10 000 протестираха заради цените на тока

В почти цялата страна започна протестът срещу поскъпването на тока от 1 август. Собствениците на около 1100 фирми и работниците искат отлагане на новите цени.

Обратно в новината

Коментари - 10 000 протестираха заради цените на тока | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ГЕРБ паднаха от власт заради тока и сега се повтаря същия сценарий.Кажете баста на американските ви господари и всички ще сме доволни.

Време е да грабваме тоягите и паветата и да ги почваме! Чашата преля! За втори път тая мутра е на власт, и за втори път при негов мандат вдигат шоково цената на тока! ОСТАВКА!

Протестирайте пред резиденцията на главния Ренегат- Тиквун Простаков; който хем не иска да си разваля отношенията с енергийната мафия (защото те му спонсорират предизборните кампании и поизборните манипулации и фалшификации) хем не иска мат'рала да го хука и да го замерва с павета и празни (като кратуната му) шишета от бира и резултата е, че хем мафията- сита, хем народа- гладен!!

Не заблуждавайте работниците че заплатите им зависят от цената на тока, както и от себестойността на продуктите, който произвеждат! Никой не назначава работник ако няма достатъчно печелившо работно място! Също така работниците не участват в разпределението на печалбата т.е. ползите са само за работодателите а негативите за работниците. Синдикатите и стачкуващите са работническата олигархия с която се управляват предприятията! ЗАЩО НЕ СТАЧКУВАТ ЗА ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ В ПРЕДПРИЯТИЯТА ПРЕД КАНЦЕЛАРИИТЕ НА РАБОТОДАТЕЛИТЕ? С по високи заплати могат да си позволят и по високи цени на тока! А ВСЕКИ РАБОТОДАТЕЛ СЪКРАЩА РАБОТНИЦИ КОГАТО РАБОТНИТЕ МУ МЕСТА СТАНАТ НЕ ПЕЧЕЛИВШИ.

Скоро Патриотичният фронт или каквито бяха внесоха в парламента някакъв подобен законопроект. С анализ за високата цена на тока и съвсем реални предложения за намаляване цената. Включително и с прекратяване договорите с американските централи. При това предложения, които май са били правно обосновани. Да ги извадят и да ги обявят публично.

Кой реже клона на който се е покатерил? Екзатният Местан си има ДВА АС-а И ДВА ПОПА - "АЛАС БЕТОН" в покера. А в политиката това са Борисов - Станишев, и БНБ + ЦАЦОРАТУРАТА. С Ра'ма'дан Кънев вече се е "разбрал", да блъфира само. Референдуми, задължително гласуване на избори, ... за тая работа има електронни пултове за изкупителна жертва - КОЗЛА ОТПУЩЕНИЯ.

Подкрепям протеста. Стига сме хранили шепа хора произвеждащи ток от вятър, слънце и вода. А американските централи е крайно време да бъдат национализирани. С тези задължения на НЕК до сега да сме построили Белене.

Дава ли ти НеКОЙ да си построим АЕЦ "Белене"?! Ако не е БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА ... щеше да се знае "КОЙ?" дърпа "конците" на нашите марионетки-кукли. А това са точно собствените на СРЕДСТВАТА ЗА МАСОВО ОПРОСТАЧВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО - СМОЧ.

Фотоволтаичната мафия (дечицата на червената номенклатура), камено-въглената добивна мафия и сегашната "Плутокрация" са като "котешки черва" оплетени в общи "интереси" и сделки. Дори Персей не би могъл да изчисти тези Авгиеви обори!

ПЪЛНИ ГЛУПАЦИ - ДА НА РЕФОРМИТЕ - КАКВИ РЕФОРМИ БЕ ТЪПЪНАРИ С ТЪПЪНАРИ.

Ми ади ти като по умен дай идеи ама си заложи и живота че ше са успешни. Да те видим стиска ли ти.

малее 10 000 слънчасали ....

пари - ток(цена) - пари прим = капитал. Кой печели от това - Работодатели, Монополи, Политици и лобисти. Ми чий го търсят там работниците и синдикалистите там като са губещи?

10000 какво? Въшки или мишки?

каквито и да сме, сме тези, които сме многото! Ще ви обезкостим и психически и физически, парламентарни и правителсвени кюфтета прости! А после и Бог ще ви накаже за кражбите и алюността ви!!!!!

Червената номенклатура реши да се поразходи на слънце 10 000 червени парцали

Не може тя червената е на работа в държавната администрация. Но измествате темата кой печели от вдигането на цените - не са работниците!!! Тогава кой????

хаххаа червените изроди и Ковачки пак се опитват да мътят водата ама нестава селяни прости ....

Един прозрял - Бойко Борисов и Кирил Домусчиев са "червени изроди" опитващи се да мътят водата с лобиста си в ДЕКВР Иван Иванов.

Що бе, кефиш са да плащаш скъп ток ли?

И какво става при евтин ток. Заплата ще си остане на същото ниво , стоките ще имат по високи цени и работодателите ще имат по висока печалба т.е. аз като работник ще имам по ниска покупателна способност. Цената на тока не определя цената на продукта т.е. като не им харесва цената на тока да минат на газ а не да я прехвърлят на работниците и народа. Само и само да не си намаляват печалбата! Няма работодател който да работи социално без да сваля по десет кожи от работника си.

Пак Ковачки и пак автобуси !!!! Работодателите изнасилват работниците два пъти първо с мизерни заплати и после с упражняване на тормоз или стачкувай или уволнение!!! СМЯХ!!!

Не мога да разбера защо работниците протестират , а не работодателите ?! Нали това е искане на работодателите !

Защото ще видят народната любов. Заради кого е ниско ефективно производството не заради работниците. На запад как същите работници са квалифицирани. Заради кого са ниски заплатите - не заради работниците. Увеличаването на работната заплата води до съживяване на икономиката, защото бедните работници харчат голяма част от заплатата си именно в икономиката ни парите си. Те не искат вили в Гърция! За кого се вдига цената на тока - заради работодателите - да не им падне печалбата т.е. губещи са работниците.

Тези работодатели плащат най-ниските заплати, данъци и цени на горива в Европа. Ако не плащат увеличението, ще го платят гражданите. Участието на синдикатите в тази клоунада означава, че това са само едни евтини марионетки.

Идват избори раята трябва да е покорна - я цена на тока я друго нещо!!!!

Цената се определя от пазара. А глупостите на политици, работодатели, монополисти и т.н. от Народа и Работниците! Протестът трябва да е за по високи заплати пред същите не със същите!!!!

работодателите най-мразят да плащат заплати и осигуровки

Правителството е капут SSS на немски е аут моля не ме трийте!. И синдикатите са техни и всичко без нас хората които още сме живи и рано или късно ще ги удавиме за това което ни причиниха

И полицията/милицията е тяхна, и съдът/цацаратурата, и на европарлаМЕНТА лапаме вувузелите... Дръжте се - чашата на търпението все някога ще прелее и тогава ще дойде НАРОДНИЯТ СЪД!

"Народ без жертви,не е народ"!!! И смешното е че Народът - работници и синдикати защитават ПОЛИТИЧЕСКОТО СТАТУКОВО, РАБОТОДАТЕЛИ и МОНОПОЛИ!!!! Защо забравяте лоби че работодателските организации са против МРЗ!!!!

Е БЛИЗО!

Същото е и с цената на горивата. Странно защо, като ги повишават, бизнеса не протестира.

Цените растат, как пък не паднаха? Минималната заплата дето я увеличиха, се стопява автоматично с цената на тока! Промените с винетките и т.н., дето ги гласят пак нагоре, ни прави още по-бедни!!!! Господа управляващи, защо вече 26 години искате българския народ да е беден?????

Не всичко каза дядо Петко и преброи стотинките в портмонето си. Дядото нямаше предвид малката пенсия ;)

"Господа управляващи, защо вече 26 години искате българския народ да е беден?????" Те, т'ва е ВЪПРОСЪТ!!! Вчера и онзи ден, 43-тото НС ачик ачик даде отговор на въпроса, чрез екзатният Местан. Направо той събори Борисов, в поза партер. А на изборите през октомври, ГРОБ'арите ще спечелят сто кметски места, а ма ...вече ще е ДРУГИЯТ ПЪТ. /"Никога не казвай, НИКОГА!"/

Онзи ден, по някоя от телевизиите, една "дама", говорителка на нам си къв съюз на фотоволтаичните производители, обясни с много сериозен тон, че ако не се повишат цените, БЕХ нямало да може да се разплаща с тях, а те съответно със своите доставчици. За нас остава извода, че производителите на фотоволтаична енергия контактуват директно с Господ, като доставчик и протестите пряко засягат Господ в качеството му на доставчик на слънчева светлина. Хора умната! Да не гневим Господ!

Брей Посрано 20 и Дебелян откъде са намерили толкова пари да платят на 10 000 души.8

Щерев измествате темата а тя е цена на тока. Или искате да кажете че ТРИБУНА МОЦИ е построена от червените!!! Нещата са прости Печеливши от вдигането на цената на тока са работодатели, монополисти и политици. Останалите са губещи. Не може синдикати да защитават работодателски институции, следователно синдикатите са ни платени от работодателите а те плащат на правителството за лобистки регулации и закони. ОПОЛОЧЕНА Е СИСТЕМАТА НО УПРАВЛЕНИЕ!!!!!

Щерев, ти си най-големия капут, който се е валял някога във форума. Понякога ми се струва, че ти плащат от Позитано да сваляш нивото на опонентите им.

Като ти чета тъпотиите,по голям капут от теб е само Дудука,май?!

Парадокса е пълен.Плащаме по скъпо от англичните немците и французите,каквото и да е било...

Абсолютни палячовци! Едни червени черва (т.нар. работодатели) изкарват насила работниците си да "протестират", а други червени черва (синдикатите) ги подкрепят.

А цената е приета и подкрепена от ПП ГЕРБ и те ли са червени!? Или ПП ГЕРБ обслужва МОНОПОЛИТЕ и РАБОТОДАТЕЛИТЕ? Работодателите не губят от цената губят РАБОТНИЦИТЕ.

Работниците губят от унизително ниските заплати.

Бедните работници и техните синдикати защитават работодателските организации!!! Цената (на тока) се определя от търсенето и предлагането не по административен начин - когато тя е определена административно се заплаща от губещият т.е. от НАРОДА и РАБОТНИЦИТЕ. ЦЕНАТА НА СТОКАТА НЕ ЗАВИСИ ОТ СЕБЕТОЙНОСТА НА ВЛОЖЕНИТЕ МАТЕРИАЛИ а от МОМЕНТНОТО ПРЕДРАГАНЕТО НА ПАЗАРА т.е. когато много търговци предлагат една стока цената и пада! При Монополно положение ЦЕНАТА НА ТОКА Е ПОЛИТИКА на управляващата партия! Осъзнайте се класово какви сте роби, работници или работодатели!!!!!!!

По евтин ток за бизнеса и гражданите само ако ни управлява Атака в съюз с Путин.Да се върне народната република и да си живеем нормално и по човешки.Домусчиев да отива при Волен Сидеров и както Николай Хайтов казваше едно време че ще дойде деня и Сидеров ще е министър председател на България.Всичко друго са козметични еврономерца за унищожение на нацията.

А мерси от такова управление и такъв съюз.

Че тя-КЛОАКА,може ли,да управлява,бе?Виж,да лапа рублички-може!

Абсурд е в една пазарна икономика да протестираш за цени.Пазарът казва какви са цените.Това са комунистически провокации.

Pesh0

А имаме ли пазарна икономика , в енергетиката ?

Ала бала. Организираха си театрална постановка дето всичко е наужким. Нека си вярват.Портмонетата са празни и истински. Хвала на демокрацията!

Добре че не пуснаха билети да не са на загуба.;)

Протест за увеличаване (или поне, за не намаляване) печалбите на бизнесмените!Само общи приказки - "Не искаме да се караме от кого да бъде платена сметката. Искаме сметката да не бъде надписана". Поне 80% от протестиращите работници и служители са принудени да участват от работодателите си!Поне в нашата фирма така беше.В еди кой си ден, ще се проведе мероприятие, и понеже е в работно време, участието на личният състав е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Ако утре се организира протест за увеличаване на минималната заплата, с поне 20% (от което работниците по имат сметка, отколкото запазване цената на промишленият ток) , а не със смешните 20 лв, пак ли така активни ще са работодателите? И ще си освободят хората да излязат през работно време? Абсурд!

С Иван Иванов начело в КЕВР тока ще се покачва! Послушко е на ББ!!! Оставка на Ив. Иванов!!!!

Работодателски Организации са толкова нагли и отвратителни, че няма накъде повече.. -България е в топ 3 в Европа по евтин ток за промишлеността на свободния пазар (справка евростат) -Само 30тина предприятия плащат малко по скъп от средния ток за ЕС -България е на първо място по неефективност на изразходваната електроенергия в ЕС(пак евростат) -цената на тока за промишлеността беше изкуствено задържана няколко години и на всички тях им харесваше, но някой все някога трябва да плати сметката -така или иначе от преференциалното изчисление на тока за промишлеността ще успеят да се възползват само някои предприятия (с потребление над 100 гВтч, са енергоемки и им е заплашена международната конкурентно способност - по евродиректива) -наредбите за определянето все още не са готови, но въпреки всичко вече се оспорват..като между другото индустриалците сами изготвиха проектите за наредби! -НЕК е на близо 2 млрд. загуба и като предприятие с огромно значение няма как да продължи по този начин...и утре същите тези "протестиращи" ще платят сметката от собствения си джоб..на регулирания пазар -и още безброй абсурди в държавицата наречена Абсурдистан, където можеш да изкараш хора по дефиниция с тотално диаметрични позиции, но да защитават твоята позиция!

Pesh0

Аз искам да плащам много , много пари , на американските централи и българските мафиоти с Перки за ток. Предлагам да направим контра протест :) Тези които можем и без ток , но искаме да плащаме .

Поредната българска пародия. Това го няма никъде. Синдикати и работодатели заедно. Това идва само да покаже какви са нашите синдикати. Ще ходят работници със синдикални знамена да защитават интересите на работодателите. Защо никой не говори за печалбите на работодателите. Нормата на печалба в България е най-висока от цяла Европа. Това, което работодатели от Западна Европа не успяват да постигнат за 50-60 години работа, нашите го постигнаха за 10-15. И всичко това е за сметка на работещите. Ниски заплати, криене на осигуровки и данъци, работа без труудови договори. Няма смисъл да продължавам да изброявам. Затова ме изумява факта, че синдикатите, вместо да защитават интересите на пролетариата, в момента защитават интересите на работодателите. Ами Вие заблудени протестиращи. Развявайте знамената и протестирайте. Защитавайте интересите на Вашите кръвопийци. Но Вас кой ще защити. Никой !!! Никой, защото докато сами не защитите интересите си няма кой друг да Ви защити. Прогледнете и престанете с глупостите.

Pesh0

АААААА и правителството е с тях . И цената пак скача :)

Браво обективен...само браво за коментара

подкрепям те с две ръце! Синдикатите, които по принцип трябва да защитават правата на работещите протесират заедно с тях! Пълна пародия! Възмутена съм от наивността и на работещия българин!

Хващам се с всеки на бас, че колкото и да излезнат на протест тока ще си поскъпне.

Проблемът е че заплатите ще запазят нивото си и ще намалее покупателната им способност. За да може някой да печели със същите темпове.

Pesh0

Тока , ще поскъпва , докато не си стиснем Ръцете с Путин. Аз друг вариант за поевтиняване не виждам .

Те хубаво са 10 хиляди, но защо няма нито една снимка да го потвърждава? Много еднотипно изглеждат плакатите.

Не мога да повярвам,че има-няма 200 човека са дали мнение по новината...... това е до дира.......а тази новина касае българския народ

Протеста показа че РАБОТОДАТЕЛИ, СИНДИКАТИ И ПОЛИТИЦИ имат еднакви интереси в БЪЛГАРИЯ и те са ОГРАБВАНЕТО НА БЪЛГАСКИЯТ НАРОД. Цената на тока обслужва тях - първите извличат по големи печалби, вторите отчитат дейност че съществуват, третите закърпват фалита на НЕК. И СЕГА ГОЛЕМИЯТ ГУБЕЩ НАРОДА и РАБОТНИЦИТЕ от НЕГО. ГЕ плащат и за печалбата на работодателите и за загубата на държавата. ГРЕШНА Е СИСТЕМАТА НА УПРАВЛЕНИЕ. А цената на тока е манипулативна форма на управление на масите (робите).

........извода какъв е....----- на жълтите павета!!!!!!!

Мислиш в правилната посока, но до жълтите павета трябва да има критична маса свободомислещи а не мъТериал и платени протестиращи - "млади и умни" работещи сега в държавната администрация.

Някой нареди на Иван Иванов да обърне палачинката...

ЧЕЗ не са инвестирали нито стотинка да изкарат електромерите от къщите в половин квартал Княжево,а искат с повишението на тока ние да покриваме кражбите.Ако не беше такава жега,не 10 000,а над 100 000 щяха да са протестиращите.

Какъв ЧЕЗ те гони бе, трол. НЕК,НЕК т.е. държавата. А,да не забравяме и Американските централи и ВЕИ-тата. Та да попитам теб неграмотнико лъжлив, от месеци се говори, че проблемите в енергетиката са заради НЕК, Американските централи и ВЕИ. Къде чу ти за ЧЕЗ?

Дори и организирани от работодателите пак не ставаме за протести. В София - най-много, по другите градове - рехава история, класика! Винаги е така, в София най-много се протестира, защото тук бил парламента и управляващите и какво - нищо не се случва, струпва се полицията и протеста става под похлупак. Никой не си дава сметка, че ако искаш да протестираш и да ти обърнат внимание и да не им стигнат ченгетата, за да те озаптят, трябва да обхванеш цялата държава, не сме толкова голяма държава, значи не е трудно. Ама нали са организирани протестите и то от работодателите ... нищо не се получава. Всъщност, аз продължавам да мисля, че е крайно време работодателите да включат в исканията си и по-високи заплати за собствените им служители ... нямам вяра на работодатели с такава силна подкрепа от подкупните ни синдикати, пак използват хората за лични цели и облаги :(, така си мисля, аз.

журналя продадени хайде пак прочетете клко с ана протеста - да не броите като във вица вас си по два пъти? Хората не искат скъп ток за битов потребител, а тия играят театро,ама вече е старо

Тъй и тъй сте се събрали 10 000, що не прескочите с по няколко павета до НС, после до МС, КЕВР, после по партийните централи и до която още институция се сетите - когото и да "уважите", все ще му е от полза! Пък и от вашето събиране барем полза да има!

Призовавам , да спрем да плащаме всичко. Ток , вода , данъци. да блокираме държавата. Да не допускаме повече война на своя територия. Да нанесем изпреварващ удар на наши и чужди грабители.

Ми не може защото ще дойде Чичко съдебен изпълнител и ще ти вземе къщата или апартамента от соц-а. А на улицата местата са заети и действат природните закони! ОСТАВА ДА СМЕНИМ СИСТЕМАТА С РЕВОЛЮЦИЯ! ПО МИРНОМУ СЕ МЪЧИМ ВЕЧЕ 25 г.

ДА , ДА , ДА . ,, Единственото спасение на нашия народ се състои в РЕВОЛЮЦИЯТА който има уши нека чуе ! РЕВОЛЮЦИЯ НАРОДНА , НЕЗАБАВНА , ОТЧАЯНА ! ,, Геният на епохата Хр. БОТЕВ

Ало"синдикатите",дайте по една лилава,хартиена шапка на говняно-червените помияри,че слънчасаха и прегракнаха от лай,бе!

Другия път се съберете 100 000 на една място и потърсете сметката от наглите кожодери.

нали ваште дигат тока що пак пищите?колко заработвате че сте отрепки на подлогите

Ех рубладжии,ако и на избори бяхте толкова много както във форума..Тогава,тогава,предвиждам такъв живот,че само си викам-добре че не сте!Добре че "народа"за който сте се загрижили не се влияе от опорните ви точки.

На изборите купувате циганите, вече цял свят го разбра, само ти ли не си...?

Ало, Платената мрежа, Сорос плащали добре? На коментар или на надница. И какво общо има с руснаците тази тема.

Ето драги съфорумци, класическа схема на манипулиране. Взета от дебелите книги, които учат как да правите другите хора на глупаци. Терминът "рубладжии" няма нищо обще с темата. Доколкото нито рублите, нито Русия имат нещо общо. Но се вкарва подтекст, колко тези са лоши и как са източникът на бедите ни. И понеже темата е друга, никой не опонира. И в главата на една средно статистическа овца трябва да остане колко лошо нещо е Русия и че тя е виновна за всичките ни беди. Респективно, колко добри чичковци са американците. И ако не бяха техните централи, да им плащаме двойно, щяхме да загинем. Ето така ни лъжат и мамят.

ЗАЩО ТРЯБВА ДА СМЕ НЕПРЕМЕННО РУБЛАДЖИИ ?! НЕ МОЖЕ ЛИ ДА СМЕ ПРОСТО БЪЛГАРИ-ЛЕВАДЖИИ ?! ИСТИНА ЛИ Е,ЧЕ ИМА ЗЛОУПОТРЕБИ В ЕНЕРГЕТИКАТА ИЛИ НЕ ?!!!