Едно дежурство на лекарка в отделение за коронавирус в Италия - от ранни зори до късен мрак

Цифрите, с които пандемията се измерва тук в болницата във Вергата, карат човек да изтръпне

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а кога ще видим нашите отделения, че нещо все дават чуждите

За да сте коректни сега напишете и за Бети, която по цял ден мие чинии, стои права и получава разширени вени, но няма тази космическа заплата и едвам свързва двата края. Когато докторката беше млада и алчна и стискаше палци да следва инфекциозни болести щото се вземат после сериозни пари нямаше оплаквания и мърморения. Сега когато взема многото пари, за да бачка това което е искала то мърморения, небрежни оплаквания. Ами да напусне, да отиде да работи като Бети в някое бистро да я видим тогава. То всяка професия си има проблемите. Аман от хора, които вземат много пари и все недоволни.

Тука е от ранни зори до ранни зори,може и няколко дни подред. Пишете за България ,дира,да не мислите че в италия някой го е еня че няма персонал и легла в бг

когато една маска не помага, слагайте две маски

такава жена ми трябва, по цял ден да я няма, да ми носи парички, а нощем да си спя спокойно

Не разбрахме колко са ранни зорите, но да предположим, че застъпва в 6 ч. 10 мин си облича предпазната екипировка. По мъртвия не разбрах какво направи, но да сложим 5 мин. Да предположим, че е обиколила поне половината болни, макар че не става ясно сама ли се грижи за всички - 2 часа. В конферентната зала колко време прекарва не става ясно - слагаме 1 час. Доколкото схванах им се оказва психологическа помощ в работно време - и тук 1 час. Общо 4 ч. и 15 мин. Какво прави през останалите 7 ч. и 45 мин. така и не ни разказахте.

Ок, има някаква епидамия, къде по-лека, къде по-тежка. Проблем има, както при всяка грипна епидемия много хора са болни. Въпросът ми е защо от сутрин до вечер ни заливат с една и съща помия на ужаси, страхотии и ненормалници, които и в къщи са с маски и не правят секс. Какво точно се цели с това паникьосване? Грижа за глупавите като мен да си носят маската? Ми аз си я нося и без да ме ужасяват със сърцераздирателни страхотии. Какво точно искат от нас и какво целят? Да припаднем от страх ли? Ми не, не ме е страх. Освен да престана да чета жълти сайтове друго не виждам какво постигат.

Смешна пропаганда, работата е такава във всяко отделение, много е тежко навсякъде. Да не мислите, че в хирургията или в химиотерапията е шапка на тояга.

Много хубава снимка как се носят две маски. През лятото хващах облози, че януари-февруари хората, дето бяха с маска до носа ще ходят до магазина с три маски и кондом. Продължавам да твърдя, че когато дойде сезона на респираторните заболявания мангъровците ще са се изпокрили като мишки. Зимата при най-тежките мерки всеки ден си правих разходки в планината и карах колело за ужас на околните. Лятото, всеки контакт с маска, след което дезинфекция. Точно обратното на стадото. Тази зима пак имам планове за пътувания без контакти с хора, а лятото, когато народът продължи да си ходи с маски, както в Бергамо, ще ходя без маска, защото при 20% преболедували и топло време вирусът ще е изчезне. 70% преболедували са нужни за да изчезне вирусът само през зимните месеци.

Ами на лекарката това и е работата!!!! Хайде, защо не напишете статия за работата на един миньор - от ранни зори до късен мрак? аман от пропаганда!!!

А аз работя от вечер до изгрев, оплаквам ли се?

Бля-бля, дрън-дрън

Брей! Глупави са тези италианци Съседите и как не са я изгонили да спи под некой мост?

другия път нещо реално,а не такива откровени фантасмагории? Ако участва в литературен конкурс за есе и къс разказ става.

"....как преминава една 12-часова смяна на 39-годишната лекарка..." Божке... разплаках се.. АП да дойдат да видят какви вероятно са смените на лекарите в областните болници и каква е мизерията, ако искат да разплачат читателите си на Запад...

Ох, доктор Тети деца на дистанционно обучение няма ли си? Да напишат как се прибира скапана от работа, сервира вечерята, пък сяда да обясни уроците и да прегледа домашните... Щото ние това го правим всеки ден, та...

Доктор Тети работи от зори до мрак, точно както хиляди българи, осигуряващи прехраната на семействата си! Всеки човек, който върши работата точно и коректно, заслужава уважение. Не ни пробутвайте слъзливи истории, Светът съществуваше преди Ковид и ПЛАНдемията, ще преживее и това.

Светът съществуваше преди Ковид , ще преживее и това - точно сега го преживявя - и тук и там. Нека се знае. Какво лошо?

нищо съществено не ни казахте