Проверка установи множество дефекти в безплатно санирани сгради

Около 65-70% от сградите са некачествени, обяви експертът от Алианса за висока строителна култура арх. Стефан Цонев

Обратно в новината

Коментари - Проверка установи множество дефекти в безплатно санирани сгради | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има контрол, но той е купен предварително и обслужва собствениците на строителни фирми, на заведения, производители на хранителни продукти и т.н.

'Хубава работа ама българска' за съжаления отново тази изтъркана сентенция е вярна. Всичко идва от това, че голяма част от строителите използват непрофесионлаисти в строителните бригади. А и липсата на контрол..... И как ги приемат тези обекти не е ясно. Пак ли има някой да взима някъде едни пари, а резултата от работа не е важен?!?

Това не ме учудва. Учудва ме, че много хора послушаха с-винетка и се хванаха на хорото наречено безплатно саниране. Кой знае, колко кинти са "усвоени" по пътя към окончателно саниране на блокове, колко евтини материали са използвани, за да има толкова дефекти.

"По думите му е изключително важно хората да се запознаят с основните правила. Той ги посъветва да правят снимки и при съмнение, да се обърнат към специалист, както и да заведат исканията си писмено." И защо точно крайният потребител трябва да се ангажира с всичко това? Отделно при пропуски на документално ниво още преди започването на работата и факта, че работата се е прехвърляла от една фирма към друга с други подизпълнители към други подизпълнители има ли шанс обикновеният гражданин да си потърси правата и да бъде компенсиран? То даже всички тези фирми продължили ли са да съществуват след приключването на работата? И какво? С проект на стойност 2 млрд. лв под кривата круша и хората индивидуално При проблем да се оправят? "Това е в разрез с договорите с МРРБ, подчерта експертът" И от МРРБ какво ще предприемат сега? Или ще се изнижат с твърдението как наетата от тях частна фирма била проверила всичко и всичко било точно?

алианс за висока строителна култура! кво да му речеш?2 сигурно е нещо като охлювъдния клостър!

То изобщо на нещо извършва ли се контрол? Нашия блок целия е в оранжеви петна от ръжда, незнайно от къде се появи, но е отвратително. Подавахме сигнали до фирмата изпълнител...няма ефект.

"до мен достигна информация, че са създавани компании, фирми за извършване на енергийни обследвания конкретно за целта на самата Програма, които дори при извършването на енергийните обследвания не са посещавали блоковете на място." Отдавна се знае, че хората които пишат правилата на програмите, после създават фирмите, които да участват по написаните от тях правила. Това е стара истина. Може даже да се провери по миналите програми.

Алианс за строителна култура.... тея непеошки освен да оплюват... друго могат ли?

Дай първо строителите да се научат да работят, преди да се гневиш на НПО-тата?

То и платеното саниране е пълно с дефекти, ама няма кой да го провери!

Че „безплатното" да не би да е безплатно?! Веднъж от членския внос на България в ЕС (т.е. парите са на българските данъкоплатци), втори път доплащат собствениците, а когато „санировчиците" потрошат нещо или мазилката падне след няколко дни, пак собствениците плащат!?

Работа, работа, работа! Бойко пак няма никой да посмее да го попита за този доклад, нали?

Санирането го измисли Герб с цел да краде пари.Беше "безплатно" защото не можеха иначе да наберат кандидати за саниране.Схемата винаги беше една и съща-гербаджийска фирма печели после превъзлага на истинска строителна фирма.Парите бяха по следната схема:70% за гербаджийската фирма - 30% за строителната като беше изчислено че тези 30% ще се санира качествено.Обаче излизаха непредвидени проблеми и не стигаха-и гербаджиите не искаха да си намалят краденето и съответно се намаляше качеството и материалите.Всичко е направено за крадене...

още ядът кифтетата...

"Около 65-70% от сградите са некачествено санирани, обяви пред БНР арх. Стефан Цонев"-Ко',НЕ!

Вижте и новопостроените за дефекти, да видим дали отговарят на цената.

На Бойко стажантите и фирмите дотам ни доведоха. Калинки отвсякъде!

Христо Явашев ако беше жив щеше да се изуми как за толкова много пари се опаковат/санират/ сгради.

хубаво-лошо вървеше и хората бяха доволни. А ПП камък върху камък не сложиха - НИЩО!

бяха доволни едните управляваха 15години другите пряко сили заедно с ГЕРБ под 9 месеца. май има разлика?

Е да, хората на ББ Буда винаги са доволни. И не напразно.

Да питат мастийката Боци, дето лаеше ден и нощ по медиите - какво било направено по санирането, Мастия мръсна...

Този експерт къде е бил, когато се изпълняваха тези сгради?

Седял е в сенките, пукал се е от злоба, че не са му възложили нищо и е чакал момента да изплува на светло.

Няма как да ти възложат каквото и да е, ако не си целувал пръстена на Боко Тиквата!

Ние това го ЗНАЕХМЕ преди да започне САПУНИРАНЕТО, без проверка, но все пак се усвоиха парите

А защо ГРОБ измислиха безплатното саниране? Да не им търсят кусури и да си крадат без контрол!! Защо в Чехия или Словакия например нямаше безплатни санирания а само 50% субсидия. И ги завършиха преди 7-8 години, с над 85% санирани панелки.

В цяла Източна Европа хората си доплатиха, у нас герберастите решиха да е безплатно?? Щото сме много богати или защото не са искали да има контрол от хората.

Кво искате бе ! За без пари - толкова !

Не е без пари -ББ плати с европейски пари, сега всички ще ги връщаме с лихвите.

На Боко санирането е като магистралите му и четенето му. У ряката,

Това НЕ саниране, а само топлозиолиране. Животът на зградите НЕ Е удължен, не им е направен основен ремонт. НЕ Е саниране. Това са едни 8 милиарда хвърлени на вятъра. За тези пари и с вече проиведени реактори, които "продадохме" на Украйна можеше да имаме вече построен АЕЦ Белене, сега имаме едно голямо НИЩО! Нито пари, нито АЕЦ, нито санирани сгради.

оп, сгради. Нацелил съм з вместо с. :-)

Само да отбележа, че това не са БЕЗПЛАТНО санирани сгради!!! Тези пари са дошли от всички нас, които си плащаме данъците надлежно. Моля, редактора да бъде по прецизен в избора на заглавие. Безплатно ще е, ако фирмата която го извършва не получава нищо в замяна и го прави изцяло на добра воля с нейни средства...Накратко едни пари са откраднати, вместо да бъдат инвестирани и изразходени както трябва.

Като паднат по някаква причина изолациите, се виждат едни тук там сложени топки лепило, вместо да се спазва технологията на системата. Да не говорим за качеството на материалите вложени и дали покриват някакви стандарти за безопасност.

Излиза някакво НПО, излива една помия и какво става в резултат? Мда, пълно нищо!

Това се виждаше от хората но тях никой не ги базари. Други хора решаваха и казваха давай ПУНТА МАРА го одобрява. Така са всички капиталови разходи - пътища, мостове, тротоари, свлачище, язовири и да не ги изброявам. Сега навярно ще последва и връщане на парите.

С неграмотни цигани по скелетата - толкоз. На нашия блок за 5 години му се изми боята.

красиво боядисано отвън ,влизаш вътре течове и мухъл....що е то? Отговора е безплатно саниран блок,което доказва за пореден път че безплатен обяд няма и българина краде като невидел!

Лепенето на стиропор "на топки" трябва да се криминализира, защото няма никакъв практически ефект за изолацията на сградата. 95% от сградите са санирани така т.е парите са отишки на боклука

Не са отишли на боклука! Усвоени са. От правилните хора

това не са дефекти,това са кражби

Не са "некачествено санирани", а са претупани, и с калпави материали - на завишени цени. Както всичко у нас.

След дъжд качулка му викат на това хората

Няма нищо прекрасно в облепването на една сграда със стиропор. Саниране означава - обследване, проверка за съответствие и сертифициране с актуалните строителни норми, подмяна на сградните инсталации с нови. А това дали стиропора ще е лепен не с топки, а на гребен, с нищо не променя характера на грандиозната измама и кражба в свинирането.