”Син език” погубил 84 муфлона и лопатар в Кърджалийско

85 умрели животни - муфлони и елен лопатар, са открити в ловните стопанства "Женда" и "Болярци" в Кърджалийско. Най-вероятно причина е болестта "син език".

Обратно в новината

Коментари - ”Син език” погубил 84 муфлона и лопатар в Кърджалийско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дано всички виновни за това да посинеят дано. Да и стане тясно около врата, Вселената си знае работата.

Защо, толкова намаля"СДС", да не би да е заразено от син език?

Последно, колко са муфлоните и лопатарите ...и кой ги е броил - поп или ходжа?

Ей. Пенчо Кубадински и Бай Тошо не можаха да ги отгърмят муфлоните, синия език ги затри.

Рогата кой ги взема? И за колко ще ги продаде? Къде са рогатааааа.....на лопатара също. Сега всички липси ще се припишат на "син език"...авджийте ще се налудуват

В събота и неделя, в софийският зоопарк са умрели як, камила и три гяура от гледачите!

Стига с тоя бизони, бе! То тука цигани не останаха! Тези за трево -опасните се притесняват !

ТАКА ЩЕ Е!!!25Г.УПРАВЛЕНИЕ НА15/15-КОМУНИСТИ,ВСИЧКО ЩЕ УНИЩОЖАТ!!И ПОСЛЕ ВИКАТ:ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯТА.А НЯКОЙ ЗАДАДЕ ЛИ СИ ВЪПРОСА, КОИ СТОЯХА НАЧЕЛО НА РАЗГРАБВАНЕТО- ОТГОВОР:ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ НА ЧЕРВЕНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА СГАН

По въпроса се действа по Сталински- има животни, има болести! Няма животни, няма болести! Е, че ще поскъпне месото и че това единствения източник на доходи на тези хора...На кой управник му дреме за това??? Избори идват и трябва да се спечелят че иначе няма далавери после! Това е!!!

И ти не знаеш какво си искал да кажеш.

Ще те пратя в ГУЛАГ, тъпак! Като си прост чети само, не отговаряй и гласувай за когото ти кажат!!!

От прочетените коментари, разбирам че всички сме единодушни в това, че дъжавата я няма. Но какво трябва да направим за да я върнем и изградим, какво?!?!?!?!?!

някои да е чувал за ,,исландия,,???

Остави я Исландия. Там до сега имаше много малко ориенталци. Естетствено са изолирани от инвазия на паразитно мислещи хора.И там до президента е кокона от богоизбрания народ. Виж ги като им докарат чалми.

Държавата това са Българите. Повече от тях повече България.Не телом. Иска се дух!Но не дух на приспани овце от еврейската песен християнство, не опростачени от еврейската проповед ислям,а на ХОРА.Умни,търпеливи и здрави:-)

Вместо да се хленчи нека се замислим кои са първопричините- тоест предпоставките нещата да не вървят. Та след християнството и комунизмът БЪЛГАРИТЕ забравят старите си традиции как се организира общество. Затова и навсчкъде са само лумпени, оскотяли тарикати, подли шушумиги. Няма как да се оправят нещата ако всички са овчедушни. А как да не са овчедушни като ценностите са подменени. Не е въпрос само да се работи . Иска се иосмисляне, Не философстване , а осмисляне. Но цялата материлана оценка е извратена да се прави във виртуални единици - ПАРИ. Ами то никой не може да похарчи толкова , колкото друг може да напечата. Обаче кой да се досети. Хората се блъскат като гламави само и само да спечелят ПАРИ. Но губят най- ценното пт материята - овладяването на природния ресурс. Това става със животновъдство и земделие- НА ДРЕБНО , семейно. А не подчинено на икономически условности - печалба не в стока и реален ресурс , а колко струва в пари? И вместо да имаш агрономи, ветеринари и пастири имаш - бизнесконсултанти, агромениджъри и координатори по проекти. Хората не са виновни те доброволно са подведени от една световна схема за промяна в стойностите. Отделно пък съвсем конкретно се пречи на релно полезните начинания на хора с тук таме запазен здрав разум. Ако имаше повече хора заети с въдство вместо хотели Родопите щяха да цъфтят, ама на. Село Момчиловци има 500 вили като малки хотели и 5 крави. Милионерите с вилите там половината са с кредити , и БАЧКАТ хората, бачкат. Но за кого ? И какво постигат? Пари. Ок, но парите са неограничен ресурс. Те са имагинерни единици за измерване и разплащане. Но като няма природа, като няма реален ресурс, като е загубено знанието как да се постъпва в такива моменти с природни трудности? А обществото се подвежда по това . И си забравят истинските ценни материални блага и се хукват по виртуалните - пари ( то пък идва наистина от пара- изпарения). Да не говорим,ч ематериланото далеч, далеч не е всичко в човепкия живот .

на базата данни и организация за българското животновъдство , европеиската общност с облекчение прави следният извод през 2000 година: ,,ако го бяхте запазили щяхте да сте от първите в европа,,!!! изводите за вас!!!

Тези болести бяха забравени по времето на соца, държавата се грижеше сериоозно за селското стопанство, животновъдството. А сега? Сега няма държава. Има само алчни за власт и пари хора, на които хич не им дреме какво става в страната ни. Жалки управници, но и ние хората сме съучастници, защото допускаме тази гавра.

Стига с тия соц лъжи бе - 75% от предприятията по време на соца са били на загуба. Ми нали затова другарите смениха строя - щото парите свършиха, кредитираше ви СССР и като спря и край. Може да отидеш в Куба да видиш колко е хубаво да работиш за 15 долара на месец

по скоро е било обратното. На загуба са били много малко предприятия, защото всичко е било планирано. Друг е въпроса как е било планирано. И сега всичко се планира...поне в западна европа...Германия, Франция...и се плланира добре що годе. А тук у нас не! тука се крадат парите и след мен потоп.

АВИ ТО ОТ ТАЯ МРЪСНА ДЪРЖАВА-ТУРЦИЯ-КОГА Е ДОШЛО НЕЩО ХУБАВО-НИКОГА!! И НЯМА И ДА ДОЙДЕ!!

Синия език дойде от Гърция. Май.

На практика е унищожена цялата популация на муфлони създавана десетилетия. Повече муфлони няма да има. Както няма да има индустрия и промишленост. Ще останат само бедни, прости и негодни за нищо скотове.

Разрушени са всички структури, но там все още "работят" и са на заплати ликвидатори.Например с потрес научих, че държавата е преустановила залесяването и дори да сте доброволец няма от къде да намерите дръвчета за залесяване.Аз откопавам издънки на акации и ги засаждам с голям труд.Като ме питат какво засаждам и им кажа занемяват.

Резултатите от ликвидирането на държавната ветеринарна служба се отприщиха. Дребните преживни измират от син език, едрите бъкат от туберкулоза, пасищата са заразени с паратуберкулоза и още , и още... А Агенцията по храните бъка от дългокраки, полуголи експертки и велики началници, които хал-хабер си нямат от здравеопазване на животните. Малкото читави специалисти биват наврени в миша дупка и не им се дава възможност да гъкнат. Хората, които се занимават с животновъдство, не са наясно какво става и може би, поради това си мълчат. Пари за диагностикуми и лекарства няма, но за това пък шефовете на агенцията сменят скъпи автомобили през тримесечие. И няма кой да разтърси тази прогнила система... И отникъде "взорът надежда не види"...

Уродливо творение на ГЕРБ е БАБХ и здравеопазването на животните не трябва да е негова работа. Ветеринарите трябва да се извадят от БАБХ и да се занимават с животните, а не с хората.

Това е резултата от 25 години самотек,каквото стане ,каквото дойде,да се молим на бог.Пълен хаос във всичко.

Чакайте още разрешение от ЕС да за закупуване на ваксина ...чакайте

не знам, но с треторазредните кадри на ДПС така ще е. То земеделие, гори, води, екология - все са на ДПС. Какво да очакваме от прости хора. Прости и алчни до бога. Сами режат клона на който седят. Ядат ръката, която ги храни. Безмерна ориенталщина. Чакаме си зимата да убие болестта и толкова. Явно друго не можем.

Ами държавата отказа да плаща на ветеринарите и те зарязаха имунизациите и лечението на добитъка.Затова той поголовно мре.След някоя и друга година същото чака народонаселението поради липса на лекари.Пак ще мре,ама ще му е безплатно,както му набиват в тъпата тиква комунистите от 70 г насам.

От къде се появи тоя син език?Горите и водите са във владение на дпс ,нали?

Да, тъпотията също е разпространена.

Така е, с усилената подкрепа на продажничеството. И с финдамент българоомразата, завистта и зложеланието бълагрите да са богати :-)

Просто ДПС се самозаравиха от крадене. Държавата според мен проспа времето за ограничаване на болестта и сега вероятно чакаме зимата. Явно не ставаме вече за нищо. Да, но пък зимата ако е дълга, студена и да дойде по-рано ще умрат повече хора ако и да спаси животни. Така не става. Трябва да се вземат мерки, колкото и да е късно и да се отстрани ДПС от властта, особено от земеделието и екологията.

,,комарите,, са гръцки!!! интересно в гръцко няма зараза!!! болеста започна и в ,,делиормана,, разград!!! за да я разпространят трябва самите те да се заразят!!! може би гръцките комари ,,минаха,, за по напряко от ,,комшиите,,??? важно е че имахме ,,парламентарни,, битки, служебно правителство, свикнахме с мисълта че хората умират , какво са няколко хиляди или милион умрели животни , важното е че се учим от ,,грешките,, си!!! ще имаме ваксини без животни!!! по сигурно е!!!

Защо у нас всички мерки се взимат постфактум?! Нали във всички служби работят специалисти,експерти,старши експерти и пр.,защо не се действа експедитивно,още при първите случаи и сигнали?!Или само да получават заплати са заели местата,а работа -никаква! Но какво да се чудим,то за хората няма оправия,та заживотните.Напред,към белите страни.Потресен останах,като чух по една тв бежанец да казва,че в Пакистан е по-добре,отколкото в България.

апо ,,клакиори,, и ,,аматиори,, политика не се прави!!! в ,,политиката,, ако влизаш богат , излизаш беден но с богат народ, при нас е обратното!!! пример: ктб!!!малко частни пари имного държавни!!!политици и техните приближени от всички партии с безлимитни карти!!! смукаха, смукаха и сега някои трябва да плаща!!!но не и те!!! законите важат за ,,плебеите,, !!! ,,патрициите,, са над ,,законът,,!!!

Ами що не си ходи в Пакистан?

г-н Местан много обичаше да ходи в тези резервати и се любюваше на животните. Жалко че вече ги няма

много години преди ,,местан,, да стани господин местан един българин на име апостол георгиев ги внесе за ,,развъждане,, в раиона на язовир ,,студен кладенец,,!!! разликата е че тои не само им се радваше но и грижеше за тях!!!

А аз, глупакът, си мислех, че муфлонът е вид дива овца! Но щом "Дир"-ът го е направил на коза, може и така да е. Поне не е жираф.

Що да не е жираф бе? Бат Бойко вкарва овце в парламента, за да ги ползва като хипотами.

Сетихте се за ваксини, когато животните измряха. Себе си ли ще ваксинирате с тези ваксини или просто да се вземат едни комисиони? Булгаристанска измет. Да се пусне директорът и свитата му като дивеч и авджиите да пуцат по тях.

В европата ваксинирането е забранено. Явно нямат такъв проблем. Нашите овце молят за разрешение вече месец без да осъзнаят, че ония не го дават с цел унищожение на конкурентното животновъдство. Да му мисли чобан Гаки. Неговата черга изгоря благодарение еврогейските номера.

НА ТАКИВА МЕСТА СЕ ВЗИМА САМО ДЛЪЖНОСТТА И ЩАТНА ЗАПЛАТА.ДОРИ ЗА НЕЯ НЕ Е НЕОБХОДИМО ДА ХОДИШ ПРЕВЕЖДАТ ТИ Я НА КАРТАТА.

,,ваксините,, ще пристигнат след като няма какво да ,,ваксинираме,,!!! важното е че ще има сделка за ,,милиони,,!!! некадърници, некадърници както за хората така и за животните!!!

Точно така е!След дъжд-качулка!да бяха понапръскали срещу комари-нямаше да има син език.

Къде да напръскат за комари бе? В Женда ли? Ти бил ли си там? Източните Родопи ли да напръскат? Това да не е една опаковка мухозол?