Десетки загинаха при християнски бунт в Кайро

Поне двайсет и четирима души загинаха в Кайро, след като християни, протестиращи против нападение срещу църква, влязоха в сблъсъци със силите за сигурност. При стълкновенията са били ранени поне 213 души.

Обратно в новината

Коментари - Десетки загинаха при християнски бунт в Кайро | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека сега мюсюлманите да ми кажат къде е тяхната толерантност! Понеже иначе лицемерно разправят: "Ние сме миролюбиви!" Тогава защо рушат църкви и убиват коптите? А? Коптите нали са малцинство! Къде са човешките права на коптите в Египет? Сега къде ПАСЕ ООН? Защо си мълчат като задници? Коптите нямат ли права и не искат ли толерантност от мюсюлманите?

Прочети коментара на Анти и ще си отговориш сам на въпроса!Ако Англия и САЩ са мишки,то тогава арабите какви са-чехълчета или зелени еуглени?

Нито християните, нито мюсюлманите имат нещо общо с войните в собствените си държави. Войните се подклаждат от вносни "мюсюлмани", за да бъдат обявени за "терористи", които после тия, дето са ги внесли, да се "борят" с тях. Истинските християни и мюсюлмани живееха в богатите си страни довчера без проблеми. Един и същ "демократизатор" и "освободител" върти политическия си и военен бизнес с измислени от него "думи-плашила", нововъведени клишета-плашила, за да разделя, насъсква и противопоставя с подставените си лица из чуждите страни, с бомбардировачите и тоновете си бомби, които променят релефа и оставят само пепел и дим след "демократизирането" и "освобожденията". Една гола територия-протекторат с марионетни правителства, спуснати от "шефовете" на света-"борци" със "злото".

аз съм християнин от близкя изток и ви уверявам ,че ние там християните без значение в коя държава сме,живеем цял живот живота на борба и геноцид .колко много църкви ги превърнаха в джамии,най големия пример омаидската джамия в дамаск.да не говорим за държавната власт,никакви права там.да не говорим за тормоза където до всяка църква строят и джамия дори да не живее там нито един мюсюлманин,пускат ти на запис аллах о акбар и други.

Ето затова на арабелите им викам тарамбуки. Защото искат да се вярва на Аллаха и избиват христкияните. Защото избиват прогресивно мислещите светски хора, дръзнали да критикуват религията им. Защото имат изостанал бит и унизително долно отношение към жената. Богати са, но си остават тарамбуки прости и загубени.

Така става навсякъде,където Западът реши да налага демокрация на суверенни държави.Идва ред и на Ливан.

умряла от глад преустанови завоевателните си походи в Африка и Азия за разпространяването на комунизма и това се почувства доста добре!Защо пък след като тя е умряла да не действат останалите!СССР покриваше израза "Барабар Петко с мъжете",въпреки ,че немощната му и дезорганизирана армия не става за нищо,но се мъчеше да се вре при големите!След като го сритаха и изхвърлиха на боклука,истинските големи си поделиха света,което е нормално!Близо 100 % от християнския свят одобряваме политиката на САЩ,Англия,Франци,Австралия и Италия на наливане на малко мозък в тъпите арабски тикви!Нека да ядат дървото,за да не си мислят,че мюсулманската религия,трябва да се изповядва в цял свят!Никога християнския свят няма да им позволи да се държат като завоеватели!А "Големият лош вълк-САЩ "ще продължи да пази човешката цивилизация от циганизацията на света!

Това по какъв повод го казваш? Не виждам връзката с факта, че арабите (завоевателите) рушат църкви и избиват местното население (коптите).

Харесва ми да ми целуваш задника, но ще ти кажа една тайна - от най-заблудените си.

Пич хубаво си надъхан с американска пропаганда но вземи малко да четеш и други източници на знания.Ако си ходил някога в СССР неказвам РУСЯ ще разбереш колко си заблуден.В всичките мусюлмански републики в СССР мъжете и жените се обличаха като европеици(християни) дори всички жени ходиха на училище и заемаха важни постове в държа....иституции.....А жените си бяха облечени както всички нормални човешки сзщества (с къси поли гримирани добре изглеждащи за времето си) дори и а АГАНИСТАН беше така а сега какво е виж (Европа) на какво заприлича ФРАНЦИЯ АНГЛИЯ дори ГЕРМАНИЯ маи стават вече ислямски държави.Честито американците ни освободиха от комунизама за да направят ЕВРОПА НАИГОЛМАТА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА В СВЕТА......

нормално и очаквано явление, демокрацията на Египет я носят "Ислямски братя". А блеещите медии на Запада и т.нар. политически елит говорят за демократизациия на Египет - уви политическият ислям е обратното на демокрация.

В последните векове християнската цивилизация отчете рязко отстъпление в редица основни жизнено важни за нейното просъществуване позиции. Католическите свещенници занимаващи се с педофилия, нанесоха тежък удар и компрометираха християнството, милиони християни се вляха в редиците на атеистите, значителна част предпочетоха будизма и исляма. Не дава резултат и борбата срещу наркоманията, алкохолизма, проституцията. Последствията са СПИН, хепатит, цироза и други животопогубващи болести. СПИН най-бързо се разпространява в източна Европа, наркоманията също. Паралелно се създават по малко семейства, раждат се още по малко деца. В резултат рязко остарява, намалява и изчезва християнското население, а в същото време населението на земята се увеличава бързо, скоро ще надмине 7 млрд. Средната възраст в нехристиянските страни е под и около 25 години, а при християните е значително над 40 години със съответните свои отрицателни последствия.

Брат, наистина ли не разбираш? Истината е, че избиват коптите! И няма значение, какво пише в Библията и в Корана! Разрушената църква и протеста са предлог.

Резултатът от "демократизирането" на Арабския свят от великите мишки- САЩ, Великобритания и Франция е налице. След като прогониха почти всички християни от Ирак, следват погромите в Египет, а съвсем скоро това ще го преживеят и над 2 милиона християни в Сирия. Всичко това ще рефлектира като бумеранг в Париж, Лондон и вашингтон!

вземи се образоваи преди да пишеш глупости... дискриминацията на коптите в Eгипет е с дълга история и няма нищо общо с тия промени и арабската "пролет"

Когато пишете простотии за някакви измислени войни на Запада ,като представяте за такива бунтовете на мюсулманите срещу тираничните им режими,какво си мислите,че някой ще ви повярва!Стига комунистически лъжи,защото ще берете горчиви плодове!Допреди няколко години аз например бях неутрален в политическите си виждания,но вашите лъжи ,така ме промениха,че направиха от мене антикомунист!Всеки нормално разсъждаващ човек,вижда че в Либия,Египет,Сирия,Тунис и Оман стават нормални политически промени предизвикани от тежкият и несправедлив живот там,свързан с ограничения на правата на хората!Защо трябва да лъжите в коментарите си-толкова ли сте тъпи да не можете да представите нещата в тяхната действителна същност!Ако пък сте такива не показвайте простотията си,тя ви излага,въпреки че сте анонимни!

Къде видя комунисти бе Труман. Пълзящия мюсулмански фундаментализъм погълща една след друга африкански светски държави със съдействието на Вашингтон. Коптите християни са там още от времето на римската империя когато Мохамед не е бил роден още.

Бахи демокрацията! Нали им смениха президента!? Защо рушат църкви, защо ги избиват? Какво искат от тези хора, ве?!

Как да вярваме сега, че може да има мир между арабите и Израел.

Поклон пред паметта на жертвите на терора! Коптите са народ мъченик! 14 века ислямска власт в Египет, а коптите останаха верни на Христа, макар и тормозени, унижавани, маргинализирани... Можем само да се учим от тях на твърдост и жертвоготовност!

яжте сега демокрация

Да загинеш в бунт за църква си е истинска лудост.Никой нормален няма да се занимава с глупоста наречена църква.Църковно сектанските простотии водят до психясване и лудост.

А дали можеш сам да си дадеш сметка колко си прост

Що да е прост?Щото е прям л?И християнство и ислям са създадени от евреи, като псевдо алтернативи на тяхната религия.Официално други са избили и колонизирали милиарди. А шапката им дърпа.... скрупулите

Надали... Човек без достойнство, не може да си разбере собствената простотия! Такава си ни е чалга културата - простотия без никакви ценности...

Спокойно. "Великите" "демократизатори" ще "умиротворят" всички групи, на които са разделили чуждия народ - с останалите им тонове стари бомби, които все някъде трябва да изхвърлят. Зер им трябват нови милиарди за нови бомби, криза е - а бизнесът на "великите" трябва да върви, до пълното разораване на държавите, където хората са си живяли доволно и спокойно, преди да ги "освободят".

Ма как пък глупостта ти граници не знае! Живееш в "модерния" свят, на запад, гледаш "Биг брадър" и се кълчиш на комерсиална музика, докато християните-копти са впрегнали целия си духовен, нравствен и физически потенциал, за да оцелеят като общност, да бъдат докрай християни в една враждебна, ислямска среда!!! Е такава смърт е героична и несравнимо по-славна от смъртта следствие надрусване с наркотици и самоубийства, заради "липса на смисъл на живота" - явления, завладели Запада! В СРАВНЕНИЕ С КОПТИТЕ-МЪЧЕНИЦИ ТИ СИ ЕДНА САМОДОВОЛНА СВИНЯ, ОХОЛНО ГРУХТЯЩА В МАЗНАТА СИ КОЧИНА!

Браво. Но за съжаление малко хора го разбират по този начин

Войните на янките и "европейските" им съюзници срещу света продължават да дават своя плод. "Демократическите революции" постигат целта си - разделяне на народите по "верски" (където не им мине номера - по "етнически") признак, изкуственото им противопоставяне чрез правителства, инжектирани от "великите демократични държави" с техните бомбардировачи, а после - дългогодишни самоунищожителни войни, при които "демократизаторите" вършеят като "умиротворители". Тук го направиха в Косово, размахват непрекъснато тази клечка и над бурето с барут, дето искат и у нас (по вносната им задължителна програма за "интеграция" на "малцинствата", а всъщност - даване на "етнически" права, разделяне народа на групи и насъскването им едни срещу други). Колко банално - разделяй и владей. Когато не могат "отвътре", "спонтанно" да разделят народите, за да им завладяват държавите, изсипват тонове от мръсните си бомби, за да стартират процесите. Какво ли стана с Кадафи... (едва ли нещо оригинално - вж. Ирак, чакай Сирия, Иран... ?)

Мислех да пиша нещо подобно,но Вие сте казали всичко главно-поддържам! Само добавям-тези, дето бъркат тия каши и съсипват света, защо си мислят, че са недосегаеми? Все някага и тях ще ги стигне голяма ураган на световно недоволство...

НЕ ТРЯБВАШЕ ЛИ СЛЕД ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ ТАМ ДА ИМА МИР ?

защо не дават на християните в Египет независима държава както дадоха на боклуците от косово мюсюлманска държава.

Единствения смислен коментар :) Умниците по горе само си плюят запада и изобщо не виждат никаква мюсулманска или турска заплаха. Едно си баба знае , едно си баба бае дето се вика

Прави впечатление,че по целия свят се насажда етническа омраза.......?????А в сьщото време се призовава за етнически мир!?Кому е необходимо това,на фона на кризата?

е как на кого ... ня тея дето искат да грабят .. национални богатства

"Демокрация" наложена от ЦРУ!