Египет заплаши с пряка военна намеса в Либия

Правителството на националното съгласие няма да участва в заседанието на Арабската лига, посветено на Либия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кадафи беше диктатор и маниак, но явно в историята неговото време ще остане като златен век... ако има все още държава Либия

Историята ни казва следното- на Кадафиту Джамахирията е била там 30 години А през останалите хиляди години тва е било римска провинция където белият човек е управлявал маймуните Е маймуните се управляваха сами 30 години в Джамахирията - ми ..... не се получи

Тия танкове от пирамидите ли ги извадиха и почистиха от пясъка? Май забравиха 67-ма.

За това ли сега си ромлерин с педалска кръв

Каква държава беше Либия ейййй? Благодарение на демократите какво е сега.

За Либия трябва да замине гениалният и мъдър дипломат бате Бойко. След като оправи Балканите,сега ще установи вечен мир и благоденствие в Северна Африка и Близкия Изток.

Защо сравняваш с 1967 г.? Тогава Египет воюваше с Израел,а сега ще се бият с либийците. Очевидно е че си умствено ограничен,с нисък интелект и слаба политическа култура и осведоменост.

Анадолските орки не си знаят историята. Ако знаеха, или нямаше да се опитват да се правят на мъже сега или щяха да имат съвсем друг подход. Причините за тяхната гордост в миналото са наемници и еничари от Европа. Те са били острието и причината да имат военни успехи. Сега се опитват сами да правят тези неща, но са матирани при всеки ход.

Такива примитивни хора като тебе да заминават за Северна Корея или във Венецуела на Мадуро(който докара народа си до просешка тояга,въпреки че страната е сред най-богатите на нефт). Можеш да отидеш и в Беларус,където всичко е прекрасно и народът страшно обича пожизнения диктатор Лукашенко. За всеки случай обаче кандидатите на опозицията за президентските избори през август са вкарани в затвора.

Турците ще ядат дървото!

"Реклама след 7-ми параграф" Ха-ха-ха ДИР, преглеждайте си текстовете бе! Колко пъти вече ви го казвам? Рекламаджии смешни...

Подразделения на Египетските ВВС включващи МиГ-29М и разгърнати съветски радари П-18 (1РЛ131) от миналия месец вече правят съвместни учения на авиобазата Ал-Джуфра заедно с либийски Су-24М от състава на силите на Хафтар. Египтяните също почти ежедневно активират и от получените през последните години "Dassault Rafale EM" (първата експортна доставка на този тип с-ти), извършвайки тренировки над възд. пространство на източна Либия и крайбрежната акватория на Средиземно море.

Естествено че ще навлязат египетски войски в Либия! Та все пак на светски Египет не му трябват под хълбока джихади джотата и ислями мюслита от Мюсюлмански братя коита са така любими на Султан Пердоган!

Чавес дойде на власт защото американците докараха венецуелците до гладни бунтове... и сега пак американците се мъчат да държат венецуелците гладни, ама нещо не се получава. Бил Клинтън и Доналд Ръмсфелд подариха два ядрени реактора на Ким, с оправданието че корейците гладували, за да може да си произвежда оръжеен уран. А Лукашенко е новата любов на Запада... тъй че няма как да е "диктатор"-)

Египет май иска да дигне в пирамидите Турското знаме и това ще стане ако още се правят на интересни кото Гръцките копелета дето видятли зор бягат султан Ердо скоро пак ще почне офанзивата

Велик, чий го дириш тук? Защо живееш в България и говориш български, а не си в Турция?

Глупости! И как ще стигне туркестанската армия до Египет, а? Нали ще ги издавят като мръсни котета по пътя, ако пробват да направят морски десант с няколкото десантни корита които имат! Египет имат най-силната и технологична армия в цяла Африка! ФАКТ! Туркестанците на султан Пердоган имат точно НУЛЕВ ШАНС! ФАКТ!

Всъщност десантните възможности на турските ВМС не са за подценяване - разполагат с цели действащи 26 специализирани морски съда с водоизместване м/у 600 и 8 хил. т., плюс още осем 120-тонни които в случая не подхождат за операция с подобна отдалеченост. Но иначе са способни да прехвърлят на северноафриканския бряг едновременно няколко окомплектовани дивизии в рамките на 48 ч., при наличието на осигурено адекватно морско и въздушно прикритие..

Египтяните също има какво да противопоставят на такова евентуално действие - разнообразен набор от съветски, американски, френски, италиански и китайски противокорабни ракети с въздушно, морско и брегово базиране, и обсег на действие в диапазона от 80 до 560 км.. в такъв случай най-вероятно изходът би се решил от ефективността на средствата за радиоелектронна борба