141 кандидат-депутати се оказаха с агентурно минало

141 кандидат-депутати се оказаха с досиета в ДС и разузнавателните служби на Българската народна армия. Това показва списъка на Комисията за проверка на принадлежността към бившите специални служби.

Обратно в новината

Коментари - 141 кандидат-депутати се оказаха с агентурно минало | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Агентите на ДС дълбоко вкоренени в университетите!? До кога? Толя Ангелова Стоицова . Конспиративен псевдоним: Сергей . Работила за ДС, управление VІ-ІІ-ІІ. В неконспиративния живот: зам. -директор на Институт по психология (36). Професор, доктор на науките, зам. -ректор на НБУ. Три поколения доносници, баща, дъщеря и съпруг!? Тези хора са вземали пари от нашите данъци , ставаха все по богати, успешни, Партията ги толерираше във всяко едно отношение получаваха жилища за семействата си и за творческа! дейност , печелеха конкурси, стипендии, командировки и проваляха кариерите на по умни специалисти!

Не знам дали журналистите или тези от комисията са некъдърни, но това, че имат досие или са били част от ДС, не значи, че са агенти. Едно от правилата е, че служители на МВР не могат да бъдат наемани за агенти - те са официални служители, а не тайни. Всички служители в МВР са имали досиета - това е база кадри. ;)

Ето ви подходяща мотика за настъпване.

какви са критериите за изваждане на имена от ДС? Защо не виждам името на Цветан Цветанов в тези списъци? Той е известен бивш служител на 7мо ГУ на ДС, специалист по "информатика"

Това показва, че агентите са кадърни хора.

Ейй,тези комунисти и ченгета- край нямат ли??? Да се приеме закон за лустрацията с продължителност 20год. и готово!!

Сигурността се осигурява с кадрите на бай Тошо. Иначе няма ред. А така ще има ред и дисциплина в кражбите (Само хора на БСП и ченгета от ДПС ще крадат). Орешарски потрива ръце и вече си представя колко милиарда ще се втурнат към БСП. Налитака специалисте по цеденки, колко договора засекрети и така колко кражги и далавери няма да бъдат разкрити.

А бие какво искате-нашите кадри да ходят да работят някаква работа ли?За това сме ги подготвили-поне депутати да са.

...Вадят имената им на година по лъжичка, пред избори-по паничка:(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( ПЪЛНА ОТВРАТ СМЕ откъдето и да ни погледне нормален човек!!!

Бончева, престани да напираш за изяви. Никой не ви обръща внимание. Няма ли сигурнот, няма държава. Това че сме разграден двор за разузнаванията е факт. Поне няма да харчат средства, докато има такива като теб.

Комисията да вземе да извади и списък на всички, неясно от къде забогатели кандидат депутати и списък на принадлежността им не само към ДС , а и към СИК, ТИМ и т.н. и т.н.,абе изобщо към всички мутренски формации!

сакем да мислим ама не мойм, то дека е по-добро - партиецо от големото добрутро (БСПто), али кварталнио, дет бе от БеКаПето и сега е у ГЕРБо? По-ми са чини дребнио партиец от Гербът - по ша краднува и мърсува. Е, па ний с Вуте ша си пуснем лисче за БеСеПе-то, комай по са читави, ама знай ли са...?!

шоп шоп шоп сакаш вуте да е зле

Страхотна заблуда е , че българите имаме някакъв политически избор. Все едно да ни питат "От какво бихте желали да се разболеете моля: 1. Спин,2.Рак.3.Тумор 4 Холера ? И като си изберем холерата ( щото все пак има някакъв шанс да се оживее) , и по време на треската като стенем , че ни е тежко и ни е много лошо политиците ни натякват .."ми то вие си я избрахте ...ми то що сега протестирате ...ми що не си избрахте друго да видите как щеше по-лесно да си мрете...." Такава е драги сънародници политическата истина в България. Принудени сме вече 23 години да избираме не "най-доброто" , а " най-малкото зло". А вие на тези избори виждате ли нещо по- добро.... Аз не .....

Човече страхотен коментар. страшни си прав Кажи само как да оправим работата

Само диктатура ше ни оправи

Част от националните предатели са всички служители в Комисията по досиетата, защото оповестяват имената на военните разузнавачи от външното разузнаване - това е служба, която няма нищо общо с репресивния апарат на Държавна сигурност, нито с вътрешното разузнаване, нито с каквито и да били други апаратчици. И там не виреят "простички" кариеристи, а хора със сериозна подготовка и образование, владеещи / не "учили в училище"/ чужди езици. Такава служба има във ВСЯКА една държава, но НИТО ЕДНА не си оповести имената на служителите. Срам и позор!!!

СТРАШНО СИ ПРАВА.НО ТОЯ ТЪП СЕЛЯНДУРСКИ НАРОД НЯМА ДА ГО РАЗБЕРЕ.ИСКАТ ХЛЯБ И ЗРЕЛИЩА.А ТЪПИТЕ ПОЛИТИЦИ ИМ ОСИГУРЯВАТ ЗРЕЛИЩА. И ТЕ ДОВОЛНИ.

9 милиона мишлета и 900 хиляди ченгета ! Нормално е с годините да намаляват - преселват се на "оня свят". Но този народ от мишлета ли е, от овце ли е та не ги "награди" за "големите им заслуги" както подобаваше?!

Да еб педофилите му от ДПС ,и те ми сервират ,че заклеймяват ВЪЗРОДИТЕЛНИЯТ ПРОЦЕС между 1982-1989 година във която те самите са били съучастници за преименуването на близо 2,5 милиона турци.Турското население трябва да ги разпъне по стълбовете а не да ги вкарва във парламента.

И на това народно събрание трябва да му се види сметката.Байгън от доносници, нямат ли свършване? Това ли са най-дсостойните българи???

Ей,хора,няма ли да престанете с тези досиета и с миналото ни,каквото и да е било то!Ние,младите,искаме да гледаме напред,а не като тази комисия и изкуфялите в нея бабички да се ровят в прашясалите документи и да чернят историята ни и дедите ни!хайде СТИГА ВЕЧЕ!

Девойче нещо не си наясно с доносите и с миналото.Защото все някой от тези кандидати ще влезе в парламента и ДС ще му диктува за какво да гласува а не по съвест.Макар че малко от тях имат съвест.Така че твоите искания за гледане напред ще бъдат пречупвани през исканията на агента.

Явно ДПС е партията на ДС агентите. При такава малка партия-7-8 % от избирателите да имат 16 агенти кандидат депутати е много лошо. Самия Местан е агент Павел. А жена му която сега живее в Турция е дъщеря на бившия патиен секретар на Ивайловград(виж Google). Нали е ясно какво гнездо на оси е ДПС. Залъгват турското население което блъска цял ден с мотиката на нивата.

Мнозина хора мислят примитивно защото те другояче и не могат.Пък е и по лесно.Делиш света на бяло и черно.А хората на добри и лоши.Като лошите се непременно агенти.Това решава всичко.Такива неща като способен или не.Честен или не за тях са излишни защото се припокриват с етикетите агент или не.Аз например не се очудвам защо тогава при такова мислене България се намира на такова унизително положение не само в Европа но и в света. Лично аз ще гласувам за честен компетентен и патриотично мислещ политик.Нищо повече.Има ги и такива.Нека всеки ги открие за себе си.

Пресметнете броя на жертвите на режима на агент Буда - емигриралите, умрелите, останалите без работа, полуделите, оскотелите, подслушаните, убитите и самоубилите се, и ще се убедите, че те са повече на брой, отколкото жертвите на комунизма!

ти виждал ли си го комунизЪма?

С това мнение глупаво си показал,че и ти си жертва на комунизма...

ЕЙ СЕЛЯНИ НЕ ВИ ЛИ ОМРЪЗНА САМО ДА ПИШЕТЕ ПРОТИВ БОЙКО СЯКАШ МИШО ШАМАРА ВИ Е РАЖДАЛ

А Буда к'ъв е? Комунист, член на БКП, или не? хаха

По време на соца се занимавах с валутна и корекомска търговия и баща ми все казваше"Пази се,момчето ми,да знаеш,че всеки трети е агент",а аз му отговарях,че преувеличава.Сега него го няма,да му кажа,че прав е бил,а аз наивен млад комсомолец.

"...работил като агент в Михайловград, а сега е кандидат за депутат в Монтана" Дирчо, децата НЕ ЗНАЯТ, че това е един и същи град :Р

току що Цвъки се оплака на Любица, че се опитвали да го поставят "РАЗКРАЧЕН" ?? Това фискултурен език ли е, или каруцарски!

Всъщност,този факт,че вече 23г.не заклеймихме,както подобава,на съдебната скамейка ,комунистическите "първенци"и безчетните им агенти и доносници,както сториха другите бивши соц.страни е главната причина да сме на това незавидно положение.

Това го казвах отдавна, но след 23 години знаеш ли какво е прочистено и какво е останало като фалшификат. Някак си вече не им вярвам на тези досиета.....вече истината е много трудно откриваема.

Да гласуваме за партии, които нямат агенти в листите си.

Щом само в СДС няма агенти, ще гласувам за тях.

Харесваш крадци без досие ли, Смешнико?

ми той и Буда е с досие по нарко-бизнеса...

И кой решава кога да бъде агент и кога- не. Абе тия направиха българите на луди. Нямат нито срам, нито съвест.....Министър-председател и подобни.....каквото горе-такова и в държавата. Простотия, чалга, кучета по улиците......

Самите хора решават да са агенти или не. Те ти предлагат, ти обаче отказваш и не си агент. Много е просто.

Имам впредвид, че днес от комисията казват този не е агент, утре казват- агент е. Това се казва ....не знам, а този народец спи....грабят го, гонят децата му, а той? Гледа съседа си и му прави мръсно, а не гледа какво става в тази държава и че всички сме роби на една алчна върхушка.

И сега какво ще правим, като обявиха агентите на ДС. Ще им забранят ли да влизат в парламента или пак ДС ще определят живота ми, както по Т.Живково време. Ще се откажат ли доброволно или са нагли да останат в политиката. Интересно че ДС агентите са най вече при Станишев и Местан. Затова са заедно в борбата.

Хубаво, че се появиха списъците на много сътрудници на ДС. Защото отново лъсна истината, че в ДС доказано работеше елита на нацията, Creme de la Creme, както казват французите. Сега няма ДС, но има мафия, начело с пожарникар (агент Буда), физкултурник-подслушвач и рекетьор, президент-к*ртизан на пожарникаря, Маджо, Пашата, ТИМ, Брендо, Маргините и всякаква друга криминална утайка!

Под елит разбираш селяндурляци и предани на партията тъпигьозчета, мечтаещи за службица и властчица.

Да ти имам "елита" и "каймака".

Деморализацията на българите не е от вчера. Тя започва след 1944 с управлението на шумкарската пасмина. Българите са вече по "душа червени" и както знаем и през последните 24 г. продължават да са управлявани от комунистическото ДС чрез подставени лица. Нищо ново и при сегашните избори!

Фашист

БиБи-Буда и Цеко-Шенгена са измислени "герои" и врагове на народа, както и БСП!

ГЕРБ: 2-ри/3-ти ешалон МВР/ДС с ниски чинове, което по презумция значи "по-прости", ама и те да се наредят на хранилката. Аналогично както ДС докара лицето Симеон Сакскобурга. Иначе казано: "Разделяй и владей". Знаем, че всички партийки днес са дъщерни на БКП. Така беше разпоредил Луканов (руското ВКР) още през 1989 г.

Другарката Бончева услужливо пуска поредната партенка, за да отклони вниманието на нацията от престъпленията на тандема Цецо Сересето и агент Буда!

Ти би ли подслушвал себе си ?? трябва да си мазохист нали ? кой луд би подслушвал себе си ве ? Много ясно че кадри на Станишеф са подслушвали ... от къде иначе ще знае първи той ??

Приятелю, както казваш ти, твоят шеф е луд, и подслушва и себе си. И теб подслушва! Внимавай в картинката!

ти не прочете ли за Самовлюбен, който тръпнел, да се самоизнасили ??

Някой ще обясни ли най-сетне каква работа е свършила ДС за времето на социалистическото си съществуване? Конкретно. Например - заловихме този и този агент да се опитва да хвърли химикал за да отрови водите на яз. Искър и да всее паника сред трудещите си. И прочее измишльотинив стил На всеки километъ. А всъщност ДС има три големи насирания - убийството на Георги Марков, заради което ни презря целият свят, излагацията с Агджа и Папата, където ЦРУ ги надигра и пропускът да се изтеглят на време м. сестри от Либия, което бе свършено от останалите агентури. И за какво са ни били тия тъпанари?

Робере, либийските "момичета", начело с "монахинята" Крис Вълче , беха тласнати към греха от ИВАН КОСТОВ, питай другарката Дърдърева, тя фсичко знае?? дедо Параванчо.

Цвъчко е щатен от ДС (пишеше го в биографията му на предишните избори), за дълбоко-консервирания аген-Буда се знае по-малко! ... много други... но нали ГЕРБ са 2-3ти ешалон на БКП и ДС?

ма нали другарите Бойко и Цветаноф ти казаха, да не пропуштати тези, които са писали донесения на "Работническо дело", начело с ИВАН КОСТОВ, с него да лягаш и да ставаш, дет са вика,а ?? дедо Рашко Фурашков.

Трябва да се забрани със закон сътрудниците и щатните служители на тайните служби, бивши и настоящи, да не могат да участват в органите за управление на държавата!

Пак ченгета ни нападат и искат да ни управляват.

ДУМИТЕ НА ТРИМАТА ЖУРНАЛИСТИ ЗВУЧАТ КАТО:АКО НЕ НИ ПОСЛУШАТЕ ШЕ СГРЕШИТЕ ПАК.НЕ ЗНАМ ТОВА ДАЛИ НЕ Е МАНИПУЛАЦИЯ.

Крайно време е цялата тази държавносигурностовска пасмина и ченгеджийница да бъде изкарана на показ, оплюта и заклеймена, барабар с вербуващите офицери, измислени разузнавачи и прочие самозвани лапачи и мързеливци. От тия полза само ако им се връчи мотиката и на полето.

а вие сигурен ли сте че новата пасмина която вие въобще не виждате ще е нещо различно

Досегашната пасмина е доказала,че не може да управлява от 23 години,а може само да краде.Стига, казвам аз!

Интересно, защо името на Цвъ. Цветанов не е списъка? Всеки знае, че е бил на щат в 7-мо ГУ на ДС?

.На днешния ден преди 27 години бащите на нацията от БКП извършиха най-големия геноцит срещу СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД скриха истината за аварията в АЕЦ Чернобил

Дълбоко се съмнявам. Излиза, че всички българи сме агенти на държавна сигурност. Така да бъде. Ами докарайте си българи от Марс.

Реалността и аритметиката са по-прости: Ако вземеш случайна извадка от 3-ма българи, родени преди 1973 г. поне един е бил доносник в ДС, милиционер, или най-малкото кариерист, член на БКП!

еее, да ... тия измират, но настъпват децата и внуците им..хаха.. те са "неопетнени" и в крайна сметка - все тая ... Погром над България!

Днес се опитват да ни кажат, че без доносниците в ДС,"разузнавачите" от ВР и др. България щяла да загине и те са нашите "герои-патриоти" ...хахахах. Истината е, че това бяха прости момчета, необразовани кариеристи и неморални хора, които са търсили на "хляба-мекото" и някаква форма на власт и надмощие над нас - другите! Толкова ли и днес са нужни тези полу-грамотни кариеристи, та да се тълпят в НС и продължават безобразията и корупцията в политиката? Аз казвам - Вън!!!

Колкото и негативно да звучи това вече, някой сериозен човек може ли да си представи една армия без разузнаване? Не говоря за ДС, а за военното разузнаване. Това е просто невъзможно. И не виждам никакъв смисъл военните разузнавачи да се приравняват с онези от ДС. Едните са търсили информация за въоръжението, дислокацията на военните части в Турция примерно, а другите са слухтели кой разказва вицове за Т. Живков.

Въпросът е, какво са "разузнавали"? В моето поделение на времето имаше един страши лейтенантче-ВКР, който беше простичък, но имаше власт като на хитлеровото ГЕСТАПО и разбира се, нищо не работеше....

LeGrandTulup

Спор няма. Контраразузнаването май си беше изобретение, внесено от СССР. Но военното разузнаване си е съвсем друго нещо. Военните аташета по посолствата по света не са нищо друго освен военни разузнавачи. Без разузнаването си една армия е напълно глуха и сляпа и не нападение, а отбраната си даже не може да организира без него.

Да Румене.И КАКВО ИЗЛИЗА ,ЧЕ СЛУХТЯЩИТЕ ЗА ВИЦОВЕ СЕГА Г-Н ДАЙНОВ ГИ ИЗКАРВА ВРАГОВЕ НА НАРОДА.ГОЛЯМА ЗАДАЧА СИ Е ПОСТАВИЛ ДАЙНОВ НЯМА ШО.

зоро. комунистическа отрепко, няма да сте пак на власт. народат разбра, че за която и партия да гласува пак вие комунистическите разбоиници ще сте на власт. затова този пат ще платите всичките си престапленя с жалките си и подли животи. ножат е опрял до кокала, всички комунистически разбоиници на стадиона.

Абе хората ви казват ,че 120 кандидата са от ДС от общо 7 200. Вие просто сте една малоумни пасмина овце, какво ДС ще ви управлява ,като членове на ДС са едва 5% от всички кандидати. Ех ,че малоумен народ, заслужава си беднотията.Да не говорим ,че единствените по свестни хора с някакви знания и признание в България са били точно от ДС. Така и не се научихте да разграничавате хората по личните им качества, а не по това кой е бил пра дядо ти и дали си бил издигнат в предишния соц режим или не. Всеки краде, всеки мародерства,. всеки може да се подкупи, всеки може да е родоотстъпник, 80% от "чистите" ни политици по нищо не се отличават от гнилите ябълки от 6ти и 3ти отдел от ДС. Айде скрийте се някъде и вземете с е образовайте малко та поне да имате някакъв шанс извън затритата ни страна.

жоре, що се гнявиш бе брато? споко.!важно е да не са комуняги жорка! длъжността " карл" се предава само по полов път .старите династии знаят защо и комунягите също! парите трябва, жорка да са на едно мястo.

Празноглавци! Кой не е "комуняга" бе?

абе жоро,червенят ти задник лащи от километри.какви глупости дранкаш-били наи -умните и способни работещите дс.изван затритата ни страна ;свестните ; и ;образовани ;дс агенти вартят далаверите и перат парите на такива като огнян доинов и луканов,а такива лапни шарани като теб жоро философстват по форумите

никъде на палмата не се вижда бсп! екатеринче, ти от кои си?

И пак ли агети ще ни управляват?