Експерти: България трябва да отговори по-категорично за камиона на Кримския мост

Анализаторите смятат, че това е пропаганда, а прякото ни замесване в конфликта е нереалистично

Обратно в новината

Коментари - Експерти: България трябва да отговори по-категорично за камиона на Кримския мост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

България ли? Уауу Уауу! Зеленски, в негово изявление по ТВ с радост съобщи за диверсията на Кримския мост и предупреди ,че това е началото на диверсионите украински действия срещу Русия.На голями ТВ пана в Киев и др.градове украинци се снимаха пред взривения мост.Сега вият срещу бомбандировките по Киев и др .градове от Русия.На война като на война .Така бе и когато американската армия нахлу и бомби Югославия,Ирак,Либия,Сирия и Афганистан ,но това беше демократично бомбандиране съобразено със западните цености и бежанците ги насочиха към ЕС.Англоамериканците останаха доволни ,а европолитиците в Брюксел удобно се навеждаха и се навеждат на империята зад океана.

Много важно че някой обвинява България, камиона беше тук и тръгна от София през Бургас и хайде отатък морето, аре да видим какво ще ни направят тези които ни обвиняват за камиона, много локуми, много глупости се изпусаха, нали ако има и грам съмнения от Путин, до сега да сме разбрали, хората казват от къде е минал, край, те ще разберат всичко и кой е направил тази грешка ще има много лоши последствия, така че България не трябва да се корка, край, ха на зет на здраве

Много е просто. Според първоначалните предавания по руските телевизии камионът е бил натоварен с амониева селитра която се използва за тор в селското стопанство и е било възможно да бъде натоварена в някоя от страните през които е минал. Друг е въпросът в коя страна е натоварен камиона и в коя страна е поставен детонаторът без който амониевата селитра не може да се взриви. Подобен взрив на амониева селитра в складове на пристанището в Бейрут унищожи част от града. Този детонатор е имал дистанционно управление и се е заделствал когато срещу него по моста е преминавал влака със ж.п. цистерните с гориво.

А мутрафонская няма ли да я гонят вече?

Интересно ми е каква трябва да е длъжностната характеристика на професията политик. Какви индивидуални качества и опит трябва да притежава политикът... До тук за всичките ми съзнателни години, виждам много хора които потенциала им стига само за професията тракторист, да стават политици, че и да вземат решения за целия народ и то за години напред... Моите уважения към Калфин, но това дрънка глупости. Първото което трябва да направи българската държава, е да изисква информация по случея от руската. Второто, да проведе разследване, да събере факти (ако този камион наистина е тръгнал от тук и е отишъл в Грузия, със сигурност по границите са записани номерата му, кой го е карал, товара в камиона е т.н. да не говорим че ако е бил натоварен от тук със взривоопасен товар, то на границата ще го спукат от проверки). И чак тогава да правим каквито и да било изявления официално, до тогава единствената информация може да е че е изискана информацията и се провежда разследване. А нашата позиция трябва да бъде че ако има замесени, те ще бъдат преследвани от закона в страната, ако няма да се обвини Руската страна в лъжа и манипулация ! Един прост пример: В България според институциите някой от построение отсечки на магистрала Хемус са незаконни, това че са незакконо построени дава ли право на някой да отиде да взриви част от платното ? Всеки нормален човек знае че отговора е НЕ ! Същото е и с този мост, той е незаконен (според Запада), но и взривяването на камион бомба по него също е незаконен и си е терористичен акт Оставам с впечатление че нашите бивши и настоящи политици, много обичат да говорят, няма значение какво, важното е да кажат нещо и винаги се намират глупаци които да им повярват (безумие за мен) . Но умния човек първо събира информация, после мисли и чак тогава говори.

И защо трябва да изисква нещо от руската страна българската държава с толкова много администрация като може да направи на собствена територия проверка къде е натоваренм от къде е влезнал ако не е български и от къде е излезнал. Проверка на документите при влизане и излизане и да ги предаде на руската страна като някакво доказателство..

Когато някой ви обвинява в нещо, или прави намек за обвинения, е много ама много добре и препоръчеително да се запознаете в какво точно ви обвиняват. А и когато имате факти, доказателства или материали на отсрещната страна, много по-ясно ще ги съпоставите с вашите факти и позиция и много по-добре ще се аргументирате, както и ще имате по-голям контрол и място за вариации в ситуацията.

Кой ни замесва бе, на някой му дреме за българската кочина……сега само за това сте се хванали…..я се погрижете първо за българите а не само да слушаме за укротерористите!!!!!

Рапон такъв, каква Балкария бе? По новините даже посочих, че камионът е качен на ферибот от Бургас. Това е град в България

Много е просто, господа експерти! Просто кажете че сте на страната на Русия и Всичко ще е ок! Никой няма да си въобразява че някакъв си камион, че от България, че тинтири- минтири. Номвие съвсем категорично сте на обратното.

Много прецизно е изчислено и пресметнато това,до секундата,камиона пламва и в същият момент от горе минават цистерни с гориво които пламват моментално.

В България има сто хиляди украинци. Айде не се натягайте толкова, от Козяк хич не им пука за вас.

По важното е, откъде тръгва товарът и кой го подготвя за транспорт! Интересно защо това не интересува родния мисирлък???

Кой от "снишените" точно трябва да изрази тази позиция?

Това е тир, тировете товарят там от където тръгват, слага се пломба и преминава през митниците. Лесно може да се провери и опровергае преминаването на тира от/през България, чрез справка в българската митница и проверка от прокурор и службите; фактът, че не се случва, а някакви палячовци се плюнчат в телевизора е показателен - първо в какво е превърната държавата и второ дали действително участваме.

на големия ферибот тръгващ от Девня винаги има тирове в двете посоки!!!

И как да стане този ''по категоричен отговор'' когато има сигурно документи за това което казва Русия - ''тръгнал от България камиона'' ама ''демократите'' както си знаят веднага направиха интерпретация на казаното ''Русия обвинява България''..

Не само е тръгнал, но е бил натоварен в България.

България не може да бъде отговорна за нищо в този случай. в противен случай ние трябва да приемем , че в Грузия няма взривен материал и че българите са заставили грузинците да пропускат камион със взрив. Заставили са и руснаците. Никой не ни упреква в нищо , но нашите власти вече сън не ги лови.

Русия не е казала, че България е сложила взрива а само че камиона е тръгнал от България... Това , че някой както винаги префасонира според интереса си казаното е само доказателство как ''приятелите ни'' се пънат да ни вкарат в тяхната идиотия.

До КОНЯ Чувал си си за ферибот Бургас -Поти

Калфин пък по какво е експерт. Освен по пълнене на джоба си и свирене на силните на деня той с друго не се е прославил.

А кой твърди, че камионът е минал през България? Тя няма граница с Грузия. Сигурен съм, че става дума за Кабардино-Балкария. Лъжата беше очевидна още снощи. Авторът и е неграмотен журналист, тук в България. Неграмотността в 21 век е сила. Даже Калфин знае, че има Балкария. Сега въпросът е, нарочно ли авторът на лъжата е премахнал "Кабардино-"? Руснаците максумум да са го направили това, като разчитат на интелекта на местните журналисти да доизмислят останалото. И какво сега? ДАНС би трябвало да хванат и разобличат вредителство на нашенец. Какво общо има руския посланик?

Боже, Боже, америкън ситизънчетата чупите тъпомера. Виж някоя статия за актуалните нюанси на лаковете за нокти. За мъж ли, за жена ли, за ситизъните няма значение, така и така не правят вече разлика

Има фероботна връзка между България и Грузия.

Експертите, които злорадстват на проблемите на руската армия, включително и заради взривения мост, не трябва ли да св радват на българската намеса?

ние не си губим времето , дет се каZва всяко zло Zа добро ! покрай таZи руска агресия иzплуваха и си покаZаха Zъбките всички Zаклети неокомунисти и наципутинисти , раZни пропутински СМИ и сайтове ,наzначени и московопомаzани пишман биzнесмени , следим целия интернет трафик , паZим в сърварите всички коментари , троленета , дори лайковете / респективно плюсовете и минусите , следим иZкъсо паричните потоци нагоре и надоле по партии и държавни служители, политици иZ целия ЕС и конкретно в БГ ! в случай на нужда много бърZо ще реагираме и ще неутралиZираме всеки опит zа насилственно клатене на демократично иzбраните властти , а след войната основно ще прочистим всички Zаклети русофили и най вече проруските олигарси ,ще им zaнулим сметките , ше ги върнем у първи клас , ще иZхвърлим агентите Zа влияние и ще фалираме всички промосковски медии и фабрики Zа тролене !

Гузен негонен бяга...

ЦИТАТ:::::::::Либералите бяха на страната на сепаратистите. Нашите реформатори се смятаха за колониална администрация, гаулайтери на региони, подчинени по време на геополитическата война. Руската федерация е замислена като колониално образувание с минимален суверенитет. И този суверенитет трябваше да става все по-малко. Постсъветското, а в плановете на западните стратези и поструското пространство трябваше постепенно да премине под прякото управление на НАТО, а петата колона на либералите, управлявала по това време в Москва, трябваше да допринесе за това през всеки възможен начин. Включително и чрез саботажа на Първата чеченска кампания. Кулминацията на това беше Хасавюртският мир и консолидацията около Елцин на олигарсите, които напълно бяха загубили доверието на народа и способността за власт (седем банкери). Генерал Лебед е първият пример за високопоставен руски военен, който е предал държавата си и е преминал да служи на врага. Всичко някак си стигна до края на 90-те години, когато уахабитите, контролирани от Запада, нахлуха в Москва и Дагестан, преминаха към директен терор (взривове на къщи, саботажи, набези). „Принуждаването“ на Русия към по-нататъшен разпад продължи. Ситуацията стана критична. Като сега. Днес също е критична. Още повече от тогава. Тогава започна ерата на Путин. Това беше радикален обрат. Преди всичко в геополитиката. Сушата отказа да се разпадне и започна отчаяна борба за възстановяване на суверенитета. Това е Втората чеченска кампания. Много трудна, но победоносна. Тя изкова феномена на Кадиров, този, който е силен. Това е силата на Сушата, Евразия, Хартлендът, който се е защитил от настъплението на Морето. Путин тръгна по пътя на геополитическия реванш. И това е неговата мисия. Путин е Евразия, която се връща към своята субектност. И нищо друго. Всичко останало не е Путин. Но на нивото на международното право Русия, издигаща се от коленичещото положение, вече беше притисната в рамките на признаването на независимостта на страните от ОНД. И тази форма на "принуда" беше осигурена от геополитическия потенциал на НАТО. В Мюнхенската си реч през 2007 г. Путин постави под въпрос това състояние на геополитическия баланс на силите на теоретично ниво. През 2008 г. в Южна Осетия и Абхазия Русия на практика оспори постсъветското статукво. Тоест укрепването на нашия геополитически суверенитет доведе до факта, че решихме да променим постсъветските граници. Геополитиката влезе в действие, измествайки международното право. Това беше последвано от Майдан, обединение с Крим и въстание в Донбас. Майданът стана атакуващ жест на Морето, а Крим и Донбас станаха отговор на Сушата. Отново изградихме международното право за геополитика. Както и да го обясняваме. В международното право има двусмислена клауза за приоритета на териториалната цялост на националните държави и в същото време за правото на народите на самоопределение. На практика всеки път това се решава именно от геополитическата сила в баланса на силите между Сушата и Морето. Сушата настоява, че и Южна Осетия, и Абхазия са независими, а Крим, днес освен него ДР, ЛНР, Херсон и Запорожие са наши. Морето настоява, че няма Югославия, но Косово е „независимо“. Само силата. Само геополитиката. А международното право обслужва постфактум това, което възниква в геополитическата практика. Геополитиката е гола истина, а международното право е надстройка над нея, облекло, рамка. Сега за СВО. Тя беше стартирана, защото Сушата реши да направи още една стъпка, за да възстанови позициите си в баланса на силите. Поведението на Москва в епохата на Путин и следователно по време на възстановяването на геополитическия суверенитет на страната не съответства много на международното право, което фиксира съществуването на национални държави в постсъветското пространство. Разликата беше, че Русия при Елцин беше полуколониална, докато при Путин тя пое по пътя на истинската независимост. Въпреки това Елцин-центърът все още съществува, точно както има официално признаване от Москва на Украйна като „национална държава“. Либерални реформатори има и в самата Русия - като приемственост и дори компромис между предателство и лоялност. Тази двойственост доведе до 2014г. Да спрем движението си на изток в Украйна и да се опитаме да се задоволим с Крим беше грешка. Сега е очевидно за всички.

ЦИТАТ:::::::::Защо да продължаваме да хитруваме с "хитрия план". Той отсъстваше. Но именно връзката с Елцин-центъра, привързаността към 90-те, към Запада, към глобализма и към Морето са отговорни за тази фатална грешка. Върнахме се там, само че на много по-лоши стартови позиции. Това можеше да бъде опровергано само на първия етап от СВО, ако беше довела до желаните резултати. Но тя не го направи. От геополитическа гледна точка Русия не може дори да допусне самото съществуване на Украйна като плацдарм за АТО, Морето, Запада. Това беше добре разбрано от всички геополитици - от самия основател на тази наука Макиндер, бившия комисар на Антантата за Украйна, както и Збигнев Бжежински, до нашите евразийци и съвременната руска школа в геополитиката. Русия е субект, империя, независима геополитическа сила само заедно с Украйна (поне заедно с Новорусия). Това е законът. Макиндер и Бжежински направиха извод от това: Западът трябва на всяка цена и по всеки начин да изтръгне Украйна изпод Русия. Руските геополитици стигнаха до точно обратното като извод - Украйна и Русия (както и други области на Велика Русия, постсъветското пространство) трябва или да бъдат заедно, или поне да бъдат неутрални. Враждебност и пряк контрол над тях от Морето са изключени. И тук никакво международно право не може да пречи. Ако наистина сме Русия, то Анти-Русия по нашите граници не трябва да има. С други думи: Беловежкото споразумение, като подпис под нашата загуба, съществува само до момента, в който Русия остава под властта на Запада, слаба и по същество окупирана, водена от колониалния елит. Ако Русия е наистина суверенна, то само тя е единствената, която трябва да бъде наистина суверенна в цялото постсъветско пространство. А всички останали не са. Или с нас, или не. СВО е за това. И само за това. И след като започна, дипломацията, икономиката, международните договори - всичко това вече няма значение. Само геополитиката. Само Победата - на всички нива и на всички фронтове. СВО е първият наистина мащабен израз на волята на Русия да преразгледа геополитическите резултати от Студената война. Това означава, че Русия е решила – вече е решила, говорим за близкото минало и настоящето, а не само за бъдещето – да промени еднополюсния световен ред и да влезе в директен конфликт с цивилизацията на Морето, с нейното англо-саксонско ядро. За Москва това е смъртна битка – но само за предпоставките да стане субект, Империя. Така че всичко е заложено на карта за нас. Морето, дори да загуби цяла Украйна, няма да пострада много. Западът все още ще има много начини да се опита да ни задуши със санкции, търговски ограничения, технологичен глад. Но за нас слабостта в СВО е просто фатална. Никой не може и не е нужно да обяснява, че сме били принудени да я започнем и че сме се ръководили единствено от хуманитарни съображения. Това е риторика. Замахнахме към истински, пълноценен, реален, цивилизационен суверенитет. И сложихме всичко на карта за това. Това е, което трябва да осъзнаете. Русия реши да промени световния ред. И сега цялото общество трябва бързо да се преустрои по нов евразийски, патриотичен начин. Това се отнася преди всичко за правоприлагащите органи, където много проблеми очевидно са се натрупали през полуколониалната епоха. Отчасти има директен саботаж - умелото издигане на ключови позиции на фигури, които явно не се справят с това, маргинализацията на достойните и силни лидери, съзнателното потапяне в безброй технически детайли и накрая директната корупция - всъщност легитимирана от капитализма и ерата на Елцин-центъра. Виждаме това в поведението на "Военторг" по време на частичната мобилизация. И навсякъде. Днес основният проблем е в нашия енергиен потенциал. Но неговите корени са в обществото, в отсъствието на идеология, в разложения и комфортен начин на живот, в реалността, която ни беше наложена след нашето поражение и капитулация през 90-те години. Ние берем плодовете на парадигматичната умствена окупация на Русия. Путин вече даде знак да се сложи край, но на кого го даде? Ако не на преки агенти на влияние, то продуктите на този дългогодишен саботаж - разглезени, корумпирани, цинични, а често просто недееспособни и психически некомпетентни (в грижата за собственото си вътрешност обаче са доста пълноценни) представители на елит, който се е развил в мрачните 90- e. Това е като болярите от нашето Смутно време, готови да служат и на Шуйски, и на Лъжедмитрий, и директно на поляците и дори на шведите. И тази гадост е предназначена да осигури победата на Русия в най-трудната конфронтация с чудовищен, решителен, технически оборудван и маниакално убеден в правотата си враг... Със сигурност не става дума за украинците, зомбирани жертви, източни славяни, нашите братя . Става въпрос за Запада, за цивилизацията на Морето, за плановете на глобалистките елити да превърнат световното господство в триумф на цивилизацията на Сатаната. И те са решени да направят това, вижте в какво се е превърнала съвременната западна джендър, постхуманистична култура и философия – това е директно възпяване на ада. В самата Русия настъпи момент за радикална, бърза и спешна промяна. Моментът, в който от сърцето идват думите „братя и сестри“, а не „скъпи руснаци“. „Всичко за фронта и всичко за победата“, а не жалкото бърборене на служители, които се опитват да обединят несъвместимото - свещената война на целия народ не за живот и нормите на международното право, които никой не спазва, а за смърт . За да напредваме по фронтовете, трябва да се борим решително вътре. Ерата на половинчатите мерки и компромисите приключи. Нашата битка този път има всички шансове да стане последна.:::::::::::::

натоварихме 30-се тира и те поеха курс >>>>>>> kъм Груzия , Армения , Осетия , Краснодар , Москва река , Червенио площад

ЦИТАТ:::""""""От време на време е необходимо да наричаме нещата с истинските им имена. Недоизказаността и полуистината пораждат лабиринти от неясноти, които от своя страна създават вихри и бурни потоци, в които истината се разсейва, разтваря. Движейки се заедно с конюнктурата, думите и речта се израждат необратимо. В крайна сметка никой не вярва на друг и всичко се решава в колапса. Ние сме близо до тази точка, така че трябва да съберем смелост и да изясним всичко, както е. Взривяването на Кримския мост е границата. Освен това или истината - колкото и сурова да е тя - и труден път към спасението и Победата. Или… Сами се досещате, не искам да плаша никого – всички според мен са наясно със сериозността на ситуацията, в която се намираме. Има международно право и има геополитика. Международното право описва как изглеждат нещата. Геополитиката - как седи всичко. Винаги има пропаст между битие и привидност. От геополитическа гледна точка през 1991 г. Русия претърпя колосално поражение в битката на Сушата срещу Морето. Ние се предадохме, издигнахме бяло знаме и го кръстихме Елцин (Елцин-центърът е същото, паметник на поражението и предателството). И нещо повече, приехме „истината“ на врага – неговата ценностна система, неговите норми, неговите правила, парламентаризма, либералната демокрация, идеологията на индивидуализма, хедонизма и комфорта, пазара. Така се появи Руската федерация. И като васал на Запада, Москва беше принудена да признае независимостта на бившите си територии – републиките. Те получиха независимост от нас и автоматично изпаднаха в зависимост от тях. Откъдето си тръгва Сушата, идва Морето. Това е законът. Три балтийски територии веднага бяха включени в НАТО. Останалите се наредиха. На ниво международно право това се отрази в признаването на независимостта на бившите части на Велика Русия от Руската федерация. Но това беше само отражение на геополитическата реалност. Сушата загуби и беше принудена да признае волята на победителя (Морето). Бяхме принудени да признаем независимостта на страните от ОНД. В геополитиката като в зоната. Това имам предвид под "принудително". И започнаха да ни „насилват“ още повече. Откажете се от Чечня, откажете се от Северен Кавказ, откажете се от Поволжието и след това откажете се от Урал, Сибир и Далечния изток. „Вземете суверенитет, колкото искате“ - за това става въпрос. В самия край на 1993 г. същият Елцин внезапно се хвана и реши да не го "насилват" повече. Започна Първата чеченска кампания. Страховито, срамно, чудовищно. Но... Това беше първият знак, че в Русия има нещо, което се съпротивлява на пълната й окупация от Морето."""""""""

путин да върви на майната си.

За пред кого трябва да правим това разследване? От Русия просто заявиха как камиона е тръгнал от България. Не са споменавали изрично, че ние или която и да било страна по пътя на камиона към моста на Крим носим някаква вина за това, нито ни търсят сметка по въпроса. Тъй че за пред кой трябва да се доказваме? Нима ще е възможно камион натоварен с експлозиви да премине през три четири нации без никой да забележи? "Опитът за намеса на България в експлозията на Кримския мост е част от руската пропаганда и страната ни трябваше да реагира по-категорично на тези внушения" Ако камиона е тръгнал от България и е стигнал до моста в Крим без да преминава през която и да било друга нация то тогава може човек да заяви подобно нещо. Но като нацията ни се споменава само и единствено като начална точка на камиона за маршрут от общо три четири нации такива коментари са ниво "да търсиш под вола теле". Дори и ако камиона е български и с български шофьори не може да носим каквато и да било вина след като не сме единстевана нация през която транспорта е преминал. НАЙ-много да имаме връзка, но до там. Тъй че такива внушения, че трябва да се доказваме за пред някой си дори и когато потърпевшият не ни търси каквато и да било сметка е абсурдно и напълно излишно!!!

"Гузният негонен бяга." Работата у нас отдавне е на "изуй гащи" пред всякакви чужди служби и службици...

Абослютно е реалистично да е минал оттук. Преди години като взривиха бомбата на летище Бургас, това реалистично ли беше ? Май дори не ни включиха и в разследването, нямаше никакъв смисъл. Сега ДАНС проверява някакви бумаги и не знам какво искат да докажат с тях.

Кой вярва на Калфата Долен Соросоиден Плазмодий ! Слушай Калфин , докато ДАНС не направи Доклад за Инцидента с кримския мост , ти нямаш никакво право да се изхождаш по въпроса ! Без да има съобщение Тихо обяви Косово за държава , никога няма да ти простя това огъзване към англо-Саксонците , ти винаги ше бъдеш чирак на Сорос !

ДАНС са участвали а сега се проверяват.

Завод за взривни вещества има в Русе - "Дунарит",частен собственик Гебрев. Той има ли интерес? Има! Руснаците го тровиха и му взривяваха складове. А и нашите служби ги командва ЦРУ.

Никой не ни е питал,че да отговаряме. Ай сиктир , много станаха експертите у нас.

С ракети правени с чипове от перални както се изказа Фон Лаен, руснаците удариха Украйна! Егати чиповете!

Ивайло Калфин обърна внимание, че в Русия вече не се говори за действия срещу Украйна, а срещу колективния Запад. Само калфата ли се оказва толкова тъп или услужлив, че не вижда какво става и кой срещу кого воюва.

Мъка ми е за един Гяуров, който преди не много време се изказа, че на руснаците им свършили ракетите и снарядите. Да не говорим за другите анаЛизатори, повечето от които бивши ДС доносници, а един от тях и посланик в Русия - мъка ми е и за тях.

Гяуров от редник стана генерал. За един ден. Това е достатъчно. Картонен генерал.

Ми като не искаше другарката Нинова да помогнем на Украйна с оръжие тоест да се замесим, други ще ни замесят, от това не можем да избягаме. Нинова си преследваше своите вътрешни цели а имено да не откаже старите комунисти да гласуват за нея - е, видяхме изборните резултати на БСП.

Тия проверили ли са камиона, че са толкова категорични, по тази логика вече ще се осъжда не с доказателства а според волята на някой си. И това ако е демокрацията, скоро всеки ще решава кой прав, кой крив според силите си - кой може става мутра, останалите роби -това ни подсказват господарите на америка и подопечните им в еса..

Пропаганда е, но дали е руска?

Те па много знаят кой влиза кой излиза.

Слава на Украйна!

Смърт на фашизма!

Ама нещо не могат. В България може да изтрием каквото има, но по другите граници, дали? Из интернет вече се носят и слухове, че експлозивите са натоварени тук. Нашите да бързат, защото руснаците ни обявиха за терористи. Не че ни пука.

Мунчо се скри ,служебния му външен министър се скри. Мутрафонова вече трябваше да бъде изгонена. Да започват учения на НАТО край шабла за да се сети капута путкин че гждината не е 44та

Яааа, то Черно море как само се е освободило от натовските кораби, без никой да ги гони се изнизаха като пръдни и не смеят и да си помислят да се връщат, а колко ербап бяха, какви демонстрации правеха, пълни клоунади.

Иваело Калфин,много празни думи,дипломат.За онзи тъпак ''професор'' от украинското Сорос е безпредметно да се говори. България очевидно е замесена и то от нашите стари познайници-ЦРУ.

Калфин доколкоо знам е една проститутка. Мина през всички възможни партии и организации. Ако руснаците му ръснат кинти ще пее друго. Абе курвата си е курва.

дайте да правим разлика между курва и проститутка. проститутката е особен вид професия , а курвата е специален вид човешко поведение.

1. Къде може да е подготвен взрива за камиона? - във военен завод! 2. Къде са военните заводи в България? - в Казанлък! 3. Някой помни ли, че на 4 октомври имаше взрив в завод "Арсенал" в Казанлък. Загинаха трима души. И нищо повече не се каза за това взрив. Никакъв шум не се вдигна при такива жертви. Много съмнително се замълча.

Завод за взривни вещества има в Русе - "Дунарит",частен собственик Гебрев. Той има ли интерес? Има! Руснаците го тровиха и му взривяваха складове. А и нашите служби ги командва ЦРУ.

А преди няколко дни камион на НАТО се обърна в българска канавка! България трябва да се разграничи най-категорично от този случай! НАТО все още не ни е обвинил за това , ама се очаква... Както е казал доктора на Швейк - 'Швайк вие сте идиот' , а Швейк отговрил " Да знам но какво да направя"

Трябва да се отговори по възможно най категоричен начин - да пратим още камиони, колкото ни пратят да ги връщаме догоре с взрив, да спрем руските газови потоци, да забраним преминаването на руски превозни средства на наша територия, да изгоним руските туристи, да конфискуваме всичко от руските инвеститори, да блокираме всички руски сметки, да конфискуваме лукойла, да спрем аец козлодуй, да изпратим руската скрап останала в армията за Украйна, да спрем производството по руски оръжейни лицензи и да пратим армията в Украйна. Който иска де, срещу командировъчни

в каква валута ще бъдат - долари или евро или ...?

Много оправдания, много шум за думите на някой никой. Гузен негонен бяга. Провере и приключвайте. Има по-важни проблеми за решаване, правителство няма, идат нови избори.

ама на нищоправците това им работата

да е така по същата логика може да се тръгне до мините и горите от които е взет материала за тия велики страшни ролки дето бутнаха цел мост...

Ами яко интригата е украинска , т.е. американска и не случайно този камион е замислен да минеп през България, за да насочи Русия към наша намеса?

Няма нуждда да се търси някакво инфо от България. В Грузия при разтоварване на ферибота излиза цялата информация. Кой от къде се е качил , какъв го търси там и къде отива.

Категорично и Радев!? Това е оксиморон!