Експулсираният Васиан: Московската патриаршия трябва да назначи нови свещеници в София

Българските свещеници, назначени от българския патриарх Неофит, нямат право да служат там, заяви той пред ТАСС

Обратно в новината

Коментари - Експулсираният Васиан: Московската патриаршия трябва да назначи нови свещеници в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Човекът казал че да откраднеш църква също е кражба. Ама българите чуват дооста избирателно.

Според църковните канони всички православни свещеници в София се определят от софийския митрополит, който е българският патриарх.

Аз съм тъп русофилистик и кръгъл безродник! Ама не ми пука и се изказвам по всички теми, за да е ясно, че съм прост;)

Хахахахааааааа...... Хахахахааааааа ... Нагли руски говеда!!!!

Какви духовници ражда само Руския мир , изпратил да ни поучават архимандрит Змеев , изгонен от православната академия за педофилилия и помощникът му Павелчук , организирал и обучавал деца да стрелят с картечница. Тези ще спасяват света от порока от името на страната шампион по консумация на хероин , изоставени възрастни, индекс на неравенстево и болни от СПИН и алкохолизъм . Тях кой ще ги спасява не знам, а са най-нуждаещите от спасение, най-вече за гаврата с християнството.

Този педофил бръщолеви глупости, в КГБ е проспал ускорените курсове по православие . Дори храмът да е на посолството , РПЦ не регистрирана в България и няма право на църковна дейност и ръкоположение на свещенници . Същото е и с каноничното право, БПЦ има канонично призната територия и никоя друга църква не може да ръкополага , извършва богослужение и администрира на каноничната и територия. Все едно да имаш нотариален акт за лекарски кабинет , да не си лекар, но да искаш да вършиш лечебна дейност , понеже имаш кабинет. Откъде ги намират такива малоумници руснаците не знам, ама явно там повечето са такива пишман архимандрити, прости ченгета , по съвместителство духовници.

Ако имам лекарски кабинет но не съм лекар то друг лекар има право да се нанесе в имота ми... Къде ви копат толкова неграмотни бе?

Аналогията я пускам за да се проясни по аналогия на незапознстите с канона и закона, не за дебили . Дебилът винаги върви от аналогията към проблема, а не обратно да търси в аналогията проясняване на проблема. И като за дебил допълвам, сега си представи , че има само един лекар регистриран , както има само една православна църква в България. Както само този лекар може да върши лечебна дейност,да назначава сестри и персонал , така също по закон и канон само БПЦ има право да ръководи православните дейности у нас , независимо на кого е сградата.

У вас ги когато таквиз кретени))))) А ве ти що не спестяваш в рублици?:)))

този койти си няма понятие от Църква и черкуване сте вие... опитвате се с лозунги да ни убедите че българскта Църква трябва да наруши каноните се. А в Патриаршията много добре знаят значението на думичката подворие, нищо че е русизъм и на български означава точно същото както и на руски-)

Изяснявайте си на рубладжиите , колкото си искате руските и КГБ канони и понятия за църква . Нас ни оставете да сме християни с хилядолетен канон и традиция , от които да се ръководим Не желаем да ни учат болшевиките и кагебешниците унищожили Православието в Русия и превърнали после собствената си църква в подигравка с християнството и инструмент на култа към едно психопатично джудже. Вижте само кого сте изпратили единият педофил, подчиненият му организатор паравоенни организации за деца . Руската църква има култ към насилието и агресията, напълно скъсвала с християнството з дори 70 години след като го няма насилника Сталин , тамошните шамани му рисуват икони и обещават рай на всеки загинал за джуджето . Джуджето приема за повече от Христос, показателно е, че Лилипутът смята , църквата се нуждае от спасение чрез него , а не чрез аХристос.

от приказките ви лъха на паганизъм... дано знаете значението поне на тази думичка, щото в тирадата ви няма и една християнска мисъл, защото няма нищо християнско в поругаването на Христовите завети, претворени в канони на Църквата, а вие точно за това призовавате... остава да си решите дали го провите от глупост, или пък и вас ви влече болшевизма който уж мразите-)

Както се оказа за ужас на козякопитеците по нотариален акт руската църква е руска. БПЦ ДГД в опитите си за кражба на чужди имоти

Все още ми е трудно да асимилирам политиката на т.нар. жълтопаважна върхушка - събарят паметници на руските войни, освободили народа ни от германския монархофашизъм, затварят Руска църква - защото била българска и издигат паметници на бомбардирали те София!

И президентът вземат да си назначават не че сегашният Радев не е тяхен ,той горкият трепери да не разтърси Путлер,че да не вземе да полети от някой балкон,или самолетът са му да пламне

Руснаците ни изпратиха изгонен за педофилски скандал агент , който не само се оказа шпионин , но и продължава се меси в каноничните дела на БПЦ, като не признава каноничната територия на Софийския митрополит. Руската църква отново показва , че няма общо не само с православието , но с християнството. Обикновен филиал на КГБ за шпионаж и пропаганда на Бащицата.

Ами логично , родните митрополити със сервилността и слагачеството си на руснаците се докараха дотам, че онези почнаха да не само да не ги уважат , да им се месят и кадруват на територията на българската църква, този педофил даже не признава правата на Софийския митрополит и Патриарх. . Всеки глупак и безхарактерник сближил се с руските негодници рано или късно стига дотук. Тези нямат никакви скрупули и дори зачатъци на съвест. Дай си пръста и ще ти отхапят ръката, .

Айде още един Ентелектуален корифей... руската черква е ПОДВОРИЕ на руската църква, тъй че всичко е наред- защото е двустранно признато и от двете Патриаршии, същият е случая с българското подворие в Москва-)

Християнството е създадено преди Българската държава и има сложни вътрешни правила, традиции и отношения. Днешните "национални" църкви са сравнително ново творение на фона на 2 хиляди години история и българите е добре да се задълбочим малко повече в създалия се проблем, ако искаме да го разберем правилно. Иначе за политици и агентура не е трудно да замъглят истината в нашето бивше социалистическо общество от атеисти, където църквата беше заклеймена като "опиат за масите".

Значи до 2009-та година тази църква е била българска собственост. И е била българска собственост дори и по времето на комунизма- странно нали? И в тая църква в целия период служат български свещеници. 2009 изненадващо тази църква става руска собственост с подписчето на един нотариус- въпреки наличните документи че църквата е българска собственост. И въпреки че става руска собственост в нея дори и тогава продължават да служат български свещеници. Докато след няколко години изведнъж един по един българските свещеници биват изгонени и заменени с руски такива. Странно как обаче заместването на български свещеници с руски става по времето на подготовката на любимия ви диктатор Путин за войната в Украйна. Ама сигурно съвппадение нали?

Първо не е през 2009-а , според агенцията по вписванията още през през 1997-а руската черква е оформена като руска собственост, и второ всеки документ става официален след подписа на един нотариус... така че както и да го усукваш юридически сградата е на руската църква, а храмът канонически пак е на Руската църква-)

Значи до 97-ма дори през целия период на комунизма когато бяхме руски слуги като тебе е била българска църква. После изведнъж става руска. Само че моето момче когато става въпрос за църковни храмове и църкви нещата не са толкова прости както подпишчето на един нотариус.

Сам си написал това "На базата на документи предхождащи документите с които тази църква става Българска собственост" По времето на комунизма всички храмове, независимо дали са християнски, мюсюлмански или будистки, бяха национализирани или с други думи станаха българска соственост, а след края на комунизма откраднатите имоти бяха върнати на тези които имат докумнти за собственост. Така че колкото и да ти се иска всичко което в момента се върти около руската черква е вследствие на политическата издънка която направи днешното правителство... и няма как да бъде оправдано с комунистическите безакония-)

Пак ще ви припомня че русенския Митрополит предложи да откраднем руската черква... защото тя е подворие на Руската църква. На "църковен" език това означава че руската черква е администрирана от Руската църква, а иначе казано тя е един вид "дипломатическо" предстватилство на Руската църква пред Българскта църква, и Българският патриарх е разрешил на руските попове да извършват богослужение в притежавания от тях храм... голяма част от това което предлагат разните му там политици всъщност цели да скара Българскта и Руската църкви, защото предложенията им противоречат както на българските закони така и на църковните канони, не знам дали това е била идеята на Министерския съвет когато е наредил на ДАНС да изгони руските попове, но си личи че акцията има явно политическа цел, която пък няма нищо общо с националната сигурност на България;)

Преди да пишеш глупости.

Какво да проверявам?! Да не би да твърдиш че шефа на ДАНС или русенския митропилт лъжат когато се изказват пред родните медии?!

Станала е руска 2009 година с подписа на един нотариус. На базата на документи предхождащи документите с които тази църква става Българска собственост.

Първо не е през 2009-а , според агенцията по вписванията още през през 1997-а руската черква е оформена като руска собственост, и второ всеки документ става официален след подписа на един нотариус... така че както и да го усукваш юридически сградата е на руската църква, а храмът канонически пак е на Руската църква-)

След като по времето на тройната коалиция според тебе е бил поредния златен век на България- ти защо си против Пеевски и ДПС жалко същество???? Че то по това време половината министерства бяха на ДПС и Делян Пеевски беше виден борец срещу престъпността по това време. Значи за пореден път шизофренията ти достига не подозирани граници- или викаш по времето на тройната коалиция те? А сега по темата жалко същество- в България църковните дела се движат от българската църква. И дали ще служат руски свещеници в тая църква не решава твоята Русия жалко същество а решава именно българската църква. Знам че за жалки същества като тебе каквото каже Русия е закон пък България трябва само да се навежда и да изпълнява. Ама все пак ако още не си разбрал Съветския съюз вече го няма.

Проблемът с Руската църква показва че БПЦ няма адекватно и също е политически зависима. Изказват се църковни служители но неофициално,без аргументация. ДАНС пък се оказва че служи на друга държава. Как един български свещеник ще служи в чужда църква по стар каноничен обичай??? Празниците не съответстват по дати. Значи българския свещеник ще проповядва КОЛЕДА на 24.12 или 6.01. Когато се изказват политици трябва да знаят повече за клира, иначе са смешни

Пък сега изведнъж не може??

Чакам да видя ,как американските ни слуги сега ще се оправдават.

За какво да се оправдават бе, руски цървул? затова, че тоя миризлив руснак се е правил на свещеник и е работил против България? Руски подлоги!

Оказа се, че полковник Васиян четял желанията в бележките на миряните. Извратена работа. Има над 8000 Български църкви и манастири в България, защо точно тази? Еми не ходете там, ако ще и Путиян да ви види службите

Поредната помия на англосаксите и помагачите от фашисткия легион в България. Води се открита война срещу българите.Направиха ме отявлен русофил-честито.

От Лондон ли пишеш?

Като си отявлен 'русофил' - бегай у Новонахуйск, и да не забравиш да си вземеш и родата. Ама май ще излезе: Много исках, ама нямам желание! Нали... ахахахахахахаха. Нещастник.

Като кажете А кажете и Б. Ето още какво е казал човека: "Защо направиха това с нас беше голяма изненада за мен. Нямаше сигнали [от властите]. Имаше, разбира се, различни опозиционни сайтове, имаше опозиция, която беше враждебна към присъствието на Руската църква, но те всъщност бяха маргинализирани. Искам да подчертая, че преобладаващата част от българите - това не е преувеличение - наистина се отнасят към нас с искрено съчувствие. И мнозина, като научиха за подобен произвол на българското правителство, искрено ни съчувства“, каза архимандрит Васиан в ефир на телевизионния канал „Россия-24“. Той каза още, че две-три седмици по-рано му е била забранена да влиза в Северна Македония. "Също без причина. Както по-късно разбрах от публикации в различни македонски сайтове, бях обвинен, че възпрепятствам развитието на отношенията между Македонската православна църква - Охридската архиепископия и Константинопол, въпреки че, разбира се, това не е вярно", отбеляза настоятел на подворието. Според него проблемът е, че сега Константинополската патриаршия се опитва да наложи своя „томос“ за автокефалия на Македонската църква, в който „има едно условие: цялата чужда диаспора да се даде на Константинополската църква“. „Ясно е, че Македонската църква, оставайки свободна и независима, никога няма да се съгласи с това“, добави духовникът.

И като са го арестували за педофилия пак бил изненадан. И като са го изгони за шпионаж от Македония пак бил изненадан. Абе много изненадан тоя човек.

И като разпространяваш лъжи никой не е изненадан. Трябва да си тъп за да обясняваш, че някой е изгонен и то за шпионаж! Шпионите и педофилите се арестуват и съдят ако не знаеш, ето ти англия и шестимата българи там... Жалкар!

въпроса е православната църква една религия ли е. ... отговора е да ... не може да има разкол и да се поставя под въпрос юристдикцията на българския патриарх. тук дори русофилистиците трябва да осъзнаят проблема ... щото така изведнъж излида путлеризма от православие и с правят нещо ново ... кривославие да кажем

Дали не ставате смешни с това Нашият IP е блокиран -само споменавам къде е зровена истината за казуса Руска църква -адреса на документацията

На теринорията на Република България всички православни въпроси са подчинени на Българската Православна Църква.

точно ... ако искат да си регистрират нова различна от православната църква няма проблем ... да правят путин светец и така

Много нагло изказване! В България единствено българският патриарх може да се разпорежда кой къде да служи! Руската църква може и да е собственост на руската държава, като материална сграда, но в църковните дела на наша територия единствено българския патриарх има думата.

Каквото повикало, такова се обадило. Сега доказателства за шпионската им дейност НЯМА да бъдат представени. Пито платено. Ровят като къртици да докажат, че Руската църква не е руска собственост. При наличието на безспорни документи. Наглост му се вика, но всяка наглост ще си намери майстора.

Русия повече не е фактор нито в България, нито на Балканите, нито в Европа.

бе пропагандисти? Само САЩ, НАТО, ЕС и подобни? Еййй, закъсал си я с главата, иди се прегледай. Ама ме съмнява, че си толкова глупав да вярваш на това, дето го пишеш.

Прав е. Български свещенници не могат да служат в руската църква. Като начало, руснаците са по православния календар, не по католическия като нас. А и нашите попове ги интересува кой ще докопа свещоливницата.

Разбира се. Как български свещеници ще служат по стария стил? Това тези невежи откъде да го знаят.

Защо да нямат. Оказва се, че нотариалният акт ви е фалшив.

Да се събори Руската църква - тази, дето е българска и на нейното място да се изгради сергия за банани. Нали именно за бананите бе Великата демокрадична хреволюция на жълтопаважниците, млади и интелигентни?

Според твоята логика другарю, Хитлер е нахлул в Съветския съюз за да предотврати съветското нападение. Заради струпването на над милион и половина войници , над 12 000 съветски танка и над 20 000 бойни самолета. Значи съвсем оправдано е нападението на Хитлер и не виждам тогава защо трябва да го осъждаме? Само да припомня жалко същество че твоята Русия и предатели като тебе слугуващи на Русия категорично отричаха наличието на руски войници в Донецк и луганск пък сега изведнъж след като пригожин публично призна започнахте да измисляте хиляди лъжи и оправдания. Твоята Русия е подписала международен договор- нарича се будапещенски меморандум- в който признава територията на Украйна и се задължава да пази териториалната цялост на Украйна. В замяна на предаването на ядреното оръжие на територията на Украйна и обявяването на Украйна за неядрена държава. И преди да почнеш с простотията- ако смяташ че твоята Русия предателю не е длъжната спазва този меморандум то тогава незабавно да върне почти 3000 единици ядрено оръжие обратно на Украйна.

Свети Бойчо, Гнома, Бойкикев и Кирчо СЕ ПРЕГЪРНАЛИ с ДПС/ Пеевски. И Пеевски ДИРИЖИРА Парада на ЦЪРКВИТЕ... ДПС/ Пеевски НАРЕЖДА на БЪЛГАРСКИЯ патриарх. Това, ако НЕ Е САМОУНИЖЕНИЕ...

Много мразиш да ти се споменава тройната коалиция БСП ДПС и НДСВ.

Другарко, времето на ТК беше ЗЛАТНИЯ ВЕК на България, казано образно. Орешарски като мин. фин. УДВОИ ФР и ПРЕДСРОЧНО НАМАЛИ НАПОЛОВИНА ПУБЛИЧНИЯ ДЪЛГ. ЗАДЛЪЖНЯВАНЕТО на държавата ЗАПОЧНА с Банкянския Илитерат. А НОМИНАЦИЯТА на Пеевски за ШЕФ на ДАНС било договорено между ДПС и Бойчо/ Цвък Цвък. За ДА СВАЛЯТ Кабитета на Орешарски.

Защото на тебе много ти станаха златните векове. Ти какво против имаш борецът срещу престъпността Пеевски по това време и против управляващията по това време ДПС? Или казваш Пеевски и ДПС по това време бяха най-добрата партия пък сега изведнъж станаха лоши?

Ако я експроприират ще ги похвалят от ЕС. Но после пак ще си остане "руска" защото си е такава. Освен да решат да я съборят. Но това няма да учуди никого. Такова е сега "международното положение" ... хаха

тези шпиони не са съдени като шпиони? Те нямат дипломатически имунитет. Защо са оставени да си тръгнат безнаказано? И от къде накъде руски попове ще решават кой може и не може да води литургии в българска църква, в България, на българска територия? Някой да обясни на тези нагли КГБ боклуци че България не е част от Русия и никога няма да бъде.

И какво толкова им пречи тази църква не е ясно.

на "тях" им пречи Христианството , защото са сатанисти . И още им пречим ние -Хората .

Изявлението на изгонения епископ е директна намеса в делата на Софийския митрополит , патриарха и БПЦ. Няма нито законово , нито канонично основание Руската църква да назначава на свещенослужители да извършва църковна дейност на територията на Българската църква и нейните митрополити. РПЦ не регистрирана в България и не може да извършва по закон дейност в България. Това не се позволява и от православните канони . Още преди Първия вселенски събор има Апостолските правила, които не позволяват още един епископ и църква да свещенодейства , управлява и извършва дейност на каноничната територията на друга църква. Правило 35 от Апостолските правила: „Никой епископ да не дръзва да ръкополага в градове и в села, които не са му подчинени, които са извън неговата епархия. Ако пък се докаже, че е направил това без съгласието на онези [епископи], на които тези градове и села са подчинени, нека бъде низвергнат както самият той, така и от него ръкоположените”. В същия смисъл е Правило 15 от Първия вселенски събор: " Поради многото смущения и безредия е определено съвършено да се унищожи обичаят, съществуващ в някои места, въпреки апостолските правила, нито епископ, нито презвитер, нито дякон да не преминава от един град в друг. Ако някой и след това определение на светия велик събор предприеме нещо подобно или допусне да се направи с него такова нещо, тогава разпореждането да бъде съвършено недействително и виновният да се върне в църквата, за която е ръкоположен като епископ, презвитер или дякон. Никой архиепископ не може да ръкополага в друга църква и според правило 13 от Антиохийски поместен събор , който е канонотворчески в Православната църква: "Никой епископ да не дръзва да преминава от една [църковна] област в друга, нито да ръкополага в нейната църква, … освен ако не бъде поканен с [надлежна] грамота от митрополита и от останалите епископи от територията, в която той отива. Ако обаче отиде без покана и, извън правилата, ръкоположи някого – в престъпване на реда, по който се устройват нещата в Църквата, … то всичко, извършено от него, е недействително. С това сам ще си навлече полагащото се наказание за незаконното си поведение и безразсъдно начинание, бидейки незабавно низвергнат от свещения събор."

В българските храмове по света служат български свещеници. И се пита канонично ли е служението им, отворко?

По света , където не е имало православни църкви , епископи и канонични територии, всяка църква може да се регистрира и да действа , обаче в православния свят, където има епископи , канонично определени територии и правила от хилядолетия тези канони се спазват от поместните църкви и са задължителни между тях, който не ги спазва бива изключен от църковно общение.

Ааааа...ебати наглия поп. Тези тримата агенти трябваше да бъдат арестувани и осъдени за шпионска дейност по бързата процедура. В по късен етап...можеше да ги разменим за Навални. А не сега да дава акъл тоя наглец кой може да служи в НАШАТА църква

В момента любимата ти Русия е нападнала Украйна и се разпорежда като че ли всичко там е нейна собственост. С други думи влязла е в апартамента ти изнасилила е жената и дъщеря ти обаче ти и слугуваш. Но разбира се за тебе всички действия на Русия са напълно законни и оправдани пък всяко действие против руската наглост задължително е престъпление. И тебе да те питам жалко същество- Как така тази църква е била българска до 2009 година включително и през времето на комунизма, пък после изведнъж става руска собственост? Как така в тази църква са служили само български свещеници пък сега изведнъж се оказва че от няколко години могат да служат само и единствено руски свещеници и никой друг?

Никой няма юрисдикция над свещеници, преминали специализация по съкратени курсове в ЦРУ.

Руските свещеници се оказват назначение от кгб или са агенти на кгб. Българските свещеници се оказват бивши сътрудници на държавна сигурност- същата подчинена на Русия структура. Обаче ЦРУ е виновно....

До зомбирания нещастник В момента в конфликта в Украйна има две страни 20 и нещо милиона от едната , около 5 милиона от другата. Това бе гражданска война, която се води от 2014 г. Руснаците влязоха с войски за да предотвратят нахлуването на войските на Киев и да защитят Донка и Луганска републики. Според думите на Путин нахлуването е било планирано за края на март 2022 г. Така че война все едно щеше да има и я избраха менторите на Зеленски отвъд океана, отказвайки минските споразумения. Нататък - на Путин извън Крим друго не му трябваше, но за да обяви мобилизация по техния закон трябваше да анексира въпросните области. До преди това основните сили на ДНР и ЛНР бяха доброволци и полиция. Защо тия хора доброволно ще ходят да се бият с Киев инще умират? Като си отговориш на тоя въпрос, пак идвай да зяеш. ПС. Не подкрепям руснаците, но най-дразнещо в цялата работа е лицемерието на Запада - за Косово може , за Крим не може.. И те ще си платят по един или друг начин. И до тази война въобще не трябваше да се стига.

ФАКТЪТ, че БЪЛГАРСКИЯТ патриарх изпрати ИСКАНЕ до РУСКИЯ с МОЛБА за РАЗРЕШЕНИЕ за назначаването на БЪЛГАРСКИ свещеници в РУСКАТА църква, говори сам по себе си. Българският патриарх няма юрисдикция над Руската църква, нито може да изпрати когото и да било там. Дори ПО ЗАПОВЕД на Пеевски. ... СГЛОБКАТА на посолствоТО УНИЖИ РУСКИТЕ свещеници/ РУСИЯ, но още ПОВЕЧЕ УНИЖИ БЪЛГ. патриарх/БЪЛГАРИЯ.

По времето на любимия ти комунизъм чия собственост беше така наречената руска църква? Я кажи другарко комунист и по дефиниция безбожник и антихрист- къде в църковния канон пише простотията дето ти си я написала? Я кажи другаркокомунист колко много жалките слуги на Русия и заклети комунисти уважаваха православието и колко беше на почит ходенето на църква по времето на социализма и комунизма.

И по времето на комунизма, пак е била руска !! СССР е правоприемник на Русия и не ние прехвърляла собствеността. ТОЧКА !

Никъде тоя уж свещеник не говори за църковен канон не говори за църковни правила и други подобни. Всичките му приказки са свързани изцяло с неща извън църковното право. Което на практика потвърждава, че този човек е всичко друго но не и свещеник. Но пак да попитам тоя шпионин и руските поддръжници- как преди е могло да служат български свещеници в тая църква без да има руски такива пък сега изведнъж не може? И как до 2009 година тая църква е била българска собственост, пък след това става руска собственост? При положение че дори по времето на руските подлоги управлявали България 45 години тая църква е била българска собственост.

А при експулсирането за канон ли се говореше?

Експулсирането се прави по така наречения мирянски закон. Или с други думи заради действия срещу държавата България. Което няма нищо общо с църковния канон. Обаче, в църквите и богослуженията попадат под църковния канон както и назначаването на свещеници, и това се прави от съответната патриаршия. Знам че при вас в Русия свещениците ги назначава агентът на кгб и така наречената ви църква е всъщност филиална разузнавателните служби за да шпионира собствения си народ както и други народи където има руски храмове и руски свещеници.

Ами никога НЕ Е БИЛА българска собственост. Строена е с руски пари на терен на старото руско посолство за параклис. И СССР не са Ния я прехвърлили, за разлика от други църкви и манастири. Ако утре дойда и реша да се разпореждам у Вас, това правилно ли ще е? С обяснението - така реших, защото съм як!

Я ми обясни тогава как до 2009-та е била българска собственост????????? Дори по времето на комунизма когато бяхме на практика поредната съветска република? И как винаги в тази църква са служили български свещеници?

Никога не е била българска собственост, там са служили български свещенници с одобрението на руснаците ! Да повторим , като за малоумен. https://kritichno.bg/politika/rumyana-chenalova-za-pravniya-statut-na-ruskata-tsarkva/

До 2009-та е била българска собственост?? КУ-КУ, да те заведат на ПСИХИАТЪР!

За съжаление до голяма степен са прави. Нашите свещеници трябва руският патриарх да ги одобри и назначи. Нашата църква може само да ги предложи. Такъв е канонът. Тук се опитват да правят с църквите това, което се случи в Украйна. Няма да стане! И въобще е лошо това залитане по едните или другите ( нито руската , нито американската политика ми допада), а един ден самите украинци ще търсят сметка на Зеленски и шайката му, за дето ги вкара в тази война и разруши страната им. А купонът ще настъпи когато поискат ние да плащаме възстановяването на Украйна.

Всички руснаци в България са чужденци, граждани на чужда държава, която ни обяви за нейни врагове. Пребиваването им тук, зависи единствено от нашето гостоприемство и те нямат думата относно нашата църковна дейност и собствеността на църковните имоти !

Ей заблудения , над 100 хиляди души са потомци те на руски емигранти и на смесени бракове у нас. Отделно има цяло казашко село до Варна. Това са наши граждани, израсли в страната ни и спазващи законите. Това, че сега тече някаква малоумна пропаганда, НЕ Е причина да ги тормозим. Другото е чист фашизъм /макартизъм.

Какъв е църковният канон? Я пак ми обясни български предателю на руска служба как по-точно украинския народ ще търси сметка на зеленски задето защитава собствената си държава и правото на съществуване на украинския народ? Да такива предатели като тебе навремето съдиха и убиваха българи са дето са защитили собствената си държава. Само че тогава държавата беше под съветска окупация.

2023-09-28 07:20:42 Росен (нерегистриран) Църквата както у да я погледнеш си е руска. ---------- Си задава въпроса - кой е допуснал на българска територия - чужда църква! ---- Имотът трябва да бъде отнета в полза на България .... ще им платим с по един DMS: Vun Russia"

Цар Фердинанд, за да си оправи отношенията с руснаците. А, и е допуснал убийството на Стамболов, същият дето като министър председател го в довел в България. Сега по-щастлив ли си? Политиката е гадно нещо

УКРО СГЛОБКАТА в лицето на Пеевски УНИЖИ българския патриах и го принуди ДА СЕ МОЛИ на РУСКИЯ.

Кой се кланяше на агента на кгб назначен за руски патриарх.

Църквата както у да я погледнеш си е руска.

Не са ли гледали криминални филми,рамо на вратата и казват "Опс, отворено било..."

Нещо ми говори, че след време пак ще вдигаме паметници на руската армия - Освободителка от еврофашизма.

Чета Лавров днес моли за преговори,че нещата вървят зле

Нема

Както в момента освобождават Украйна ли? За това ли се молиш предателско копеле?

Руската армия освободи България от турско иго, Руската Работническо Селска армия освободи народа от германския монархофашизъм, логично е Русия да ни освободи от еврофашизма.

Ей това е Русия, вместо да си създава приятели, може само да отвръщава хората с безобразната си наглост и нахалство. Колкото и руснаци да бъдат изгонени от България, все ще са малко.

Моляяя??? Ти наред ли си?

Съвсем съм си наред, но не съм фен на КГБ.

Нашите да не се държат като крадливи мушмороци, а да предложат обезщетение за недвижимостта. После вече ако БПЦ прецени да я отвори руската църква отново.

Е то има един тон документи, че е българска бе ама вие руските тролове списвате по спуснати отгоре опорки и не сте запознати с фактите.

Други църкви няма ли в София? Какво пречи тази да си седи заключена?

Има едни руски мощи, на които вярващите в баба Ванга русофили много държат да се кланят, че да им изпълняват желанията.

На вас невярващите, това ли ви е проблема? Че Бог чува молитвите на вярващите? Еми злобни сте да ти кажа. Злобата пречи. И убива.

Църквата не е апартамент,там се черкува Това не е само сграда

Та новите попове са одобрени от посолството на ФАЩ и трябва незабавно да шпионират руската църква!

Къде е дилемата?

Значи едни агенти изгонихме,сега ще ни пращат други.

Проблем?

Ей брадатия защо не си ЕПМ и да си седиш в кочината от където си се пръкнал?

ТАСС?

Телеграфное агентство Советского союза. Аха

Всички руснаци в България са чужденци, граждани на чужда държава, която ни обяви за нейни врагове. Пребиваването им тук, зависи единствено от нашето гостоприемство и те нямат думата относно нашата църковна дейност и собствеността на църковните имоти !