Милер: Европейската комисия не може да спре ”Южен поток”

Европейската комисия не може да спре реализацията на проекта „Южен поток”, смята генералният директор на „Газпром” Алексей Милер.

Обратно в новината

Коментари - Милер: Европейската комисия не може да спре ”Южен поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това и той не си го вярва! Южен поток няма да има. Язък, че набутаха толкова пари в януарските бунтове, за да докарат мажоретките Станишко и Пацо на власт.

Строежът в българския участък щял да почне през юли??? А защо Орешарски заваряваше онези тръби преди няколко месеца които между -другото вече не са там а са си в складовете от където ги взеха;)

Абе то през май щеше да започне строителството. Сега го местят с по един месец назад. И така до никога.

Ти си строй колкото искаш , ама оттатъка като не ти искат газа какво ще правиш ? Толкова пари , за да захраниш само България и Сърбия .

Вероятно Европа ще преосмисли на какви пачи яйца ще я насади администрацията на Обама!Трябва ни търпение!Имам предвид колко скъпо ще й излезе втечнения газ от Америка!

Ами американския газ с транспорта идва на руската цена.

x2

Ама чакайте, нали вързаха обратната връзка от Гърция към Българиия? Нали щяхме да получаваме катарски, азербейджански, етиопски и де да знам още какви газове през тази връзка? Сега Гърция, дето е затънала в дългове към Европа, иска Южен поток на своя територия. Как не ги е срам? Накрая да не стане така, че през реверсивната връзка да получаваме газ от Южен поток, който ще минава през Гърция, а не през България?

Не си наясно нещо. Абе халал да и е ЮП, само да ни го махнат от хубавата страна. Да го вземат гърците. Не ни трябва руски трън в гащите.

Стройте си в русия,беларус,казахстан южна корея.

Русия трябнва да спре изграждането на каквито и да е тръбопроводи. ЕС да плаща на Русдко-Украинска граница. Оттам нататък да се оправя с бандеровците-бандити, които постави на власт.Да се оправя и с предателите от България, Румъния и пр. недоразвити индивиди.

Ах ти куха комсомолска тикво!

Ами тя Европа плаща на Руско-Украинска граница и в момента. Ама защо Русия не оставя Украйна на мира? Ти пък като всеки руснак си много развит? Развит в какво,в пиенето? В престъпността?

Браво. Добре им го е казал на палячовците. България е с Русия.

"Новите инвестиции в инфраструктурата, които се правят от доминиращите доставчици, трябва да са съобразени с правилата на вътрешния пазар и конкуренцията. В частност, проектът "Южен поток трябва да бъде прекратен до постигане на пълно съответствие с европейското законодателство, след което трябва да се направи нова оценка на проекта в светлината на приоритетите на енергийната сигурност на ЕС, се посочвашев комюникето от Брюксел.

Има основания г-н Милер-руската армия отново ще допринесе за това справедливо осъществяване огазяване на Европа!

Как е построен Северен поток,при какви условия?? Как съвпада със законодателството на ЕС? Какво е толкова по-различното за Южен?Май аршините са два???И Куневица,Раданчо и Бойко милеят за интереса на ЕС ,не на България.

Винаги прибързвам и обърквам нещата, но Вие ме разбрахте правилно!! Съжалявам за грешката!!!

Само г-н Милер ще ни оправи!!!! Искаме Русия тя ни е любима!!! Хората са супер, имат газ имат злато имат култура и са много по-добри от всички други. Жалко,че не сме ориентирани към тях. Ама скоро и това ще стане!!! За ужас на русофилите! хахаха нека ви е яд!!!

Може би имаше предвид "за ужас на русофобите".

Ако в резултат на безмозъчието на Бойко Борисов, Делян Добрев, Радан Кънев, Меглена Кунева, "Южен поток", заобиколи България, на тези гореизброени, трябва да им се потърси съдебна отговорност за пропуснати ползи от Р.България, вследствие на тяхната подривна дейност, срещу интересите на Държавата!

Ти си за затвора за държавна измяна!!!

Или ГАЗ от изток, или ГЪЗ на запад! Очаква се доброволно, без подканяне, сваляне на гащите!

По-голямо надупване от вашето към Путлер, Милер и т. н. няма как да се случи!

Троловете от трети пол -на Гроб и Пръмова се активизираха! ЩЕ ИМА ГАЗ ЗА БЪЛГАРИЯ $НЕЩАСНИЦИ ! НА ИВАН КОСТОВ ТЕЦОВЕТЕ МАРИЦА ЩЕ ЗАКРИЕМ!!!

Има ВЕИ за целта, не ми трябва ни ТЕЦ, ни газ ;-)

ИДИОТ ти си ИДИОТ ВЕИ на каква цена господин ИДИОТ помисли ли ТЪП идиот.

ще закрием даржавата бензиностанция тапак червен -твоята русия

Мюлер, ама те го спряха хе,хе,хе

Защо Италия,Австрия,Унгария,сега и Гърция се натискат за "Южен поток",а само нашите продажници от ГЕРБ и РБ са против?

турция и румъния също, готови са веднага да ни сменят, нашите пичове дето лапаха на комунистите сега лапат назапдняците, бойоко лапаше на комунист, костов лапаше на комунисти кунева си е лапала

Дрън - дрън, нито една от страните не се натиска, лъжецо. Има меморандум за намеренията им само . Само троянското магаре Бг вече е основало компании и се натиска на путлер

Какво му е южното на този проект, при положение, че идва от изток и минава на север от нивата ми?

Ами ако ти минавше през нужника, как щеше да го наричаш?

Лично аз, за по - малко от милиард в кеш няма да го пусна да мине и от там.

Аз искам никакъв руски газ да не влиза в България.Ще живеем по-щастливо.От такива "братя" далече .

Георгиев ,на мен мие през оная ,че нещеш ! Затова ще закрием Тецовете на Иван 5% дано стане като нас беден!!

Не дай си боже някоя от робските държави в ЕС да се опита да си докара дивиденти от някъде - изведнъж проекта става опасен, противозаконен, анти-европейски... Въпрос - защо "Северен Поток" - може, а "Южен Порок' е толкова страшен ?

Вярно ли е, че България трябва да плати 2.1 милиарда евро за българския участък на Южен паток?

И не трябва да очаква дивиденти 20 години! И още доста такива неща.

БАИ БОГ ГАЗПРОМ ПО БЪРЗО ДА НИ ОСВОБОДИ ОТ ТЕЗ НЕКАДЪРНИЦИ ПО ЕНЕРГОСНАБДЯВАНЕТО

И НАКРАЯ ЩЕ ЯДЕМ НАТУРАЛНА ШОПСКА САЛАТА

И да обобщим-ЮП се строи в график,русофобите-ментета духат супата!хахахахахахахахааа

по договора, че го вземат от членския внос на БСП, ако не стигнат, ще го удържат от пенсиите и помощите за малцинствата.

ПРЕДСТАВЕТЕ СИ НИЕ ЧЕ НИЕ ЩЕ ИМАМЕ НАИ ГОЛЕМИТЕ ПАРНИЦИ В СВЕТА С НАЙ ВКУСНИТЕ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ НАПУК НА СВЕТА КОИТО ЯДЕ ГО=НА

ЕДНА ШЕПА ПЛАТЕНИ ПРОТЕСТЪРИ НЯМА ДА КАЗВА НАКЪДЕ ДА ВЪРВИ ДЪРЖАВАТА!!!!!!!!!!!!!!

Я СЕ ПРЕБРОЙТЕ КОМУНЯГИТЕ - СИГАНСКИТЕ КВАРТАЛИ НА КЮСТЕНДИЛ, ВИДИН И МОНТАНА, ЧЕРВЕНИ ИЗПЕРКАЛИ БАБИЧКИ И НАЛЕГАЙ НА МАЯ 15/15!!!!! СЕРЖ, ПАРТИЯТА - ЗЛО ЗА БЪЛГАРИЯ УМИРА!!! НАПРАВИ НЕЩО, НАПРИМЕР БЕЗПЛАТНИ КЮФТЕТА НА БУЗЛУДЖА....

LeGrandTulup

Ох, на мама герберастчето, я ела да те разцелувам, че къртиш мивки само устата си като отвориш. Комунисти никога и никъде не е имало. Социалисти -да. И не всеки срещу герб носи кепе с червена петолъчка и партиен билет в джоба.

ако такъв като тебе психопат ще ми е мерило за нещо.........мерси,няма нужда!

СТАРИЯ ПОСТУЛАТ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКО ВРЕМЕ Е ОЩЕ АКТУАЛЕН: По времето на комунизма в Русия е нямало дебати, дискусии, допитвания! Решенията се вземат от няколко човека и са закон, независимо, какъв ще е резултата, а партията винаги мотивира решенията си с: "Партия сказала: надо! Комсомол ответил: есть" (Партията каза: нужно е! Комсомолът отговаря: Е! (нужно), т.е. няма дискусии, решено е!) ДНЕС, В БЪЛГАРИЯ, член на ЕС законите още се приемат в Москва: "Русия каза: нужно е! Слугите руски от БСП отговарят: Е!" (няма дискусии, решено е!)

Според теб ние имаме ли нужда от газ? Или за да правим сечено на Русия минаваме на въглища?

Ти за държавата Украйна чувал ли си? А знаеш ли, колко пъти украинците са мръзнели зимата, понеже Руснаците нещо не харесват в политиката на Украйна? А знаеш ли колко пъти Русия променя цената на газа за Украйна, щото нещо не им оттърва външната политика на суверенна Украйна? Знаеш ли че Русия иска от Украйна сега 3 милиарда долара допълнително, щото след събитията в Украйна Русия промени цената на газта за минали периоди от 260 на 480 долара за 1000 кубика? ТОВА ЛИ ИСКАШ ТИ ЗА БЪЛГАРИЯ? БЪЛГАРСКА ЗАВИСИМОСТ ОТ РУСИЯ ЛИ ИСКАШ И БЪЛГАРСКИ ПРАВИТЕЛСТВА, ИЗБИРАНИ ОТ МИЛЕР И ПУТИН В МОСКВА? СТУД И ГЛАД, ПОНЕЖЕ ПУТИН НЕ ХАРЕСВА ИЗБРАНИЯ ОТ БЪЛГАРИТЕ ПРЕМИЕР?

простия и още и мпа наглост да говори против тези които дали възможност на неговите прародители да се наричат българи НАИ ГЛАНОТО ОТ ЛА=НАРИ НИ НАПРАВЕХА ПРОМИЩЛННА ДЪРЖАВА И ТОВА ЧЕ ПРИ ТОШО БЯХМЕ ДЪРЖАВА С ГОЛЯМА БУКВА А СЕГА СМЕ ТЕРИТОРИЯ НА ЕС ИЛИ РОБИ

България ще има огромни приходи от южен поток и независимост от крадците на газ в киев!Против южен поток са само шепата платени протестъри,които вече не ходят на протест понеже не им се плаща!

Продажното правителство на Олигарски и неговите Господари от Кремъл - на бесилото

Ivan Nenov

КАКТО ВИНАГИ ПРОСТОТИЯ

Русия пак победи еврогейчовците!УРААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"...От ЕК настояват проектът "Южен поток" да бъде замразен, докато не се изпълнят европейските изисквания ..." Има ли някой тук да знае с какво ЮП нарушава европейското законодателство и на кои европейски изисквания не отговаря? И ако на мястото на Русия беше САЩ, дали бюрократите от Брюксел нямаше да организират съботници, в които лично да запрятат ръкави и да размахват кирки и лопати за да се строи по бързо газопровода? Защото това било в интерес на икономиките на някои членки на ЕС, а оттук и за общата стабилност и икономически растеж на съюза?

P.S. "Не отговаря на европейското законодателство" съдържа толкова смисъл и съдържание, колкото например лозунгът "да живей международното положение!"

Т И СИ ОТ ЛУДНИЦАТА

Vasquez

Става дума за TPA /Third Party Assess/ - от ЕК искат до "Южен поток" да имат свободен достъп трети страни. Енергийното законодателство на ЕС позволява изключения, пълна натовареност за собствен газ на построилите газопровода, но така страните от бивша Югославия ще станат сателите на Русия като едно време, а ЕС планира да ги лапне. Русия им пречи на завоевателните амбиции - затова я моткат, да минава времето и да кандиса да си разделят дебита на тръбата 50/50. Практически "Набуко Запад" и "Южен поток" се припокриват в частта след Стара планина почти напълно - първият трябва да мине през Румъния, а последният през бивша Югославие, все в посока към Австрия. При два паралелни газопровода на северозапад цената на газа ще падне, защото ще има голямо предлагане, а капиталистите от ЕС искат цената да е относително висока, за да печелят повече. До 10 години в България и Румъния ще се добива газ в Черно море от дадени на концесия полета - газът ще се транспортира по "тръбата на приятелството" на северозапад. При един изцяло зает от руски газ газопровод, т. е. при монопол на "Газпром", няма да имат свободен достъп европейските концесионери, добиващи газ в България и Румъния - трябва да строят тръба за своя сметка, а така ще им построят тръба наготово, а те само ще лапат. Скоро се очаква в България протестна вълна: "Искаме шистов газ!", за да падне мораториумът върху добива на шистов газ в България. Ще се организират сказки, че шистовият газ ще ни върне изгубените пазари в Централна и Западна Европа - как ще стане това не е ясно, когато концесионерите ще продават българския газ посредством техните газови компании в Европа и по-голяма част от себестойността на добития газ ще отива в техния джоб, тъй като те ще декларират какво изнасят, но не какво печелят /ще плащат на България във вид на квота от добития газ, а какво всъщност печелят зад граница никой освен тях няма да е наясно/...

Я КАЖИ БЕ,3 В 1,ЗАЩО НЯМА ХОРА НА ПАВЕТАТА?ШЕВРОН ВЕЧЕ НЕ ФИНАНСИРА А???????ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААААА

НАЙ-ДОБРИЯТ ПРИЯТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ Е РУСИЯ!!!!!!!!!!!!!!ТАКА Е БИЛО И ТАКА ЩЕ БЪДЕ!!!!!!!!!!!!!!!!

НАЙ-ГОЛЕМИТЕ БРАТЯ НА УКРАИНЦИТЕ - РУСНАЦИТЕ ТЕРОРИЗИРАТ УКРАЙНА, ВКЛЮЧИТЕЛНО ИМ ПРАЩАТ ЧЕЧЕНСКИ БАШИБОЗУК ДА ГИ УБИВАТ!!!!!

БСП СА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ! БСП НАСАЖДАТ АНТИЕВРОПЕЙСКИ НАСТРОЕНИЯ И ОБСЛУЖВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА РУСКАТА ЕНЕРГИЙНА МАФИЯ! ЗА ДА ИЗКАРАТ НЯКОЙ ДРУГ ЛЕВ, СЛУГИТЕ РУСКИ ОТ БСП СА СПОСОБНИ ДА ИЗВАДЯТ БЪЛГАРИЯ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ЗА ДА МОГАТ ПУТЛЕР И ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ ДА ОСЪЩЕСТВЯТ ЦЕЛИТЕ СИ! ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ВЕДНАГА! БСП НА СЪД ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО И ЗАБРАНА НА ПАРТИЯТА!

всички драскачи против Русия,нека обеснят на всички нас,до сега какъв ни е кяра от ЕС,НАТО и Америка.Ама честно с ръка на сърце и нека да не говорят за демокрация.

Я ти неуспял руснако и българомразецо ни обясни на нас Българите, какъв би бил нашия кяр от Русия и тиранинът Путлер?

за БЕСЕПЕ и фирмите и депутатите на Путлер е най-важно провалът на европейската ориентация на България. Затова Серж, Мая и Скакауец така са се вкопчили във ВЛАСТТА - ЗА ДА ПРОВАЛЯТ ЕВРОПЕЙСКАТА ОРИЕНТАЦИЯ и такива гниди като теб да ни хвърлят в кървавите обятия на СССР-2, Азиатската родина на безродните комунисти

Каква полза от тебе и от такиви на Путин?Що можеш?Да бъдеш паразит ,-Европа те даде шанс да бъдеш метач!Мети,мети с наслаждение,-на Путин не си притребвал,даже в ролята на туалетната хартия!

ЮП е най-доброто решение за България!

БЪЛГАРИЯ НЕ ИСКА БЕСЕПЕ, НЕ ИСКА РУСКИТЕ НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИСТИ АТАКА БЪЛГАРИЯ НЕ ЖЕЛАЕ РУСКИ НАГЛЕЦИ КАТО ПУТЛЕР

Ако искате да разберете мнението на "премиера" Орешарски или на "лидерът" Сергей Дмитриевич по някоя важна българска тема, питайте Алексей Милер! Ако ви интересуват важните реформи или приемането на нови закони в България, обърнете се към Алексей Милер!

бегеец и иречек,я кажи бе,защо няма протести вече?вярно ли спряха да ви дават по 50 кинта от шеврон?

НАГЛИТЕ РУСНАЦИ СЕ ПОМИСЛИХА ЗА НАЙ-ГОЛЯМАТА РАБОТА!!! АРЕ МАЙНАТА ВИ. ЗАВРЕТЕ СИ ТЪПИТЕ ТРЪБИ В ЗАДНИКА НА ПУТЛЕР И МАРШ КЪМ АЗИЯ

бегеец и и иречек,ела си изпий лекарството и после ще гледаш картуун цял ден....

РУСКИТЕ ТЕРОРИСТИ В ИЗТ УКРАЙНА СА МИНИРАЛИ ГАЗОПРОВОДА. ХУБАВАТА НОВИНА Е, ЧЕ СНОЩИ ЕДИН СЕ Е ПРЕБОМБИЛ И НА 19 СЕ Е ПРЕСЕЛИЛ ПРИ ЛЕНИН ЗАВИСИМОСТТА НА ЕВРОПА ОТ РУСКАТА ИМПЕРИЯ ЗАМИНАВА ПРИ СТАЛИН МИЗЕРИЯТА В РУСКАТА ИМПЕРИЯ Е НЕИЗБЕЖНА

България е управлявана от Газпром! България няма правителство, няма парламент, няма съд и прокуратура, няма суверенитет! В България на власт е правителство с кабинет "Газпром". Решенията и българските закони отдавна не се приемат в София, а в Москва! До тук ни докара любимото правителство на ДПС/БСП, а техния "експертен" кабинет само изпълнява нарежданията на Москва! България не съществува!

по-добре газпром отколкото макдоналдс!!!!

ЕТО ГО И РЕАЛНИЯ ПРЕМИЕР НА БЪЛГАРИЯ- АЛЕКСЕЙ МИЛЕР! ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ В МОСКВА Е ВЗЕЛО РЕШЕНИЕ, че ЮЖЕН ПОТОК ЩЕ СЕ СТРОИ И ТОВА Е! ГЛАСУВАШ ЗА БСП, ПОЛУЧАВАШ МИЛЕР за ПРЕМИЕР!

по-добре миллер отколкото обонго!!!!

МРЪСНИ И ЗАВИСЛИВИ ЗАПАДНЯЦИ!НИЕ СМЕ ИКОНОМИЧЕСКА КОЛОНИЯ!ДА СЕ СЪДЯТ ЛИЦАТА ВКАРАЛИ СТРАНАТА В ЕС БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ-САМО РАЗСТРЕЛ НА ПЛОЩАД ПРЕД ХОРАТА!

ГАДЕН ДОЛЕН РУСКИ Г.БЛИЗЕЦ! ПРЕДАТЕЛЮ БЪЛГАРСКИ! АКО БЕШЕ ПРОЧЕЛ В ЖИВОТА СИ ПОНЕ ЕДНА СТАНИЦА ОТ КНИГА, МОЖЕШЕ ДА СЕ ПРОЧЕТЕШ И НЯКОЯ И ДРУГА СТАТИЯ ОТ ВЕСТНИК: Петък 13 Февруари, 2009 77% одобряват членството ни в ЕС (задай в гугъл) "Остават високи обществените очаквания към Европа като коректив на вътрешната политика! От Националния център за изучаване на общественото мнение припомнят, че одобрението на българите към ЕС нараства в годините на реалното ни членство - от 74% през май 2006 г. на 77% през януари 2009 г. " МАРШ В СИБИР БЕ СЛУГА РУСКИ!

Марш в Сибир, ама заради тикви празни като тебе - там вече ни имат за врагове ...

Путкин си го наби сам до сливиците с кражбата на Крим. Вече клекна на чайниците ( след 10 години шикалкавене) ,а сега ще клене на Япония- каза,че е готов д а преговаря за Курилите. За тези, които не знаят, няма подписам мирен договор между СССР и Япония след краят на ВСВ заради японските Курислски острови откраднати от СССР. Сега ще ги върне, ако иска джапанките да му купуват газта...

Бегеец, през есента япония сключва договор за газ със русия..... Ама нищо, ти си бълнувай тука.........

крим беше сега е и ще си остане навеки руски напук на врага

Вигенин къде е? Този в качеството на какъв се разпорежда какво ще става на наша територия?

Vasquez

Цялата работа започва от Кримските газови находища в Черно море, дадени на концесия от Украйна на "БП" за няколко десетилетия напред, които преминаха в руски ръце - "БП" планираше да снабдява ЕС с газ оттам в близко бъдеще. Планът беше провален от Русия. Това всъщност накараха "БП" да иска да спре руската газова инвазия с утроена амбиция - в момента "БП" изгражда газопровод от Азербайджан през Грузия и Турция /Ердоган се извини на Армения за арменския геноцид, ако си спомняте, за да може още един газопровод да мине напряко през Армения към Турция/. Вече е решено Турция да влезе в ЕС - това ще стане до 2018 г. Колкото и странно да звучи в ЕС ще влязат и някои други близкоизточни държави. Ще кажете как така страни извън Европа ще влязат в ЕС? Страните от Близкия Изток били културно свързани с Европа и като такива били едно цяло с нея - май нещо ми намирисва на Римската империя! Скоро Ердоган ще се извини за турското робство на всички балкански страни, през които ще преминава "тръбата на приятелството". /За чудещите се какво е "БП" - "Бритиш петролиъм"./ Бих казал, че Русия ще изгуби и "Северен поток" към 2020 г. освен "Южен поток", ако не свали цената на газа си и тя не е конкурентна на тази от TANAP. До 5-10 години страните от ЕС ще се откажат от услугите на "Газпром". Газопроводът "Набуко Запад" ще бъде построен без съмнение - "Набуко Запад" ще преминава през България в посока юг-север. Черно море ще стане новата гореща точка на планетата - военни кораби, подводници и самолети постоянно ще кръжат около и над платформите за добив на газ и нефт, за да не се сондира подводно на чужда територия. Първо ще бъде купена от България ескадрила самолети /сега говорят за нея/, после кораби, после подводници... Най-големият "майтап" /това ще е направо шок за ЕС/ ще е да се присъединим и ние към Руската федерация по някое време, ако ЕС продължава да не мисли за обикновените хора в България, а единствено за корпоративните си интереси... Исторически сме свързани с Русия - тя ни е освобождавала два пъти, като интервалът между 3.3.1978 г. и 9.9.1944 г. е 66 години 6 месеца и 6 дена. На 3.3.2010 г. Русия можеше да ни освободи отново, но ЕС 3 години 3 месеца и 3 дена преди това ни лапна - не бяхме готови въобще за членство, но може би вече разбирате, че "тръбата на приятелството" е много важна за бизнеса на ЕС и те са готови на жертви... Поставиха се под обсада от балканските народи /гърци, българи и румънци/, само за да покажат колко са либерални... Знаете ли, че едва издържат да не направят трудови лагери по модела на "ГУЛАГ" за най-нетърпимите балканци - говоря за циганите, които живеят в коптори около и в градовете им, рекетират ги за социални помощи, някои не искат да работят нищо, а просят по цял ден и крадат на поразия... Но първо трябва да мине "тръбата на приятелството" през ЕС, да скрепи съюза между европейските народи, а после ще размахат сопата... През Сирия и Ливан трябва да мине газопроводът от Израел към Турция, който ще се свърже с TANAP, а през Йордания от Саудитска Арабия. Конкуренцията ще е голяма, но не вярвам цената да падне под 150-200 щат. долара за 1000 куб. м. природен газ - вероятно ще се движи от 250 до 350 щат. долара за 1000 куб. м. газ, но ако лакомията на анадолските инвеститори се окаже голяма, може да стигне и 400 щат. долара за 1000 куб. м. България трябва да има поне един терминал за втечнен газ на Черно море, за да може да си доставя руски газ. България има потребление от около 3 млрд. куб. м. газ годишно. Ако Русия предложи на България една добра цена, естествено при взаимноизгодни условия, то естествено, че България ще предпочете да купува газ от Русия... О-о-о, България нали вече не е суверенна държава, а колония от ЕС... Ще купуваме каквото решат в Брюксел... Спасиха ни от новото руско иго, а ни натресоха тяхното... Сладки сънища...

Ти добре ли си? :) Виж каква добра цена имаш сега.

Vasquez

На газокартата на "Газпром" за Европа сме в червено - с цена над 500 щат. долара за 1000 куб. м. природен газ. В зелено са до 400 щат. долара, а в оранжево - между 400 и 500 щат. долара. По-точно през 2013 г. цената на газа за България е 501 щат. долара за 1000 куб. м. газ. По тази карта добра цена е зелената - до 400 щат. долара за 1000 куб. м. газ!

се на Руска империя!

Vasquez

В интерес на истината България на Балканите никога не е била суверенна държава /очаквах някой да ми скрие шапката/. Имала е широка автономия в границите на Римската империя и Византия, подобно на останалите провинции. Пуснах една по терлици, признавам си... Руската империя претендира да е Трети Рим, подобно на Немския Трети Райх - колкото се е развоняло на Руска империя, толкова и на Третия Райх /ЕС е продължител на тази геополитика/.

значи , евреите - соросоидите обиждат и пъчат мускули пред евреина - Милер !?!?!? я ни обясни кои е по-евреин от тях !?блажени са олигофрените като тебе дето не знаят на кои свят живеят ...

Кой живее тук? Ааа соросоидите са се скрили тук. Разговарят си с Милер, заплашват го, обиждат го и пъчат мускули, или поне така те си мислят. Големи мъжаги. Давайте команда, творете битове, те са евтини и не живеят дълго, също като вашата любима империя.

трябва да се казваш! Вдигай си куковете и сърповете и се изнасяй!

Всеки ден чета за "платени тролове", но вече съм сигурен, че е точно така. Жалко за дир.бг. Все пак се плаща на администратори, за да има ред. Колкото до коментара ми по темата - наистина емоциите надделяват над разума. Дори и ЕК (ЕС) не забранява строежа. Затова той продължава. Спорът е как да се използва построеното. Вероятно скоро няма да се постигне съгласие по точно въпроса за ползването на построеното. Което не отрича ползване на част от капацитета на построеното и което не противоречи дори и на третият енергиен пакет на ЕС. За нас българите проблема е, че газ по южен поток няма да получим идващата зима. А вече залагам 99%, че на 03.06.2014 година Газпром ще спре подаването на газ за Украйна. За мен това е катастрофа за България. Колко ужасяваща - само времето може да покаже.