Египетски семена от сминдух донесли смъртоносната Е.коли

Семена от сминдух от Египет са най-вероятната причина за разпространението на Ешерихия коли в Германия и във Франция, сочат заключения на Европейската агенция по сигурността на храните, изпратено до ЕК. По тази причина ЕС наложи временна забрана на вноса от Египет на семена от сминдух.

Обратно в новината

Коментари - Египетски семена от сминдух донесли смъртоносната Е.коли | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Египет ли? Не е ли по-удобно да е Либия?

Неееее, тия (да им се чуди човек) са се объркали - това е ГЪША ХУЙНЯ (една мнооооого страшна и от известно време все по-разпространяваща се болест, но инфото, естествено, е секретно) - link - а това предполагам ще се цензурира и така читателят няма да разбере що е то гъша хуйня... (много жалко), така че който разбере (намери в google), - както, когато и където... - да се пази сам, щото по ТВ, преса, радио и т.н. не се получава...

Най-много ми хареса фразата -- отрицателните проби за дадена пратка не означава че семената не са заразени. Значи каквото и да разправят производителите бактерията си е там. Като господ бог омнипрезенте. Все някой и крив на германците. Особено ако е арабин, там вече грешка няма. Виновни са по рождение.

Тези съвсем не са в ред. ту краставици, ту соеви кълнове, сега пак някакъв сминдух.

Да-а-а, и не просто сминдух, а неговите семена, които се използват за разсад!?!? Тия германци са изяли разсада на някой май!?!? Май ни хванаха вече за боядисани врабчета!!! Връртяха, сукаха, през 2 континента в трети ни метнаха на върбата с тоя сминдух, само и само да не се разследва причина и източник в самата Германия!!! На всичкото отгоре потрошиха и 210 млн. евро за компенсации на производителите за загубите им, причинени от паниката създадена от същата тази агенция която сега пак се изказва компетентно пък за египедския сминдух!!! Види му се края на тоя неработещ ЕС май - ето я Дания вече наруши правилата му с въвеждането на граничен контрол, както и шенгенското споразумение!

Тези почнаха като наш Бибитко. Днес едно, утре друго :)

ако причината е в семена от егъпет трябва да си представите поливно земеделие с вода от нил, или подпочвени води изведни на повархността. егъпет е много гасто населен и има много голяма вероятност да има смесване на канални води с питеини и пр.,какавто е случая вероятно с минералната вода...така,че ако е от европа- обилните валези могат да доведат де смесване на канализазионна вода (скасани каналопроводи) с питеина...за рецомбинирането на щама- би могло да се получи и при човешки контакти,сега светат е едно голямо село, ма устоичивостта в природата е вече интересен фацт... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ама са 'най-вероятната' ... тази седмица или тези 1-2 дни.. порно, а не комисии към ЕС.

....ииииии....един marmot завива сминдуха на соеви кълнове....

Предаването на инфекцията става главно чрез заразена храна или вода, контакт с животни. Възможно е и предаване от човек на човек при тесни контакти. Съобщава се за голям брой различни храни, представляващи предполагаеми източници на заразата в различни огнища. Такива биват непастьоризирано мляко и сирена от сурово мляко, недостатъчно топлинно обработено говеждо месо, различни видове пресни зеленчуци. Сред последните регистрирани епидемични огнища е регистрирано такова в Канада и САЩ. Причинител е бил Е. коли O157 като предаването на инфекцията е свързано с орехи. Това показча, че инфекцията използва нови фактори за разпространение. Различни видове животни могат да бъдат носители и отделители на патогенни за човека колибактерии. Те се пренасят до човека предимно чрез фекално замърсяване на хранителни продукти.

Произвеждащите веротоксин Escherichia coli [1] са група eнтерохеморагични бактерии от вида Escherichia coli, които могат да причинят тежки чревни и системни заболявания при хората

Escherichia coli (Ешерихия коли, E. coli) е вид бактерия, живееща в дебелото черво на топлокръвни животни. Присъствието на E. coli в подпочвени води е признак за фекално замърсяване. Бактерията е кръстена на нейния откривател, Теодор Ешерих. Този вид бактерия живее и в други среди, например в крайбрежията на термални извори. E. Coli има стотици разновидности, повечето от които са безвредни. Щамът O157:H7, обаче, отделя силен токсин, който причинява заболявания при хората.[1]

това за източника последно твърдение ли е ..или?!?....за днеска имам предвид де...:)

Патогенните бактерии причиняват болести по растенията (бактерийни болести), животните и човека (антракс, туберкулоза, бруцелоза и др.). Предполага се, че бактериите са първите организми на Земята.Справка Уикипедия....

Е, къде е онази от "Позитано" с охладителя си за чайове? Пийй чай без касов апарат от сминдух. Поздрави от пирамидите.

...тебе май вече те втриса... потърси квалифицирана помощ...

Ако е вярно значи можем да се заразим от всичко,даже от филия посолена с шарена сол,което се очертава основно ястие на българина днес и ще бъдем като китайски политически затворници,които сами си купуват куршума

казвах аз да не пускат български политик в авропата, ама не..спират бачкаторите. на ви сега- тука има ,тука нема.

Хайде, земеделски производители! Който се чуди, какво да сее да почва сминдух! Европа нази чака да не измрат от глад.

Египет???. Колко удобно...

Ми сеа кво ше слагаме в манджата и кюфтетата, направо национален апокалипсис без сминдух.

Ама, колито не яде сминдух. Как е оцеляло в сухите семена? Бяха споменали, че пратката е внесена преди 1-2 години. Това да не е гъба или спороносен бацил или някоя друга гадина? А не, Е-коли?

"Историята на бактерия". Всеки ден ни изненадват с някоя простотия. Това с тази бактерия вече преля чашите. Като нямат информация, като не са сигурни, защо ни го дават като новина?

талибаните ви се изс...а май у устенцата :) буквално :)))))

господа германци ,признайте си , че ви куца хигиената в хранителната индустрия и заведения . не се оправдавайте с външни фактори . това , което е на книга , не винаги е извършено на практика .

отиде ми шарената сол!!!!

Тези семена от сминдух, се наричат "чимен", а чименът, се използва в производството на колбаси. Не зная, дали има връзка, но ...

А това, че бактерията не живее в суха среда и по принцип обитава в доста специфичната атмосфера /влажност, температура/ на човешкия организъм - отвътре, и се разпространява с мокри преносители - например, мръсни ръце, - как се връзва с няколкомесечното пътешествие на сухите семена от Египет към колбаса?!

Затова, ми минава на ум, че не е Е-коли. Ако е вярно, че е тръгнало от египетските семена сминдух, може да е друго животното. И "оле" е прав, че трябваше всички, които са яли салами в Германия с подправката да се тръшнат.

Да бе, верваме, таман така ще да е било! А от пакистанския кориандър се хваща чумата по свинете, нали така, много бързо се разпространява ... Де гиди мафиози в бели престилчици и в тихи лаборатории - производители на бактерии-мутанти!

Сминдух на латински е Trigonella foenum-graecum. Нещо гнило има в Дания, ще знаете. Мутант на бактерията, устойчив на 8 групи антибиотици, при това от два щама, характерни за два различни континента? Как се пръква такова нещо? Все едно да мине торнадо през автомобилно гробище и да сглоби мерцедес S класа.

Ами, ако се затруднявате да си отговорите обърнете се към еволюционистите....те знаят всичко..:))

it . dir . b g / news.php?id=8976155. Хайде сега се замислете и над това.

Ако искат, можеха да сравнят хромозомния набор на Ешерихия коли от щам о104:х4 и другата с добавените гени. Може да са еднакви, може и да не са. Но, не казват!

Това е поредното немско и западно-европейско злобеене срещу други държави!Сега Египет им бил виновен!Щото въпреки западно-европейските"черни прокоби и ислямистки предвиждания"Египет си е стабилен.Там западноевропейска криза няма!Военните свалиха оня"прозападен"и натеглив дембел Мубарак,(същия,като нашите такива)"цункаха"му милионите и си спасиха лятното морско сезонче!Щяло да има отлив на туристи от Египет,заради превратаджиите "ислямисти"!Дръжки!...Чудя се аз защо курортистките се пекат по плажовете на Египет по монокини,то било щото "ислямистите"им скъсали горнищата...Та затова злобеят западняците!:)))

Ново трийсет :))))

А в чешката минерална вода, как? Много сминдух, много нещо!

ФАРМАЦЕВТИЧНАТА МАФИЯ СЛЕДВАЩИЯТ ПЪТ ЩЕ ИЗМИСЛИ КАК Е ВЪЗКРЪСНАЛ ТУТАНКАМОН И СЕ Е САМОЗАДОВОЛЯВАЛ!

от сминдух - соеви кълнове. браос!

Докога с тия подмятания - на всички ни стана ясно, че няма да кажете истината, защото ако се разбере че е в месото например /където е и най нормално тази бактерия да се намира, при положение че обитава в стомасите и червата на животните/ ще се срине пазара на месо, ако кажете че е друга широко употребява храна - там ще стане проблем. Затова лъжите пък 5000 - 6000 умрели - ми те ядат сурови кълнове сигурно и сминдух...хахах. Аз поне не вярвам и дума - като пилетата- тръгнали да търсят вода - кво ми пречи водата, като са тъпкани с антибиотици? Ама за тях - ни звук - ни стон...

Показаните на снимката не приличат на семена от сминдух.Може ли някой да запише латинското наименование на съмнителното растение.Може да се покаже и снимка на цялото растение,цвят,семена въобще всичко известно за него.

Ми да това на снимката е Египетска къна на гранули!

На мен ми прилича на зелено непечено кафе, имаше едно Етиопско по едно време по магазините - точно така изглеждаше. Но това не е чимен, както писа някой тук, не е и семена от сминдух - със сигурност. На тоя сайт снимките рядко имат нещо общо с новината ...

Португалия, Испания, Германия,Холандия, а сега Египет... А на мен ми се струва,че това е новото биологично оръжие...Познайте на коя страна.

Всяка седмица нова причина. То вече чете ли ги някой тези работи?