17-11-2017 20-11-2018

Коментари

от официалните/легитимните следствени органи на GB? Съде са отровените и спасени баща шпион и дъщеря? Те са руски граждани, отровени в Англия, ако англшчаните не лъжат. Защо не се предоставят сведения за пострадалите на тяхната родина? Само шум, измидлици, инфо плява. Това е пример за типичната западна прехвалена демокрация. Лъжи повторени многократно с цел да станат "истина".

Важното е да се следват директивите и указанията какво да пишат английските платени журналисти спуснати им от правителството! Кой мислещ човек през 2- рото деситилетие на 21 век вярва на западните медии, контролирани от правителства, корпорации и НПО- та на Шорош! Изкарват некви пари на хранилка западните журналисти, щото " западната демокрация" не прощава на " непослушковците"- уволнение, компрати, понякога летален изход в катстрофи, инциденти и адиос, ако ти " знае много свободното слово"! Концлагера Гуантанамо за безсрочно задържане и мъчения продължава да си работи в САЩ междудругото! Затова и западните журналисти не смеят да гъкнат- пишат дословно директивите спуснати им отгоре!

Има няколко малко известни неща за Скрипал. Той е арестуват от ФСБ , не като действаш сътрудник на ГРУ, а като бивш сътрудник, пенсиониран поради болест/ диабет/. Скрипал е пенсиониран през 1999 г. Скрипал е вербуван от МИ 6 през 1994 г. в Мадрид от човек който се представя като бизнесмен на име Антонио Алварес де Идалго. Всъщност това е агентът на МИ 6 Пабло Милер. Интересното в случая е ,че той е вербувал всички известни руски шпиони избягали в Англия – Борис Березовски, Александър Литвиненко , по-малко известният полковник от московската данъчна милиция – Вячеслан Жарко и полковника от СВР Валери Оямяе. Бил е водещ офицер и на Олег Гордиевски. Интересен е и начинът на разкриване на Скрипал . То става след като през 2004 г. сътрудници на ФСБ откриват в един от московските паркове електронен тайник маскиран като камък . Тайникът е бил натъпкан с електроника и посредством Блутут връзка е приемал информация от агентите и по същият начин дипломат от англиското посолство е теглел информацията. Тогава ФСБ организира денонощно секретно наблюдение на тайника и заснема всички хора , които са се доближавали и спирали на 2 метра от него. Така на снимките се оказва и Скрипал. Преди арестуването му шпионската му дейност за МИ 6 е потвърдена от “къртица” , внедрена в испанската контраразведка в Мадрид. Има и друг интересен факт – домът на Скрипал в Солзбъри се намира случайно или не в един район с домът на Пабло Милер, агентът на МИ 6 който го е вербувал и който също вече пенсионер. По време на процесът става ясно, че СКрипал е предал над 30 агента на ГРУ, включително и “спящи “ в чужбина.

руската мечка

Ти мачкал ли си таралеж с гол задник ?

се осрахме, момчета. И продължаваме да се осираме...

Руски мишки!

Защо ще си крият самоличността, ако са честни хора, които работят почтена професия и вече са посочени като заподозрени лица? Първо се представиха като туристи с едни имена, после с други, а сега се оказват с нови имена. Има ли смисъл да лъжат, след като са осветени като служители на разузнаването? Нещата започват да звучат дори и в най- наивния вариант:"Двама служители на ГРУ- лекар и оперативен отишли да видят Стоунхендж, но се намирали в близост до място,където е използвано химическо оръжие като отрова." Предполагаемата намеса просто по- малко се предполага и се превръща в грозна реалност. От някаква телевизия изтече репортаж с ареста на Скрипал- типично по руски го събличат сякаш ще го душат. Дали не са му откраднали дрехите при ареста? Едва ли- в Русия също има много китайска конфекция. Но опита да бъде отровен издава чисто пропагандно малоумие с цел всяване на страх щом се чуе за Кремъл и извличане на политически аргументи.

Твоите разсъждения приличат как ромите едно време правеха с кибритчетата " тука има тука нема"! Това, че некой от някакъв си английски сайт или вестник писал, щото такава директива му спуснали от службите и правителството( западните медии, медийни сайтове като точ са или на държавна хранилка, зависими от политиците, или са корпоративна собственост, или са грантови хранутници на Шорош)! А се вижда как издишат западните политици, Шорош и т.н.- " оревават орталъка" без да имат никакви доказателства, " само " рев и ос*ранже до ушите"!

Е как да няма докателства! Направиха интервю момчетата - питаха ги, вие ГРУ-шници ли сте? Нееее- отговориха. Точка. Маалки въпросчета останаха - къде са им снимките от 'туризма', семейства, роднини, история..най вече защо руските служби мълчат като г*ове?

Те нямат други имена и те са строго проверени както всички влизащи в Англия. Запълват абсолютно всички сведения за себе си, чак домашни телефони.

е и? и на децата е ясно че са агенти на ГРУ. И са ползвали истински руски паспорти издадени им от държавата. И кой ти проверява домашния телефон? На него отговаря човек на ГРУ.

Полковник убиец и медик от ГРУ отиват в Солсбъри?? Я обяснете това тъпанари русофили? Тоя медик е ако стане издънка с Новичока.

На Тереза мейната и!!! Хората не са малоумни за да вяват на дивотиите и!!! Изкуфяло и грозно бабе!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Second Skripal Poisoning Suspect Identified as Dr. Alexander Mishkin

Аз разбрах защо не мога да правя бизнес с руснаци от този случай. Просто имаме различен мироглед. НЕ ме интересува Мей - видях какво мислят повечето руснаци. Те мислят, че не са длъжни да спазват правила ако имат печалба. Което означава, че това е причината да не успея да сключа договри с руснаци, защото все нещо ме е притеснявало при преговорите. Изтървана дума, неазбиращ поглед.... Е сега видях, че съм бил прав. Ще сключим договор и след месец ще буйства, че съм го минал и ще откаже да го спазва. Ще иска промяна, защото не било честно. А е подписал. Е това са руснаците - и всеки да има едно наум ако работи с руснаци. Да прегледа какво им е отношението по случая и да разбере. Та не Мей е важна - утре тя може да не е министър-председател. В Русия обаче ще си останат същите още дълги години.

Как добре си описал действията на САЩ? Та същите за 1 година се извъртяха на 180° по всички сделки. Иначе си драскай, на никой не правиш впечатление.

Въпросът е има ли право държавата да убива човек без да има издадена присъда от съд и без да се спазят законите на държавата , защото е действал срещу нея или няма право да го прави. Отговорът ще ви покаже какви сте всъщност - дали имате вътрешното убеждение, че наистина искате Обществото да се състои от свободни хора или не. Не е важно дали доказателствата са достатъчни - аз виждам, че от руския политически елит защитават тезата, че държавата по принцип има право, ама в този случай не го е направила, а от Великобритания защитават тезата, че това не е правилно. И точно тезите, които защитават руснаците са важни, а не толкова детайлите. С други думи вече няма голямо значение кой е поръчал това престъпление. Та всеки от вас да се определи за да разкрием картите и да разберем, че за единство не можем да говорим ако в България сме толкова различни. Няма как да бъдем единни ако имаме противоположни виждания за това каква трябва да е държавата. Лявото и дясното изобщо не са важни.

След като свършили престъпление,"убийци" Петров и Бошаров да спазят стриктно конспирация поканили в хотел проститутки, изкарали с тях буйна и шумна нощ, от което се оплаквали пребиваващите там хора, после се разхождайки се, се отбелязали на много видеокамери в града и на края спокойно заминали за Москва. Истински шпиони. (Тежко и горко на ГРУ.)

Това с "проститутките" е било преди престъплението. След престъплението те веднага напускат Англия. Разбра ли руски тавариш??

Преди или после.Има ли значение? Въпросът, че са се светнали навсякъде. "Разузнавачи " не са спазили никакви правила на конспирация дори и било преди.

Доктор, полковник, ГРУ, ФСБ и т.н., но проблемът с липсата на споразумение с ЕС за Брекзит си остава. Ако не се постигне приемливо споразумение ЕС/УК тогава нито Скрипал, а още по-малко новичок ще им помогне в отвличането на общественото внимание.

Няма отвличане на мнимание. Великобритания накара Русия да покаже истинското си лице пред света. Русия е държава, а руснаците общество, което поставят Държавата над всякакви други приоритети. И връзката с Брекзит ако търсиш то тя е, че Великобритания няма да се възползва от излизането от ЕС за да промени политиката си към Русия, по-скоро обратното. Просто британците се убедиха, че руснаците са хора с далечен за тях мироглед. Нямат нищо общо. И не казвам, че няма да има търговски сделки, но те ще са единствено ако носят добра печалба, а не сделка с компромиси.

Допускам, че това което твърдите по-горе е вярно. Тогава остава още поне един труден за отговор въпрос - защо държавата Израел да може, а Русия да не може? За Израел има безспорни и документи и доказателства, вкл. на висши държавни лица за изпращане на военни служители в чужди държави за ликвидиране на бивши шпиони или за техни врагове. Това, че служители на МОСАД са взривявали бомби и Европейски държави /В Италия, Франция, испания/ и после тихичко се "изтървава" информация е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ?!?

Доктор-химик или доктор-хакер? Уточнявайте ги тия опорни точки че тук се объркАхме.

кой е говорил за хакер? ти ли?

Още повече се размирисва. Участието на лекар в такава операция, говори, че лекарят служи, за да окаже помощ при евентуален инцидент или провал на операцията извършвана от другото лице. много е възможно тези лица да са извършителите на престъплението. Използването на химическо оръжие в чужда държава в противоречие с конвенцията за неразпространение на химическите оръжия и представлява престъпление против човечеството. И не трябва да има колебание по този въпрос, защото употребата на химическо оръжие, което е оръжие за масово унищожение надминава всяко друго злосторничество. В същото време поведението на Кремъл е смущаващо, защото утре ще го направят пак в друга държава и започне ли се така пътят към апокалипсиса се отваря без възможност за спиране на злото.

Кремъл търси теб- много си важен!

Поредната фейк нюз серия.

Имам чувството, че след началните им лъжи за покушението върху Скрипал англичаните опитват всичко, за да оставят впечатление за достоверност. И, както в народната приказка за лъжливото овчарче, те прехвърлят престъплението върху Русия. По същия начин те убиха предателя Георги Марков и прехвърлиха отговорността за това на България. По същия начин ликвидираха не един предател, дошъл срещу пари в Обединеното кралство. Принципът им е: След като изсмучем информацията от престъпника, той вече не ни е нужен.

Каква я мислехме ний, тавариши, каква стана тя....

И втората мишка е заловена.

Защо русофилистиците вкупом се пънат да опровергаят очевидното? А то е: 1. Опита за убийство е извършен от руски тайни служби по нареждане на Путин. Защото там, в РФ, всичко става по нареждане на Путкин. 2. Покрай нескопосаният опит за убийство пострадаха британци. 3. Путин с онзи деншното си изявление, че Срипал е предател и боклук почти си призна. Хубав ден и извинете за истината!

Написано от инспектор на "СкрипалЯрд.

Ти си следващия , е добавил Путин на пресконференцията.

Докато не стигнат бройката на заподозрените от романа "Убийство в Ориент експрес", няма да мирясат, нали :)

Агентите не са били двама, а четирима. Съобщават компетентни източници, пожелали анонимност, от средите на продавачите на дамско бельо в Лондон. Били са четирима, за да направят каре и да играят на карти между убийствата.

tonk11

Ма те вече сигурни ли са дръжката на вратата или още мислят по въпроса? Щото живо ме интересува!

ДИР, ако продължавате да слушате белингкет, скоро ще пишете за агенти на НКВД и КГБ. А белингкет е като оня център за наблюдение и т.н. в Ковънтри. На втория етаж над магазина за фиш енд чипс. Белингкет се ръководи от бивш касиер фактурист в склад за сутиени. Страхотен анализаторски потенциал, нали :)

Твоят коментар ме подсеща за онзи, чиято жена му изневерявала с отделение трудоваци на една ж.п. гара и той след дълъг и обстоен оглед възкликнал: " То пък една гара"! Измисли нещо по-умно и тогава пиши, иначе си щракаш на халос!

Ти май нямаш нищо против да се доверяваш на информация, извираща от едно единствено място. Като не е ясно дали е извор или пробита канализационна тръба. Интересно какво стана с: 1. Отровеното бмв на Скрипал. 2. Отровения преди полета от Москва за Лондон багаж на Скрипал. 3. Отровените в ресторанта, където вечерял Скрипал. 4. Отровените С ОПАСНОСТ ЗА ЖИВОТА полицаи, които минали покрай Скрипал в парка. Иначе си вярвай, може да се чувстваш щастлив така.

Най-смешните шпиони са руските!! Като "президента" си....

Ясно е че ГРУ са наблюдавали Скрипалчо и англичаните решиха да им скроят шапка. Но другари ингилизи, нали скрипалчо оживя, за какво убийство говорим. Освен това, ако която и да е служба иска да убие някой, повярвайте ми ще го направи тихи, мирно и незабелязано. няма да прати агенти, носещи в раницата си БОВ през границата и ходещи пред всички камери с истинскиото си личице. :-)

да има за зор-заман... Иначе версийката съвсем издишаше отвсякъде...

Когато стане убийство на руснак в Аглия, англичаните винаги правят разследване и доказателствата се обявяват за секретни. Защото няма доказателства. Предимството е, че англичаните правят разследванията на собствена територия и могат да си ги манипулират, както си искат. Ако британците бяха извършили тези убийства извън Англия, например в Швейцария, щяха да ги хванат, че те са извършителите. А така, те убиват, те си правят разследванията, и те потулват всичко. След това започват да плашат с руснаците и да налагат санкции. Това само показва, че британската администрация е с мозъци, ерозирали от патологична русофобия!

Кои доказателства за секретни бе миндал? За съда не са секретни, на тебе никой няма да ги каже.

И кой съд произнесе "Присъдата". ШМУГЛЪО.

Ако бяха истински руски агенти, щяха да влязат в Англия с паспорти от трети страни, които са в безвизов режим с Англия. Паспортите нямаше да бъдат биометрични. Нямаше да се хилят пред камерите. В момента на акцията, всички камери в Солсбъри щяха да бъдат изключени.

Като Волк и Заяц, само че в гъзоглав вариант? Ей бре де! А принцеса Даяна не е ли замесена в покушението? Щеше да е смешно, ако не беше жалко...

Изглежда, че подценяваме глупостта на британските служби. Очевидно тя е много по-голяма, от колкото ние предполагаме.

са си толкова умни...

Тъй като британските официални служби не могат да предоставят НИЩО, а сатанизирането на Русия не може да спре, взеха на вооръжение сайт в Интернет.Бързо, ефективно и никаква отговорност, но хората лапат.

Проучва се дали двамата са извършвали убийства в Украйна, Грузия и руската република Чечения. Освен това двамата са заподозрени, че те са хвърлили атомните бомби над Хирошима и Нагазаки и са избили с отровата "Агент Ориндж" над два милиона виетнамци.

Все още липсва влак и кон!

Прекрасна статия на Ройтерс и Франс прес. Благодарение на нея, намразих още повече Ройтерс и Франс прес, Тереза Мей, Гьобелс и Хитлер, и заобичах още по-силно великия Съветски съюз, Ленин и Сталин. И по цял ден гледам само Россия 24!

В момента западняшката пропаганда залива света с огромни количества излишна информация. Липсват яснота и конкретика. Целта е, консуматорите на тази информация да се объркат още повече и да не могат да се ориентират. По тази схема са направени и сериалите "Скрипал", "Хитлъри Клинтон срещу Тръмп", "химическото оръжие в Сирия", "Русия е виновна за всичко" и всички останали.

Доктор Мишкин и Доцент Чепига, ... открито е тяхно селфи, заедно с дръжката на врата на Скрипал, на което били с револвер с инкрустация "Дзерджински" и баджове на ГРУ ! След това се постнали във фейса, а от ГРУ ги лайкнали ....

Има вече и лекар. Скоро ще има и балерина. Щом в разследване взе напредък някакъв си сайт ще има интересно развитие.А в същност защо ли някакъв сайт с някакво си разследване тръгнало в Интернет? Тоест директно в световната мрежа. Отговорът стои на повърхност : Русия ще бъде публично омаскарявана с широк обхват, с широк хоризонт и по-голяма скорост и ефективност от колкото при официални разследващите органи на Англия. Това се казва народна инициатива в помощ на професионали. Нормално,нали? Обаче ефект налице. Сега всички обсъждат последните предумки на сайт Белингкет.Ще чакаме продължение..

Белингкет се известни с това, че водят пропаганда срещу Русия. Вадят всякакви "факти", които после се оказват съвсем не факти. Не помня там ли даваха снимка как влизат руски войски уж в Украйна, а се оказа от Грузия. Но те твърдяха например за ракетата свалила Боинга, че може да е само руска, защото била нов модел и обясняваха нещо за формата на разпръкваните частици. Само че последно разследващите извадиха остатъци от ракето, която считат, че е ударила Боинга. Номерът неясно защо си спомнях, че е от 1985, но реално е 1986г. СССР се разпада 1991г. Номера на ракетата е 886847349, а вторите 2 цифри май са за годината. Само че ракетите се предават с протокили и тази била украинска! Цитати от статия на твърдения на руснаците: „Уникалният заводски сериен номер на ракетата е – 8720, който е даван от производителя“, уточни той. След това тази ракета е била изпратена във войнската част, разквартирована в Украинската ССР. „С достоверност е известно, че ракетата е била получена от войнската част, за което има и приемен протокол“, добави генералът. Паршин отбеляза, че номерът на ракетата е бил установен въз основа на нейните останки, намерени на мястото на катастрофата. „Отделно ще се спра на войнската част 20152, където е била доставена ракетата с номер 886847349 – действителното ѝ название е 221-а зенитно-ракетна бригада, през 1986 година тя е влизала в състава на Карпатския военен окръг в град Теребовл“, разказа той. На въоръжение на бригадата е имало ЗРК „Бук“. След разпада на СССР тя е включена в състава на украинската армия. По думите на Паршин, този полк е участвал в „така наричаната антитерористична операция в Донецка и Луганска области“. В момента той е дислоциран в град Стрий в Лвовска област. Ведомството също показа документация, свързана с ракетата. „Става дума за комплект техническа документация, която се изготвя в завода-производител на всяко производствено изделие и се пази там независимо от това, дали то се намира на територията на Русия или зад нейните граници. Сред представените ви документи присъства паспорта на блока на дюзите 9Д13105000 № 8-30-113“, отбеляза Паршин. От ведомството също припомниха, че според твърденията на Киев, „нито един зенитно-ракетен комплекс, нито една негова ракета не са попаднали в ръцете на опълченците от ДНР или ЛНР“. Освен това, номерът на ракетите „Бук“, оставени от ВСУ в Крим, не съвпадат с номера на ракетата, свалила полет МН17, подчерта Паршин. По думите му, руското министерство на отбраната разполага с документи, които потвърждават това.

Ако ви интересува какво са открили и изнасят руснаците за показаната от разследващите ракета, ето ви видео с обяснението на военните за номерата и протоколите. https://youtu.be/WKl-uR_HSfo

Ако разбирате английски, по-дълго обяснение е например тук: https://youtu.be/zAFZbjyoqok Не ми се гледа сега цялото, но може да ви е интересно. Това е отговор на изнесеното от разследващото и за уж частите от ракетата свалила Боинга.

Писна ми хоя от тоя Скрипал, няма ли вече да мре?

и диабет има, и новичок му сипаха, и дъщеря му му вдига кръвното - не ще и не ще! Кораво руско копеле се оказа!

Има ли някой който се е поставил в услуга на чужди служби и да му се ходи в Англия?!

Доктор Мишкин и Доцент Чепига - нараво по Илф и Петров :)))) Да филмират всичко, и задължително Роуън Аткисън в една от ролите, за другата - Хю Лори.

Е..си некъдърниците. Мобилизираха цялото ГРУ и пак неможаха да убият Скрипал.

Искрено съм притеснен от психическото състояние на част от българите, наричащи себе си "русофили". Приличат ми на онзи шоп, който стоял в зоологическата градина пред клетката на жирафа и викал "те такова животно нема". Тези когнитивни изкривявания са характерни за определени психически нарушения. В конкретния случай тези, които се съмняват в разкритията на Белингкет, защо не си отговорят на въпроса защо руснаците не ги опровергаят. Под опровергаване не разбирам Мария Захарова да излезе и да изчете някаква иронична декларация. Достатъчно е само да позволят на един телевизионен екип на ББС да отиде на място при двамата "обикновени граждани" Петров и Боширов, да покажат къде и как живеят, да поговорят със съседите им, с колегите им. Такова показване на "действителността" би затворило устата на "клеветниците" по безапелационен начин. Да, но руснаците не го правят, защото клевета няма, а това, което Белингкет оповестяват, е вярно.

Не се напъвай от притеснения, ше родиш слон.

Всъщност , ти не си никакъв психиатър , а най-обикновен психар ! Апропо : НИКОЙ няма да тръгне да си губи времето на опровергава нечии измишльотини и небивалици , още повече , че вече повече от половин година няма приложено НИТО едно доказателво ! Ако някой те обвини , че си водна костенурка , то тогава какво ? Ще тръгнеш да се обясняваш и да го опровергаваш ли ?

Дохтуре, каквито обвиненията, такива и опроверженията, да знайш.

Голям цирк с това излизане от ЕС, скоро и марсианци ще има в Лондон.

1) Те таково животно като отровен Скрипал - нЕма ! Отровиха една алкохоличка , но както е общоизвестно на всички - Руснаците нямат НИЩО общо с това ! 2) Опита да се реанимира провала с театрото Скрипал - вече става по-скоро смешен отколкото сериозен ! Дори и в безкрайните латино сериали понякога е по-интересно ! 3) Историята с двамата Руски хомосексуалисти , които били видите ли агенти на ГРУ , може да предизвика неистов смях във всеки ученик . Щото дори и подрастващите знаят , че на такива индивиди в Русия - пагони НЕ СЕ ДАВАТ ! 4) Вкисналата но претоплена манджа е далеч по-отвратителна дори и от най-силното чувство на глад !!!

Като гледам с каква скорост англичаните разкриват руските агенти участвали в отравянето на Скрипал, започвам да си мисля, че предишните убийства на руски агенти в Англия са ставали с пълното съдействие на англйските специални органи.

ранътъ прави борбътъ.

Бойко Борисов е всъщност офицер от Столичната пожарна на Народна република България, получил офицерско звание от комуниста министър ген. Добри Джуров.

Русия и комунистите са прави, дори когато съгрешат, в Империята на Злото всички са ангели.

КГБ

Така е, с всеки изминал ден се убеждавам колко правилно ни говореха комунистите за античовешкия капитализъм.

Русия и комунистите са прави, дори когато съгрешат, в Империята на Злото всички са ангели.

защо се споменава само един "разследващ", след като това е "съвместно разследване" на The Insider и Bellingcat? И къде се чудо видяло данните за хора от военно разузнаване да стоят в открит достъп? След трите паспортни снимки на Петров изданието Дождь помества следния текст. За отбелязване е, че пак се споменава Украйна. "Мишкин е роден на 13 юли 1979 година в селището Лойга Архангелска област.Учил е в една от елитните военно-медицински академий и е преминал подготовка за работа като лекар в руските Военно-морски сили.По време на следването бил вербуван от ГРУ. През 2010 година Мишкин се премества да живее в Москва, където получава документи на името на Александър Петров. От 2011 по 2018 година Мишкин често пътешество под името Петров, се казва в разследването. Bellingcat е установило, че той няколко пъти е пътувал до Украйна и в Приднестровието. През декември 2013 година е ходил до Киев. Bellingcat отбелязва, че не им е известно, какво звание има сега Мишкин. Журналистите предполагат, че по време на операциято за отравянето на Скрипал и дъщеря му той е бил полковник или подполковник. "

Руснаците имат традиции в убийствата по света на неудобни за тях хора, така убиват в Мексико Сити един от вождовете на Октомврийската революция, еврейна Лев Троцкии, убиват 3 хиляди полски офицери в Катинската гора и прехвърлят вината на немците, убиват слугата си Георги Димитров край Москва заради преговорите му с Тито за балканска федерация, .., а в СССР убиват милиони свой съграждани, Путин ликвидира политическите си противници методично, журналистката Политковская, политика Немцов и ред други. Русия е добре смазана машина за убийства, Империя на Злото, управлявана от Сатаната Путин.

а пък империята на доброто е САЩ. и Великобритания - където руските олигарси мрат като мухи.

КГБ

Хахаха, щот пък американците нямат традиции. По целия свят убиват политици и премахват неудобни правителства.