Експулсирали сме трима свещеници на Руската църква, застрашавали националната сигурност

Архимандрит Васиан и другите свещенослужители са били извикани от миграционната служба с разпореждане да напуснат страната още днес, от ДАНС потвърдиха за изгонването на руски гражданин и двама беларуси

Обратно в новината

Коментари - Експулсирали сме трима свещеници на Руската църква, застрашавали националната сигурност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Доказахме ,че сме варвари,готови да унищожат собствената си история,да се обезличим като нация без история.Завиждам на египтяните,е днес чрез историата си вървят напред и нагоре.Кой ни доведе тези глупави у/меко казано/правници

Каква национална сигурност? То не остана нация. България остана с душевността на един мол. Нашият елит е съставен от мутромафия, наследник на силовите структури/тайни служби и бизнес елит обучен в структурите на евроатлантическите ни партньори в ранните 90-те, т.е. внуците на бившата соц-номенклатура. Заедно доят овцете много по-професионално от соц-дядовците им преди. Превърнахме се в един от 27-те филияла на евро-мола. Сива маса без идентитет, свързана само с консумация на битово ниво. Бг от себе си не може да се спаси, та по-големи задачи търсим.

изгонете и мършата Мутропрофанова ;- ))))

Добър вечер, нищожни нищожества !

това профашистко и продажно правителство трябва да бъде свалено от власт, колкото се може по-бързо. това са неверници и варвари!

SirBob

100 %. Нацистките псевдолиберални отрепки следват заръките на западните си ментори.

престайси ква национална "сигурност" фанали попове шпиони :-))) територия управлявана от посолство имала национална сигурност :-))) вица на хилядолетието

Живи и здрави и никога повече Русия дай Боже,аман от тях!

Отвратителен редактор.Блокира всички мнения срещу този козяшки постърмак ли или какъвто там цигански ник.

кога ще експулсираме американския и украинския посланик? Те трябваше да изпреварят дори и свещениците!

Избрал като Юда нашия русороб пред род и родина личния джоб. Без капка достойнство, затваря очи. Плюят върху му, а той: Дъжд ли вали? Гнусно нарича безродния русофил, всеки който не е като него: Дебил! Мрази, презира, примитивен до гроб. Сочи всеки патриот за враг русофоб. Има култ към мавзолея и МОЧА на окупаторите и счупената плоча. Милее за старата номенклатура. Още си иска червената диктатура. Няма почивка. Щом не шпионира, опорки в нета трола тиражира. Възторг на теле буди в него Русия. Към родината обратно. Лее помия. За лилипутин от радост подскача. СССР възбужда го. Направо откача от снимки на хиперзвукови ракети, безаналогови танкове и самолети. Изменника сляп е слуга на хазарите, сменил с монголски ботуш шалварите лицемерно плюе западната система, а децата с парите в Лондон и Виена. Искат да сме бедни, болни и гладни. За поука на други за свобода жадни. Рушат по кремълски указ страната, ренегати имат на държавна заплата. Имат си и Мунчо, фигурант назначен. Предателски бос. От Москва одобрен. Задунайска губерния още сънуват. Троянски коне внедрени бълнуват. Я вижте Украйна, Беларус и Кавказ и ще прозрете какво кроят и за нас. Спомнете си Виденов, банките, борда, борците с бухалките, тумби на орда! Опиянени днес от смърт и разруха Невинната кръв не видяха, не чуха Готови да бутнат надолу по склона И наш'та страна таз пета колона. Ние сме в Европа! Ние сме и в НАТО! Вземете си Евразията, Путин и Тато! Също и мафията, мутрите и келепира от газа, атома... Оставете ни на мира! Възмездие скоро помнете ще има! С мегадело в Хага за тая пасмина. Мунчо също така го чака зандан. Иде край за русоробската сган.

SirBob

Много пот ли падна, докато съчини този паскви, а укроробе? Нацистки мърши.

дааа ама на всяка дума долар взема...вече е продал майка си за прос...утка и сега драска дрис...ни за да може си плаща кредитите ..

Отвратителен пасквил в духа на еврогейските атлантически "ценности" !

Да говориш днес за мир, разбирателство и добри отношения между народи си е направо заплаха за сигурността. Да говориш за тези неща си е прокарване на руски интереси. Без съмнение. Трябва да слушаме само за война, кръв и омраза. Това е сигурност. Звучи абсурдно, обаче така излиза. Ние сме в Абсурдистан. Не в Република България. Факт.

От тагаренко и бандата му няма по големи предатели....а и къде е българката църква...

Някой вярва ли на българските служби и действията им за разумност и логика? Освен грозен слугинаж, натегачество пред чужди посолства, предателство на националния, български интерес, вземане на заплати от нашите данъци друго нищо не правят. Жалка работа

SirBob

Естествено. Случилото се след записите на Гела го доказва най-добре. Долна мръсна, продажна, нацистка сган. И на църквата посегнаха уродите.

Каква сигурност бе боклуци в България хората живеят ден за ден, никои все още не ни закача защото на никои не трябва такова продажно племе.

Много си прав.

Браво, бе Хора! Има и нормални и образовани хора в България! ЕВАЛА за тези исторически факти! ПРОМИТИ МОЗЪЧЕТА, вземете прочетете, че заради вас ще затънем още по-дълбоко

Русия винаги е била срещу нас: 1861 – обявява се срещу българската църковна независимост. Руският посланик княз Лобанов съдейства на гръцкия патриарх да изпрати на заточение българските владици Иларион Макариополски, Авксентий Велешки и Паисий Пловдивски. Лобанов организира и отвличането на архиепископ Йосиф Соколски. 1873 – враг е на българското освободително движение, защото успехът му би направил България независима, в това число и от Русия. Граф Игнатиев подкрепя убийството на Левски. В писмо до Горчаков от 25 януари той тържествува: „Софийската афера“, тоест смъртната присъда на Левски, е приключила с „щастлив изход“. 1876 – в Райхщатското споразумение Русия декларира, че създаването на голяма българска държава е изключено. Същото е потвърдено в Будапещенската конвенция от 1877 и в Лондонското споразумение от 1878, подписано непосредствено преди Берлинския конгрес. Очевадно е, че Санстефанският мирен договор е един фарс за пред българите. 1881 – опитва се да наложи пълен контрол над България, 1885 – обявява се срещу Съединението, подтиква Турция и Сърбия да ни нападнат, отзовава руските офицери от нашата армия, 1886 – организира преврат срещу законния български княз и при финалния му неуспех „българските“ русофили, начело с Драган Цанков, призовават официално султана да окупира България, 1902 – посланикът на Русия в Цариград Зиновиев лично издейства назначаването на сръбски владици в Македония. Той заявява: „Политиката на Русия е Македония да не стане никога българска“, 1903 – ултимативно предупреждава България да не помага на Илинденско-Преображенското въстание, 1913 – застава на страната на Сърбия в спора с България, което довежда до Междусъюзническата война, 1915 – обявява война на България и бомбардира Варна, 1916 – напада България едновременно от югозапад – Македония и североизток - Добруджа, 1923-25 – подклажда комунистическите метежи и атентати у нас, 1941-44 – инициатор е на комунистическия терор, 1944 – обявява ни война и ни окупира, налагайки кървава сталинистка диктатура и т.н. и т.н. Отношението на Русия към България е резюмирано от Аксаков през декември 1885 в бр. 24 на вестник „Русь“ с думите: „Всяко тържество на българите е смърт за Русия“.

Майка Русия освободи България от турско робство !

Мерси от такива освобождения, особено това на 9.09.1944 г.

Това си е платена дисертация за изопачаване на историята.Позор!

Има една приказка, "Когато фактите говорят и боговете мълчат". Но вие ватенките сте повече он боговете! Тъпатанари с търанари!!!

То бива, бива слугинаж, но това нашето е паталогичен случай ! Гледах и изказването на Зеленски пред общото събрание на ООН по две различни телевизии . По едната от тях той говореше пред полупразна зала, но по нашата телевизия, чийто репортаж беше от украинската, залата беше пълна !? Проблемът беше, че в тази пълна зала се виждаше самия Зеленски, който слушаше себе си !? То бива, бива и манипулации, но ми се струва, че почнаха да се подиграват с нас !

Щом тези свещенослужители са шпиони логично е да зададем някои въпроси на българските управници - откога тези хора са у нас, защо не реагирахте досега, какво форсмажорно обстоятелство наложи да ги изгоните в рамките на 1 ден, защо съобщихте на българския народ постфактум?

Руската църква винаги е била служанка и крепител на руската тирания. От Петър до революцията даже нямат патриарх, а оберпрокурор назначаван от царя. После стават първо очи и уши на КГБ, после нещо като отдел на КГБ, избиран от службите с мисия да шпионира световното християнство, сега са ръководени от службите клакьори и хрантутници на новия вожд, обслужващи култа към него. Много са далеч от православието и дори от християнството, бездуховни алчни служанки на Бащицата за пари и привилегии.

Браво! Нека ходят да освещават паметници на Сталин, като руските си колеги!

Удариха дъното нашият канадец и некоалицията му. Интересно кога от посолствоТО ще ги отзоват тези много ,,учени "младежи, дето допълзяха тук уж да чегъртат ББ, пък го прегърнаха. И се роди изрод, който тика държавата ни към ада. Няма никакви чувства като родолюбие, българско самосъзнание у хора, расли и пасли извън пределите на родината ни. Дошли тук да ни похарчат на световните интриганти от Козяк. Ще ни подредят едно хубаво, ще предизвикат събитие като в усрайна и ще забият зад океана, а ние ще им сърбаме попарата . Нямат срама мръсни фашистки утрепки.

SirBob

100 %

как християни и църковни служители застрашават нашата сигурност.

Като служат на ФСБ, вместо на господ. Точно като руския патриарх Гундяев, по съвместителство и полковник от КГБ. Как служиш на бог и на КГБ?

Типично по комунистически/руски.... Като едно време по СССРски образец-всеки поп -агент . Или поне 50%

Бог да ви убие! Фашисти! Марш от България!

Спокойно де, изгониха ги вече.

Брутално е да вербуват свещеници за шпиони и доносници. Това само комунистите го могат. Само те не зачитат църквата за нищо.

Руските гниди са в истерия Всички ще ви унищожим руски глисти Тук е България Циганите на Копейкин в канала

Да ви имам селската национлна сигурност щом три попа могат да са заплаха.

Stanko

Можеха 24 ч да им дадат....в рамките на деня малко стресиращо.Багаж,туй онуй.

Stanko

В една от държавите в Северна Африка има руска църква.Седнахме да говорим със свещеника(не му знам ранга) кой какво,що.Аз-инженер.Той се смее вика то и аз съм инженер по телекомуникации ама реших да стана свещеник(.......).Та така.На по любопитните мога да съобщя името на свещеника и държавата.

Бог ще ги накаже, попове те-ченгета. Анатема...

Кирчо и компания много скоро ще настъпят мотиката..... лошото е, че те ще се покрият, а ние ще им сърбаме попарата.

руските свещеници подкрепяли .... Русия хахахаха - вие да не очаквате да подкрепят САЩ и НАТО, бе? Аман от дебили тук в Бг ... особено във властта!

Коя национална сигурност са заплашвали ? Тази на мутромафията в скапана София ли ?

Тролове козяшки с изпонасрани гъзове просташки! Колко заработихте днес, чада ехидни?

Глупаци, как може свещеници да застрашат националната сигурност? Били се изказвали в подкрепа на Путин? Дрън-дрън? И пред каква публика - бабичките в църквата, леле каква голяма аудитория! Абсолютна провокация с цел наливане на масло в огъня между България и Русия!

Може Може!

За да ги изгонят от днес за утре, значи не са стояли кротко като божии служители.

Заплаха за националната сигурност!?Трима православни духовници... !?Дебилизацията превзема държавата...и това е истинската заплаха за националната сигурност...

е такава, че те не са свещеници, а са офицери от тайните служби на агресора Русия. Добре, че бяха северните македонци да ни светнат, че тия са шпиони. Тези уж свещеници, никога не допускаха в руската църква обикновени миряни на служба, слагат едно въженце и дотам. На стълбите палиш свещи, и те изгонват.

Добре, че беше посолствоТО да ни просветли чрез теб!

На "работата" работата му е да е грантаджиия на козяците - най-големия агресор в световната история!

По време на посещението на рускията патриарх Кирил в България през 2018 г., президентът Румен Радев каза, че благодари на всички етноси, които са се борили за независимостта на България от османците като част от руската императорска армия: руснаци, румънци, финландци, украинци, беларуси, поляци, литовци, сърби, черногорци. В отговор Кирил разкритикува изказването и каза, че българите трябва да благодарят само на Русия, а не на някой друг, и че няма място за "фалшиви интерпретации на историята". Кирил добави още, че българите са известни още от съветското време като лоши говорещи, които не могат да говорят без хартиени бележки. На свой ред вицепремиерът на България Валери Симеонов нарече Кирил "второразряден агент на КГБ", "Тютюневия митрополит" и каза, че Кирил "не е светец". След съдебно дело, образувано от местен български проруски активист, местен съд установи, че в думите на Симеонов няма клевета.

Винаги светите Негови представители у нас са били праведни. Това, че руската православна църква е възприела, отговорен другар да е над Господ, си е неин проблем.

Комунистите са неверници, така че всичко е бизнес за тях.

"Русия бавно впряга, но бързо стига".... - до целта.......!?!?!? Наще подлизурковци защо не коментират проблемите с дизелово гориво... за САЩ, за Е С....... тепърва за нас.... Курвите мнозина ги ползват, но НИКОЙ "Не ги ебава"...!!!!????!!!!????!!!! България е от тях..............

Защо не можем да гласуваме нормално ? Дирниците цензурират гласуването по IP адрес !

Гонете ги тия скотове,нямат място в България! Мръсни посерковци,блядове ,гааааз в Чукотка мърши

Боже какви боклуци са наще политици, никога няма да гласувам в България. Единствена надежда Българите да се събудят и да унищожат това правителство.

Крадено .... Сложат те в списъка на вражеските държави, спрат ти газа, нефта, корабите. Напълнили държавата ти с агенти и проксита, завладеят акваторията ти, викат: "отговорността за стремглавата деградация на двустранното взаимодействие лежи изцяло върху българската страна." - класически рашисти

Кацапска му работа, тия попове ги бяха изгонили от Македония, дойде им реда и от България да ги изгонят.

Какъвто им е патриарха, такива и половете- НКВД, а и путин от там.

Не беше ли патриарх на РПЦ и не се ли държа нагло с Радев? А Йотова му целуваше ръка? Какъв е проблемът да изгоним трима чекисти?

Интересно, дали няма да "внесем" 3-ма протестантски свещенника помагащи на националната сигурност? Предатели сте Вие, кучета Ви яли!

Ехеее, статия против Русия! Нападайте бързо грантаджии!

И кво били направили? Тия вече съвсем се осират!