Показаха как ще гласуваме дистанционно и електронно

"Информационно обслужване" АД демонстрира симулации на дистанционно електронно гласуване.

Обратно в новината

Коментари - Показаха как ще гласуваме дистанционно и електронно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

са голема симулация. Май са прави шопите дето викат "Оти да се абим, като че ми мине".

Какви карти бе кухавелници, направете един апп за мобилен телефон и всеки който има и си регистрира номера предварително в там дето броят бюлетините, в апп-а пише номера си и гласува. От всеки регистриран телефонен номер по един глас. Да се публикуват резултатите кой за кого е гласувал за да се провери от обикновените хора че няма измама. На който не му изнася на хартиена бюлетина да гласува, стига да не е регистриран за гласуване през апп.

шъ си регистрира номера... И без това плаща достатъчно на операторите на партията.

loyola

Направо вижда един офис с такава "станция" и едни бизнесмени, които носят картите на гласоподавателите... А пък да не говорим за новините в които руските хакери променят резултатите ;-)

Въведе ли се тази простотия аз лично ще гласувам за тази партия чиито представител дойде в къщи и предложи най-много пари. Да не съм балама, че комшията да вземе едни кинти а аз среден пръст? Така ще постъпи всеки а по бедните слоеве от населението задължително. За тях тези кинти ще са жизнено важни. С малките партии и извънпарламентарните е свършено. Те просто няма от де да си осигурят финансов ресусрс.

По добре не може да бъде казано. Въведе ли се тази простотия край с демокрацията. Всякакви избори се обезсмислят.

Друго си е да се дават милиони за печатане на бюлетини, по няколко пъти, за да е правилен вота, при това удобно попълнени, да си има вечен Мишо Константинов и всека година заплати за ЦИК (с годишни премии), ма немало избори, ми те си работят. Че как всички заплати и пенсии по банков път, как в брой само до 5000 лв. МАЛОУМНИЦИ !!!

Най- после показаха новото манипулиране на изборите. Лесно и облекчено. Тичаааай,народееее...към благоденствието..

1. Кой ще издава тази карта? Български ли е издателят на картата и не е ли заплаха за сигурността да е чужд? 2. За какви пари ще се издава? 3. За къкъв период важи? 1 година ли, като май бе за електронен подпис? 4. С какво устройство ще се чете картата? 5. Значи ако си в чужбина. Ще трябва да дойдеш в България да се редиш на опашка и поръчаш и да ти я дадат след примерно седмица, като даваш и пари? Това по-удобно ли е, от нормалният вот? 6. Как се гарантира тайността на вота? Имаш ли индетификация на човека, то няма тайност на вота освен на доверие. Освен другите проблеми и със сигурността, манипулирането, купеният вот и други, е показателен цитата: "Според Петър Славов, народен представител от предишния парламент, опасенията на проф. Константинов не са основателни. Симулацията според него е показала много удовлетворителни резултати." Този очевидно е некадърен по въпроса. Някаква си симулацийка изобщо няма общо с гарантиране сигурността на вота. Най-големите опасности са, да попадне гласуването под нечий контрол и край на демокрацията. Още по-голяма е под чужд контрол, на заинтересована страна. Например Турция да определи, че печели ДОСТ. Които после да почнат да вкарват турски език за официален и така нататък. После всички избори може да са манипулирани. Как се гласува се определя от властта. От там нататък освобождение да се постига само с бунт и кръв. В най-лошият случай ще има война. Абсолютно неоснован риск.

По добре не може да бъде казано. Въведе ли се тази простотия край с демокрацията. Всякакви избори се обезсмислят.

Един таблет и малко пари в една чанта и цяла циганска махала или цял жилищен блок ще гласуват "правилно". Ако това се въведе ГЕРБ ще управляват вечно. Тъй като в техни ръце е финансовият ресурс на държавата.

Как и кой ще обработва данните е интересен въпрос, основият въпрос е как ще се гарантира, че няма някой да гледа как гласуваш в момента на гласуването ти, за да ти бутне 50-тина кинта? То закакво са тези стаички в които не пускат само по 1 човек???? Сети се в Столипино как ще се гласува.... Некои си купиха местата в управляващото мнозинство май.

А показаха ли как и кой ще обработва данните?

С два бутона: 1. Лайк за Бойко. 2. Лайк за Борисов.