Протести в поне 18 града заради сметките за ток

Недоволни клиенти на електроразпределителните дружества от поне 18 града на страната ще излязат на протест в неделя срещу високите сметки, получени за последния отчетен месец.

Обратно в новината

Коментари - Протести в поне 18 града заради сметките за ток | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този Светлозар Николов е пълен мошеник,използва нещастието на хората за да стане известен и после ги зарязва.Не е осъдил нито една банка и не е спечелил нито едно дело.Само се прави на важен

В България има дефицит на логичното мислене.Добре е че на-после започнаха протести, но те не са насочени към когото трябва! Защото не е луд този, кото изяжда залника, а кото му го дава. От какъв зор и от кого бяха приватизираани печелившите енергоразпределителни дружества? А добива на злато? А другите ощетяващи държавата приватизационни сделки? Трябва незабавно да насочим усилията в правилната посока. Трябва да премахнем първо причината. Да потърсим незабавно сметка от тези, които предадоха и продължават да предават националните интереси срещу тлъсти комисионни !!! Всичко друго е следствие от тяхната престъпна корупционна деност.

плащате тези от ДКЕВР станаха милионери от рушвети срещу които приемат увеличението на цените. Освен това в ДКЕВР няма нито един специалист, който да разбира от цени и да защитава обществения интерес. Всеки е нанзачен по некадърност и е човек на някой от управляващата партия. И ТАКА: ЗАТВОР ЗА ВСИЧКИ БИВШИ И НАСТОЯЩИ ЧЛЕНОВЕ НА ДКЕВР. АКО ТЕ ИМАТ СТРАХ ОТ ЗАКОНА ЦЕНАТА НА ТОКА ЩЕ Е ТРИ ПЪТИ ПО-НИСКА, А СМЕТКИТЕ ОКОЛО ДЕСЕТ ПЪТИ ПО-НИСКИ.

Мили граждани. Да ви кажа как стоят нещата.Отношенията ни със тези дружества са поставени със общи условия. Със мълчанието си по тези общи условия , вие ги упълномощавате да ви измерват и начисляват количество енергия и да ви определят цена на киловат час. ДКЕВР определя таван за цената на тока , но това е за централите произвеждащи ток. Незаконно ви рекетирват със спиране на тока , ако не им платите. Дори когато платите , не ви издават надлежен документ , който да бъде приет от съда , ако решите да ги съдите . Аз съм решил законните им дяволъци и те са във моя полза. Официално им заевих че няма да плащам по техният уред , тъй като същият не е регистриран за търговска дейност. и дори им обявих наем затова че ми заемат местото на моят законен със сертификат механичен електромер. Вярно че ми го спряха няколко пъти тока , от което останаха без катинари и предупреждение от моята страна ,да ги дам на прокурор , след което ме отписаха от сметките да имат работа със мен. Искам да си плащам , но това да бъде по правилата за ценообразуване на услуга за социална дейност и количеството измерено ток със законови уреди. Такива са моите изисквания по общите условия по който ще съм съгласен да им плащам за услугата. link Вие също като мен имате тези права. Прилагаите ги. link

Ники, напиши линковете с интервали след точките, за да излезнат. Напълно прав си и те подкрепяме!

Крадците вън от България!

Всички уреди, които имат програма могат да бъдат настроени така, че да показват това, което иска този който ги е програмирал. Крадат на ред и от хората и от фирмите, но го правят през ред, крадат само от Х, а за да могат да кажат на всички, че Х сам си е виновен и че всичко е наред, а не крадат от С и от Z. Ако не се вдигнем скоро ще сме не българи а роби на ЧЕЗ, ЕВН и други крадци. Не е нормално да няма независим контрол. Така безконтролно си ни крадат.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Алабнците ни дадоха чудесен повод да инициираме Одит на ЧЕЗ и подобните им! Стига някой с власт да си размърда трибуквието. По-евтиния ток ще се отрази спасително на изтормозената ни икономика. Хората ще могат да дадат някой лев за нещо друго освен за ток. А не чужденците да внасят НАШИТЕ левчета в швейцарските си банкови сметки Това изтичане на национално богатство си е чиста проба престъпление!

господин печев не е в час. :) хората си разбраха сметките и за това подскочиха. стана им ясно, че монополите ги обират. като видяха, че тока, които са използвали е половината от сметката настана бунт. :) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

"Проблемът и при електроразпределителните, и при топлофикационните, и при водоснабдителните дружества са неясните сметки. Този месец имам два пъти повече жалби от същия месец миналата година от клиенти на "Топлофикация". Хората не разбират за какво плащат", заяви Пенчев пред бтв." а бе хора. проблема в неразбираемите сметки ли е или че ви крадат парите, а? какви са тези простотии, които говори омбуцмана??? ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Проблема не е , че хората неразбират какво плащат, а че монополите ни крадат! :)

На първи декември заминах извън Бългжария. За октомври платих 115 лв.ток. А за декември, когато работеше само СОТ ми искат 20 лв. Откъде. Крадци. Нали казват, че чехите са евреите на Европа.

С новите електромери, които ЧЕЗ поставиха за своя сметка, сметките са двойни. Избиха си парите многократно!

Късно е либета за китки! Защо не гласувахте на референдума за евтиния ток от АЕЦ, а сега квичите?? Няма вече кой да ви чуе! Бития си бит, сега май всинца в бупгаристан сме от вторите!!

НЕ СИ ОБИЖДАЙ СЪНАРОДНИЦИТЕ С РЕФЕРЕНДУМ И БЕЗ ТЕЗИ МОНОПОЛИСТИЧНИ ДРУЖЕСТВА НЕ ТРЯБВА ДА НИ ОБИРАТ И ДА НИ КРАДАТ. АКО ТРЯБВА ЩЕ ВНАСЯМЕ ТОК ОТ ЧУЖБИНА И ПАК НЕ ТРЯБВА ДА НИ КРАДАТ. АКО СИ ПОСТРОИМ АЕЦ ПАК НЕ ТРЯБВА ДА НИ КРАДАТ.

А на тебе известно ли ти е, че допълнителния електромер, ако не е поставен от съответния доставчик на ток, не важи в съда? А нали се сещаш, че те няма как да сложат електромер който да даде различни показания от основния.

Протестите според мен трябва да се преместят пред парламента инак няма да има ефект.Трябва да се научим да търсим сметка на този който не си върши работата...

Електромерите на ЕВН не може да ги проверява независима лаборатория!!! ЗАЩО??? Не може "продавача" сам да се проверява за грешки!! Това го има само в Б-я!?! Кой е луд да си признае че ощетява клиентите си?? Или държавата да развали концесията им или ние ще ги бойкотираме!! Защо никой не им търси сметка за неприведените суми към бюджета?? Дянков сигурно СПИ!! Или плащат на управляващите да си траят?? Да спрем да плащаме!!!!

Чупете ги тогава, трябва да противодействаме остро и безкомпромисно. Иначе ставаме роби на тока.

От посланието на протестите липсва думата отговорност - на ония, които ни качиха на главата тия и не само тия монополи и концесионери Монополът в тока е само едно от безбройните им предателства 23 години насам. Защо само за тока? Кой ще плаща за грабежа и страденията на хората до сега? Голямата уста горе ли ще подхвърли пак някакво подаяние?

Бъкат в отделни рани за да чакаме пак "от ръката им" подаяния на час по лъжичка. Сами правят тези протести "на парче" - да морят хората и ги отклонят от всенароден БУНТ за тяхна ПРЯКА ВЛАСТ в управлението!

Имам призводствен обект.Сменяха ми електромера няколко пъти - все ме подозираха че съм крадец.Последния който ми сложиха работи няколко месеца след което дойдоха пак и викат: Има разлика в регистрите във Варна и показанията тука.Объркали сме нещо сега ще го оправим.Викам си - за добро е ама нейсе...! Сметките ми от 2007 година до сега се вдигнаха над 5 пъти. Щом могат от Варна да виждат нещо нередно защо да не могат да манипулират показанията ми ?Всичко е електроника а там няма невъзможни неща. Сега ще си сложа електромер след техния .Търся си лицензирана лаборатория за да го узаконя.Някой ако знае нещо пишете ми..!

Аз се чудя и при мен го смениха досега три пъти. Е не разбирам сега все тяхна лицензирана лаборатория. И се питам дали не го настройват в техните лаборатории каткто си искат примерно да замерва към повечкото...както казвате електроника е ! А лицензирана лаборатория във Варна като,че ли няма. Но те признават тяхната лаборатория която май не е в България.

във Варна положението не е по различно със сметките, но незнам защо хората си траят?

Всички уреди, които имат програма могат да бъдат настроени така, че да показват това което иска този който ги е програмирал. Крадат на ред хорта и фирмите, но го правят през ред, крадат Х, а за да могат да кажат на всички, че Х сам си е виновен и всичко е наред не крадат от С и от Z. Ако не се вдигнем скоро ще сме не българи а роби на ЧЕЗ, ЕВН и други крадци. Не е вормално да няма независим контрол. Така безконтролно си ни крадат.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Българите ли са най-глупавите роби??? "Албанските власти отхвърлиха като неоснователни исканията на ЧЕЗ-Електро за компенсации в размер на 200 млн. евро заради отнетия лиценз на компанията, предаде АП. Те обвиниха компанията в лош мениджмънт и потвърдиха отново решението си относно лиценза. Албания отне лиценза на чешката компания през януари. Причината е, че чешкото елетроразопределително дружество с часове оставя на тъмно клиентите си не е изпълнила обещаните инвестиции в инфраструктурата."

Предполагам че сметките не са надписани а са преразпределени между последно плащане за миналата година и първото за 2013г. Ако предстои така нареченият "регулатор" ДКЕВР да искат ново увеличение на тока така биха показали по ниски приходи за 2012г. Сметката която платихме в началото на януари за месец ноември-декември беше нереално ниска поне с една трета, а следващата последната нереално по висока. Увеличение на цената от лятото ?????

Това, което ми направи впечатление от последните две седмици прекарани в четене на форуми и мнения е, че масово се повтаря следната порочна схема -ток до 10.12.2012 - 168 лева и ток до 15.01.2013 - 310 лева. Разбира се сметките варират +/- няколко лева. От протести няма смисъл. Трябва да се ДЕЙСТВА твърдо с престъпниците, които ни ограбват. Задължително се пише до Омбудсман на Република България като се прикрепят по възможност максимално повече доказателства. Пише се и жалба до Държавна комисия за енерго и водно регулиране- ДКЕВР. Но преди всичко се завежда- Дело срещу съответното дружество!! Има достатъчно добри адвокати тясно специализирали в тази област. Не се оставяйте да ви тъпчат...... Първо ги съдим а после ги гоним там откъдето са си дошли. Всички "ИНВЕСТИТОРИ" идващи в България само ни крадат и изнасят всичко в офшорни зони.

Съд ли? Или Сопа на площадите? Май някой иска да приспи и канализира гнева на хората?

Призовавам всички пострадали от високите сметки за ток (и не само) да заведат дело срещу съответния монополист. Трябва да се съдят до дупка!! Иначе за всички нас ще става все по трудно да Оцеляваме.... И помнете, че докато вие се лишавате все повече и повече от елементарни човешки неща- докато стоите гладни, на студено без ток, или без пари за лекарства, докато правите поредните сметки как да изкарате до заплата (ако разбира се не сте безработни) то някой мазен депутат- продажник урежда поредната корупционна сделка за която ще плащаш не само ти- Гражданино но и твоите- Деца...... Нека кажем НЕ на произвола, безхаберието и наглостта, и вземем всичко в наши ръце!! Всеки крадец, продажник и престъпник, всеки корумпиран чиновник трябва да понесе своята отговорност. Нека покажем на себе си на нашите деца и на света, че Българина е достоен, дружелюбен но и отговорен гражданин и няма да търпи да издевателстват над него.

Да живеят албанците, за нас те са светъл пример, да ги последваме, защото само по този начин ще се избавим и от чуждите и от нашите кожодерници......

Стига са ни пили кръвчицата тия изедници! Не се наядоха, не се накрадоха!

правят ни на балъци!! И ние като едни хрисими агнета стоим с ококорени очи и си блеем. Това не е само ел.енергията. За всичко е така......защото си мълчим и само по къщите си приказваме и псуваме!! Хайде поне един път да излезем на протест и то всички.Трябва да сме единни! А не по 5-10 човека. Тогава може и нещо да се промени в държавата.Нека сме отговорни граждани!!! И на изборите да се мисли с главите, а не с други части на тялото !

БАЛКНСКА ПРОЛЕТ ИДЕ!

А, бе, видяла жабата, че подковават вола... Като се разсмърдяха около Топлофикация и решиха и тези да се надигнат. Ама, Топлофикация мери топлината с някакви измислени мерни единици, а електромера си показва реалното потребено количество електроенергия. Ами, да си погледнат електромерите, а ако не могат да смятат си е техен проблем.

А ти преди да даваш съвети вземи че попрочети и някой друг коментар по-долу на хора които явно разбират повече от мен и теб,но като ги видях тия от енергото как сканират електромера(нищо че съм на 62г)ми стано ясно колко са ми реални навъртяните 1200квтч . съветвам те и ти малко да си погледнеш електромера и фактурата ,особено втора част!

Не е нормално монополиста, който продава стоката си сам да си слага и да си контролира измервателните уреди, защото могат да ги настроят да мерят и право и криво, според интереса на монополиста, а народа на България да го..........

Руми

Крайната цена на електроенергията, която плащаме, се формира от сумата на всички онези съставки, които са изброени в сметката, получена след заплащането.След това се начислява ДДС и за абонатите на ЕНЕРГО ПРО се получава: нощна енергия 0,13290лв/кВч и дневна енергия 0,21332лв/кВч . Отчетете от електромера си изконсумираните киловатчасове, умножете по тези цени и ще получите сумата за плащане. Ако ви е поставен електромер с три тарифи, киловатите от втора и трета тарифа се умножават по цената на дневна енергия.А от първа тарифа - по цената на нощна.

БЪЛГАРИ,по ли сме глупави от АЛБАНЦИТЕ?!

Да.

мафя крадат като за последно. до 10 години всеки ще си произвежда тока и даи до тогава да смучат кравта на народа. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

В Русе няма ли да протестираме??? Ний ли сме най-задремалите? Де е онова Русе от което тръгна Екогласност и Демокрацията? място и час?

И така, да направим равносметка, какво ни даде ЕС: употребявани коли, дрехи шик-шик, залежали хранителни продукти, с които са ни изпотровили, кошмарните молове, билли, лидли, кауфланди, хитмаркети... Какво са взели от нас: електроцентрали, водни ресурси и какво ли не още. Стига вече!

kgb777kgb

Пак обвинявате някой друг !!! Някой насила ли ви вкарва в магазините ??? Някой насила ли ви кара да купувате стоки втора употреба ??? До тук отговора е НЕ никой ! А за разпродаването на държавата за жълти стотинки се обърнете към Позитано и всички управляващи до 2009 г. !!!

Кога и къде ще се протестира в София в неделя 10.02.13г?

[Дата/час] 11:00 до 16:00 [Къде] За София - МИЕТ ул "Славянска" 8

Благодаря за отговора

Благодаря!

Кой Ви е казал, че българският народ иска Демокрация- това за сега го бълнуват само политиците. Референдум правен ли е??? Живели сме 5 века под робсво /под крилото на падишаха/, след това фашизъм и комунизъм.... Някъде тук да виждате демокрация?

Кажете кога и къде ще се протестира в София?

Дайте инфо за протестите по градове и часове, моля.

11:00 Варна - Община Варна Пловдив - пл. Централен Благоевград-пред офиса на ЧЕЗ на бул.Св.Св Кирил и Методи Сандански-ПЛОЩАД "БЪЛГАРИЯ" Силистра-Пред офиса на Енерго-про Гоце Делчев - Шествие от площад - "Гоце Делчев" до площад "Македония" Ямбол- Пред Община Ямбол Велико Търново, пред касите на ЕОН (ЕНЕРГО-ПРО) ул."Н.Габровски" 4 Бургас- ул. Александровска 1 ( Офиса на ЕВН ) Срещу централна ЖП гара и офиса на Глобул. Добрич, пред църква "Св. Георги" Надявам се информацията да е актуална.

Когато преди няколко дни излезе "новината", че печалбите на ЧЕЗ са се увеличили с 248 % спрямо 2011 г., чаках реакция, но не дочаках. Или за 180-те милиарда вътрешна задлъжнялост. Докога цифрите ще ни говорят нещо само когато ги видим написани на сметките, които трябва срочно да платим? Не е ли време да попитаме 240-те тунеядци, които се водят законодателен орган, колко от действащите в България закони са съобразени с интересите на хората? Какво правят в тоя парламент, освен да си чешат макарите и да чакат пачките да валят отгоре им?

Ето как става Българската пролет. В началото бяха 2 града, днес са 18. И ще растат. Не може криминални фирми от чужбина и техните милиционерски слуги тук да дават пенсии под африканските в размер на 170 лева, а да искат ток и парно за над 500 лева от болни старци. Срамното не е че агент Буда и психопати с трескав физкултурен поглед разсипват народа, а че Европа и Западът отново показват ненавист към обикновените хора на България. Същите, които пак са готови да дадат гласа си за престъпници. Каква кошмарна страна!

звучиш ми като 1 от тях,вярваш ли че сме чак такива големи нубове ?

Костов е създателя и на ДКЕВР.

Много просто щеше да е ако ЕРП тата са във връзка с финанс.министерство. Прочетете книгата Валкирия, която направи бум в европа. Оказва се че Интернационалът стои над държавната политика , владее медии, правителства, икономики, действа подмолно и ограбва цели държави, основните играчи - Рокфелерови + Ротшилдови и др. , основната цел - енергийната индустрия и финансово подчиняване - вж. Гърция

ДА СЕ ОТЧИТА САМО ЕЛ ЕНЕРГИЯТА МЕЖДУ 210-230 В ОПРЕДЕЛЕН БРОИ СПИРАНИЯ ЗА ПРОФИЛАКТИКА И КАКВИ СА ТЕЗИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ДА СИ КУПУВАШ ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ ИЛИ ДА БЪДЕ НА ПАЗАРА ИЛИ ДА СИ Я ПОЛЗВАТ ТЕЗИ КОИТО Я ПРОИЗВЕЖДАТ ЗА ПРЕНОСНАТА МРЕЖА СМЕНИХА МЕДНИТЕ ПРОВОДНИЦИ С АЛУМИНИЕВИ ДА ЗАЩИТИМ ПРАВАТА СИ

тези хора са ненормални вув евн как може половин месец да ме няма и да имам смета от 270 лева тези хора са луди разбирам че не им харесва заплатите на тях ама това нормално лие

ПРОТЕСТИИИ до ДУПКАА...!Апел към дупничании...!Вие , май сте доволни от масовото поголовно ОГРАБВАНЕ НА ВСИЧКИ КЛИЕНТИ на ЧЕЗ...!?От тия Манипулируеми електронни електромери и 7-8 ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТАКСИ, които ви вдигат сметката със 130%, и после на ВСИЧКО--20% ДДС- което прави още 40-50%---и ....майка...плаче...За всичко според мен ВИНАТА Е В ДКЕВР...,която за 2012г отчита ПЕЧАЛБА ОТ 47 000 000лв ,за НАША СМЕТКА...! Цената на 1 квтч ел. енергия ,изразходвана от битовите потребители е 0,0875лв за 1 /квтч, но с ТИЯ ИЗМИСЛЕНИ ТАКСИ -СТАВА =0,19985ЛВ...Събудете се пбратяя...!Това си е жив ОБИР "по сред бял ден.."!?Ако сте доволни -си трайте..., и се оставете да Ви скубят...!?

Какво да кажа,сметка-518лв.при лишения,сметка мин.месец-228.Пълно обирджийство и безнаказаност -ЕВН България-не могат да ти дадат реални обяснения за сметката,какво да говорим за начина на образуване -кошмар.

НЕОДИМОВИТЕ МАГНИТИ НАМАЛЯВАТ СМЕТКИТЕ ЗА ТОК,ВОДА И ПАРНО !

Как?

И умствените способности. Май.

аз не съм мишок чува ли ме някои и ще го покажа

Я се заври... с глупостите си.... Буда, Цвъко, Дянкофф, ЧЕЗ, ДКЕВР, Топлофикация и Веолиа пък ги увеличават :)

Когато ви давахме тока по 2 стотинки, ревяхте че няма банани.Те ви сега банани ,яжте де. Бананова републина.

Освен банани и хиляди други стоки нямаше СВОБОДА тогава, кратуно червена.

ЕВН в Пловдив-Център ,подмени стари подземни МЕДНИ кабели с други ,опасващи отвън стените на сградите.Старите основни бушони от 63 ампера издържаха 12 киловата, а новите ,автоматични ,в изнесени на тротоара кутии ,изключват над 8 киловата.Пробиха стената към старото табло и освен грозните ,черни и дебели гумени кабели ,оставиха не замазани отворите.

Измислената от десницата криза удря по безработните и най-вече по техните родители - пенсионерите. При пенсии 250 лева им искат сметка за парно 200 лева, за ток- 350 лева и все п тоя дух. Стратегическата цел на бившите членове на татовата компания БКП /каква гавра с тази светла организация!/ е страната да бъде прочистена от дъртаците. Много ядат, серат и гласуват противБуда и будистите на ГЕРБ, бе, джанъм! Нека останат тук 1,2 милиона мангасари от Бангладеш, 1,5 турци - потурчени българи, евреи като Дянков и Младенов, и тук таме за цвят - по някой млад българин- тъп, необразован и седнал на куфарите на гарата. А наздраве!