук, щеше да е живял и умрял като беден и нещастен селски лекар!

pompai

Според мен ,да се дават 20 000 лв на завършел отличник не съм съгласен . По довре да се дават на кандидати искарали отлични отценки, но нямат пари да го завършат.

Е мноу леек тоя дядка ,аз ако бях на негово място за 1 милион $ отвам и давам половината на склуптура ВЕЖДИЧКАТА да ми издялка 1гигантска ГРОБНИЦА в масонски стил от бял мрамор от Карарски /тоскански/мрамор на вьрха с ЗЛАТНА ПИРАМИДА от руско злато 24 карата от Якутия пирамидата да са вьрти 24 по посока на ХЕЛИОС-Сльнцето /като на сттуята на Тюркменбаши/и да е оринтирана по сьзвездието Орион,вьтре ковчег от червен мрамор от Зимбабве от наи скьпия 5КГ маска от ЗЛАТО на лицето украсени с жьлти диаманти по 20 карата кат лябовницата Борислава на Баце и тшркоази в неолиберастки цвят опред пред мраморната пирамида 2 ЛЬВА и 2 ГРИФОНА стиснали в лапите позлатени купи м/у тях фотан с статуя ХЕЛИОС/Аполон яхнал колесница с4 коня обграден от фигури на лебеди,а ше сложа и плочки кат тия пред цьрквата Седмочислинеци Отвьтре ше я санирам ,отсрани шецима СОЛАРНИпанели за помпите на фонтана иосветеление вьтре в коридора на пирамидата Отсрани надпис сьс златни букви ;ЧОВЕК ДОРИ И ДОБРЕ ДА ЖИВЕЕ СЕ ОТЧИТА 70% на БОИКО под него надпис на латински ;QUOD LICOT SHISHI NON LICOT BOVI

Е тоя мноу проЗ дядка по проЗ от лошия матриал наТиквата Бьлгароубиец хвьрляши кинти през терасите Подобре да беше купил храни и лекарсва и да ги натовари на 1 самолет и да ги хвьрли на бедните деца вСомалия Хаити иБангладеш сега паричките ще се облажат някои крадливи дикторчета ГЕРБерасти язьк

Защо обиждаш добър Човек, който освен това не е жив?

Лекар, спасявал човешки животи, дарява голяма част от парите си с благородни цели на български здравни, просветни и обществени институции. Колко са такива като този българин? И точно такъв човек са го смятали за враг на народа. Тези, които са осакатили няколко поколения и са имали наглостта да наричат себе си „българи“.

Много малко са българите като него.Повечето са тъпи,необразовани и намират кражбите за нещо нормално,от което биха се възползвали стига да са на подходящото място и време.

Под благотворителен предлог също се превеждат пари. Интересно какво ли е получил та си плаща?

10000 лв за стипендия, а другите пари - на ГеПи груп за нови плочки пред болницата

един дарява на болници, друг дарява 8 милиона на цска.

Да не се чудите, ако вече няма пълни отличници в МУ-София, къде ще отидат парите на Доктора! В джобовете на тия, които не пишат 6-ци...

Жалкото е, че голяма част от парите ще изтекат под формата на надценки и комисионни. Д-р Георгиев е оставил в сърцето си една друга държава.

Че нали е избягал при комунизма, ква държава да му е в сърцето, освен комунистическа

е избягал още преди 45та, и затова е решил да дарява.. не е знаел що за изверги са комунистите

Ти можеш ли да четеш ??????? Д-р Андрей Георгиев е роден в София през 1921 г. В началото на 50-те години на миналия век той емигрира в САЩ.

По-скоро е избягал от комунизма, който е започнал да разрушава страната в която е живял!!!

Работи и тоя метод на спонтанните моменти на старческо умопомрачение на нЕкви преди да умрат ...не ги е дал на наследниците си, за да ги даде на ваньомитевците

Абе емигрантите плюят по БГ, обаче като отидат и що така я заобичват ??? Даже и милиони пращат!

Ако знаеше, колко си жалък щеше да получиш удар. Разбира се, знанието (за каквото и да е) не е опасно за тебе.

А обясни де ! Преди да напуснат БГ-то се кълнат, че повече не искат и да чуят за нея, пък като поживеят навън почват да пращат пара насам, че и милиони !!!

Щото не знят какви изпражнения като тебе са останаи да живеят в БГ.

на човека, жалко, че е живял в заблуда...

Акъл не му давай

ДЪЛБОК ПОКЛОН ЗА ТАКИВА БЪЛГАРИ !!!!!

Затова сте и на дъното на света, счупиха ви се гръбмаците да се кланяте на парите

Поклон за него, но явно човекът е бил идеалист и просто идея си няма как се краде в БГ и дори в универистетите. Аз не бих дарил пари на страната, която ме е изгонила. Мир на праха му.

Умрял е изоставен и сам, никой американец не му е пукало за него

Преди да пишеш глупости, да беше прочел нещо за него.

Това е само за почит! Поклон пред паметта на този достоен БЪЛГАРИН! Мир и вечен покой на душата му! Апропо: Не се е чуло, камо ли да е и истина някой от се-се-се-ре където са истинските рабойници и клиенти на ДС да дари, да направи нещо за България, нали?! НАРОДЕ ????

В Русия си имат наследници и са си у дома. А тоя американец е бил сам самичък и никой не го е погледнал на старини

Като се бръснеш, как задържаш повръщането, като се гледаш в огледалото?

ЛУД ЧОВЕК. Дарил си плодовета от труда си на мъчителите и гонителите си.

И не само- сега ще му окрадат парите от бялата мафия и ще ги изпотрошат за вили и екскурзийки в чужбина.

Ето това са комунистите, гонят най - кадърните хора в страната, за да се наместят те. Жалко е че университета ще пропилее дарението за стипендии, ама те са си комунисти по душа. Да беше мислил малко доктора, как да ги дари за нещо градивно.

Руски църкви в Германия (град няма да ви посоча, знаем и града) мили ми драскачи, там ходят нашите българи всяка неделя, молят се за вас ..., затова по малко плюйте, било, то Русия, било, то ЕС, било, то Щатите, всяка НЕДЕЛЯ, х р и с т и я н и !!!

Марс

Добре че има още прости хора да си пилеят парите с дарения в Б-я. Хайде на бас че 90% ще бъдат откраднати.

Ти не ги мисли за толкова прости. Със сигурност адвокатурата и наследниците ще следят как и къде се харчат парите и стипендиите.

И ЕС следи как се харчат парите ама Батко и Братко са милионери.

Дълбок поклон, доктор Георгиев !Светла ви памет! Да се надяваме,че читави хора ще решават нататък...!

Направо ме разплака

Напълно подкрепям следното мнение: "180 000 лв. награден фонд за идеен проект за новата Учебно- административната сграда на Ректората. " - това НЕ Е правилно разпределение на парите. С парите да се закупи съвременна апаратура за обучение на студентите, а не да се раздават за "идеи" свързани с удобството на администратори. КРАЖБА НА ЧУЖДИ ПАРИ, ето това ще бъде въпросният конкурс за идеен проект за ела-ме-ритни!

да се четат коментарите. Дребни душици безродни са повечето!!! Кажете Благодаря и помнете жеста на човека и името му, а то от толкова "социалисти" се народиха май само социопати! За българите е дарил и за България! да ви лекуват по-добре елементарните душици.. Благодаря Докторе, от името на всички българи!

Дори и срещу 1 милион долара

вие лижете безплатно, толкова ви стига мозъка!

Забравих най-важното - поклон пред д-р Георгиев, такива хора не се раждат вече! Вместо да дават 180000 хиляди лева, да му направят един бюст и да го сложат пред Ректората!

До какви безумия водят парите хахахайаха майко мила

И в крайна сметка, наследниците на тия дето са го преследвали, сега решават как ще му харчат парите.

Човекът е отворил сърцето си да дари и това е мноооооооого добро. И ще му се отчете като отиде на небето. А тези, които допуснат да не се изхарчат по предназначение, и на тях ще им се отчете на небето - всеки му според делата. Друг е въпроса, че ситуацията в Бг е такава, че когато даваш е добре лично да контролираш дарението и да не даваш просто ей така пари в брой. Т.е. сам да си поръчваш музиката и сам да си я плащаш. Иначе даваш повод за ИЗКУШЕНИЯ и ПАДЕНИЯ...

Хвърлил ги не на ало измамници, а на бели престилки измамници

" 20 000 лв. да бъдат давани на завършилите с пълно отличие студенти..." А защо не като стипендии за отлични, но още учащи студенти? Та нали тогава на повечето млади хора им трябват средства? Как да работиш като сервитьор и да учиш медицина? Или как родители от провинцията да издържат студент в София?! И 180 000 лв ще дадат ей така, като награден фонд за не-знам-си-какво-си. Нема грам мисъл, ама нали парите от небето са дошли, що да не ги прахосваме!

Най малко половината ще ги гепат.

Да ама руснаците дадоха пари за паметника на Бузлуджа да го ремонтираме.... ъъъъ... май европейците бяха. Руснаците се циганят за всяка копейка.

братче..

братче..

За стол за студентите, няма къде да ядат и Ректорат, тъкмо за толкова ще стигнат

само от тоя $1 милион да не би по предначначение да стигнат $10 000 ..

В САШ ги е спечели като е грабил по 40 000$ за операция за апендицит.... лекари са много гнусна клипа в обществото в Сащ, няма нищо човешко в тях, осребряват яко

да не се загрижи за милите американци. Още малко ще изкараш Робин Худ гаден долен крадец, както и комунистите които са крали от богатите и давали на бедните.

А е един изкукуригал възрастен, който като няма ало измамници около него, ги хвърлил на други измамници

С парите да се закупи съвременна апаратура за обучение на студентите, а не да се раздават за "идеи" свързани с удобството на администратори.

Често се случва родолюбиви българи издигнали се в щатите да се сетят за родината. Браво. Едва ли някига ще прочетем новина емигрант в русия дари 5 милиона на пловдивския университет :D

В Русия емигрантите се чустват като у дома си, а в щатите не. Тоя що не е дал доларите на някое негърче?

в Русия троле, никой не се чувства като у дома си. Освен Путьо и обръчите му от олигарси.

Айде бе, що кримчани и донбасци искат в Русия тогава? ?

пред такива ХОРА. А за чугунените кратуни "колко УБАВО беше преди" да четът и да си припомнят и на децата и внуците да разправят.

Нямате администраривна сграда

Колкото еврофондовете отиват по предназначение , толкова и това малоумно дарение ще изпълни предназначението си.....да ги беше хвърлил на улицата по- добре , щеше да е отколкото да се захранвАт кражбите в българия...

Някой негър да ги прибере

"идеен проект за новата Учебно- административната сграда на Ректората. " - това НЕ Е правилно разпределение на парите. С парите да се закупи съвременна апаратура за обучение на студентите, а не да се раздават за "идеи" свързани с удобството на администратори.

Някакъв смахнат емигрант от носталгия по татковината забранил корупцията в бг-то. ..това се казва - вместо да изпише вежди, избил очи... ...сега с целия си акъл е направил едни корумпета още по- богати там....бързо забравиха записите на Наско Циканделов от Господарите....фалшиви дипломи и долари на макс ужас ужас

...заХранил корупцията...

"Някакъв смахнат емигрант" Нещастна душица, нямаш си на представа колко си жалък!

циганин, щяхте да пишеше "българин дари ......" Но понеже не е циганин, а българин, пишете "имигрант дари ...." Жалки подлоги сте!!!

Прав си на 100%. А над 90% от журналята са такива безродни нихилисти!

те са джендърмеристи - обслужват моника и сергей левия педал

Покрай далаверата на бившия ректор излезнаха много публикации как катедрите там са се изпълнили от роднини - свекъра шеф на катедра, снаха му доцентка в друга катедра, или началник на друга катедра, а дъщеря му асистентка в четвърта катедра, понякога връзките не са толкова очебийни, защото жената на началник на една лаборатория работи в частните болници при преподавателки от му- София с бизнес и в частни болници и т.н....ужас ужас...тия хора сами ще си оценяват собствените предложения за проекти и сами ще си отпускат парите за тях

ако знаеш как се назначават наши хора за бордове на директори на болници чак на другия край на страната! няма да се оправи тази държавица мафиотско-шуробаджанашка!

Г- н " УЖАСТ"-ГЛАВНОТО ЗАБРАВИХТЕ ДА ОПЛЮЕТЕ: ЧЕ ТЕЗИ ХОРА СА ПОСТИГНАЛИ ЗАВИДНО ИНТЕЛЕКТУАЛНО РАВНИЩЕ В СЕМЕЙСТВОТО: -ДЪЩЕРЯТА- ЛЕКАР -СНАХАТА -ЛЕКАР- ТЯ НЕ БИ СЕЕ ОМЪЖИЛА ЗА НЕГРАМОТНИК-СИНЪТ ИМ ВЕРОЯТНО СЪЩО Е МЕДИК ТОВА НЕ СЕ ДАВА- НИТО ПОДАРЯВА-ЗА ДА СЕ ДОСТИГНЕ ТАКОВА ОБРАЗОВАТЕЛНО НИВО СА НЕОБХОДИМИ ГОДИНИ УПОРИТ ЛИЧЕН ТРУД НЕ ОПЛЮВАЙТЕ ТАКИВА ХОРА ЗАВИСТА НЕ КРАСИ ЧОВЕКА "Г-н УжасТ"

ТЕ И НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ МНОООГО ОБИЧАТ ДА ПРЕВЕЖДАТ ПАРИ ПО СМЕТКА, АМА ПО СОБСТВЕНАТА СИ !

По сметка, но на децата си, на внуците си, че да има и за деветото коляно внуци !