17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДВГ са много безопасни ! Те се запалват само в движение и когато има хора в тях ! Иначе са много безопасни !

поне марката и модела. Да знаем, да не ги купуваме ....

Ебати зелените глупости??!!?

какво е било , та се е изпарило , само рама е останала?

Нали само коли с газуъ уредба а , се палеха ?

заедно със собствениците им.

Още една жертва на "глобалното затопляне"

Хаххаха електро джендарите дето са собственици сега ще й плащат лизинга още години на тая бракма

Какъв е този автомобил. Метални са му само рамата и няколко други елементи? Всичко калници и брони, всичко е пласмаса?

Абе реално ДВГ са по-безопасни при пожар... Литият гори по-мощно и дълго.

а на тебе ти личи че си обратен дето даже кола няма а се вози на колело и в градския с миризливите мангали

Сигурно е от албанските електрички на Кире.

На телефона като му прегрее батерията и има опасност да гръмне, че и с тия играчки е така в жегите.

Тук, където живея се управляват масово електрически автомобили и на много места има зарядни станции. Не съм чула за нито един случай със запален автомобил. По-склонна съм да вярвам, че причината за опожарените автомобили е техническа неизправност на зарядната станция.

Май през живота си не си имал нова кола :) Личи си. Освен това по мисленето ти изглежда, че няма и да имаш такава. За такива недоразвити като теб ще ти кажа, че всички коли на лизинг имат пълно каско. Ще му възтсановят всичко, гледай се себе си, че с твоя 15 годишен таралясник я стигнеш морето тая година, я не.

снимките не се вижда нещото да има ДВГ, може би от него е тръгнал пожара ...

Лития от акумулаторите се е отделил в атмосферата. Знае се, че той е силно канцерогенен. Някой от гражданска защита замервал ли е концентрацията на литий в атмосферата, и отложили се прахови частици наоколо. Или след 1-2-3 години ще броим заболелите от рак?

Електричка, а?! С тия батерии, които ги слагат вътре... Да си ги карат. Да пуснат Солид стейт батериите да видим, с тия литиево - йонните не мерси.

То се вижда, че колата е била умишлено запалена от Виктор. Той се е похвалил.

Любопитен съм къде ще изхвърлят остатъците от изгорялата батерия.

Внесен като втора употреба и с подновени батерии от братски Китай в сервиза на баче Кико ...

Да не живеете някъде по-насевер? Щото в Калифорния мине се не мине гръмва по някой, а там е топличко.

Но пък със сигурност е бил там!

Не само това, повечето пожарни нямат подходящата смес за гасене.

Каското май не покрива пожар...

Презареждането на батерията може да има фатални последствия.Обикновенно се следи тока на зареждане и ако това не работи,може да се случи,ако не е саботаж.За спектиците,11кв кондензаторен филтър събори цялото помещение,поради горната пречина.

Дори и да е така пак е проблем. Нали идеята на електро колите е да са "зелени", а нещо за да е "зелено" трябва да може да се експлоатира по-дълго, защото производството е най-замърсяващата част от целия цикъл на продукта. За да се експлоатира по-дълго трябва да може батерията да се смени, пък дори и с китайска.

колко чисти нови Тесли изгоряха в гаражите?

Какво ДВГ в елекромобил? :D

че било самоделка...

Явно се е презаредила батерията. Проблемът ще да е в станцията. В държавата на Боко всичко е така. :)

че се е запалила първо колата , дето се изпарила със все джантите , а после и нисан лийфа...

До сега съм карал само нови коли на лизинг бе паляк и каското не покрива пъна щета бе тъпанар а до застрахователната сума, ама откъде да знаеш, нали живееш с ваще и се движиш с градския, мизерник хахха

Дизел , V8, 420 кончета, с 90 литров резервоар, Бояна - Слънчев бряг, с бързо каране / по цялата Тракия скорост от порядъка на 170-200, с намаление до 120-140 когато има кола отпред и на камерите също, с последващи ускорения отново до 170-200/ на места ако позволява на моменти пикове 270 /но рядко/ и като пристигна компютъра показва че има нафта за оше около 350 км. Та когато електрически извращение има подобем пробег с такава скорост, тогава може и да се замисля за ел.кола. А да, забравих, автомобилът е стоков, без чипове и изтърбушени каталозатори, 2018 година. Успех с електричките

В Люксембург съм. Може и от климата да е, не споря. Рядко става горещо. Да не кажа дните се броят на пръстите на ръката ми. Под горещо, имам предвид 37-38 градуса. Това дори е някаква аномалия :)

На бунището.........

ОБАЧЕ, НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЧЕ ГОРИ НЯКАК ПО-ЕКОЛОГИЧНО БЕ ;)

ЕКО-то дава ДЕФЕКТИ...

0,02% електрически коли в България а какъв ефект дават. Предполагам и на запад инцидентите не са рядкост ама някак не им дават гласност.

Никой не е казвал, че са безопастни. Запалването може да е поради ред причини - може да е започнало зарари лоша зарядна колонка, може и да е умишлен палеж. Не е задължително самата кола да е виновна. А пък колко коли на бензин си горят всеки ден никой не ги споменава.

Къде го прочете това "втора употреба" И къде изобщо видя вторичен пазар на такива коли, с подновена батерия. Байгън от прости тролове!

А, не така! Електричките са многи екологични и зелени! Няма нищо вредно за околната среда в тях.

каква гласност? изгорели 2-3 коли, това въобще новина ли е?

Така е, ама бачо Кико не го интересува капацитет, заряден ток и т.н., ами гледа само външния размер на елемента да съвпада, когато изкорми старата батерия. Практика е да се слагат батерии с по-голям капацитет, отколкото са били оригиналните на хибридите и електричките нов внос.

Точно така. Пожари на автомобили и ел коли се гасят с пяна - не с вода. Както видяхте 3тата кола продължаваше да се саморазплазва ,защото горивото не се спира с вода. Отделно електричката -тя изгоря супер бързо не можеше да бъде спряна ,защото е химически пожар. Колкото и вода да и слагаш не спира. Лития се самозаплава в момента в който се докосне до кислород. Ако се загледате във видеото , в моментите когато не обливаха с вода - една огромна струя огън се издигаше (като от горелка)- това е лития. Колата буквално спря да гори след като всичките батерии игоряха. Това което направиха пожарникарите е локализиране на пожара и угасиха другите коли.

А пушека от пожара е есологично чист.

Изгори, за да светиш.

нафтовите пшечки трябва да бъдат забранени със закон защото 90% от тях карат да се чуди човек с кюмур ли,с палети ли но пушат като кремиковски комини

по улиците е пълно с идиоти като тебе!

Ама това колко пълно е изгоряло! Нормална кола не гори така!