ЕК публикува документи по търговското споразумение със САЩ

ЕК публикува преговорни позиции на ЕС по трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ), за което се водят преговори със САЩ.

Обратно в новината

Коментари - ЕК публикува документи по търговското споразумение със САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За каква свободна търговия може да се говори въобще!Какво ще изнася напр. България зад океана? Цървули може би, но вече и тях не произвеждаме. А гигантстките чужди транснационални компании окончателно ще затрият и малкото бизнес тук! Пълно колонизиране, а няма и на кой да се оплачеш, защото арбитражите ще са над националното право. А и арбитрите са техни слуги...

За първи път ЕК публикува документи по търговското споразумение със САЩ. Сега ще стане ясно на всички, какво значи васално "робско" положение в отношенията с най-свирепата и динственна страна в този свят използвала атомни бомби, напалм и други средства за геноцид над човечеството. Ще разберем и защо междуправителственните договори САЩ - България са секретни, както и защо президент и министър предсдател пълзят на конене и лакти и ближат задници. Разбира се вероятно това е само ЕС предложението, а не това на САЩ.

На мен не ми стана ясно, я го обасни ти как го разбираш това васално робство? А колкото до геноцида Русия е изби 60 милиона от собственото си население БЕЗ ДА Е ВЪВ ВОЙНА, а ти си седнал да се тормозиш за Атомните бомби, който между другото СПАСИХА НАД 5 милиона човешки живота.

На колко години си, БЕеее ...? Защо тровиш форума с наивните си аргументи? Ако живееш в САЩ, кажи си!

Не бяха 60 милиона, глупендърче, а 600 милиона. Ти лъжеш повече от дърт циганин. По-добре си продължавай с ръкоблудствата, пед.лче скапано.

не ми трябва свободен визов режим със САЩ след като заради това трябва да приема тяхните храни,начин на уреждане вна търговски спорове както им изнася, натиск в цялата икономическа и търговска дейност за сметка на националните интереси!

EС успешно интегрира икономиките на страните-членки, цъфти ш връзва, та тръгна да се интегрира с най-големия си конкурент УСА. Дано още има мислещи хора в Европа - иначе тези гробокопачи на нашия континент ще ни довършат в съюз с чалмите. А троловете тук са си тролове - те си знаят едно и също.

Мисля че четох някъде че в USA за малки се смятат фирмите с до 500 човека персонал!да направиш митнически съюз с USA и Канада е същото като да го направиш с Китай! Резултата ще бъде огромна безработица в Европа защото USA and Canada се нуждаят от пазари САМО, те си имат всичко останало!

Че с канада отдавна ЕС има такова споразумение и като гледам как нарастна безработицата направо фърчи. Баси простите путлерасти.

Според правомощията на ТТИП корпорациите могат да съдят правителствата на държавите. Какво се случва със суверенитета тогава? Поставят го в окови!

Какви окови? Това е робство до края на света!

Да но ти явно ги знаеш, така както са засекретени

Дано да си по-млад от РАН'ЪТ, който също е секретен. Когато се подпише този Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP), след 20 години действие, дано да си така щастлив като канадците и мексиканците днес, от North American Free Trade Agreement - "NAFTA" (през януари 1994 г. влязъл в сила).

Че то и сега могат да ги съдят. Дори и човек може да съди държавата. А как ще съдят правителствата, като отговорността е персонална не ми е ясно. По принцип къде го прочете това?

Cтoлюбoвъ

Слушай, Ганьо! Нищо няма да ти обяснявам, защото виждам, че избиваш комплекси по теми, нямащи общо с ТТИП. Не знам дали не си провокатор, но Гугъл и други търсачки отдавна дават възможност да се информираш от всички възможни източници. Така че, вместо да сееш безсмислени раздори иди и чети, робе!

Колкото по-далече от ЕС , са САЩ ,толкова по-добре за нас!!

За гламаваците със сигурност няма място в САЩ и ЕС, най-добре им е при себеподобните евразийци.

ейй някой нещо конкретно разбра ли от тази статия

Естествено разбрах, публикуват се маловажни документи за да се хвърли прах в очите на гражданите, а тези засягащи правомощията на корпорациите са дълбоко засекретени!!!

Да но ти явно ги знаеш, така както са засекретени

Договори със САЩ за "свободна" търговия??? Не разбирате ли, роби, че това е нова уловка, за да ви ограбят окончателно и да ви сложат на верижка. Откъде ви намират вас: соросоидчета, деформаторчета, МАЛОумнички, с красиви джуки, предателчета, готови майките си да ..., които говорите неистини, както говорихте преди 25 години за красивото капиталистическо бъдеще? Заради вас сега страната ни е на този хал. Нямаме войска, но ще ядем ГМО-боб; Нямаме индустрия, но ще произвеждаме шистов газ от нашата земя за американските фирми, на които после ще ни го продават; Нямаме образование - защо ни е, след като за чистене на западните кенефи няма нужда от него; Нямаме здравеопазване - по-добре, та по-бързо да изчезваме. Имаме обаче кофи за боклук, в които има огризки за хранене.

дукументите на английски, ми яс не го знам тоа език, дискриминация ми намирисва на най високо нива

Искаме референдум дали да има ГМО в България.

Както и референдум дали да има виза за марсианците, дааа. И още много подобни. Това гениите-агитатори бихте били за ожалване задето не можете да си намерите истинска работа - ако не знаехте, че сегашната ви работа е да вредите на обществото.

ами вие можете да въведете визи за марсианците, другарко, а не ние. вие с какво лично помогнахте на обществото... в същност за кое общество говорим? за вашето - вишето, ли? това, със синята кръв ли? хахахааа

европейски страни ще има яко обсъждане и референдуми, но не е тук. Нали разбираш защо.

И референдум дали да бъдем в Европейския съюз!

Дааа, и дали да се запишем съветска република като излезем от него. Покрий се надълбоко бе.

Прегледах го - загуба на време е да се мисли по въпроса. Каквото и да обещаваха в началото е отпаднало. Няма да отпаднат нито мита нито митнически проверки, просто си предоговарят тарифите - нищо и половина демек.

А кой от българските политици се е съгласил за споразумението с Канада? Нали уж условието за подпис от наша страна беше да отпаднат визите???

първа забележка: след като бг е един от езиците в ес проява не неуважение е документите да се само на английски втора забележка: някой в бг наясно ли е каво точно се приема или ще се гласува като последния бюджет на украйна - без никой да го е видял:) трета забележка: аджиба глобализираме световния пазар но колко глобални бг фирми има с бг капитали ...с две думи ние приемаме да живеем в глобалния свят - нищо против но при положение че ще може да се възползваме поне от облегченията за частните лица с отмяната на визите

Светът говори на английски, свиквай. Нашият език си е хубав но е само за домашна употреба - освен ако не изнамериш начин да накараш останалите 8 милиарда да го научат и предпочетат пред английския.

:) в тази ситуация да си го подпишат авторите англичаните и американците - нас какво ни занимават:)

след като на новонапечатаните евробанкноти има надпис евро, значи - може. не всеки е длъжен да знае английски, но еврочиновниците са длъжни да се съобразяват с тази европейска особеност, че в европа има много езици, които сами по себе си са едно безценно богатство. така че, за сметка на това всички да говорят на някакъв си смешен английски - да разваляме красотата на толкова много езици, за да не развалим хатъра на тъпите фермери от конгреса - няма да стане! ясно до тук?

светът говори английски чухте ли, а къде е китайски, или испански. Светът не говори английски...натрапват ви го...

значи, според сестра сесилия най-новото в "демократична" европа е прозрачността на действията на хрантутниците, които ни гърбят за заплати, пенсии, осигуровки и безотчетни, джобни пари. сега остава да ни обяснят на разбираем език, дали това не са вече договорените точки, по които ние-дето им плащаме заплатите и без това няма как да възразим. нали така, сесил. европа- подчиненият на американските щази пазар-благодарение на хрантутниците от европейските институции, които си имат свой, собствен свят. браво еп- смъртните ви поздравяват!

хихихи абе няма ли да се намери някой във форума най - напред да прочете документите а след това да коментира:)

North American Free Trade Agreement - "NAFTA" или Северноамериканското споразумение за свободна търговия, влязло в сила от януари 1994 г. . Под това име се подразбира самата зона за свободна търговия, създадена със споразумението "НАФТА", с членове Канада, Мексико и САЩ. Абе, няма ли да се намери някой във форума да прочете документите за резултатите в Канада и Мексико за 20-те години и след това да коментира за останалите тук?! Реторичен въпрос, нали?! "TOP SECRET!" Това, което е написал в-к "Монд дипломатик" на 06.03.2014 г.: за "Опасност! Трансатлантическо споразумение!", от Игнасио Рамоне е повече от показателно, какво ще се случи на Испания, респективно, на България.

какво се е случило - пак са изработили мексиканците:)

Е, сега ще видите- кон ГМО боб яде ли?

Започва европейската пролет! Сега ще видят какво е демократизиране!!

системно тиражират лъжата за огромния Щатски дълг, след като им беше илядо пъти обяснено що е то ? Това са държавни ценни книжа, повечето десетгодишни, т.е. с точно определен падеж, който "дълг" Щатите регулярно и точно обслужват ! В момента най-атрактивни финансови активи отново са Американските Ценни Книжа, държавни и фирмени, които се изкупуват на поразия, включително и от путландия, поради високата си доходност и отличните перспективи за Щатската икономика !!!

печатарите от ФЕД се чудят на кого до си пробутат ценните книжа, защото никой вече не ги иска. А, без някой да им купи книжата няма как да вкарат още от зелената тоалетна хартия в обръщение.

не променя реалността. Влез в чизмарски финансови официози да видиш за що иде реч. В глобализирания свят колкото и лъжи да тиражирате, хората с нормален интелект могат спокойно да разберат истината.

САЩ губят пазари и парите им намаляват. Техният външен дълг е вече 18 000 000 000 000 долара. В допълнение е и вътрешният им дълг, който е по-голям от външния. Поради всичко това на всеки американец се пада дълг около 300 000 долара... Ето защо САЩ се нуждаят спешно от нови пазари и нови роби. Чрез "договорите" те си осигуряват неравноправни икономически отношения с Европа. След подписването им Европа напълно ще бъде подчинена на САЩ и в икономическо, и в политическо, и във военно отношение... За България въобще не си заслужава да се говори - само за 25 години САЩ я разкостиха, оглождиха и отделиха през задните си части в помийната яма. Роби, гответе се за непредставима беднотия, която ще бъде украсявана със сладки приказки за "демокрация и еврогейски ценности".

Напълно си прав, но малко го осъзнават.

Отде ви намират такива гении агитатори руснаците бе. Разбираемо е и какво ги тресе господарите ви руски феодали (самите руснаци не разбира се). Ако ЕС и щатите станат една икономическа зона скоростта с която Русия изостава ще се удвои, а тя и сега е огромна. За щастие на феодала в Кремъл това споразумение няма да промени нищо съществено. Но може би ще сложи някакво начало, толкова надалеко с просто око сега аз поне не виждам.

За какви руски агенти говориш, малоумнико. Ако ти си къснобудничко, грозничко пе.алче, ние сме нормални. Ако ти искаш да ядеш ГМО-продукти, ние желаем да се храним нормално. Ако ти желаеш да дадеш земята ни за производство на шистов газ, ние държим на нея. Ходи сега да си вземеш заработката в американското посолство.

А къде е договора по ЮП? Да видим колко "печеливш" щеше да е за България?

Нещо новините не са добри за русофилитв в България. Май ще я закъсате, а другари?

Грешиш друже!! В света ще останат три империи- САЩ, Русия и Иран. Останалите са роби и роби на робите

Русия империя!?!? Голям майтапчия си.

Да оставим настрана глупавите,и пристрастни коментари на някои хора с любов към бившата СССР-сега РУСИЯ,САЩ е сериозна икономическа и уважвана сила с конкурентна иконмика във всяка област и е най важният бизнес партнйор на Германия и Европейският съюз,Китай,Индия,и Латинска Америка,не изключвам и сериозните делови среди на Русия. Много хора тук са със повредени предразсъдъци към другите народи,това е разбираемо от дългите години комунистически морал от който България сега е най бедната и незначителна икономика в Европа.

Нашите дупе давци ще подпишат всичко. Да но другите държави направят нещо- Унгария, Гърция Испания, италия

и сички вкупом да се мунат у евразию, с най-стабилната валута рублята ???

за рублата, провокаторче. Вопросът за обща валута нито в Евразийски съюз нито в поголеми съюзи не е обсъждан още, лиглю такъв!

сега ни стана ясно защо е ,,прецедентът,, украина и ,,еврпеиските,, санкции!!! смяна на търговският партниор за да се съживи икономиката на щатите!!! печатането на долари продължава!!! след тази новина очаквам тои да падне ,иначе със скъп долар ,,конкуренция,, на европата не се прави!!!

данните за ЩАТСКАТА ИКОНОМИКА и спри да дращиш нонсенси, само евреи и гущери са ти в главата, очевидно се нуждаеш от специализирана помощ !!!

ха-хааа-хаааа ... какув глупак! поредният! или може би сте нияколко дето се редувате, на почивки :-)!??? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

,,..За първи път Европейската комисия обявява публично европейски преговорни позиции в двустранни търговски преговори, се посочва в съобщение на комисията, предаде БТА.,,??? какво ли е това ,,публично,,??? народите на европата не трябва ли да знаят какво ги ,,очаква,,!!! лошото е какво не се ,,публикува,,!!! сесилия е толкова шведка колкото аз ,,евреин,,!!!

Икономиката на САЩ: 5% ръст, дефицит 2.3% от БВП, огромни нови залежи от конвенционален петрол, единно икономическо пространство с Канада и Мексико, нефтопровод Канада-САЩ, т.е. блестящи перспективи, за разлика от азиатски чизмаристан, който се срива и е пред поредния фалит !!!

Ами иди там ,ама там не търсят гъзолисци като теб а търсят хора пробивни с достойнство и най вече работливи.

Според това споразумение, ако дадена страна направи промени в законодателството си ( например вдига минималната заплата) тя може да бъде съдена от ощетена корпорация в частен за целта съд. Добре дошли в най-новият свят!

Робовладелците идват- от нас се иска да играем другата роля.

през 2014 има ръст 5%, а дефицитът е 2.3% от БВП, т.е. намира се в перфектно състояние. Като се отчетат новооткритите залежи конвенционален петрол, икономическата зона Канада, САЩ и Мексико, 2015-та се очертава като добра за Северна Америка !!!

И дълг, който не може да плати - аре бегай в ИПи за ъптейт.

дулгът не е дълг, за да се плати. тои е дулг, за да се обслужва. не може да си плати дълга русия, добре известно

Айде честито! Заниманват ни с някакви терористи, Украйнци и пробутаха между другото това споразумение. Гответе се сега за обилно ГМО, ганирано с шистов газ и други демократични творения.

по-точно ще изнася българия в сащ та да се възползва от "свободната търговия" може би може да опитаме с ток от възстановяеми енергийчни източници,напримар

Капиталът е в ръцете на комуноид-кагебишките туземни лакеи и тяхна е отговорността за развитието на бг икономиката

ЗА МЕН Е ПО-ИНТЕРЕСНА ЧАСТТА ОТ ДОКУМЕНТИ, КОЯТО ЕК НЕ ИСКА ДА ПУБЛИКУВА! това тука е прах в очите!

Калфин коментира, че е необходимо да се осигури пълна прозрачност на преговорите и да се направи оценка за въздействието на подобно споразумение в България... Тогава къде е текста на български?

Дано политиците ни са запознати по-добре от това, което можем ние, обикновените форумци да разберем от публикуваното. Това трябва да се обсъжда от огромен брой финансисти, юристи и конституционалисти. Между ЕС и САЩ се обсъжда от години, като затова дори и не се споменаваше. След като се публикува то е пред подписване. Кунева и Даниел Митев са за. Казаха го още на международната конференция по темата в София. Следователно...

А за евразийския союз - нищо. Всичко в тайна беше

затова ли проляха кръвта си героите ни че сега за пореден път да ни намъкнат някъде си без дори да ни попитат? и отново олигарсите - съвременните чорбаджии-изедници ни продават за да им бъдат оставени капиталите

защо чак сега? това ли е демокрацията? да криеш от нациите си какво им кроиш от тяхно име? цялото ЕС като стадо на заколение се замъква при унищожителите на индианците? ние ще сме следващите!

И без да съм го чел ми е ясно, че пак ще се опитат да прокарат закони, които да гарантират монопол на "правоносителите" - т.е. някои евтини лекарства (т. нар. "генерици") ще изчезнат от пазара и ще можем да ги купуваме само от черния пазар. Добре, че имам пари да си купувам и скъпи лекарства и се грижа за здравето си. Бедните, старите и болните да му мислят. Те обаче едва ли ще осъзнаят какво ги чака. Ще разберат когато отидат в аптеката и разберат колко трябва да платят.

Чебурашките пак са на барикадите :))) Тия мръсници от ЕС си публикуват договорите! Това ли ви е демокрацията? Това ли ви е прозрачността, а!?! п.п. Освен ЕС ритуално да се самоубие и да поиска прошка от Него на колене докато издъхва, друго ще ви удовлетвори ли? ;)

Виж сега малкия,Това което се публикува е за "публиката" Дребния текст никой няма да ти го покаже.ти хубаво пишеш за центове и заработваш нещо, ама като казваш на другите да мислят не се сещаш ти да го направиш.Да не мислиш,че всички край тебе са безмозъчни и единствено твоето слово е истината. Ако имаше възможност бих пуснал няколко линк-а да видят всички за какво става дума и,че директивите които ти спускат от Вашингтонското Политбюро ,са си чиста пропаганда която е в полза на краварите,а ние бедняците ще духаме супата отново.Вземи си заработвай джобните с честен труд,а не с писане на простотии.

Ще падат митническите тарифи. Прочетете малко... в един от документите са дадени примери за непреработен тютюн и фъстъци, чиито тарифи ги правят невъзможни за търговия. Това означава, че ще е по-изгодно да купуваш неща директно от Америка и те ще ти излизат по-евтино, отколкото да си ги вземеш от търговците ни. Въпреки че и сега един и същи модел лаптоп ще ти излезе с 300-500 лева по-евтино имайки предвид въздушния транспорт и митниците, ако си го вземеш директно от Америка.

Tова от своя страна ще ни превърне в нетен вносител.Ще пълни джоба на американски фермери,а нашите земеделци ще фалират.Печели се от износ не от внос.Търговията не създава принадена стойност,а само мести парите от един джоб в друг и то не нашия.Ние и сега сме цъфнали и вързали,а тогава просто ще се превърнем в квартален магазин на САЩ кото ще бъде зареждан за туземците със стоки които и гладно куче не би яло в Америка. Това просто е началото на новия робовладелски строй.Честито.

Какво говориш? Нали идеята е да има развитие? Как ще се развиваш като изкуствено поддържаш един организъм в клинична смърт? Това е конкуренция, това е развитие.

Ти си ГЛУПАК.Ама сериозно.Какво да очакваш от ПОТРЕБИТЕЛ.

Какво да очакваш от потребителя ли? Потребителя да си изхарчи парите по възможно най-добрия за него начин, може би? Или може би просто трябва да си изхвърля парите на улицата, ей така? Бъди производител и изнасяй. Като няма мита ще си равнопоставен с тях. Имаш ли акъл поне за една точка, че да го разбереш?

"и да настояваме визовият режим за българи, пътуващи за САЩ" Ма кой го интересуват тъпите визи на краварите пинодстанци, бе????? Тука става въпрос за споразумение което ще изтрие всички малки стръни от картата на Европа, тоя за някакви визи ми говори. Ега ти преговорите. Все едно да отида на самотен остров с канибали и да се споразумея с канибалите да ми дават безплатно храна докато съм жив. Кой го вълнува като и аз и те знаем, че няма да съм жив повече от няколко дни.

Сигурно си експерт икономист, юрист, политолог. От толкова експертизи не е останало време да научиш как се пишат прости думи.

Не ми остава никакво време от раздаване на експертизи. Даже нямам време и гъза да си обърша.

извратеняците и американските престъпници пак нещо ни лъжат, пак нещо крият. Кой може да гарантира, че е публикувано всичко, че няма скрити страници или страници с малки шрифтове, зачертани с флумастери?

Путлер може да гарантира всичко.

ЕК публикува документи по търговското споразумение със САЩ Едва ли сега ще ни стане ясно какъв е смисълът на това споразумение, но със сигурност ще го почувстваме след време.

Чети. И мисли. Ако си свикнал да ти казват какво е правилно може и да не се хабиш. От Централата ще ти кажат, какво да мислиш и какво да чувстваш.

Българи четете! Това ще са правилата на новия робовладелски строй, който ще ни бъде натресен в близко бъдеще. За милиони няма закони, за кокошка няма прошка! Истинска демокрация!

Сега бедните пак ще платят борчовете на "богатите". Ако опита да станем икономически придатък на потъналите в дългове САЩ то ЕС ще се превърне в поредната бананова провинция без право на глас/то като,че сега има/.Това което се изнася на бял свят е само розовият текст.Моркова.Ситните букви никога няма да ги видим,но ще ги усетим по джоба си,а ние самите ще плащаме чужди дългове до гроб.Бог да ни е на помощ!

Мда, за този договор много помия ще се излее. Факт е, че един такъв договор ще направи западните икономики много силни. Естествено , това е в икономически ущърб за разните му там съюзчета като Евразийски и БРИКС. Другари, не става само с електричество и лозунги, ха ха ха!