ЕК: Спорът между София и Скопие да се реши приоритетно

Отлагането на преговорите за еврочленсто на Република Северна Македония има негативен ефект върху доверието към блока, заявяват от Комисията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В РСМ има българи от Македония и албанци. Най малоумния въпрос за българин от Македония да го питаш БЪЛГАРИН ли си или си МАКЕДОНЕЦ. Как до преди Югославската окупация на Македония там са живеели само българи и с продължаващата тъпа политика на властите в България вече ако продължават с това да не се наричат македонци а българи ще останат 0.05% които ще казват аз не съм македонец а съм българин. Както в Кърджали да питаш един турчин българин ли си или си турчин. Преди 40 години бях в нашата Македония и спрях да почина до една нива, където копаейки си говореха две жени. Бях задрямал и чувайки говора помислих че съм в моето село. Казвам това за да се излезе с една декларация на държавата, че за нас всички в РСМ и в България, които говорят български са един народ в две държави и толкоз. Дано написаното от мен стигне до междудържавните комисии и да вземат малко акъл и властниците в двете държави.

ЕК да притисне Скопие вместо да притиска България. Асимилацията и унищожаването на българите в Македония не е ли акт противоречащ на човешките права? Нали членовете на Европейския съюз се подкрепят помежду си. Иначе звучи изслючително лицемерно. Права е вицепрезидентката. Тази ЕК е плачевно некадърна и се опитва да постигне единственият си външнополитически успех притискайки България, че така са свикнали по принцип с Мутрата Боко.

Защо същата комисия позволява България да бъде третирана различно и българите да се нуждаят от визи за САЩ в пълно противоречие с нормите на ЕС за еднакво третиране? Други гледам са изложили и проблема с приемането ни в Шенген. За различните субсидии в пъти по-големи за едни държави да не споменаваме ... Най-неприятното е, че България е права по отношение на РСМ, а така и не намира друга страна от ЕС, която да ни подкрепи и застане зад нашите условия.

като вместо да си мачкате взаимно пръстите вземете та си шибнете по един шамар на публично място!

Нали трябва да преговарят с нас ?

ЕК ни натиска, ама ние българите сме свикнали да ни натискат византийци, турци, германци, руснаци, американци и пак ни има на картата на света. Затова че вето до дупка срещу продажните сърбомански северномакедонски кратуни докато не разберат, че слънцето във Вардарска Македония винаги изгрява от България.

“ЕК: Спорът между София и Скопие да се реши приоритетно” A EK разбра ли най-после какъв е проблемът със Скопие? Явно още не е, щом говори за спор!

Лесно е.Северномарсианците започват да изпълняват договора с България и след 2-3 години започват и преговори с ЕС.

Уинтър из коминг!...

Дирниците блокират всеки, който пише срещу двуличната Европа. Тя сега отново работи срещу България - взела е страната на макетата. Вън от ЕС.

Тази комисия е импотентна. Щом в един Шенген не успя да ни вкара....

Брееей, ЕС се загрижило за репутацията си. От кога?

Тоя повтаря едно и също като папагал. РСМ ще влезе в ЕС, когато е готова за това. Макетата имат много път да извървят, докато станат готови за ЕС.

Управлението на Радев ще остане в историята като най-продажническото управление, което сме имали. Всички проблеми сега произтичат от непризнаването на договора за добросъседство, подписан от ГЕРБ.

Гоце и Яне умряха за Македония, а не за Северна такава! Продажниците от ВМРО, да вземат да се прекръстят във ВСМРО, да ги и у буклуците!

Когато макарона се изправи сам тогава и Макетата в ес

Да де ама не сме Швейцария, където въпреки антагонизма преди век между немци, французи и италианци направиха Конфедерация и обявиха неутралитет. Тук е невъзможно.

Радев ще клекне

Решението е просто. Създаване на Конфедерация между България и Република (без Северна) Македония! Да направят референдум, ако го приемата да ни помолят и ние да направим и да прайм Конфедерацията.

Каква конфедерация бе тъпчо, макетата са си чисти сърби

Ми КАТ са сърби да си ходят у Сърбия, ние си прибираме Македония!

Да де ама не сме Швейцария, където въпреки антагонизма преди век между немци, французи и италианци направиха Конфедерация и обявиха неутралитет. Тук е невъзможно.

Стига глупости. Не мерси. Не ни трябват титови макета в България, за какво са ни. Те вече си направиха конфедерация със сърбите и албанците. Ай сиктир!

Би било против българските интереси макетата да влезнат в ЕС в следващите 30 години. Това е минималния период от време за който би могло да се изчисти сърбоманията на макетата, и то в случай че се почне това чистене незабавно и с мерак, какъвто аз за сега не виждам макетата да показват.

akud

ЕК, само БЪЛГАРСКАТА писменост и история е с приоритет !!!!!! ако бързате България може да напусне ЕС и да си легнете със с. македония

Нянев-Мянев е за месец служебен и токоз. Няма думата!

Приоритетното решениена въпроса опира до BGEXIT, защото България не може да прекрачи "червената линия" на КОМИНТЕРНА. А тя е начертана от изтребващите българския народ още от времето на Берлинския конгрес и до ден днешен с Еуропскста Уния.

Ние няма какво да разрешаваме. Нашите искания са ясни и никога не са били променяни. Топката е в корта на македонците - те трябва да поемат действия.

Щом е за национално предателство, Янев е насреща. Няма. Грешка служебния: подписа за СО2 и увеличи тока, та оттам и всичко, изнесе фонда на фондовете, сега ще подпише и Македония да ни командва.

Гласуваш за Борисов, получаваш Северна македония в ЕС.

Комисията кога ще реши въпроса за приемане България в Шенген ? От 9 години е изпълнила условията и чака !

Има усещане за корупция

Какво ще получиш от Шенген освен да се откажеш от правото да имаме контрол върху влизащите?

Кой ни е питал нас да ли сме съгласни Македония да се нарича Северна Македония? Гоце Делчев ще се обърне в гроба си ако види тоя срам!

И сега какво защитаваме членка на EU или Кандидат членка ? Ами така е като сме безгръбначни.