Коментари - Експерт: Носещи стени и колони дават шанс за оцеляване при земен трус | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Експерте, погледни видеото на която и да е срутваща се на прах 6-10 етажна сграда в Турция и посочи под коя точно колона или стена ще застанеш, за да не пукнеш. Жалка отрепка.

НИКВА СТЕНА ИЛИ КОЛОНА НЯМА ДА ВИ СПАСИ, АКО СГРАДАТА РУХВА ! А СГРАДАТА РУХВА - АКО Е ЗЛЕ ПРОЕКТИРАНА И/ ИЛИ АКО СЛЕД ТОВА ПО НЯКАКЪВ НАЧИН Е ПРОМЕНЯНА НОСЕЩАТА КОНСТРУКЦИЯ! ИСТИНАТА Е, ЧЕ ПОВЕЧЕТО СГРАДА У НАС СА УЯЗВИМИ, ТЪЙ КАТО СА ПРОЕКТИРАНИ ПО СТАРИТЕ НОРМИ, Т.Е. ПО СТАРА КОНЦЕПИЯ, КОЯТО ВЕЧЕ НЕ Е АКТУАЛНА ! ОСНОВНАТА РАЗЛИКА ИДВА ОТ РАЗМЕРА НА СЕИЗМИЧНАТА СИЛА, ЗА КОЯТО СЕ ПРОЕКТИРА СГРАДАТА И КОЯТО ПО НОВИТЕ НОРМИ ЕВРОКОД, ИЛИ ПО НАШАТА НАРЕДБА №2 КОРЛЕННО СЕ РАЗЛИЧАВА, ОТ НАЧИНА ПО КОЙТО СЕ ИЗЧИСЛЯВАШЕ ПО СТАРИТЕ НОРМИ ОТ 87-А ГОДИНИ, Т.Е. ОТ НОРМИТЕ СЛЕД ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО В СТРАЖИЦА ! ТЕМАТА ОБАЧЕ НЕ Е ЗА НЕСПЕЦИАЛИСТИ .... СТИСКАЙТЕ ПАЛЦИ АКО ТРЪСНЕ, ДА Е СЛАБО!

Абе, тъпанари, престанете с тези глупости, бе! Нали всички гледаме репортажи - 10-етажна сграда се е превърнала в купчина строителни материали с височина 3-4 метра, което означава, че под нея и мишка не е оцеляла. Какви носещи стени, какви колони. Аман от "експерти"! Казах, и за ИДИОТИТЕ повтарям - всичко е въпрос на късмет.

Панелните блокове НЯМАТ колони и греди . Нямат противоземетръсни шайби. КЪЩИ ОТ КАРТИ СА. Не купувайте такива жилища ,по-добре се махайте от тях.

заварките са направени качествено и не са компрометирани, то панелната сграда е много по-устойчива от аналогична така с ППЕ. Гъне се, суче се, гаси енергията и оцелява