ЕК критикува България: Продажбата на гражданство крие опасни рискове

Богати чужденци се възползват срещу инвестиции между 1 и 2 милиона евро

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кипър и България никой не ги бричи за пет пари в ЕС защото всички знаят, че там се перат яко мръсните кинти

Пореднатото плямпане за да симулира някаква дейност подир дъжд качулка без никакви санкции за виновните защото си знаят че всичките са в кюпа.

всяка една държава дава гражданство на инвеститори, при положение че не се казват Сорос , Гад Зееви и подобни

Ха ха , май не ЕС не им харесва това че ние прибираме парите , а не те. На практика всяка държава в ЕС предоставя гражданство под един или друг вид. Гърция също продава срещу пари или инвестиции, Англия - ако работиш 5 години и т.н. Айде да забраним и туризма, защото може да ни посещават терористи от цял свят. А тероризма кой го предизвика, да не би да е България?

ивропу, я кажете нещу за офшурките и мигрантиту те ни съ упаснуст, чирс

И се чудим защо не ни допускат в Шенген . При това ниво на корупция границите са фиктивни . Държавата е разградена и някой ден ще плащаме за това .

Българите са сигурно най-големите продажници - тук близък ти забива нож в гърба без да се замисля.

Цитат: 114 души, издирвани от Интерпол, са получили българско гражданство....... Няма данни за такива лица сред получилите паспорт, заявиха обаче от Министерството на правосъдието. Е някой лъже, но кой?

ти Пипи Чорапчето ли си

Ние поне продаваме и то на богати. Вие събирате всякакви отпадъци на цивилизацията и им плащате.

Ало,ЕК вие спите от как сте приели България в ЕС. Това да ви е проблема.Големия проблем пред ЕС е ,че престъпници управляват България .Те са навсякъде по върховете в парламента,минестерства,МВР,Съдебна система.Защо не се поинтерисувате с какви пари се бетонира навсякъде по китните местенца на България?Как ги спечелиха тези пари?Защо България тъне в мизерия,в мръсотия,защо обезлюдява?

Алоооо , чуваме ли се ?! Ние знаем отлично какви са Ви управляващите , и те ни вършат чудесна услуга , затова и парите за които питаш са в нашите банки и ние им ги ''пазим'' , в замяна на това те ни помагат вие да си стоите покорна рая , за да можем ние да си заробваме колонийки на воля !!!!

По-организирана престъпна група от ЕК? Я някой да провери дали ТЕЛК-а за ишиаса не е фалшив.

В България законът допуска да кандидатстват, ако инвестират 500 хил.евро или 1 млн. в акции на публично дружество. Инвестирането става през инвестиционен посредник, за когото важат изискванията на MIFID II, поради което посредникът е длъжен да проучва клиента за пране на пари и финансиране на тероризъм. И не на последно място, какъв й е проблемът на ЕК, след като по инициатива на Меркел се пускат безплатно и без документи?

Скандаът смърди- това са партньорите , които искат европредседателство!? И тълпата безмозъчно ще им го даде! Тези същите поради неграмотност щяха да пробутат Истанбулската конвенция! Тези същите гласуват промени в закони, които пряко нарушават европейските директиви! Тези същите ви казват, че са единствения ви избор, а в същото време продават паспорти на хора, които не искат да имат нищо общо с България и на драго сърце ще ни предадат. Като кулминация на всичко това е искането провалената агенция да бъде превърната в министерство, за да може да бъде недосегаема. За тях няма истина и закони. Затова ЕС ще започне поредната процедура срещу нас. Нашите управници саботират ЕС като Англия и няма да има нищо чудно в това , че народът ни ще изяде дървото. Просто ще е заслужено да разкарат тази пасмина в лайната отново. Лошото е, че и нормални хора ще страдат. Политиците от тази коалиция вече нямат опция и ще искат властта на всяка цена, а не може да останат по никаква причина. В същото време БСП ще провали избора на Ф-16 защото работи за Русия и е антибългарска партия. Единствения панс е сините да получат пълно мнозинство. С Радна Кънев, Христо Иванов, Меглена Кунева и Петър Москов това е изключено. Те са негодни за власт. И положението категорично си еба майката. Ще трябва да гледаме пълни негодници как пишат мракобесни закони до края на живота си.

И ти ли взе да разбираш от конвенции...или слушаш Нинова

са големи смешници -щели да ни критикуват .на кой му пука тук от техните критики и препоръки .ако искат промяна ,ще стане с блокиране на еврофондовете . или май наистина ни вземат за дебили ?

Меркелица да каже ма колко милиона талибани издаде Германски паспорти, а да не гледа че 14000 българи са взели гражданство !

Критикува?!? Това и по нашите и по европейските закони е престъпление и тюфлекът трябва да бъде осъден.

Щели да дадат препоръки... Това означава ли, че въобще е нормално да се продават паспорти? Май скоро и това ще е узаконено в ЕУ- ЕС и тогава стой та гледай..

Мисля че няма държава в света която да върне някой, който извади 1-2 милиона и иска да стане неин гражданин.

пробвай да станеш гражданин на 2-рата икономика в света :)))) ще умра от смях (и завист) ако успееш. И 200 милиона да извадиш пак нема да те огрее.

За втората не знам, но за първата съм почти сигурен, че срещу един милион ще разтворят обятията си. ;) Но като написа така се замислих за третата икономика (Япония), защото съм чувал, че не дават гражданство, освен на японци, но си мисля, че за 1-2 милиона и те биха направили компромис. ;)

За сравнение със Словакия, за 1 година там са дедени около 300 гражданства - повтарям 300! Е, не сме ли най-продажната нация? При 2 пъти по-висок стандарт от българския - 1 стайните апартаменти в столицата започват от 80хил евро (панелките). Жертви по пътищата 220 за една година.. Население 5.5 млн.

За миллион евро ще извадим дипломатияески паспорти на цел катун амуджи бе ?!

САЩ И КАНАДА СЪЩО ПРОДАВАТ ПАСПОРТИ И ГРАЖДАНСТВО СЛЕД КАТО ТЕ ПРОВЕРЯТ В ИНТЕРПОЛ И НЕ СИ ПРАВИЛ НИЩО ЛОШО, ПРОВЕРЯВАТ И ЗА НЯКОЛКО ДРУГИ НЕЩА И КАТО СИ ЧИСТ И ИМ ПЛАТИШ 500000$ ПАРИ СИ ПОЛУЧАВАШ ЗАКОННО ГРАЖДАНСТВО И ПАСПОРТ... ТАКА ЧЕ КАКЪВ ИМ Е ПРОБЛЕМА НА ЕК... ДОКАРВАТ В ЕС ВСЯКАКВА СГАН И ПОНЕЖЕ НЕ ВЗЕМАТ ПАРИ БЪЛГАРИЯ ИМ Е ВИНОВНА... ДВОЕН СТАНДАРТ

Тук няма гражданство за 500к в САЩ! Има бизнес виза В2 и всеки 2 години я подновяваш, ако имаш добър адвокат и късмет може да получиш гражданство!!!

Няма такова нещо бе , стига сте ни плашили клиентите ! какви 1 - 2 милиона евро ? Само за по 3 - 4 бона го продаваме гражданството бе !!!

За продажбата на гражданство на благодарим на ОПГ ГЕРБ: 12 окт 12 "Чужденците ще имат право на българско гражданство, ако са дарили поне 200 хиляди лева на Националния иновационен фонд. Това решиха народните представители с промени в Закона за насърчаване на инвестициите. Новите текстове целят стимулиране на чуждестранните инвеститори в условия на криза."

"да благодарим"

че държавата ни дава гражданство срещу инвистиции от 1-2млн евро,а вие? Какви са тези хора по народност?

По народност са БОГАТАШИ !!

Колко струва футболистът Х, който не говори български, за познания по българска история да не говорим, да получи българско гражданство? Ама срещу това не лаем, защото сме фенове. Или може бо лумпени?

Brexit

Като се има предвид тоталитарния курс по който е поел ЕС, няма да се учудя ако вземат да забранят двойното гражданство за страните членки