Ексхумират тялото на диктатора Франко

Отхвърлена беше жалбата на роднини срещу решението на правителството тленните останки да бъдат извадени от мемориалния комплекс

Обратно в новината

Коментари - Ексхумират тялото на диктатора Франко | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Франко е все едно Хитлер или Сталин, никаква Испания не е спасил.

Сравнете комунистическа Барселона с фашисткият Мадрид и ши ви стани ясно,чи тия "столичани" фъшкисти са поне 100 лета назад материално и 300 лета ментално!

Явно е наречен словоблудно фашист. Защото фашизма е крайнолява политическа форма с изземване на едрата частна собственост. Това Франко не прави. А прави недопустимото днес - единственно с испански сили на средната класа на имотни испонци НАРИТВА СМЪРТОНОСНО тогавашният Международен организиран тероризъм. Не с испанци а основно с червени терористи от СССР и комунистическите партии на Европа воюва армията на Франко. И побеждава Червената Чума, спряна да налази Испания. Само за този акт Франко трябва да има Мавзолей. Втори Мавзолей за невкарването на Испания в месомелачката на Втората световна война. Тогава не-само чичото на тази комунистка нямаше до го има но и нейният баща щеше да е убит някъде в Европа и тя нямаше да плещи глупости за Франкизма. Франко остави една Испания НЕЗАВИСИМА, ИКОНОМИЧЕСКИ СИЛНА БЕЗ ПОЛИТИЧЕСКИ БОЛЕСТИ. Днес Испания е фалирала национално, икономически, напълно зависима от мултинационалните компании. Испания залята от имигранти и разкъсвана от сепаратизъм. Днес Испания е в пъти по-лява от "лявата" политика на "фашиста" Франко. Вива Еспания на Франко!

Не разбрах какво ляво има във фашизма? Не че съм го гледал толкова. За нацизма, Хитлер влиза като агент в националсоциалистическата партия. Първият му враг са левите с самата партия и от тях избива май около 1000 човека. Като стъпва на власт 1933г. забранява комунистическата партия на Германия. Първият му враг са комунистите. В нацизма директо се казва какви трябва да се избиват. А комунизма е като христянството. Ако имаш 2 ризи, дай едната на ближният. ;) За фашизма не знам. В източна Европа е прието да се нарича фашизъм, а не нацизъм. Идолът на фашистите в Украйна Бандера/Лисугера е писал есе "Фашисти ли сме?". Тук той фашизма се води от 1923г., където след като народа избира земеделците с 52%, те биват избити от превратаджиите, веднага признати от "царя". Тук е 10 години преди нацизма в Германия.

А мавзолей на Димитров не може :)

Само какъв словоред...отхвърлена беше жалбата...това като...очертанията на игрището напусна топката (футболен коментар)

Сравнете комунистическа Барселона с фашисткият Мадрид и ши ви стани ясно,чи тия "столичани" фъшкисти са поне 100 лета назад материално и 300 лета ментално!

Поклонението е за Франко, не за диктатурата. Това е правилният израз.

Франко спаси Испания от болшевишкото безумие. Но комунягите и потомците им са злопаметни и сега искат да осквернят останките му. Те отново искат гражданска война в Испания. Но трябва да знаят - пак ще я загубят!

А уж ни даваха Испания за пример как се били примирили комунисти и монархисти и постигнали "национално съгласие" по въпроса за Гражданската война и диктатурата. Все едно Хитлер да го погребат заедно с евреите.

ПОПРАВКА: не примирили, а помирили! Палачи и жертви не могат да се помирят, защото са извършени престъпления и е трудно да се прости убийството. Разбира се, това не пречи да се опитват хората да живеят в мир... но е трудно. Сегашните джихадисти могат ли да бъдат погребани заедно с жертвите на техния терор? Надали. Никой не би го приел това!

Питай някой от Барса какво мисли за тия от Мадрид ? Нищо не е забравеном, има много живи свидетели...

Не е все едно , Фарнко е победител иначе имаше да носят ватенки испанците

всеки временно е победител! След това друг побеждава. Така се въртят нещата... но хората си имат своя памет.

Е няма как да стане, първо трябва да ги съберат, щото и единия и другите са на прах ...

Благодарение на референдума, организран от Героги Димитров ние сбъднахме завета на Левски - Република!

завета на Левски беше "чиста и свята република", не "народна република". Това, което направи Димитров беше извращение с българщината

Еми щом народът не е чист и читав - няма равенство м/у "народна" и "чиста и свята"

така ли ти казаха? Еми не е вярно. Не ги слушай, лъжат те!

и на мен ми се иска, ама не би... изобщо не са ме лъгали, пък и сам видях за какво става дума.

За малко 16 република ,според Г. Тарабата

Епа това наистина си беше една подигравка този мемориал! Хора дето едва ли не лично франко е застрелвал сега да лежат заедно с него в мемориала на падналите! Еми ... некак си не иде да е така! Ама ко да се прай историята явно някой ора я знаят по други начини!

Левичарска сган. Ако не беше Франко в Испания и до днес щяха да си износват ватенките на интербригадистите.

Ако на теб баща ти да е очистен от Франко тогава ще видим какво ще говориш

:D на мене баща ми не е ходил в Испания да се бие за руски интереси. Още е жив и сравнително здрав. Ако твоят си е заминал - сори, майна, всеки трябва да си носи отговорността за взетите решения и постъпки.

О, тогава огън и жупел щеше да хвърля с/у интербригадистите. Можеш да бъдеш напълно сигурен.

А на теб баща ти ако беше очистен от ОТ ЛЕНИНУ СТАЛИНУ И БЪЛГАРСКИ ЯЙДУЦИ КОМУНИСТИ след 9ти 1944г какво ще кажеш

баце и историята не знаеш! Ма здраве да е! Ма така като гледам явно и ти си само за турското присъствие! И ти си мислиш, че не е имало коления тука в бъгария извършени от турците! Ма ко да се прай напсоледък нещата при младите като тебе са такива не могат да чета, ако ли пък ако могат да четат не могат да разберат какво е написано и така! Здраве да е! другото веке е отишло заедно с коня у ряката!

Баце, историята я знаем, ама ти знаеш само интернационалистическият вариант. Аре у лево.

Радвам се че си мислиш, че я знаеш! Поне да ти няква утеха, макар и измамна! Ма нал ти казвам здраве да е! Щото то само ако историята не знаеше ... Абе не съм го казвал, ма пак ше повторя здраве да е! Коня веке е у ряката не мое да се направи кой знае какво!

Виждам, колко знаеш. Верно поне здрав да си, че язе имам,ама на тебе ти не остана.

Баце, историята е ясна- башибозук, а не турци са клали българина. А в по- голямата си част башибозукът се е състоял от помаци- българи- мохамедани. А преди помаците да колят българите, българите са вилняли в помашките села. Какво да правиш, жалка история- българи са клали българи. Ама да си жив и здрав, рано или късно и ти ще научиш това.

Мдааа! Отиде коня у ряката барабар с каруцата и ората в нея! Ко да праиш! Абе здраве да е! И турко робство е нямало и СССР е нямало и не знам явно историята, така като ви чета де, се изменя с часове и минути и секунди и сега е така пък след 2 часа е по друг начин!Абе както не съм казвал до сега здраве да е! Другото веке утече надолу по ряката и се не видя!

Не е лошо да се поинтересуваш от житието на Ахмед ага Барутанлията- водачът на башибозука в Баташкото клане- какъв му е етносът, езикът; какво е станало с него след Освобождението и най- вече как са го посрещали кланите от него. А, иначе си прав- за тези, в чиито глави нон- стоп дрънчат сърпове и чукове, отдавна конят е в ряката по отношение на истинската история.

Евгени Бакъра досега сто пъти да им е бутнал мавзолея.

Достатъчно се изложи с българския.