Екоминистърът извади плаж "Болата" от резерват "Калиакра"

Излиза от резервата, но остава защитена местност, каза Нено Димов

Обратно в новината

Коментари - Екоминистърът извади плаж "Болата" от резерват "Калиакра" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Излиза от резервата, но остава защитена местност...", вика екоминистера... И някъде по пътя между излизането и влизането, се реализират бетонните грозилища, опасали цялото ни крайбрежие от Дуранкулак до Резово... мила, грозна картинка;((

На този свят в тази държава НЯМА справедливост. Но Нено Димов доста упорито се труди за едно много горещо място на онзи свят.

Да изливат една плоча от Шабла до Синеморец и да приключваме с драмите.

Иракли, Болата, Карадере, Корал, Дуранкулак, Царево, Синеморец, Шабла! Остана ли нещо което да не е бетонирано и завладяно от перачите на мръсни пари? Със министерски плажен чадър естествно и прокурорски шезлонг! Който ходи и плаща пари в мутренските комплекси е съучастник в унищожението на българската природа!

я военните си вземайте пак района като едно време и слагайте военни за охрана, паркирането под строй, малка такса за издръжка и толкова. Никакви капани и строежи по и около плажа. всичко горе по пътя, даже паркинга.

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Има ли друг еко-министър, който да е извадил/унищожил повече защитени природни паркове и резервати? СРАМ И ПОЗОР! ОСТАВКА И ЗАТВОР! После зелените били платени, пък Нено и останалите абсолютно безкористно подаряват българската природа на олигарсите и мутрите а.к.а. инвеститори.

"природосъобразното" му използване - муахахах!

Нено Димов и Фандъкова да ми върнат Ловния парк, щото като малък карахме балканчета на Смърната с Мишо, Краси и Светката!

sawo

Местната общност няма нито моралното право, нито законовото да иска нещо. А дори и да имаха, никой никога нямаше да им обърне внимание ако не беше някой отзад да си прокарва интересите там. Плажа от поне две години е обърнат на пристанище няма абсолютно нищо защитено реално, на малоумната им кметица мога да и пожелая да постигне и 10% от това, което постигна предния им кмет с Kavarna Rock Fest-a който организираше. Тази, местната общност спуска де що има лодки от колесари директно от плажа с джипове, през седмицата има паркирани поне 50 джипа на плажа и около него, а почивните дни е кошмар - движат се на конвейр. Има 5-10 човека, които се опитват да ползват плажа, а между тях сноват лодки с джипове. Ако не друго, то местните са доказали, че са не лош, а кошмарен стопанин на болата, а сега очевидно и някой т.нар. инвеститор ще налее бетона и там. Прост народ сме и продължаваме да си съсипваме природата.

Ето ви пример за демагог! Искането на местната общност беше плажът да 'и бъде "върнат!" Фарисей! Що не върнете "Калкан тепе" за което има ясно решение за незаконно строителство от Страсбург? Или Трейшън клифс не спада към пропагандната капмпания? Болата е резерват, защото се наводнява и заблатява. Ако го застроите ще берете мицел.

Дирааа , Търсачката ви за търсене с ключови думи не бачкааа !!!

Лека полека, хотелчееее.... не виждам зелените идиоти да се търкалят по пътя за Болата... чакате заповед и да ви поведе за нослето някоя зелена гнида ли кретенчета....

sawo

Ами хайде търкаляй се ти тогава, какво чакаш?

"Кметът на Каварна Нина Ставрева добави, че за всички жители на близкото село Българево, за цялата местна общност е много важно да има свободен достъп до "Болата", да бъде гарантирана сигурността на плажуващите и да има елементарни условия за почивка." разбирай - сега ще построим няколко хотела - за да има де да спят хората, ще направим и няколко ресторанта - за да имат де да ядат. и разбира се - паркоместа за клиентите на гореспоменатите елементарни условия за плажувщите.

И след няколко години местните хора ще гледат цените за платен паркинг, на задължителните билетчета за шезлонг и чадър (защото двете свободни места на пясъка ще са заети от изгрев), ще се почесват по умните добруджански глави и ще се чудят дали си е струвало.

Значи, прави се така- тегли се една черта на карата от Калиакра до турската граница и от нея до сушата всичко се налива с бетон. после, на бетона дзидиш хотел- ристоран-хотел-ристоран... и после викаш туристите на цялото Източно полукълбо плюс тия на социалки на Западното на познатата програма от пържена цаца, бира, кебапчета, чалга и дрогоалкохолен балконинг. Нема кво да си играете на парче- Вреемето е ваше!

В 6556 ВР Забележка: Не са изпълнени задълженията по чл.263 ал.1 от Кодексa за застраховане, да бъде уведомен застрахователя за промени в регистрационния номер на МПС, който да подаде данни в ИЦ към ГФ. Резултатът е намерен по номер на рама на МПС. Той ко си мисли

Дир хич не го трийте щото го има в много сайтове. gogleto намира всичко

През далечната 1970 г. с яхта посетих района на този райски кът и още си спомням девствената му природа - съчетанието море и суша беше страхотно! Днес всичко приключи - аборигените, подтиквани от алчните опустошители на България, в частност Черноморието, лесно спечелиха и този "редут". Сбогом, бухта "Болата"...Дано Господ прости на джелатите и не ги наказва много строго!

Хора, не разбрахте ли че нещата в Б-я няма да се оправят никога. Разбирам патриотизма на някои хор0а, но живота си минава с и без патриотизъм.

Альо , Дираааа ! Оправете си сайта и софта , та с едно чукване да връща обратно към статиятя , както беше преди да пльоснете "новият" си вид !

А бе аз обяснявам, че това е плажа на толбухенци те ме трият. Като им, го вземете къде ще ходят на плаж

sawo

Къде е този плаж бре пич? Последните две години плажа е паркинг, а залива е пристанище. Куцо и сакато се навира във водата с лодки на колесари, които пускат с джипове и кой каквото има директно от плажа. Преди мястото беше прекрасно, след това му разказаха играта. Дори през седмицата е пълно с лодки там, а почивните дни даже не могат да се разминат.

Е, екоминистърът поллага яко "грижи" за природата, аналогично на родните парламентаристи за свободата на печата. Срам, този парламент е най - слабия и малоумен в новата ни история.

АЛЧНО ГЕРБАДЖИЙСКО ПРАВИТЕЛСТВО, ЗДРАВО СИ НАПЪЛНИХТЕ ГУШИТЕ, НО ЛАМТИТЕ ЗА ОЩЕ И ОЩЕ! МАЙ Е ДОШЛО ВРЕМЕ ДА СИ ПОДАДЕТЕ ОСТАВКАТА, ВМЕСТО ДА ЛЕЖИТЕ В ПАНДИЗА.

Кметицата на Каварна е комунистка.

Овцете си блеят и ги стрижат до кокал , тарикатите живот си живеят, а на тази територия и разгониха фамилията ... Беше красива , вече е обор .... и все по - грозно ще става ... защото сме тъпи овце ...

Хайде ръгайте сега и там БЕТОН КРЕТЕНИ.....

Един от най-красивите плажове може би в света. Особено при залез. И много чист. Няма никакво застрояване все още. Само една барака в която продават пиячка и кльопачка на баснословни цени.

Дреме ми. Толкова освиниха цялото черноморие, че вече за някакво плажче ли да ни дреме? Цялото е на нищо станало.

Този е анти-еко министър, оставка!

И там си нямат Иванчева!

ПРОСТ НАРОД - СЛАБА ДЪРЖАВА !

Отново дебилите спечелиха.

Застройте всеки квадрат плаж и серете.... нямате наяждане. Затова хората ходят в Гърция.

В БЪЛГАРИЯ ЗЛАТНО ЖИТО ЗРЕЕ И ПРОСТ НАРОД ЖИВЕЕ

направо я доразбиват, степ бай степ. каква е тая нова кметица - на нея ли се дължи закриването на рок-феста? сега пък Болата... Защо не оправят плажа в Каварна първо, че имаше много трески за дялане? Затриха морето, това е. Направиха от него бетониран чалгарски гьол.

Нено Димов сам си драпа да влезе в панделата , след като се реформира съдебната система .

Аз

Мухаха... Кога това?

Нено, яж кайма

Ненов....., ти тъп ли си? Питам за един приятел.

Аз

Ся... Това на картинката не е плаж, а басейн. Очеваден факт. Ако някога е бил плаж, вече отдавна е осран. Се едно да наречеш сърфинг-вълногенератор Хаваите.

или си правиш изводите от снимки? само питам.

Аз

Не съм бил. Коментирам снимката. Очевидно за всеки, който знае да чете.

представата ти е грешна - казво ти го човек, който е бил там. вярно, преди едно десет години - за това време едва ли има позитивна еволюция. навремето беше бижу. островче на чистата природа и спокойствието, сламени чадъри, малко хора, никакви чалгарии и т.н.

а бе нали има закони ... те са за да се спазват не да се променят всеки пет години

Най-красивия плаж в България. Невероятно красива лагуна и природа.

Беше!

идеално за къпане - кръв ми капе от сърцето.

Тоя министър на околната среда ли е или на строителството? Май си е сбъркал професията...

този министър е на мафията, независимо от сферата.

и него ще ликвидират. Мръсници.

е сега софианци ще го осерат!

шшшш бре таман се кротнаха за Пирин

Изкуствено направен плаж - не виждам какво толкова врякате - не е природна забележителност.

съкровищница и прехвърляне на местни феодали.....Това само престъпен ум може да го роди.

Вие сте най-долното племе, което изкорми красотата на България и я превърна в куптор. Докато жените ви лайкват красиви пейзажи на италиански и гръцки заливи с чисти плажове и цветя, вие подписахте смъртната присъда на едно от най-красивите места по черноморието, като го обрекохте на мизерия. Ами да идват вагоните за бира и да си изхвърлят боклуците в морето. То друго не остана от простата управленска маса. Селяндури депутатини.

Коптор, а не куптор. Ако не разбираш разликата, аз пък защо да те дочитам?

бла бла бла.. ще видим в близко бъдеще какви точно са били плановете за плажа "Болата"

Внимание, корупция!

местната общност да се казва Д.Пеевски и ортака му Боко - щото заради истинската местна общонст парламента няма да си мрънде пръста.

Всички знаем, че точно това са тия овчари, други , които сами да си променят законите и да си моделират с прокуратурата тука няма....на тях и Пирин им пречи да си пасат овците, КТБ и ЧЕЗ направо пък им вадеха очите и си ги взеха пак с някое постановление там... .

напълнили торбичката. Корупция, Корупция и Корупция . В българия думичката ДЕМОКРАЦИЯ е синоним на КОРУПЦИЯ.

При социализма е направен този плаж изкуствено. Ей сега ще видите какво ще му направи капитализма на плажчето. Чалга, мутри, наркотик, нелегален алкохол, проститутки, имнооооого, мнооого бетоооон, бетоооон, бетооооон.

Бъркаш брато ,сега "зелените хипита " ще го ос.рат .Не капитализма а криворазбраната демокрация ,соцялизма бетонираше и асфалтираше на власт е анархията .

тъпчо по време на соца курортите ни бяха кокуренция на най-добрите в европа бяха това което харесваха западняците тук идваха шведи германци датчани и др. бяха озеленени и тихи имаше си и дискотеки барове и т.н.-а сега е бетонна джунгла хотел до хотел бар до бар от чадири няма място за една хавлия това плажче беше един тих оазис а сега ще бъде рай за печалбарите и ако някой си мисли че ще бъде чист и тих като преди много се лъже

Ти ходил ли си на почивка по социализма. Всичко беше на ниво. Бирата бира, кебапчето кебапче. Народа се веселеше. По къмпингите идваха с палатки германци и австрийци да си починат , германци от зап. германия. Курортите бяха спретнати, чисти, зеленина, паркове. Уискито беше уиски, сега всичко е менте като менте демокрацията ви и мутрогробарския капитълизъм. Ако не си живял при соца не си видял добро и затова сегашната мутрашка утрепана каунско-тиквенска власт ти се види добра, ама не е, а курортите са клоаки.

Покрай статиите за Боян Петров, алпинисти и еколози можеш да се поинтересуваш: В това което описваш няма нищо лошо. Как би го сравнил с тоновете боклук който алпинистите оставят в хималаите - замръзнали фекалии, изоставени кислородни бутилки, палатки, консерви, подсигурителни въжета,трупове, и всякакво друго оборудване, което не им трябва и зарязват на в назовоте лагери, по пътя за върха или горе. Как това се връзва с така модерното напоследък опазване на околнота среда.