Експерти: Задава се изчезване на 1 млн. видове - първото, причинено от човека

Загубата на биоразнообразието заплашва човечеството в същата степен, както и климатичните промени

Обратно в новината

Коментари - Експерти: Задава се изчезване на 1 млн. видове - първото, причинено от човека | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В държавите да се оставят да живеят определен % човеци. Чрез планиране раждаемостта. От коренното население. Всичко друго обратно откъдето е дошло или храна за лъвовете. Човечеството е създало Духовността си зад ралото и в еднофамилната къща. Милионните мегаполиси не са допринесли за нито 1 философ или музикант от класата на Гьоте и Бетовен. Днес човечеството се изражда духовно и оттам физически ...с напредването на технологиите създаващи отчуждението и оскъпяването. Днес човеците прекарват 1/3 от времето си в пътуване до и от работа, чрез която работа едва успяват да попълнят формите и да платят финансови задължения. Човека е Човек, когато е хармоничен като част от Природата.

Видовете и гората ще пораснат пак. Човекът май няма.

Гадни изроди сме, това е. За пари, ще избием всичко.

Един милион!!! не са ли множко бе "учени"!!!!!!!!!!!!!!

Вождът Сиатъл: "Какво би бил човек без животните,ако те изчезнат… Човекът би умрял от самота и духовна нищета. Защото това, което се случва на животните, много скоро ще сполети и човека. Всички неща са свързани в Природата!"....

Избройте поименно, ако обичате!!!

Аз

Ми драконите, например. Ей, на - неска разбрах, че у следващата серия ше пречукат още един дракон и ше остане само един. А само един не може да се самоножда, ръйшли!

Аз

Вместо да изчезнат 1 000 000 вида, не е ли по-добре да изчезне само един? Айде, Малтусе... По-бързо да се почва, че да свършва по-бързо...

И ние, Българите сме между тях. И КОЙ го бръсне?

Аз

Ми Българете 100% не ни бръсне. Язка не съм се бръснал от месец, баси... Мезам на дедо Мрас.

Моа, додо, тасманийски вълк, тур - списъкът е дълъг. Затрили сме стотици видове вече и при това сме започнали не от вчера.

Правим ви скрийн щотс и един ден ке ви ззаковем. Ке лежите у затворо поименно. И да знаете че гейчо дето ви е шеФчо и той ше лежи, за проповедвъне на езика на умразата. Трупъм, тръпум и рапортувам. може да не е веднага, ке си изковете присъдите самички.

Уеуе вие сте за лудницата бе. Планетата била жив организам. Ми легай да мреш де, щом толко си вервъш. Айде спасевай планетата, що чекъш ние да я спасеваме.

В СВЕТОВЕН МАЩАБ НАЙ-МНОГО СЕ РАЗМНОЖАВАТ МЮСЮЛМАНИТЕ(ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ И КОНТИНЕНТИ),НЕГРАТА(АФРИКАНЦИТЕ) И ЛАТИНОСИТЕ(ОТ ЛАТИНСКА АМЕРИКА) ЗА СВЕДЕНИЕ ЕДИН МЮСЮЛМАНИН В ИНДИЯ ИМА 20 ДЕЦА А ЕДИН ИНДУС ОТ ИНДИЯ ИМА 3-4........... САМИ МОЖЕТЕ ДА СИ НАПРАВИТЕ ПРЕЦЕНКА КОЙ МЪРСИ ПРИРОДАТА И КОЙ НЕ...............

една хлебарка ражда 32. всяка една от 32-те след 1 месец ражда 32. биомасата на мравките е невъобразимо по-голяма от всичко друго живо на планетата. какво каза за индусите ?

НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙ ЧОВЕЧЕ.............. НАСЕЛЕНИЕТО НА ИНДИЯ ГО ПРАВЯТ МЮСЮЛМАНИТЕ ВИЖ ТЕНДЕНЦИЯТА НА ПЛОДОВИТОСТ И ЩЕ ЗАБЕЛЕЖИШ ЧЕ ИНДУСИТЕ ИМАТ ПО 3-4 ДЕЦА А МЮСЮЛМАНИТЕ ПО 19-20!!!! В БЛИЗКИТЕ 20-30 ГОДИНИ ИНДИЯ ЩЕ Е МЮСЮЛМАНСКА СТРАНА АКО РАЗБИРАСЕ НЕ ГИ ИЗГОНЯТ ДО ТОГАВА

Индия от много отдавна е страната с най-голямо мюслюманско население. Втора е Индонезия, после Пакистан и чак тогава идат арабелите.

ИМЕННО

ЗА СВЕДЕНИЕ В ЮГОИЗТОЧНА АЗИЯ НАЙ ГОЛЯМАТА СТРАНА Е МЮСЮЛМАНСКА ИНДОНЕЗИЯ-300 МИЛИОНА,ВТОРИ СА КАТОЛИЧЕСКИТЕ ФИЛИПИНИ-120 МИЛИОНА,ТРЕТИ СА КОМУНИСТИЧЕСКИ ВИЕТНАМ-100 МИЛИОНА....... ЗА СВЕДЕНИЕ НАЙ-ГОЛЯМАТА БУДИСТКА СТРАНА(ТАЙЛАНД) Е ЕДВА 70 МИЛИОНА С ОТРИЦАТЕЛЕН ПРИРАСТ НА НАСЕЛЕНИЕТО... В СВЕТОВЕН МАЩАБ БУДИСТИТЕ СМЕ ЕДВА 500 МИЛИОНА ОТ 8 МИЛИАРДЕН СВЯТ................

В СВЕТА СЕ РАЗМНОЖАВАТ ЕДИНСТВЕНО МЮСЮЛМАНИ,НЕГРА,ЛАТИНОСИ-КАТОЛИЦИ!! ТЪРСЕТЕ ВИНАТА У ТЯХ!!!!!

А знаеш ли коя нация колко консумира?

Единственото решение е ОГРАНИЧАВАНЕ НА РАЖДАЕМОСТТА и контрол на земната популация. Само, че ООН се занимава с всичко друго, но не и с това!! За либерастите е голяма драма, че населението застарява. Печалбите ще вземат да спаднат. Дарама Ви казвам!!!

Браву, още един доброзорец. Дай си еднага пишока, да го отрежем, това е ненужно и излишно недоразумение, като апендикса. защо са ти дЕца, и дЕцата трее да избием, за какво са ти? Почвай де, на ти нижа, режи го тоа излишен пишок напикан.

Имаше една мъдрост казана преди много време от един северноамерикански вожд на индианско племе, която много точно описва хищническата, унищожителна същност на белите нашественици в Америка. За съжаление тя вече може да се приложи към човешкия вид като цяло с много малки изключения за отделни индивиди. Ще се опитам да цитирам без да гарантирам за 100 % точност. Когато бъде отсечено последното дърво, когато бъде убит последният елен, когато бъде уловена и последната риба, тогава и само тогава белият човек ще разбере, че парите не стават за ядене. За съжаление това представляме в момента ние, хората, за планетата Земя... един паразит, който е на път да убие гостоприемника си. Но както е известно от естествените науки всеки жив организъм има съпротивителни сили, които дават отпор на болестта. Бледа ни е фантазията какви съпротивителни сили има планетата Земя. Сигурен съм, че е в състояние да предизвика такива глобални катаклизми, че ако не ни избие до крак, то най-малкото ще ни върне в пещерната епоха... и за нея това ще представлява просто едно леко стомашно разстройство. Тежко и горко на човешкия вид, който надменно се е самоопределил като венец на природата или венец на Божието творение, зависи кой в какво вярва. Тепърва ще има да види на практика колко нищожен е той в сравнение с Майката - Земя.

Ехааа, още един си довлече дръвнико! Легай, че таа секира, плачи да режи глави! Айди че планетата загивъ! Свали си гащите, да ти ударим едно последно пред ида режим на месо! и бесТфа си лош!

Щизофренията е тежко заболяване. Трябва ти спешно лечение, въпреки че едва ли го осъзнаваш. Преди време пишеше под друг ник - Роксана. Но не беше нито по-умен, нито по-малко луд. Жалко ограничено човече, което смята за забавно да пише провокативни постове в леко неграмотен стил в нета... живееш в отдавна отминали времена. Това беше на мода в края на 90-те в зората на интернет. Сега не си забавен, даже не си смешен. Ти си жалък.

Е защо сега не щеш да мреш, нели искъш да помагъш на природата? Начи лъжеш, мръсник! Хехе, жалак лъжец .... мизерник, ние да мреми, а ти да ползвъш чиста планета? хехе ....

Защо не се захванеш за сериозен бизнес, виждам,че пушиш същата трева като оня, дето си изстреля Мъск-овича на господ, за да види и той какво гениално творение е създал. Дръвници и въженца все още ни отпущат от проф-съюзите. Не се хаби!

Сега чекъми да изфърлиш силно технологичния клозет дето си имъш да сереш. Също, за да помогнеш на природата, трее да изфърлиш компа от който пишиш. Също, тела и телавизора. Колата да не забравиш, такова зло. Гащите, гащите, са фабрични, такова природно разхишщение. ше си оплетеш вълнени на ръка, за да бъдиш природосъобразин. И да не забравиш, да си отрежиш патката, саму аби технологична диета, кой ше ти навакса на домате, тея искът пръсканье и транспорт. Да не забравиш да се отпишеш ит животе, и да ритнеш столчето. Да си оплетеш самичек въженцето. Не знам ка ше ви смогне попа, но поповете ше оживеат, при тех нема технологии.

Ти сега верно ли си повярва, че скалата наречена земя ще оживее и ще отвърне на удара? Е ти нали си пазител, теб няма те бара:)))))))))

Земята не е парче скала, а жив организъм. Доказателство за живота в него са земетресенията, вулканичните изригвания и още редица други процеси. Но за да разбереш това е необходимо да имаш друг мироглед. И да, Земята вече отвръща на нашето хищническо отношение към нея. Климатичните промени са само едно от проявленията на този отпор. Има много по-мощни космически сили, които могат да се намесят. Както нашите кръвни телца представляват част от нашия организъм така и Земята е част от по-голям организъм, който няма да допусне паразитите налазили част от него да го превземат целия. Някои "визионери" мечтаят да колонизират Марс и други светове без да си дадат сметка, че превръщаме една райска планета дадена ни наготово в бунище негодно за живеене. Ние в момента сме неспособни да опазим това, което имаме, а смятаме да завладяваме други планети много по-непригодни за живот. Това е голяма глупост. Първо трябва да си оправим градинката в къщи и след това вече да гледаме навън. И за целта не е необходимо да си намаляваме популацията, както пише неграмотният кретен по-горе, а да си променим мисленето и най-вече да се научим да живеем в хармония с природата и останалите животински и растителни видове в нея. Това значи на първо време да се откажем от безмерната си лакомия за консумиране на все по-вече и повече материални блага, голяма част от които са напълно излишни и можем да живеем спокойно и без тях. Има хора, които имат 3-4 автомобила при положение, че един им е напълно достатъчен, някои имат по 13 - 14 недвижими имота, частни самолети, хеликоптери, даже подводници и т.н. Лакомията на човешкия род е пагубна и в крайна сметка ще го затрие, както това вече е ставало неведнъж на тази планета. Нашата цивилизация не е нито първата, нито ще бъде последната на Земята.

Уеуе вие сте за лудницата бе. Планетата била жив организам. Ми легай да мреш де, щом толко си вервъш. Айде спасевай планетата, що чекъш ние да я спасеваме.

има две неща, които се характеризират със стремеж към непрекъснат растеж: ракът и икономиката. И двете в крайна сметка унищожават средата, в която растат. Общо взето сме обречени. Природата ще загине преди хората да се променят. Малко преди да изчезне, "цивилизацията" ще си спретне една световна война за малкия останал ресурс и среда донякъде годна за живеене. Най-вероятно ще оцелеят около макс. половин милиард, които ще живеят известно време в условия близки до каменната ера и ще се изхранват доколкото могат с тръни и насекоми. В зависимост от развоя на нещата може и те да изчезнат. Така предвид суровите условия посред ядрена зима и тотално унищожена биосфера, Земята ще бъде населявана само от низши оргнизми през следващия милион години. Това е бъдещето...

Не е посочена основната причина за новото изчезване на видовете - безумното размножаване на африканците, азиатците и южноамериканците.

Тц, тц, не е тува прублема, белия лош чувек е прублема. Аре секи който се чуФства бел и лош, веднага да си довлече дръвника. Циганите не са лоши, те са защитени от закона, изпитале са геноцид, трее да ги опазиме. Вие сте лошите, вие ше мрети. Тая статия от който е писаната, от куманяга, значи куманягите сметът вие да мрети, а те да оживеът и да ползвът чистата природа. Тфа е фаткътъ. Не сте желани, ви се казвъ в праФ текст. Мрете бе, не щете ли да помагъте на природъта?

Не0либералната лихварска икономика на Боклука - геноцид над 1 000 000 видове и над Човека

сега и тези джендър простотии за природата до кога ще промивате главите на хората?

си е вярно за изчезващите видове. Не е като за появяващите се нови полове. Сещам се за филма "Матрицата", където една програма оприличи човешкият вид на вирус. В безмерната си лакомия унищожаваме всичко.

Цялата съвременна "икономика" и прехвален начин на живот е свързан с хищническо и безмислено унищожение. Т нар. "икономически растеж" и безумната надпревара за печалби на всяка цена, идиотското разбирана за "успех" и цялата пагубна система влачат към неизбежната развръзка. Кукловодите си въобразяват, че изтребвайки голяма част от видовете и след това и човечеството, ще запазят за себе си райски кътчета и още по-голям лукс и разкош. Че са си подготвили Ноеви ковчези от където ще гледат с пренебрежение края на "простосмъртните". Но БОГ едва ли мисли същото! Тъпата им система е изградена на тотално унищожение, бълване на боклуци, свръх-консумация и страшно замърсяване. Около една четвърт от всичко което се произвежда просто се изхвърля и днес, без да се дава на хората. Като замърсява всичко все-повече. За това и ние, които днес виждаме каква жалка армия имаме. И знаем какви пълчища ще се опитат да се спасят нахлувайки към нас. Трябвяа да си дадем сметка, че нямаме много време за мислене. И да запомним, че най-голямата ценност скоро ще бъдат чистата земя и ВОДА! И за съжаление оръжията , с които да можеш да ги защитиш.

Брау, браву, още един си довлечи дръвника, подайте ми секирата, нема ко да чекъми, опашкатъ расте. Нема времи за губене, я какФи мераци, скоро ше почна билети да раздавъм, иначе нема реТ. Може и такса да поискъм, я какъФ наплиФ, това е теШка раута.

Всеки кретен може да унищожава и убива, но до сега нито един кретен не е успял да сътвори живот.

Чеки ся, статията е да се убива, щото тека се спасевало, а ти вадиш контра-проекция и требе да бъдеш баннът щото не се съгласевъш. Сега, щом иксът да мрът, та да помагът на природата, коя съм ас да им пречим? Е тука двамца веки ритнаха камбаната ..... третио се помайва, ама и той ше я ритне скоро.

IC изглежда се подвизава администраторчето. Трие всичко, което не му харесва и се кефи. Абе инфантилна работа :)

НЯКОЙ НОРМАЛЕН......БРАВО !!!!!!!!!!!!!

дреме ми за разнообразието. Магистрала до Видин кога??

А мафията кога? а здравопазванету? а образуваниету? А работните места и економикатъ? Тия нищо не са управиле, затова искът да мрът, отчаени са, не е лесна и техната, тц, тц, тц ....

се давите накрая на дунава,кво си се разквичал

Милиони видове са изчезвали, милиони са се появявали на тяхно място. Така са се появили и хората. Диалектика. От хората единствено ще се затрият милиони видове, ако се изтребят в ядрена война. Родоначалник на новите видове ще са хлебарките - те издържат на огромна радиация. Природата има резервни варианти.

Хлебарките не издържат на радиация. Причината видът им да оцелява е съвсем различна.

Това се случва, когато корпораците управляват планетата

Сега очеквъм да напишеи и статия за промотирани на джендеризма, защото е ноо вредно да ти се ибе. Съсипвъш си значи путака и ти омеква впоследствие, какво разхищение, требе да ги отрежеме, да се спасиме от проблема. Отразева се на съзнанието, ставъш луТ, и мислиш саму за ебене, не моеш да работиш пълноценно, и си неефективен на работносо си место. И тия проблем ли имъте. дайте да решиме сичките ви прублеми, тамъм сме се заеле.

Моля Дир-а да забрани коментарите! Не се издържа вече тая тъпотия тук!

Браву, какво съзнание саму. С тея политики на забреване и банване, скоро ке изчезнете. Ше ви помогнеме, защо не, тоя реФ се чуе ча при мени. Брей, нема веки признателноЗ, нема грация, а ас саму искъх да помогна...ето вмест ода плащъте на тролове, един аутентичен списвател си имъте .... а вий саму плачити и се уплаквути.

Още некой благороден ,да помага на природата? Ето тука двамца желаещи, довлекоха си дръвника и чекът да ги оттървъ. Айде пишете списако, и да действаме, какво да чекъме, природата измира, помагайте на природата де, мрети. Да раздам тука малко отровица, важенца, ше помагам на секи желаещ, ето и поп ше викна, да ви опей. Щом е толко отчаено, ше помагаме.

Когато един паразит убие приемника си, умира и той. За съжаление, съвсем малко паразити са успели да изградят симбиоза с приемника си.

Сагласна съм с вас. Ше ви подам въженцето, на клона и ше ви помогна да ритнете столчето. Айде, не чекайте ноо, немъм цел ден да ви чекъм.

Еми дайте пример и изчезнете и двамцата мноигознайкоФци по-доле. Дайтде да ви изчезнем, е вашта пропаганда. Ми изчезнете, ас мислим да си останем дет осъм си . Айде, ше ви подам въженцето, на клона и ше ви помогна да ритнете столчето.

И ТИ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕШ-РАНО ИЛИ КЪСНО-АМИН!!!!

Е защо тека враждебно, ас саму искъх да ви помогна. Егату неблагодарноЗта.

ОТВРАТЕНА СЪМ ДО КРАЙНА СТЕПЕН ОТ ЧОВЕШКОТО СЪЩЕСТВО,РЯДКО ЧЕТА НОРМАЛНИ СТАТИИ,КАТО ТАЗИ,КЪДЕТО НЕ СИ СКРИВАТ ГЛАВАТА В ТОРБАТА,А КАЗВАТ ГОЛЯМАТА ИСТИНА......А ПЪК ТО КАТО ИЗЧЕЗНЕМ,НИЕ ЧОВЕЦИТЕ-ГОЛЯМА РАБОТА.....ПО-ДОБРЕ ЩЕ Е ЗА ЗЕМЯТА,"СПОКОЙНО ЩЕ ДИША"-АМИН !!!!!

Сагласна съм с вас. Ше ви подам въженцето, на клона и ше ви помогна да ритнете столчето. Айде, не чекайте ноо, немъм цел ден да ви чекъм.

ами значи е време да изчезнем и да даем шанс на нови видове да продължат ресурса на планетета ни земя,такава е еволюцията просто,животински видове живели и доминирали милиони години изчезват за мигове та ние с нашта дивотия няма да изчезнем,просто еволюция на видовете

Айде, на важенцето, на клончето, иле легай на дръвника, подай ми секирата, доведи и семейството, и тех да самоубиеме, щом сте толко отчаени, защо да не ви помогнеме. Айде едно добро дело, легай на дръвника. Радвъм се, че има текиви благородни орица. Ше ви опееме по-късно, ето опашка се образува от желаещи да измрът.

Брех, защо си се загрежил толко за мени? Сагласна съм с вас. Ше ви подам въженцето, на клона и ше ви помогна да ритнете столчето. Айде, не чекайте ноо, немъм цел ден да ви чекъм.

Е защо тека неучтиво, то па чоувек да не реши да помагъ. Медали на помагачите нема ли да раздавъте? Такова отачение не бех виждала, как си биете челото у стената, ми дожале ми. Горките хора, как се загрижиле за планетата... дай да им помогнеме, да махнеме тоя сТрам, да поизчезнат малко, да й оплекне на тая горкана планета.