Единодушно: Правната комисия прие по-строги наказания за лека и средна телесна повреда

Депутатите се събраха извънредно след случая от Стара Загора, предизвикал протести в цялата страна

Обратно в новината

Коментари - Единодушно: Правната комисия прие по-строги наказания за лека и средна телесна повреда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Важно е по кекстовете от закона за телесните повреди да няма друг вариант освен ефективно лишаване от свобода за определения срок. Трябва да е ясно, че тук не може да се прилага чл.66 от НК, че не може да се прилага пробация, камо ли глоба или 78а от НК!!! В противен случай всичко губи смисъл!!!

Каквито и наказания да се приемат, както се видя докато съдът и прокуратурата омаловажават всичко до лека телесна повреда, няма да има промяна. А защо се пренебрегва психологическо насилие? Че то дори е по-страшно!

Вече е ясно: Бойко Борисов е за ИК.

Стига с тая ИК насрахте се с нея. Тези подписи за под проект за законодателни промени в българския НК, не под документ за ратифициране на ИК. Интересно като емигрирате или ходите в чужбина по екскурзии, избягвате ли държави , където ИК е ратифицирана и в действие? Избягвате ли стъпвате на територията на Испания, Гърция, Италия, Великобритания?

сега са си добри , стига да има кой да ги прилага . Ако се прилагаха нямаше кримки с по десетина дела влезли в сила да се разкарва необезпокоявани между нас а да са по затворите .. Истината е че трябва да се подпукат и съдии и прокурори , даже и адвокатите ... мдааа .

каквито и поправки да се подлагат щом в закона стои частицата "до" ефекта ще е нулев.З ащото и 1 месец присъда е в категорията ДО.Просто адвокатите ще изнудват клиента си че го грози 8 годишна присъда за да го оскубят по добре. Приевете частицата "от" и всичко ще си дойде на мястото„

Т.е важно е кой е бит, не е важно кой е прав.По тоя порно закон утре в самозащита може да праснеш някой, и да те осъди без проблем.Това нещо/правителство се закопава със страшна сила.

Лелеее,чакай да се сетя,даа,преди 20 години Гошо ме изнасили,отивам да подам жалба,той имаше пари,хахаааа,сега ще му ги взема...

Така мислят и повечето в САЩ. Но излиза че в 80% от случаите присъдата е оправдателна. И курвето трябва да плати разходите по делото, при което губи всичко и обикновено се самоубива.

Сега всяка една,ако се опиташ да я зарежеш ще се оплаква в полицията,ако си преспал с нея,че си я изнасилил... Няколко милиона души треа отидат в затвора...

Ми като евеш, прави го без да биеш и да нанасяш лека, средна или тежка телесна повреда и няма да имаш проблем с обвинения за изнасилване. Ако не ти се отдава или иди на терапия или си плащай на професионалистки специализирали в мазохизъм.

Приетите днес безумия турят край на всички интимни връзки между мъж и жена! Да ви е честито педе.аското правителство с педе.аските му закони!

МАЙКАТА НА ТОВА МОМИЧЕ,ВМЕСТО ДА РОНИ СЪЛЗИ,ДА ПОСЪВЕТВА ДЪЩЕРЯ СИ ДА НАПРАВИ-ПЪЛНИ САМОПРИЗНАНИЯ! ДА ПОСОЧИ: КОЙ Я Е СНАБДЯВАЛ С НАРКОТИЦИ! СНАБДЯВАЩИЯТ Я С-НАРКОТИЦИ,НА КОЙ Е ПЛАЩАЛ ЗА ЗАЩИТА(ЗНАЕ)! НА КОЙ Е БИЛА ПРИНУЖДАВАНА ДА ВЪРШИ-СЕКС УСЛУГИ! ИМА ЛИ МЕЖДУ ТЯХ: ПОЛИЦАИ! ПРОКУРОРИ! СЪДИИ! МЕСТНИ ПОЛИТИЦИ! И ТЕ ТАКА,ЩЕ СЕ ПРЕБОРИМ С-НАСИЛИЕТО! А НЕ С-“ДЕКЛАРИРАНЕ НА ИНТИМНИ ВРЪЗКИ”!

НЯМА НИТО ДУМА ЗА ЗЛОУПОТРЕБИТЕ СЪС ЗАКОНА , СИМУЛИРАНЕТО И ЛЪЖИТЕ С ЕДНИЧКАТА ЦЕЛ ДА ИЗМЪКНАТ ПАРИ .СЪДЕБНАТА МЕДИЦИНА МОЖЕ ДА ИЗДАДЕ ДОКУМЕНТ ЧЕ ТИ ЛИПВСА КРАК ГЛАВА ,РЪКА КАКВОТО СИ ПОИСКАШ

ЩОТО НЕ Е ТОВА-ЦЕЛТА! ДА НЕ МИСЛИШ,ЧЕ ИМ ПУКА ЗА ТОВА МОМИЧЕ,И ХИЛЯДИТЕ ПОДОБНИ СЛУЧАИ! АКО ИМ ПУКАШЕ,ЩЯХА ДА АРЕСТУВАТ:ПОЛИЦАИ,ПРОКУРОРИ-“ЗАБРАВИЛИ ДА РЕГИСТРИРАТ СЛУЧАЯ,ВИДЕЛИ-ЛЕКА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА”!

СЛУЧАЯТ В-СТАРА ЗАГОРА,Е ПРОТЕКЪЛ ПО СЛЕДНИЯ НАЧИН: “ФОНОКАРТИ-ТОАЛЕТНИ-С ПЪЛНА УСТА МИ ВИКА МЕРСИ”!!! ТАМ Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО! НАЛИ ТОЯ-СТИХОПЛЕТЕЦ-НАРКОМАН,Е-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЯТА ПО ОБРАЗОВАНИЕ! ЩО СЕ ЧУДИМ?

Проблема с наказанията не е в горната граница а в долната, не може наказанието за едно и също престъпление в случай средна телесна повреда да бъде от 1 до 8 години, направете го от 6 до 8 години да видим кой ще посмее с лека ръка да си пилее живота, а сега 25 годишния престъпник с излежани 7 присъди продължава в същия дух. М/у другото какво смята правната комисия за определенията за лека, средна и тежка телесна повреда, нали уж били от 1900 година а нещо не им стиска да ги променят или нямат капацитета?

ОТ ГОДИНИ В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ,ПО ВСИЧКИ НОЩНИ ЗАВЕДЕНИЯ(ДИСКОТЕКИ,ПУБЛИЧНИ ДОМОВЕ)-ОХРАНАТА НА:ДИЛЪРИ,СВОДНИЦИ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ОТ:ПОЛИЦИЯ,ПРОКУРАТУРА! СПОМНЕТЕ СИ СЛУЧАЯ-СЕМЕРДЖИЕВ! ПОЛИЦАИТЕ МУ ПОМОГНАХА ДА СЕ УКРИЕ,А СЛЕД МИНУТИ СЕ ЯВИ-“СЛУЧАЙНО МИНАВАЩ ПРОКУРОР”! ПАК ИСТИНСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ЩЕ ОСТАНАТ-БЕЗНАКАЗАНИ(ТОЯ ЩЕ ИЗГОРИ,ЩЕ ГО СМЕНЯТ С ДРУГ),А НИЕ ЩЕ ДЕКЛАРИРАМЕ-“ИНТИМНИ ВРЪЗКИ”! ТЕ ТАКА,ДОКАТО НЕ ИЗРИНЕМ ТАЯ КОЧИНА(ЛИБЕРАСТКО-ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКА)!

ОЧЕИЗВАДНИТЕ ФАКТИ В СЛУЧАЯ СА: ОХРАНИТЕЛ-НАРКОДИЛЪР-СВОДНИК,ПРЕБИВА И НАРЯЗВА-ЗАВИСИМО ОТ НАРКОТИЦИ МОМИЧЕ,ПРИНУЖДАВАНО ДА ВЪРШИ-СЕКС УСЛУГИ(БЕЗПЛАТНИ,ПЛАТЕНИ)! МЕСТНАТА ПОЛИЦИЯ…ЗАБРАВЯ ДА РЕГИСТРИРА СЛУЧАЯ,А ПРОКУРОРА ВИЖДА-ЛЕКА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА,В:СЧУПЕН НОС,НАРЯЗВАНЕ С НОЖ! КЪДЕ ТУК ИМА: ДОМАШНО НАСИЛИЕ? ИНТИМНА ВРЪЗКА?

Ами леката телесна повреда не я вижда прокуратурата а Наказателния кодекс.

Каква е ползата от вдигане на наказанията, след като властта в лицето на отговорните институции бездейства. И досега можеха да вкарват в затвора, но има ли случаи. Ами не. И друго - досега на власт пак са същите, ГЕРБ, ПП-ДБ, ДПС , които управляваха последните десетина и повече години. Христо Иванов беше на Бойко правосъден министър, И КАКВО. Ами, нищо. Сега народа се надигна и те (Управниците ни) О, Боже - дойдоха си от ваканцията да създават закони с по-тежки наказания в угода на народа. Вервайте Им. И питам само - а дебилите, които си нароихме последните няколко десетки години, какво ще ги правим. Ами, нищо. Ще продължаваме да ги понасяме и да страдаме от тях. Защото нищо няма и не се променя. Поредната залъгалка, докато се приберат хората и позабравят случващото се.

Предизборно тумба-луба и после забрави!!! Вносителите за интимната такова са повечко от две лица, ама нейсе, знаем ги че са гъзове!!!

НАИСТИНА ТРЯБВА-НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ!,НО НЕ ЗА ПРИЕМАНЕ НА БЕЗУМНИ ЗАКОНИ,А ЗА УВОЛНЕНИЕ НА-ЦЯЛАТА ПОЛИЦИЯ,ЦЯЛАТА ПРОКУРАТУРА,И СЪЗДАВАНЕ НА НОВИ! БЕЗ ПРАВО НА НАЗНАЧЕНИЕ,НА ВЕЧЕ РАБОТИЛИ ТАМ! ТОВА Е ЕЖЕДНЕВИЕ ОТ ГОДИНИ! ЗАРИБЯВАНЕ НА МЛАДИ МОМИЧЕТА С-НАРКОТИЦИ,С ЦЕЛ-ПРОСТИТУЦИЯ,НАКАЗАТЕЛНИ АКЦИИ НА-“ОТКЛОНИЛИ СЕ”! КАКТО В ТОЗИ СЛУЧАЙ! И ВИНАГИ С УЧАСТИЕТО НА:ПОЛИЦИЯ,ПРОКУРАТУРА!

Но трябва да се почне от депутатите.

Циганките получават помощи, а българките ги правят проститутки.

А нещо и за подкупните съдии и прокурори? Или те само с мъмрене пак..

500 лв за телесна повреда? сериозно ли ? що не погледнете в елементарни застраховки за какви суми се говори? Може би трябва да увеличите тая сума поне 10 пъти за да има възпитателен смисъл ? за тия 500 се очаква да се възмезди потърпевшият за няколко дни лекуване на травми или да се накаже насилникът ? как точно са преценени тия 500 лв? всъщност, кой от вас от комисията, приела промените иска да вземе 500 лв, бих го набил да му ги дам!

То в старозагорския случай именно става дума за 400 лева а не за 400 шева.

КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ В ДЪРЖАВА,В КОЯТО ЛИЦЕТО НА-НАРКОМАНИЯТА(ИЦО-ХАЗАРТА),Е ПРЕДСЕДАТЕЛ МА КОМИСИЯТА ПО ОБРАЗОВАНИЕ? ПРОДРУСАЛИЯТ ТРИ ПОКОЛЕНИЯ С ТВОРЧЕСТВОТО СЕ(ФОНОКАРТИ-ТОАЛЕТНИ,ДЖОЙНТА БЕШЕ ЛЕВЧЕ),ЗАРИБИЛИЯ С НАРКОТИЦИ БЕЗБРОЙ ФЕНКИ С ЦЕЛ-ПЕДОФИЛИЯ Е-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЯТА ПО ОБРАЗОВАНИЕ! ЯВНО ЗАРИБЯВАНЕТО НА МЛАДИ МОМИЧЕТА С-НАРКОТИЦИ С ЦЕЛ-ПРОСТИТУЦИЯ Е-ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА! А НИЕ,ЩЕ ТРЯБВА ДА ДЕКЛАРИРАМЕ-“ИНТИМНИТЕ СИ ВРЪЗКИ”! ДЕБИЛИ!

Главните виновници ,за агресията ,зверствата ,насилието и анархията ,са Мун.чо РАДЕВ и КОПЕЙКИН ...Партията Възраждане ,която двамата ръководят и насъскват срещу нормалните българи ,се състои от 75 % необразовани иди.оти ,откровени глупаци ,дебили и криминални престъпници ...ТОВА СА НЕОСПОРИМИ ФАКТИ ...

Две години след като ми нанесоха на мен лека, и тъпите квартални мутри получиха мъмрене.

СЛУЧАЯТ В-СТАРА ЗАГОРА Е-ЕЖЕДНЕВИЕ(ЕЖЕНОЩИЕ),ОТ ГОДИНИ,В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ! НАРКОДИЛЪРИ,СВОДНИЦИ,ПОД ЧАДЪРА НА:ПОЛИЦИЯ,ПРОЙЧКУРАТУРА ,ЗАРИБЯВАТ МЛАДИ МОМИЧЕТА ЗА ПРОСТИТУЦЯ,ИЗНУДВАТ ГИ,ЗАПЛАШВАТ ГИ,ПРЕБИВАТ ГИ,НАРЯЗВАТ ГИ! НИКАКВО ДОМАШНО НАСИЛИЕ НЯМА В СЛУЧАЯ,А ПРЕСТЪПНА СХЕМА,С УЧАСТИЕТО НА:ПОЛИЦИЯ,ПРОКУРАТУРА! ДА ВИ Е ЧЕСТИТО ДЕКЛАРИРАНЕТО НА-“ИНТИМНИ ВРЪЗКИ”!

Това положение е вече наложено от управляващата ни мафия! Но в тази група трябва да се сложат и ЖУРНАЛИСТИТЕ! Нямат независимо разследване! Публикуват каквото са им наредили - мутри, НПО-та, политици с интереси! И в този случай само си замълчаха за реалното положение!

Поне от 20 000 да започва

АБСОЛЮТНО ОРГАНИЗИРАНА КАМПАНИЯ! ВМЕСТО ДА РАЗЧОПЛЯТ СЛУЧАЯ НА НАКАЗАТЕЛНА СКЦИЯ ОТ-НАРКОДИЛЪР СВОДНИК,ПОД ЧАДЪРА НА:ПОЛИЦИЯ,ПРОКУРАТУРА,ДА АРЕСТУВАТ И ОСЪДЯТ-ЦЯЛОТО СТАРОЗАГОРСКО ОПГ,ГЛАСУВАТ НЕКАКВИ-“ИНТИМНИ ВРЪЗКИ”! ДА ВИ Е ЧЕСТИТО! КОЛКО ОЩЕ ЗАКОНИ ЗА ПОДОБНИ ДЕЯНИЯ ТРЯБВАТ? ИМА-ПРЕДОСТАТЪЧНО,НО ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЧИСТЯТ КОЧИНИТЕ:ПОЛИЦИЯ,ПРОКУРАТУРА! ЗА КАКВО-“ДОМАШНО НАСИЛИЕ ВЪОБЩЕ СТАВА ДУМА В ТОЯ СЛУЧАЙ!

Хахахахах проблема не е в леката телесна повреда а в това как съдия определя тежка телесна повреда като лека. С други думи калпав опит да се отклони вниманието от това колко корупция има при хората с туниките

_stankow

По никой начин никой съдия не определя степента на увреждането. Нито им е работа, нито го могат, нито им е притрябвало. Определя се от съдебните медици. Съдията само следи дали документите са изготвени правилно, дали са представени, дали изготвилият ги има нужната квалификация и т.н. Съответно приема или не приема решението им. Има право да насрочи нови експертизи, ако се съмнява или ако някоя от страните го иска обосновано.

Дали груповият секс е интимна връзка.

Когато се правят бързи промени стават и "случайни грешки"! Сега излиза, че отношенията на проститутка със сутеньор са вече "домашно насилие" (винаги са имали сексуален контакт) и могат да се разглеждат по гражданския ЗЗДН, а не е криминално престъпление по наказателния кодекс! Определено ще измъкнат престъпници от затвора!

Шило

Значи, разследващите трябва да установяват и дали са се плющяли, колко пъти седмично, от кога, къде...Все пак трябва да се доказва и интимната връзка

Какво значи "домашно насилие"...!?!? Ако някой ступа партньора в живота си пред дискотека....как се квалифицира това...!? А ,когато го "изтърси "в къщи..... А ,когато му изшие шамар в колата-по пътя.......... Насилието е такова на всякъде ! Медиите ,започнаха да противопоставят мъже срещу жени........................... Кому е нужно !?!?

Покрай вмешателството в интимните връзки ще ви покажат,колко е зле да интимничат двата пола и как трябва всички да се разделите едни други,всеки ден ще валят новини за насилие и ще изкарат всички вас всякакви,ще настане бум на криминално проявени,всички ще ви изкарат престъпници! Целта е да ви изпокарат едни други и вие никога да не сте единни,най големите манипулатори яхнаха властта!

От тия платени американски агенти нищо добро не може да чакаме. Само идиотщини измислят.

ония със свобода или смърт, и той ли американски агент ?

:))) Ама вие наистина сте тотал шаден, бе! Ми вижте си определението за интимна връзка! Необразовани сте и не знаете български език, не можете да мислите, не искате дори да се научите да мислите поне малко по-логично. Искате ли да ви дам два примера за одброволен относително траен съюз между двама души? Тоест интимен съюз между двама души? Ето ви ги: 1. Кирил Петков - Асен Василев - двама съпредседатели на една политическа пасмина. 2. Христо Иванов - Атанас Атанасов - съпредседатели на друга политическа пасмина. Ха сега си вижте определението за интимна връзка и ще видите, че тези двойки отговарят на всяка една негова част - траен съюз, фактическо състояние, процедура, домакинство, поддържат и строго лични/конфиденциални взаимоотоношения ... Интимна връзка от всякъде! Смешници.

точно такава ни е връзката и искаме да си я узаконим, за да не се насилваме един друг, и групово едни други

Така ще озаконят и еднополовите бракове, за което ни натиска цивилизованият Запад! Нали затова ще променят Конституцията!!!

Само у нас е възможно да се променя закон влязъл в сила преди 5 дни!

Даже идея нямат, какви глупости се канят да гласуват.

Стига сте ни правили на малоумни. От самолет се вижда, че ви е натисната копчето за истанбулската конвенция и правите активно мероприятие, за да имате индулгенция за приемането и. Ако искахте да спрете насилието в случаи като този с Дебора, трябваше да напраните като Биг Брадър. Пълнолетие на 21. Тотална забрана за консумация на алкохол до навършването им. Забрана за посещения на всякакви маскирани като публични домове дискотеки, клубове и т.н. без придружител - родител. Пълна забрана за каквито и да е "естетически" хирургически интервенции на непълнолетни и т.н. Надухте ни главите, при това напълно синхронизирано, с Дебора, но интересно, всички медии избягват темите наркотици, проституция, сводничество, като дявол тамян. А това, предвид "добрите им практики" да вкарват всякакви пикантерии, без да си проверяват достоверността на информацията, само да трупат читатели, също и силно съмнително.

Закони има достатъчно, този Георги да е в ареста. За да не уволнят една корумпирана съдиика, пишат закони.

Да се подпукат, казваш, съдии, прокурори, адвокати? Виж какво става със съдията от Търговище, който бе хванат с белязани 5000 лева! Та него досега не са го отстранили от работа, т.е. може такъв да правораздава! В града се носят слухове за взети 50 000 лева по дело за таркотици. Ами ако не е слух? Как подобни мерзости се допускат в съдебната система - да правораздават с доказано взет подкеп? Какво по ясно от открити белязани пари? Все пак не са белязани от мен! Тук стои авторитетът на дрега институция.

А срещу психологичното насилие няма ли да има закон,защото точно то поражда насилието? Жените вбесяват мъжете и си докарват насилие,много знаят,как да вбесят всеки мъж и да го докарат до там,че да ги бие. Жените ще се качват на главите на мъжете си и после,що я пребил. Сега с тия закони убийствата ще станат повече! Целта е разделение на половете и унищожаване на семейните ценности,а не стопиране на насилието! Вмешателството в интимните отношения на хората ще доведе до стотици хиляди дела и отдръпване на единия пол от другия,а младите директно ще отиват на другия бряг... Не случайно избраха отпускарския сезон за да приемат тези сатанистки безобразия!!! Излезте и ги спрете! Вместо да се борят с повсеместната корупция и кражби те стигнаха до там,че дса се месят в интимните отношения на хората,това е небивало!

не повярваш,че внезапно се активираха за чисто криминален случай касаещ проституция и наркотици. Чий бизнес беше засегнат? А момичета като Дебора ще има и в бъдеще. Защото в тези среди е било и ще бъде така.

Ако са сключели граждански брак да праят кот си искат Ама ако ги хванат без да са в брак да ги арестуват да им ударят десет тояги на голо да ги утъркалят в катран и пирушина и да ги прекарат през центъра

Домашно насилие при интимна връзка е оксиморон. Как ще е домашно насилие, като двойката НЕ ЖИВЕЕ заедно? Какво е интимна връзка? Кой определя дали връзката е интимна, след като това е относителна категория, за единия партньор това може да е единствената му и най-важна връзка в живота, за другия да е секс за една нощ, или дори само среща в парка или ресторант? Трябва ли да има сексуален контакт, за да е интимна връзката? Как се доказва сексуалния контакт и кое се приема за сексуален контакт (може да е само целувка по бузата или прегръдка през кръста)? Много въпроси без отговор от малоумниците, които излъгаха своите избиратели.

3 дни ни обработват психически, а сега набутват какво ли не в законите, под предлог, че правят реформа.

Наказание за насилниците трябва да има БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ИМА ИЛИ НЯМА ИНТИМНА ВРЪЗКА! НЕ ИСКАМЕ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ! НЕ СЪМ ПРОТЕСТИРАЛ В ПОНЕДЕЛНИК, ЗА ДА НАЛОЖАТ ТОЗИ САТАНИЗЪМ! Това е още едно използване на ситуацията за политически цели, но този път е още по-грозно! БОЙКО, КYРО, КОКОРЧО, ПИНОКИО И ДОАН ЕФЕНДИ СЕ ГУШНАХА ПРОТИВ ГЛАСУВАЛИТЕ ЗА ТЯХ!

Литнаха ли ви? Лакмусът са медиите, ако реват като настъпан от носорог, значи има нещо гнило в Дания. Ако мълчат и се ослушват, смело протестирай, няма замесени от властта.

Това се прави с една единствена цел, да скарат двата пола и да не смеят мъже и жени да завръзват връзки по между си, така ще се подкрепи ЛГБТИК+ обществото, защото много ще преминат на другия бряг, особено от по младите... Сега за всяко нещо, всяка кавга ще се внасят жалби в съда и ще настане паприкаш...

Що не пишат - ТРАЕН СЪЮЗ МЕЖДУ МЪЖ И ЖЕНА , "тране съюз между две лица" - какви лица ?

Лица от ЛГБТ+ общността, това беше планирано с това представление и простите хорица се хванаха на въдицата с протестите. "Нито една повече" се подмени на "Нито едно лице повече". Честито на печелившите.

От хора на командно мислене, друго не може да се очаква.

Народе излизай на протести, това е вмешателство в интимните взаимотношения на хората и ще започне масов лов на вещици! Сега при всяка кавга ще се съдят хората и ще настъпи тотално разделение между хората!

А издевателството на неграмотници с високо самоувствие в/у закона - записано ли е в НК.