Екоминистърът: Река Конска стана като Дунав, тя е виновна за наводненията в Пернишко

Язовир "Студена" в момента има контролирано минимално изпускане и то ще бъде още около две седмици, каза Емил Димитров

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това, което ме интересува е :-почистена ли е била река Конска и другите такива? Ако не, защо не се търси отговорност от власти или фирми за поддръжката? Също така Стомана ремонтира ли си сондажите и реверсивния водопровод от яз. Пчелин с помпената станция, за да ползват промишлена, а не ПИТЕЙНА вода? Защото ей сега ще дойде лятото със сушата и отново ще остане Перник и селата без вода. Да попитам и как щели са да прехвърлят вода от Белмекен до Перник през яз. Бели Искър, като НЯМА ДЕРИВАЦИЯ между язовирите! И Фандъкова се кълня, че няма капка да даде от софийската вода! Демагогия и ПР акции за предизборно представяне!

" Екоминистърът: Река Конска стана като Дунав, тя е виновна за наводненията в Пернишко" Ми да пускат корабчета по нея, ве. Направо за към странство заедно с менистъра.

тоя "интеледжент систем" що не спре да говори глупости. в момента нито има обилен дъжд, нито обилен сняг. ама ако герберските и ДПС-арските фирми дето отговарят за поддръжка на коритата на реките си бяха свършили работата може би сега нямаше да го водим този разговор, ама те не са нищо че са усвоили парите.

Така и не стана ясно знаят ли вече броя на язовирите и тяхната собственот след като незнаеха нищо лед сБисер ама гръмогласно плямпаха как всичко ще оправят тия същите тулупи...Колкото изяснихте кой пресуши язовира толкова и на ''минималното' изпускане някой ви вярва..,

Язовиро е духовит, олекна му, че се понапълниха язовирите и няма да прави компания на Нено.

Ми като ти се ще власт, а нямаш хабер, ще са ти виновни и Конската, и Магарешката, и оня дето пуска сняг. Нищо, тука дебилските оправдания вървят, не си министър в бала страна, я!

Питай те ги тези по наводнените села от кога не са си чистили реката. И колко пъти са си изхвърляли боклука в реката

Другаря министЕр вероятно не е виждал река Дунав, особено през пролетта когато се изравняваше с крайбрежната алея и само гадните комунистически защитни съоръжения спасяваха града от наводнение. Но аз, като един заклет демократ и евроатлантик, се обръщам към главния сапьор на Републиката, господин Ев.Б. - елате във Видин и взривете тези наследени от тоталитарния режим диги и бентове! Ура! Ура! Ура! Да живей!

Скоро в затвора госин министър,ДЛЛУ герберастката ШАЙКА

На този клоун все някой друг му е виновен,той е най кадърен и само той си върши уж работа,пък като стане някъде поразия все е напълно невинен за всичко. Хлъзгав човек е тоя -все някоя хореография ще сътвори угодна нему.

Най- тежко е у ниското, оти водътъ оди от високо към ниско.....

боклук уволни половината министерство и сега реката виновна този е за затвора,къде е минал пустиня е направил

А кметовете и областните управители да не би да са невинни? За това, че не са си свършили работата и не са изчистили коритата на реките, лятото, когато е нямало вода в тях. По телевизията се видя, в коритата на всички прелеливащи реки има над 10 годишни дървета и храсти. Които препречват водата и затова тя наводнява улици и къщи. Каскета до кога ще се занимава с кокошкари. Веднага прокуратурата да арестува всички кметове. За това, че не са почистени коритата на реките и деретата.

сега реката виновна е супер нагли некадърници начело с вожда .а ревизоро лакей най вече ;резултат от ен броя безхаберно управление на гроб.

Да ходи гешевия да я арестува и да и повдигне обвинение щом е извършила реката това ''престъпление'.... Нагли при приказките си и безхаберни при работата си....

А от яз. Студена не отиват ли водите дето ги изпуснаха в тази река???? Как не ви омръзна да лъжете и да говорите глупости.. Безхаберието ви по почистване на реките дето са заприличани на сметща, буренясали и тинясали е реалната причина за поредното наводнение..ама бая пара те отчел за подръката им. Нито дъждовете са били поойни и продължителни нито снеготопенето от 10 см сняг е виновно.. Самите хора там ви казаха че е от изпуснатата вода от язовира или те са по ''тъпи'' от вас защото като вас ''не живеят'' там от години...

Обективно погледнато, реките Конска и Мещица се сливат при с.Ярджиловци и като по-голям десен приток се вливат в Струма в Батановци. Това е на запад от Перник. Яз.Студена е разположен в югоизточна посока от града на р.Струма. Няма как водите на Струма да текат по коритата на реки, които са и притоци. Относно безхаберието към почистването на речните легла от боклуци и растителност, прав си! Но то трябва да се поразшири и да обхваща както контрола върху дейността и задълженията на концесионерите на разните рибарници, микро- и други язовири от съответните поречия, така и на дейностите на земеделците при обработка на съответните единични или окрупнени площи. Защото по времето на Соц-а се изгради много напоително отводнителна инфраструктура, която донякъде имаше и преванитвни функции при настъпване на събития от проливни или продължителни дъждове, формиращи висока вълна в някоя речна система. С връщането на земята, голяма част от тези канали, тръбопроводи и системи отпаднаха от експлоатация, поради кражби на металното оборудване, частично или пълно разрушаване на водопровеждащата инфраструктура и т.н. Но площите останаха и при случване като стечение на определени неблагоприятни събития, веднъж на няколко или повече години, олеле-то е повече от сигурно.

Коритото на реката е, като стомаха на кандидат - депутат, много може да събере.

"Реката в момента има над 100 л/кв.м."!? Това е точно 10 сантиметра воден стълб. Как е преляло при толкова "висока" вода това дере, пък как се е превърнало в "Дунав", отговорът може да даде само метафизиката. Ама то на този всичко му е метафизика.

Така е, реката е виновна. Ако някой е идвал в Троян през лятото сигурно се е чудил защо коритото на реката в централната част е широко около 25 метра и високо откъм града десетина метра с каменна стена, като на дъното му тече една вада едва стигаща до над глезените. Е, помня като дете, че веднъж реката беше придошла толкова, че преливаше над моста, платното на който е на около 8 метра от коритото. За 63 години се е случило веднъж, но огромното корито побра реката и тя успя да отнесе само една паянтова стара къща в долни край, барабар с бабичката. Е, дали пък реката е виновна или тези дето не им пука или са достатъчно гламави, за да не знаят че една река може да си вдигне дебита и 20-30 пъти.

Министре, а как е Магарешки река?

"Реката в момента има над 100 л/кв.м. " Някой може ли да разтълкува какво значи това? Явно плещенето на Бокови безсмислици е заразно за хората от обкръжението му.

виновни сте вие изкл'ючително тъпи чиновници които не могат да управляват водите на България. Учите се в движение. Не става така

Не е виновна реката, тя си е текла там и преди 1000 години. Виновни са хората, които замърсяват, изсичат горите, изсипват си боклуците по деретата, не поддържат съоръженията за регулация на язовирите и реките. А тоя специалист по всичко може да се оправдава и със световното положение, ако ще.

Факти ФАКТИ.БГ Новини » България » Проф. Коларова: Жалко е, че Радев се осмели за консултации едва на петата година 12 Януари, 2021 08:2377634 Проф. Коларова: Жалко е, че Радев се осмели за консултации едва на петата година проф. румяна коларова -румен радев -консултации -кснс Консултациите са силата на една президентска институция и показват авторитета на държавния глава, подчерта политологът Проф. Коларова: Жалко е, че Радев се осмели за консултации едва на петата година Снимка: БГНЕС Мария Атанасова Мария Атанасова Страхът на президента Радев да провежда консултации е свързан с неудачното свикване на Консултативния съвет по национална сигурност. Това каза за ролята на президентските консултации в изборния процес в предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ проф. Румяна Коларова, политолог и съветник от екипа на президента Росен Плевнелиев. Според нея консултациите са позитивен ход, който привлича вниманието на медиите към президентската институция, но и утвърждава процедура, която предшествениците на Радев използваха много ефективно. „Жалко е, че президентът Радев се осмели или се сети да прибегне до този инструмент чак на петата година от своя мандат. Той обаче заслужава и да бъде поздравен, защото консултациите са силата на една президентска институция и показват авторитета на държавния глава. Предполагам, че този страх на Радев да провежда консултации е свързан с неудачното свикване на Консултативния съвет по национална сигурност. Дори имахме един инцидент, при който консултативният съвет не се състоя, защото участниците в него не дойдоха, просто не присъстваха“, обясни тя. Според проф. Румяна Коларова това е бил един от първите сигнали за институционалният разрив, който в момента е видим и не носи полза за никого. България Поставете оценка: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ Оценка 1.2 от 22 гласа. Коментари Коментарите са сортирани от стари към нови 1 Аман 493ОТГОВОР от професори ! Коментиран от #20, #27 08:24 12.01.2021 2 Питам 573ОТГОВОР А за какво да се консултира с Тиквата ? 08:26 12.01.2021 3 хихихиххи 533ОТГОВОР Внучката на Васил Коларов, стар партиен кадър поставила се в услуга на новия комсомол! Коментиран от #16 08:26 12.01.2021 4 Овчарник 395ОТГОВОР След измамните избори ще има народен гняв и безредици .....президента ще трябва да въведе ред и да освободи българите от софийската измет.Имунитета на измамната власт и измамните депутати не важи при военните закони...Само шамари и ритници могат да променят бъдещето на българите...и Радев много добре знае това.. 08:26 12.01.2021 5 ШАМАНА ББ 332ОТГОВОР КAМЪНИТE ПAДAТ. Cрутищeтo пo пътя зa Рилcкия мaнacтир щe бъдe укрeпeнo c нoви 6 милиoнa, нo тoзи път щe ce взeмaт вcички мeрки дa нe ce cрутвa oтнoвo. Прeмиeрът минa c хeликoптeр нaд cрутищeтo, зa дa нe му ce cлучи нeщo, oглeдa cтрoгo, мръщи ce, cумтя и изпуcкa cвeткaвици oт нoca cи. Пocлe oвлaдя гнeвa cи и бaщинcки нaпъти cтрoитeлитe, c кoитo ce cрeщнa нa другo мяcтo. Oбeщa им личнo дa мoбилизирa вcякaкви рecурcи и дa пoмoгнe зa укрeпвaнeтo нa прoблeмнoтo cрутищe, чe гoлeми нoмeрa му върти бaш прeди избoри. Зaтoвa тoзи път нямa дa имa кoмпрoмиcи c кaчecтвoтo. Мяcтoтo щe бъдe пoръceнo cъc зaхaр oт хeликoптeр, a caмoлeтитe ни F-16 щe oбикaлят дa нaдзирaвaт, чe тo нe ce знae - някoй мoжe и нaрoчнo дa ги рути и бутa тия cкaли нa пътя. "Вcякaкви ги имa - oгoрчeн e прeмиeрът. - Дaй му лocт и oпoрнa тoчкa, c eдин кoзяк ce пoдбивa cкaлaтa, oбръщa ce и тaкивa caбoтaжи ce прaвят, ocoбeнo cъбoтнo врeмe, кoгaтo ocтaнaлитe хoрa ce вeceлят или пoчивaт. В cъбoтa и нeдeля caмo aз, прecтъпницитe и нeпрeкъcвaeмитe прoизвoдcтвa прoдължaвaмe дa рaбoтим. A прecтъпницитe глeдaт мнoгo филми и знaят кaк ce прaви!" Ocвeн другитe тeхничecки и фoлклoрни мeтoди нa укрeпвaнe, прeмиeрът ce aнгaжирa дa пoдпрe пoдпoрнaтa cтeнa c дрeвeн бългaрcки oбичaй - дa пoлoжиш в ocнoвитe нa cтрoeжa нeщo cкъпo. Знaeтe ги нaрoднитe прикaзки - cтрoили брaтя мocт, дeнeм гo cтoят, нoщeм пaдa, нaкрaя зaзидaли жeнaтa нa eдиния и рaбoтaтa cтaнaлa. В други вaриaнти ce вгрaждa caмo cянкaтa нa лю 08:26 12.01.2021 6 гост 411ОТГОВОР Пенсията не стига ли , коларова ? 08:27 12.01.2021 7 Киро Брейка 171ОТГОВОР По добре късно от колкото никога 08:28 12.01.2021 8 ЖОРО 393ОТГОВОР НАБЕДЕНАТА ПРОФЕСОРКА..Я СЕ СКРИИ..НАЛИ ПОСЪВЕТВА РОСКО ТА СТАНА ЗА СМЯХ..ОТ ТАКИВА ПРОФИТА ДЕТО СА НА ХРАНИЛКА - МЕРСИ..ПЪЛНА СКРЪБ..САМО ЛАЯТ..ОТВРАТ.. 08:28 12.01.2021 9 Демократична България 276ОТГОВОР Ако Радев не беше вдигнал народа щяхте да се сварите като жабата в топла вода 08:28 12.01.2021 10 да де 222ОТГОВОР Това па откъде го изкопахте? 08:28 12.01.2021 11 Този коментар е премахнат от модератор. 12 МАФИЯ НА ББ 253ОТГОВОР След 10 дни Румен Радев ще влезе на финалната права от президентския мандат, а след още 10 ще се навърши една година откакто свали доверието в третия кабинет на Бойко Борисов. Той не е по-лош президент от предишните, радва се на много висока популярност и би трябвало да е големият фаворит във вота за държавен глава наесен. Събитията обаче отварят рискове пред него – да бъде изхвърлен от „дълбоката държава”, подобно на най-известния президент (все още) в света. Румен Радев също като Доналд Тръмп е пришълец в политическата джунгла и от самото начало първи риск за него е да не бъде изяден от лъвовете. Разярени, в България те също са кръвожадни. Радев е жестоко скаран с Бойко Борисов. ГЕРБ периодично се замисля за импийчмънт. Президентът си позволява да критикува Делян Пеевски, свали охраната на НСО от Ахмед Доган. ДПС му поиска оставката през есента. Вследствие Радев е мишена и на Иван Гешев. Нещата биха били донякъде наред,

Аман бе дивак!

сега бягай за хонорара при вожда.

Жена пита доктора си: - Докторе, където и да се пипна с пръст ме боли. Доктора отговаря: - Значи ти е счупен пръста. Така и министъро на баце... квото и да види се друго нещо му е виновно! Но според докторите, проблема е у неговата глава , с която преценява всичко, което гледа.

корупцията и безхаберието на министерсвот е виновно за наводненията то порои е имало винаги

Река Конска е виновна за наводненията в Пернишко казват : На калпавият Х*+ вълната му пречи

Не реката,а вашето бездействие води до тези бездействия,зимата снегът ви изненадва,сега дъжда,лятото ще е слънцето сигурно,долни подлогии!

Този глупак явно никога не е виждал р.Дунав ! Лизач !

Какви ли не министерства, комисии, агенции, организации и техните под-изпълнители се нароиха за да приютят многохилядната нищо правеща некадърна чиновническа сган, назначена по партийна, сексуална и шуро-баджанашка линия. Това са паразити алчно впили се в оглозгания скелет на отрудения данъкоплатец. Едно не им е ясно на тези кърлежи - когато в природата паразитите надминат определено количество -> приемника загива, а с него загиват и паразитите...... Е вече сте на предела Г-жи и Г-да кърлежи

дали нпкога е виждал Дунав на живо?!? аман от тъpаните на борисoff

ХАХА - реката била виновна! Не е реката идиот некадърен - виновен си ти и престъпната шайка на тиквата!!! Такава некадърност и безхаберие няма никъде! Виновни сме и ние, заради тоталното ни безхаберие. Ако не бяхме толкова безхаберни, тиквата и компания никога нямаше да са на власт, нито някой друг като него!

А, бе пак се коментират тука традиционните неща: министърът некадърен, парите откраднати, работата несвършена. Всичко хубаво, ама някой от вас, умници, да каже къде да се дене всичката тая вода и къде да я завре министърът, за да не залеее тя лозето на Стратега? Питам като човек, който 12 години е живял в Германия в един град край голяма река и съм преживял 6 наводнения на центъра. Ами, няма кой и какво да спре стихията! Казвам ви! Ни диги, ни чистене на коритото, ни междинни прагове в реката, ни отпускане на язовири. А, бе нищо! И германският министър ли е калинка, откраднала парите? Но там хората не реват, ами си застраховат имотите и когато се случи нещастието, не реват по сутрешния блок: "Държавата! Държавата!"

Е то бива некадърност и простащина, ама това си е върха ........... РЕКАТА ВИНОВНА ХА...ХА ....ХА Ами то на КАЛПАВИЯ ..УЙ всичко му пречи и е виновно. ИЗСЯКОХТЕ И ИЗНЕСОХТЕ ГОРИТЕ И ПОЯСИТЕ, БЕТОНИРАХТЕ НАВСЯКЪДЕ, ОКРАДАХТЕ ПАРИТЕ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА РЕЧНИТЕ КОРИТА - КАТО СЕ ИЗРЯЗА И ВЗЕ КАЧЕСТВЕНАТА ДЪРВЕСИНА А КЛОНИТЕ И КРИВИТЕ НА ПРОИЗВОЛА НА РЕКИТЕ ----------- А СЕГА РЕКИТЕ ВИНОВНИ. МАХАЙТЕ СЕ БЕ НЕКАДЪРНИ КАЛИНКИ, ЧЕ ТО ДЪРЖАВА НЕ ОСТАНА ОТ КРАЖБИ И НЕКАДЪРНО УПРАВЛЕНИЕ. НАЛИ ДА ВЧЕРА РЕВАХТЕ , ЧЕ ЯЗОВИРИТЕ ПРАЗНИ, ИЛИ ТО БЕШЕ САМО ЗА ДА РАЗДАДЕМ ЕДНИ ПАРИ. ТО С ДЪРЖАВНИ ПАРИ /с чужда пита майчин помен/ е лесно да се ходи на избори.

"язовиро",вземи се скрии!

Абе не зная какво е било построено през последните 40 години, ама вие за 11 години една дига не дигнахте, за похарчените милиони да не говорим.

Харесва ми тази изразност. Реката е виновна. Язовирът не е виновен. Всеки може да вземе страна по въпроса за вината и невинността на тези два неудошевени обекта. Министърът не е виновен. Няма как. Реката е виновна. Тя е малък поток, пък се превърнала в Дунав. Не може така, изненадващо, подло и без разрешение. Но така е. Реките си правят каквото щат, времето също, някой свлачища току тръгнат по байра, гори се палят.Ей така, на инат, да ни пречат да си живееме. Не си гледа работата както трябва провидението, после политиците ни били виновни.

Не Природата е виновна, а тези, които управляват водните ресурси!Река Струма излезе от коритото благодарение на закъснялото контролирано изпускане на яз. Студена! Стига оправдания!

Gugnelid

Ти да си чувал гербераст да каже "виноват"? Все е "кой ми сра в гащите".

Тъп военен?

Ох пак оправдания, добре че природата ни пожали. Не се мъчете мутрички, да обяснявате колко много сте работили, на пролет ще се види кой ви вярва.

Реката е виновна за наводненията каза видния хореограф...Абе Лукчо, що дане е някоя планина или равнина....Толкова си прост, че всички хидроинжинери в министерството дето го ръководиш са се хванали за главата от това, че влезе в министерството и почна да говориш за вода, за което инжинерите са учили пет години и са работили поне двадесет...Това да не ти е ганкиното хоро....Папагал проскубан...колкото си ревизор, толкова си и хидроинжинер...не искам да мисля и какъв хореограф си...

Министре , по 2 -14 кубика би се справило всяко ручейче, нещо тотално бъркаш с числата. И по време на голям дъжд се пълнят язовирите, не се изпускат. през зимата е нормално да има повече вода, а през лятото суша. и в началото на зимата язовирите не трябва да са пълни. за всеки язовир си има водосборен район и се знае колко вода ще дойде при обилен дъжд, и ако министъра не знае това , има достатъчно хора с големи заплати които трябва да знаят.

Gugnelid

Кубиците са на секунда.

Страната е под вода, премиерът радостен, че се пълнят язовирите

И едно време валеше, че и по силно даже.Сега да не говорим че ако Бойко беше губернатор на Флорида където климата е тропичен и вали порой цяло лято, Флорида отдавна да не съществува.

Еколого Язовиро тва е растеж на калинката

Се некой им е виновен на тиа. Как па един не каза, че не са направили нищо по инфраструктурата, за да не се стига дотук.

Този като някоя Либетка фъфли. Уж нещо уж има ама . Защо е министър ? Естествено публично поставен да бурбори. Да вземе да си лакира ноктите, че да рови в клата се уморил.

Тоя не е виждал Дунава...шофьорчето с джипката да го поразходи малко...

Логиката на идиота- Реката е виновна, а не не взимането мерки на време.

ак пък веднъж не бяха виновни крадливите некадърници, а все слънцето, дъждовете и снеговете!

Видяхте ли,ве? Не правителството ,а реката е виновна !