Ексминистър: Фалшивият ТЕЛК е златно кюлче, получаваш куп облаги

2000 лева за този "сакрален документ" всъщност е добра инвестиция, смята Иван Нейков

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На какво основание лицата с двойно гражданство живеещи постоянно в Турция получават ТЕЛКови пенсии?

Така е щом държавата дава заплата на един телков доктор 650 лева.Необходимо е да им се увеличат заплатите и на тези 30 ТЕЛКА да присъстват по един дежурен следовател .

Корупцията в България е системен проблем. Зараждаща се в партиините централи най-вече на управляващите! От там заразата се пренася в правителство, НС, съд и всичките им подупечни структури! ТЕЛК далаверата е 1-а извадка на цялата корумпирана с-ма!

Тук един предлага за активистите на СДС да има лустрация. Браво, сетил се човекът - но явно малко хора знаят че най-голямата активистка на Костов е Корнелия - окраде и Техноимпекс и Булгартабак и сега е начело на БСП - а кажете, че комунягите не са тъпи.

Ловеч, Силистра, Плевен, сега Варна .................... по късно и по другите градове. До момента никакви спешни мерки за прекратяване срока на действие на фалшивите ТЕЛК Решения и на това което държавата изплаща по придобивките на лицата от фалшивите Решения- пенсии, винетки, финансови помощи, социални услуги..... и други. Кои институции се сезираха в Държавата, за да се прекрати източването на финансови средства НЕЗАБАВНО!

Този проблем е от доста години.Постоянно е се дават фалшиви инвалидни песии. Вероятно е,че досега 25% от изплащаните инвалидни песии са фалшиви.

Процентът е мноооого по-голям. За сравнение - до 2000-та година инвалидите са били около 100 000 души. Сега са 500 000. При това сме почти един милион по-малко. На всичко отгоре, за населението което има България, средно статистически инвалидите трябва да са 110 - 130 000. НЯМА ЛИ КОЙ НАЙ-НАКРАЯ ДА ИЗРИНЕ ТЕЗИ АВГИЕВИ ОБОРИ? Но това трябва да е само началото. Защото после може да се ревизират и други сектори - например полицаите които вместо да затварят заведение с акт в един часа след полунощ обясняват на гражданите, че поръчките са правени до 12 и клиентите просто си допиват питиетата.... Много корупция има и няма да е лесно. Добре, че все пак се започна!!!!

драги, обясни за конкретния случай как са дадени фалшиви телк само по етнически признак,дадени са само на помаци - мюсюлмани, не на българи, цигани и др. етнос, те не плащат ли, тия лекари щом го правят за пари няма да се интересуват от етноса, а ще взимат от всеки който им дава. Има друго тук и недейте да ни правите на балами и да ни манипулирате с "алчните" бг доктори, а обяснете как така само на помаците са дали!!!

Защо имат право на двойно гражданство постоянно-живеещите в Турция български граждани и получават от България пенсии и ТЕЛК-добавки???

То да бяха само ТЕЛК-овете...В повечето болници се води двойно отчитане на разходите. Влизаш за нещо дребно, ама за да е по каса трябва да стоиш в болноцата 3 до 5 дни. На изписването ти носят един куп страници за подписване с предупреждението - не ги чети много! подписвай! Ако се загледаш, излиза че 3 пъти си умрял и са те съживили. Така е дори и в Пирогов.

А този министър от правителството на Костов направи непоправими вреди за пенсионерите през 2000 година! Предлагам за активистите на СДС да има закон лустрация, а в някои случаи и химическа кастрация!

Не се ли усеща, че направо се изгаври с инвалидите, с мизерните им пенсии и НИКАКВИ облаги?

Да получаваш 200 лева инвадидна пенсия и "куп облаги"!!! Гнида тъпа

Добре е, че не се наложи, както стана в Гърция, в България да дочакате дългова криза, за да се заемете с този проблем. Доколкото чета български новини, все ми се струва, че властите у вас се захванаха с фалшивите инвалидни пенсии, за да компенсират отпуснатото извънредно перо след блестящия, истински, и за мен исторически протест на майките на деца с увреждания (свалям им шапката). Т.е. става въпрос за страхотен пример за ефективните положителни последствия от действията на истинско гражданско общество, което доказано е най-най-добрият акушер на демокрацията. Желая ви още такива успехи.

И аз да плащам данъци и осигуровки , за да храня търтеите от маалите - да, ама не !

Инсулт или рак, след което веднага ставаш и ти "търтей".

дам а какво правят тези които се нуждаят от тези привилегии ? И каква привилегия е това за болен ? Наистина както е написано в статията технологиите са много напред и е лесно да се ползват. Какъв е проблема да има здравни досиета и личните лекари да си вършат работата хем по лесно хем по ефикасно ? Накрая какво ??? ще ползваме google health ? щото е пъти по адекватно и струва по малко ? За какво ми е личен лекар на който не му дреме за мен освен като за касичка ? Защо трябва да се боря като прасе с тиква за да получа това което ми се полага по закон ? Някой да продава калашници ? за един приятел питам

Браво на лекарите! ЩОМ СУЛЬО И ПУЛЬО СЕ ЯВЯВАТ НА ТЕЛК, ИСКАТ ДА СА ИНВАЛИДИ И ДА СМУЧАТ ОТ ДЪРЖАВАТА - ДА СИ ПЛАТЯТ!!! ЩОМ ЛЕКАРИТЕ В ТЕЛКОВЕТЕ СА НАЙ-НИСКО ПЛАТЕНИ - ДА ВЗЕМАТ РУШВЕТИ!!!КАТО НЯМАМЕ ДЪРЖАВА, ЩЕ СЕ СПАСЯВАМЕ САМИ! ТОЛКОЗ!!! ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА Е ПОТЪНАЛА В РАЗРУХА ОТ КРАЖБИ И ЗЛОУПОТРЕБИ НА НЕДОСЕГАЕМИ ПОЛИТИЦИ! ВИЕ ЗА ЛЕКАРИТЕ СТЕ СЕ ХВАНАЛИ! АМИ ЗАКРИЙТЕ ТЕЛКОВЕТЕ!

НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА НИКЪЗЕ ПО СВЕТА!!!

Проблема е в нескопосаната наредба за ТЕЛК-овете, която ВИЕ, ГОСПОДА ПОЛИТИЦИ СТЕ НАПИСАЛИ!!! И ТЯ Е В УСЛУГА НА ЦИГАНИТЕ, КОИТО СА И НАЙ-ВАЖНИТЕ ВИ ИЗБИРАТЕЛИ! Как е възможно 90-годишни старци да се явяват но ТЕЛК - ЗА БОЛНИ КОЛЕНЕ И СЛАБО ЗРЕНИЕ???? ВИЕ СТЕ ВИНОВНИ!

Наредбата е писана за да създава условия за корупция, както и останалите нормативни документи от ДЕЙСТВАЩОТО НИ ЗАКОНОДАТЕЛСТВО! После "Борим се с корупцията" . Незнам кой вярва на подобни "лозунги".

и досега никое правителство не прекъсва златната верига, а?! що бе?!

защото са в играта виж им само начина на мислене в златни кюлчета

Трябва да се направи масирана и обстойна ревизия на ВСИЧКИ ТЕЛК-ове в страната и то НЕЗАБАВНО, а не само по сигнали за корупция и съмнения за далавери!!! Ако се направи това, просто ще лъсне кражба за милиарди от джоба на данъкоплатеца!!! Лошото е, че това няма да стане, защото има политически протекции от определени партии и лица. До кога семейни добавки ще вземат бедни "самотни майки", които нямат сключен брак с бащата на децата им и документално "живеят" на ризлични адреси???? кога множеството държавни контролни органи ще влязат в ролята си и ще спрат кражбите от джоба на съвестните данъкоплатци????

Знаеш ли че има хора които не получиха телкове, само защото незаслужено бяха оклеветени от комшийки, които самите те за да получат оклеветяват съседката си несправедливо. Лекарите само това чакат някои някого да клевети и да го шкартират ако не си плати.

А който е взимал незаконно пенсия от ТЕЛК, ще я връща ли? Представяте ли си колко пари ще се съберат, ако ги върнат. Има давност 5 години. Тъкмо ще има пари за добавки към пенсиита за Великден. Да не ни делят на "бедни" и "богати" пенсионери, защото празниците са едни и същи за всички.

Хайде без полуистини, моля! ЗАЩО ЗАБРАНИХТЕ НА ЛЕКАРИТЕ В ТЕЛК ДА РАБОТЯТ НА ДРУГО МЯСТО??? ДЪРЖИТЕ ГИ ГОДИНИ НАРЕД ЗАКРЕПОСТЕНИ В ТЕЛК! ДО КОГА ПЕНСИОНЕРИ ЩЕ СЕ ЯВЯВАТ НА ТЕЛК? ВСИЧКИ ЛЕКАРИ ДА НАПУСНАТ! ДА ВИ ВИДИМ КАКЪВ ЩЕ ГО ДЪВЧЕТЕ ТОГАВА!

И понеже подкупът е двустранен процес, редно е да се напънат и да изловят всички неправомерно освидетелствани и да си понесат наказание. Най-напред за даване на подкуп, а после и за неправомерно получените ползи.

Този господин не е ли бивш министър на здравеопазването? Ако е бил, тогава защо ми говори за воля, къде е била неговата воля, когато е управлявал?

и на социалното министерство че и вицепремиер май но много знай....

да, златно кюлче е за здравите "болни", а за истинските болни....? Моята майка вече четвърта година чака телк. И убеден съм не само тя.С тия хора какво правим???

Сега да привикат и всички, освидетелствани от ТЕЛК в Силистра и региона. Ще изловят голяма част от измамниците. Всъщност това са турци хрантутници, идващи от Анадола заради помощите от БГ.

да ме прощават честните лекари, но впечатлението е,че медицинските среди у нас са развъдник на корупция. също на бездушност, на печалбарство, на борби за власт и влияние. няма да е учудя, ако са и силно политически обвързани и пристрастни.

Е то навсякъде е развъдник на корупция - университети издаващи фалшиви дипломи, детски градини с прием с фалшиви документи за болест, свещеници каращи скъпи коли и носещи скъпи часовници. Корупцията ни е прояла. Тя не е само по високите нива на властта, а навсякъде.

Senator1

С въвеждането на компютрите в болниците се води пълна информация за лекувания:име и болест. Дали има централен регистър не знам. Не може да има съмнения, ако някой многократно е посещавам болници и санаториуми да сде лекува.Но ей така изведнъж да се разболее от епилепсия е очевадна далавера.

абе лекар да си в наши дни... без грам знания може да си докараш цифра пара с фалшиви болнични и участие по ТЕЛК-ове. Ей го - даже генералният директор на БНТ има нужда от фалшив болничен.

На запад се наемат частни детективи, да следят за съмнителни обезщетения за загуба на трудоспособност. Но тук се точи от държавата, а на нея не и пука. Ще вдигне данъците и ще "оправи" бюджета за догодина. Гласоподавателите доволни, напрежение няма, далаверата продължава. Спете спокойно деца.

Решението. Болен си защото си стар и затова се пенсионшраш. Право на избор коя пенсия да получаваш. За прослужени години и възраст или по болест. Другото като изключим лежащо болните които не могат без обслужващ до него е лъжа.

Почти всеки човек след 60 години има някакво заболяване, което е нелечимо - я високо кръвно, я болки в кръста или в коляното, я заболяването ГЕРБ, я друго заболяване, които събрани заедно могат да доведат до ТЕЛК. Лекарствата за всички тези болести не са никак евтини на фона на пенсиите, които получаваме. Значи ли това, че всички трябва да се юрнем и да искаме ТЕЛК. Познавам здрави и прави хора, които получават такава пенсия и то още от времето на комунизма. Колко пари са отишли така откраднати. Същото е и с детските добавки. Майки без брак, но живеещи с бащата на децата си, получават детски като самотни майки и ползват предимствата, които им дава "самотна майка". Пишат бащата на друг адрес и готово. Но законът го позволява това... Никой не проверява нищо.

След 60 години почти всеки човек има някакви здравословни проблеми, но има хора, които имат съвкупност от доста заболявания и не могат да се обслужват сами ! Те имат нужда от чужда помощ ! И в такъв момент ако някой от лекарските комисии си затвори очите и разиграва хората, това не е човешко ! И за хора, които живота им зависи от скъпи и животоподдържащи лекарства! Тези хора, нямат време да чакат дългите процедури на ТЕЛК и НЕЛК и да се гаврят с тях, нали и те са имали и здравно и пенсионно осигуряване ! И никой не е застрахован, нека всеки се постави на тяхното място, има и хора , които нямат близки и все някой трябва да поеме грижите за тях, а всичко е много пари и време ! За такива хора, да се вземат спешни мерки, а не да се проточват решения с години и да ги разиграват немили недраги !!!

За лъжливи ТЕЛК решения за тях самите трябва първо да се проверят лекарите и сестрите и цялата им рода. Нарушенията са безобразни! Каква е връзката инвалидност с безплатна винетка, може ли някой да го обясни!

Винетката се дава на инвалида и колата и не се изисква човекът да е шофьор. Болен човек с какво да го закараш до лекар. Някои пътуват от село до града, или от един град до друг. Не си мисли, че инвалидната пенсия е голяма, или някакви добавки са достатъчни за лекарства и други разходи. Купи си винетка и не злобей, че ако ти се случи, много неща ще проумееш. Големият проблем са фалшивите ТЕЛК-ове!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Пък аз ти давам винетката си, 22-та лева за социална интеграция и раковото ми заболяване.

ДПС никога няма да позволи да бъде решен проблема. Нали с циганорите са си братя.

ДПС отскоро се мъчат да приобщят циганите. Те са си територия на БСП. 30 години в коалиция с Евророма, хванати на купуват гласове, даже дело има, но социалиста си седи в парламента.

Н са само циганите, има българи, турци, всякакви ...

Не е хубаво да се кълне, но да правиш жестока далавера и да крадеш от болния, за да се облажи здравия е простено.Пожелавам на всички които са създали тази уродлива далавера да ги стигне това което са писали като диагноза и тогава да видят от кого и какво са крали.За майките с болни деца няма и трябва да се молят катопросекини за да поддържат живота на едно нещастно създание, а тези да лапкат милиони за изгъзици.А ми каква е болката при раково болните, имат липредстава, защото азимам и моа да кажа жестоко е, а да нямаш обезболяващи е ужас.За другите облаги си е така, но от къде пари в болен човек.И другото най-важното-вместо да се крадат пари от доктори, не може ли една част да бъдат заделени като награда за онези съвестните и живеещи с болките на пациентите си доктори и сестри.От опит мога да кажа, че има такива лекари и те не са малко.Особено в онко-центровете-подложени на стрес.Преди няколко дни даваха разрушеното танково поделение в Шумен.С тези крадени пари може да се построи и поддържа прекрасен дом за стари или болни хора на това място, но държавата нехае и винаги се намират стригачи на овцете.Възможности има, няма желание.

Фюри

Тоя откри топлата вода.

Значи истинските потърпевши пак са работещите бедни и почтените пенсионери? Какви и колко са тия мними пенсионери- връзкари??? Кога ще престанат тия ганьовски безобразия?

златното кюлче са министерските и депутатски заплати и пенсии плюс облагите. всъщност те са печелившата комбинация. вземете си добрата инвестиция в тъпата ви инвалидна пенсия барабар с огромните облаги и дайте насам вашото мизерно положение на бивши лешпери.

колко са почтените лекари ... малко останаха. А някой да е виждал зъболекар да дава касова бележка или да те лекува по касата? Взимат и отчитат дейности, ние плащаме. Нито услуги за нас, нито данъци за държавата?

а колко са почтените бивши министри? да си виждал някой да си декларира приходите и платените данъци публично?

Пак ни ограбиха. Представете си 500 000 фалшиви инвалиди с по 200 лева средна инвалидна пенсия = 100 милиона месечно, 1,2 милиарда годишно. Тая я играят поне от 10 години, а това са минимум 12 МИЛИАРДА ЛЕВА НАШИ ПАРИ!!!!! И ПАК НЯМА ВИНОВНИ!!!!!!! 1. Кредитните милионери на Жан Виденов ограбиха спестяванията на хората и няма осъдени! 2. Ограбиха ни по "масовата приватизация" и няма осъдени! 3. Ограбиха ни през КТБ и няма осъдени! А във властта са едни и същи некадърни навлеци, които благоденстват на наш гръб. Борисов, Станишев, Нинова, Доган и мекеретата му, патрЕотите. Всички лъготят и ни крадат! ДОКОГА БЕ, ХОРА? НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА ГИ ИЗМЕТЕМЕ?! СНИМАЙТЕ ГИ ТИЯ В ПАРЛАМЕНТА - ЕДНИ И СЪЩИ МУТРИ! С ДЕСЕТКИ ГОДИНИ ВЕЧЕ! А СТАВА ВСЕ ПО ЗЛЕ!!!!

Облаги от ТЕЛК: 50% намаление на данъци и осигуровки, в т.ч. здравни. Закрила от съкращение и уволнение. Безплатна винетка, безплатен градски транспорт, паркиране в зони, а и пари дават всеки месец. Какво друго му трабва на един здрав човек, построил е комунизма за себе си. За това се бориха нашите бащи и майки комунисти и е факт, ама за някои, не за тях.

Прекрасно, прекрасно- изчистете всичко това.-то си е един корумпиран сенчест псевдосоциализъм.

Аз ще се радвам да проверят всички ТЕЛКОВЕ от край до край, до един ! Навсякъде има идиоти , които си играят със здравето на хората ! Не може да караш на инвалидна количка човек, който истински се нуждае от чужда помощ , да го представяш пред комисия от 3-ма или 4-ма лекари и накрая те да ти дадат примерно 98 % с умствено увреждане без чужда помощ! За тези два процента те карат да обжалваш решение, да чакаш/ както ние чакахме / още година да се явим пред НЕЛК и разгеле след 3 г. ходене по мъките да прогледне някой и да каже , че този човек наистина има нужда от чужда помощ !А колко хора не дочакват и това През този период други, които сто процента не са за чужда помощ, както е написано - с пари под масата , получават това, което са поискали за сметка на онези които истински го заслужават ! Нямам думи, нека проверят и Смолянския ТЕЛК, много хора проплакаха от него ! Тази комисия там е напълно бездушна ! Ако има кой , да се заеме и с този ТЕЛК, крайно време е да се спре корупцията навсякъде !!!

Този който пише минуса , да не му се налага само да отиде в ТЕЛКА и да чака цели три години! Тогава ще го видя каква песен ще запее !!!

завистливи изроди!!!

Получавам .... облаги? Абе, изрод недоносен, от повече от 30 години внасям като поп задължителни осигурителни вноски както е записано в закона "за инвалидност, пенсия или смърт" ! Получил съм съвсем истински и неоспорими от никой здравословни проблеми и си искам парите във вид на инвалидна пенсия защото едно от събитията заради които ги внасям се е случило! И това ми било облага? Мамка ви, върли демагози. С такова приказки слагате всички с телк решение под общ знаменател, без да мислите за това че тези проблемните никога през живота си не са внесли и лев осигуровка или данък а са на издръжка от моите такива! И заради тях пищите че няма пари за инвалиди и сочите и мен с пръст, така ли? Първо лъгахте че процента инвалиди в България бил голям, после се оказа че в "нормалните" държави е доста по - висок, после инструктирахте лекарите от комисиите да свалят проценти без мотивировка само и само да спестите някой лев за крадене.

Он говори за ФАЛШИВИТЕ ТЕЛК че са златно кюлче бре човек .... за истинските едва ли си мисли че са злато .......

ключовата дума която ме засегна е "облага"

Да помоля тези с минусите нещо мотивировчица, а?

Слепи или глухи бяха толкова социални и здравни министри толкова години за да не реагират на тази очевадна кражба от всички нас?! А на останалите кражби - кога? За едни 'приятели' питам - които строят три пъти по-скъпи но доста по-некачествени магистрали, които източиха евро фондове за безмислени проекти, за едни със здравни пътеки, .... абе не мога да изредя всички - това са много...

Интересно а какво е истинския ТЕЛК а този човек от снимката освен да словоблудства нищо друго не способен да прави?!

Той беше социален министър по времето на Иван Костов. Идеален тандем, майката разгониха на народа с тая деноминация.

Беден работещ, а кой предизвика голямата инфлация, я си спомни?

Мераклиите за власт я предизвикаха и бандата, която се готвеше да ограби страната, а фактическото изпълнение беше на овцете български, които се втурнаха да теглят спестяванията си и да ги обръщат в долари. Седмици по-рано дилърите бяха готови, циганите обикаляха по гари и автогари с безумни за момента курсове купува. Всичко беше организирано и подпомогнато от вън.

Господа медици и всички, които сте в здравната система, след като от много години знаете за злоупотребите с ТЕЛК защо не сте сигнализирали, докато не се обърне внимание, а чак сега се разлайвате?

Тоя ещастник да не ми се прави на много умен защото откакто го помня все по министерства и правителства и телевизии седи от 20г. . Добре че е той да ни каже кви са били проблемите, щото ние сме прости и не ги знаем от десетки години . Нещастници..

интересно е, че истинските инвалиди трябва да се редят нонстоп на опащки за тоя документ... все едно ще им поникне обратно изгубения крайник, или диабетът ще се самоизлекува...

еми то, управлеващите от ДПС нема да остават електората си на едната гола заработка я! Пък и требва да се чувстват по-горни от гьурите. болен здрав да носи.