Експерт: Внимавайте на кого давате достъп до личните си данни в интернет

Четете общите условия, съветва специалистът по киберсигурност Христо Ласков

Обратно в новината

Коментари - Експерт: Внимавайте на кого давате достъп до личните си данни в интернет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Просто гледай какво даваш. И къде. че много от спама те лъжат, че са някакви други и искат реално да се логнеш при тях, като имитират сайтове. Май на това му викаха фишинг. Така че гледайте адресите. Само че ЕС вместо да подобри нещата, всъщност ги освинва. Кой ще чете километри условия за ползване? Че за това ти трябва някой ден отпуска. ;) Сега сайтовете ще се изпълнят с още досадни съобщения, на които няма никакво значение какво ще кликнеш.

Това е погрешно изказване, може би умишлено погрешно, че ако някой ти поиска повторно съгласие да ти ползва данните - трябва да му отговориш. Та нали по този начин се отбелязваш - жив съм, тук съм. Това е голяма тъпотия - всеки злоумишленик, който пожелае може да вземе данните които му трябват за магарията , която е намислил да прави. Проблемът е, че не се преследват злоумишлениците, защото нали и те са 'хора'.

Лични данни не съществуват и целия този цирк е бутафория. Данните циркулират свободно в пространството и няма сила, която да ги спре. Само дорбе платени бюрократични опити.

Без моята воля никой няма право да вземе решение в моя вреда, да сключи договор или да упълномощи, когото и да е. Личните данни служат, за да се удостовери личността ми. Ако тя бъде удостоверена, но моята воля не е дадена, тогава никой не може да приеме, че аз съм участвал в каквото и да е действие. достатъчно е аз да го отрека, за да няма правни последици. Така всяка сделка ще бъде развалена от мен и никой нищо не може да ми каже. Личните данни са обект на злоупотреба, защото съвременната държава не предоставя правосъдие и съдиите не съдят/ извършват правосъдие/.

Този не е експерт,не го слушайте

Аууу, то ние, ГРАЖДАНИТЕ на таз страна наречена РъБъ сме си дали ей така и бранда и всичко на мутренската пасмина, на вожда ни ББ, съпредвореца му ЦвъЦ, Курнелията и коо а Вие тука, дирЪ за едни лични данни пишете ама ай, а?

Важното е да има причина фирмите да са глобявани за да се пълни бюджета.Важното е да се плаща ненужни суми на ненужната държавана администрация. Някой може ли да ми посочи една полза от Комисията за защита на личните данни. Не може да бъдеш забравен за 5 години , ако са ти издали фактура с твоето ЕГН, ако си длъжник, ако имаш банкова сметка. Не , нестава. Но америсканската служба АНС подлушва и събира на всички ни всичко. Кипи безмислен Европейски труд, Каква е ползата от правите краставици, щастливите кокошки, правата на бездомните кучета и Истанбулската конвенция???

трябва да си давате данните само на цру и кгб, на други не може... евентуално и на мосад (Viber) ..

На баба ви фърчилото. Какво от това, че знаят личните ми данни?

..като ти почукат на вратата едни здрави момчета и ти кажат да им се изнасяш от апартамента, че имаш непогасен кредит към тях, ще разбереш.. Пък ти ходи им обяснявай, че са ти откраднали личните данни.

Да, има една новина, където държавата ни дава милиони за подслушване и друга, където народа ще бъде глобен милиони, ако изтърве изтичане на информация.

Кипи безсмислен труд!

Но добре заплатен , за калинките.

Че те личните ни данни отдавна са в ръцете на хора , които даже и не си ги представяме , че съществуват! Така че ако някой бъде набелязан нищо не може да му помогне!

Абе стига с тия гевезлъци и лицемерие бе, не знаете ли,че щом веднъж сте влезли в мрежа, сте отворени като...сетете се. Пък и дреме му на някой за планктона! Иначе щом потрябва, има специализирани агенции, плащаш и научаваш всичко,каквото ти трябва за някого. Имаше един майтап на времето, съпруг и съпруга плащат на една и съща фирма да дебне другия за изневяра...

Хората си раздават личните данни доброволно. Дават мило и драго цял свят да знае къде са били, с кой, какво са правили, какви обувки носят, каква кола карат. Отделят за разпространение на личните си данни много часове всеки ден. Киберсигурност? Дрън-дрън..