17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Даа, решаващият глас: https://pik.bg/червен-принц-и-любимец-на-херо-лиши-народа-от-право-да-гласува-по-избор-news1113585.html Демек, чрез Мъдуровските машини, към западна демокрация и ценности. Шорошки!

лесно е. правим сравнение -машинно гласуване е имало и в холандия и в швеция. отменено е! христоматиен е случаят с германия, които години наред е имало машинно гласуване, но поради нарастващи съмнения (дори там!) двама граждани внасят жалба в техния КС (там може така!) и конституционните съдии постановяват,че машинното трябва да се отмени по ред причини, най-вече поради съмнения от груба намеса в работата на машините. -сега такова гласуване има във венецуела, бангладеш и тям подобни. и в България! холандия, швеция и германия го отхвърлят щото са бедни, прости, неуредени и недемократични държави. в България, венецуела и бангладеш има такова гласуване, защото са богати, уредуни, демократични и невероятно добре ръководени държави. айде, юруш на софтуерчето на сиела-пппппппппп, почтеност! нали крумчо мамин и дядов??!!!

Заради БСП се приеха тия машини на Мадуро ... 1 година само това опяваха ... други проблеми нямаха ... и накрая кво стана? Че е глупост е ясно. Иначе нямаше да сме единствените малоумници в света с такъв закон. И поне да си ги правим сами тия машини, а то купуваме от стожера на Демокрацията ... ВЕНЕЦУЕЛА!

Са по неграмотни от възрастните.

Да се научи да гласува машинно. Който не се научи значи не струва гласът му.

Мчакай Круме ! Бъдещето на БСП зависи от теб !

Хартиена бюлетина, все едно да гласуваме с боб и шикалки в 21 век, който е неграмотен няма право да определя съдбата на България! Хартиената бюлетина отново Мафията на власт и купуване на гласове ! Истината е машинно и електронно гласуване !!!

По твоята логика значи всички държави в Европа са аборигени всички във САЩ са аборигени и всички в Русия са аборигени и гладуват на шушулки и боб????????? Покажи ми в коя нормална демократична държава в Европа и по света се гласува само със машини???????

Машинния вот може да се манипулира било то или чрез хакерска атака или човека който настройва машината може да я манипулира няма абсолютно никаква гаранция в честността на вота при тези машини! Това е поредната глупава измислица на хрантутници те в парламента целящи да си манипулират вота както си искат! Нека да има хартиена бюлетина и машини а не само машини! Докато няма гаранция за моя вот че няма да бъде манипулиран аз няма как да вярвам в честността на тези машини! Никъде по света няма 100 процентово гласуване със машини вижте цивилизованите държави където има демокрация има ли някъде където да се гласува само със машини? Дори в Русия не се гласува само със машини нито в САЩ нито в Европа има държава в която да се гласува само със машини! Аз съм за да има машини но съм търдо и против да не може да се гласува със хартия! Човек сам трябва да си избира как да гласува нали все пак живеем в демокрация не в комунизъм следователно всеки трябва да има избор да гласува както намери за най правилно! Едни ще гласуват с хартия други на машина!

Крумчо ти гнидо недоклатена - онанист долен ...

Без неграмотна паплач, незнаещи български турци и тъпи цигани на изборите. Не се ли разбра, че трябва да има образователен ценз за гласуване, че с двойното гражданство трябва да се приключи и то да се забрани. Или, най малкото, да бъде като във Франция - 6 месеца преди изборите трябва да си живял непрекъснато в страната. А тези, които са си уредили живота в чужбина и плащат там данъци и осигуровки изобщо не трябва да гласуват. А не с парите на българските данъкоплатци да им се организира изборен процес, да им се откриват секции. А в Турция е направо фрапиращо - хора, които не знаят буква на български език, гласуват. Това е цирк.

и незнаещите български турчоля няма да гласуват. Мъка. хе-хе

БРАВО НА ЗАРКОВ !

Ура!

Сега всичкото трол ще ни обяснява как бабите им гласували. Хартиената бюлетина е средството, което предотвратява измами в големи размери и предоставя непосредствен контрол и мониторинг от всички представители на партиите. Това е. Нежеланието да се върне хартиената бюлетина не е в полза на хората и демокрацията.

Хартиените бюлетини осигуряват начин да се фалшифицират изборите. С машината не можеш да си измисляш броя на бюлетините или да обявиш дадени протоколи за невалидни, защото не ти харесват цифрите в тях. Купения вот също драстично падна последните избори, просто защото братята роми изпитват затруднения да работят с тях (те по принцип изпитват затруднения да работят).

Ти, май си от всичкото трол и от неграмотните!

Баба ми едвам вижда, но успешно гласува на машина. С машините може да ни хакнат евентуално някой ден от Китай, но с хартия ни хакват всеки път от Факултето! Не, благодаря!

"С машините може да ни хакнат евентуално някой ден от Китай" Не могат бе, душице мила. Колкото могат да ти хакнат пишещата машина от Китай, толкова могат да хакнат и машината за гласуване. Двете имат сходна функция, просто едната има екран.

Демек, пак на Мъдуровски избори! Да живее Мунчо Мъдуров! Херомустафов! И ДЕПМ!

Айде без драми. 92-годишната ми баба гласува машинно на последните избори. Даже каза че било по лесно заради по големите букви на екрана отколкото на дългите бюлетини.

Зарков, Възрастните гласоподаватели на БСП дали са ти благодарни, питай ги? Леке!

Аз лично от 30 години не виждам обективна причина "възрастните гласоподаватели" за нещо да са доволни от Столетницата, ама щом конкретно Зарков ти е проблем, оооокей...

Баба ми и дядо ми на по 80+ доста ми се хвалеха миналата година колко по-лесно е да се гласува с машината. Даже бяха доволни, че не са чакали изобщо, защото е много по-бързо. Така че такива опорки, че възрастните не се справят се пускат от тези, които вече не могат да манипулират резултатите.

Абе изроди от ДБ, ПП, ИТН, БСП и Зарков от БСП докога с тия фалшификации бе. Абсолютна измет сте бе

Хахаааааах. ДБ, ПП, БСП пак ще фалшфицират изборите Измет

Тъпчо, понеже вероятно във вашето село не сте много умни да те светна, с машините манипулацията е почти невъзможна и ако случайно някой се опита да нагласи вота това е много лесно проследяемо и доказуемо за разлика от гласуването с хартиени бюлетини. Още едно предимство е, че с машинното гласуване на практика се преустанови платения вот от ромските махали, понеже няма как гласувалия да снима бюлетината без да го види някой от комисията и поради това там не гласуваха на последните вотове. Тва че възрастни хора, повечето от които си получават пенсията през банкомат не можели да гласуват щот им било много сложно е една тъпа опорка спускана точно от тези, които бяха свикнали 30 години подред да манипулират вота !

Как се допуска правителство, което е свалено с вот на недоверие да гласува каквото и да е??? Този парламент в момента е нелегитимен.

Е не е, работи си, докато изберат ново или се разпусне парламента за нови избори.

Глупа.етата, от ПП да си направят изводите, кой е мафия и кой просто казва истината в лицето им, дори тя истината да е грозна. Ако хартията беше минала, щяхме да кажем: Здравей Бат Бойко, здравей задкулисие.

Нали премахнаха хартиените бюлетини, за да няма манипулации от рода на вписвание, дописване, зачератаване и носене на чували с бюлетини. Кой сега иска да върне отново тези порочни практики.

За да има подмяна на вота чрез софтуер. Нали, троле? Аз не искам гласът ми да отива за ПП, КБ ИЛИ Болгарский восход!

На този който казва че машините не могат да се манипулират хал хабер си няма от компютри! Всеки хакер може да манипулира машина или да я програмира както си иска и да изкриви вота! Не се правете на умни щото сте смешни и глупави! Нека да има хартия и машини не само машини! Машините също може да се манипулират не ставайте смешни в глупави със мантрата че не могат да се манипулират машините!

Разбира се че могат да се манипулират машините, но нали за това се броят хартиените отрязъци. Ако има разминаване в бройката, трябва да се зачита резултата от хартиените отрязъци. Обясни ми тогава как ще се манипулира вота?

Ти досега да си видял отрязъците от последните избори

След приключване на изборния ден се вади отчет подобен да този от касовите апарати с фискална памет и се предава на представител на ЦИК заедно с машината. Копия се дават и също на застъпниците от различните партии при желание. Машината се запечатва и пътува под полицейска охрана и куп свидетели до въпросното място за предаване. Хайде като си толкова светнат по въпроса да ми обясниш как се хаква запечатана оф-лайн машина ?

С машини гласуват грамотни хора които имат право да определят бъдещето на България. Хартиеният вот е панацея на герб и ДПС за да получат възможност да купят ромския вот и да манипулират изборите. Това няма да се случи.

Едните не са на власт(ГЕРБ и ДПС) и би трябвало да са им намалели паричните потоци, другите(БСП) уж позагубиха сила, но явно си имат обръчи от фирми дето наливат без значение дали са на власт или не. И с машина, и на хартия - все купуват гласове, но с машина - управлението на процеса е ефективно на 100% само при ДПС. Там се преброяват, раздават се парите и торбите, но после, ако бройката излезе по-малко, тежко и горко им на всички, всички ще страдат. ДПС искат хартия заради неразбиращите български език, защото с числата ще се оправят, ама с функционалните бутони - не знаят. Иначе всички партии-тарикати предпочитат хартията, защото по-лесно се контролира вота, по-лесно се манипулира и се влачат повече кинти - за всеки участни в изборния процес - пари се дават, чували се мъкнат...

Лицемери...нали искате електронно правителство! Тогава никакви хартиети бюлетини!!! Всеки се справя с машинки....а.й.д.е моля моля

Тая гавра и простотия с машините няма ли да спре най накрая???? В коя държава в Европа се гласува с машини? И в коя държава в Европа нямаш право на избор и се гласува само с машини? Ние българите ли сме по умни от европейците? Даже във Русия не се гласува само със машини както в България! Тази подигравка с българския народ и българския гласоподавател няма ли да спре най накрая???? Аз не искам да гласувам на кирливите им машини аз искам да гласувам с хартиена бюлетина!!!! Тези изроди в парламента май наистина имат нужда от една революция че да се усетят че народа избира а не тези боклуци плужаци!!!!!

Тогава с специално за теб навсякъсе хартия. Хем искате електронни системи та да си стоите по диванчетата...хем хартиени бюлетини

Аз нямам нищо против да има машини но съм твърдо против да се гласува само с машини и да нямаш право да гласуваш с хартиена бюлетина! Абсолютно никаква гаранция няма във машините всички хакери знаят това че машините могат да се манипулират и да се изкриви пак вота!

"Победа" на Мадуровската демокрация. Друго си е, когато "бащицата" Рундьо държи вота и може да "нацвъка" победни гласове. Сега вече съм убеден, че Рундьо ще даде рамо на триото Копейкин-Радев-Ннинова.

Не трябва едни неграмотни,мързеливи и крадливи цигани да определят съдбата на България. Само с машинното гласуване ще вървим напред.ГЕРБ и БСП да духат супата!

ГЕРБ искат ли още избори? Без купените цигански гласове,май губят смисъл.

И отново Браво на Възраждане. А журналистите може да станат луди измисляйки "коалиции".

Само така! С тия моите машинки ще печелите винаги, ха ха хи хи!

Има петиция, подписана от повече от 100 хил за връщане на хартиените бюлетини. ПП и ИТН не искат да изпуснат кокъла. Очаква ни поредната национална катастрофа.

няма такава петиция. хартиените бюлетини искат от ДПС и ГЕРБ защото така по лесно са манипулира вота. как така циганина не може да чете и не може да гласува през машината, обаче същия този циганин може да чете на хартиена бюлетина или може да чете или не може. ако не може да чете как и кой му помага д гласува или той само се подписва а някой от изборната комисия му пуска бюлетината вместо него. точно неграмотните цигани не могат да гласуват под строй. изгубиха пари за кебапчета, изгубиха пари техните лидери. това е проблема. неграмотността на циганите. преди време показвах турци пристигнали с автобуси дето вече не говорят българки, не могат да четат обаче идват и гласуват. как гласуват като не могат да препрочетат за кого гласуват.

В Германия гласуване с машини няма, а тя е развита демокрация. Защо в България се гласува с машини

За да намалят гласовете на Герб и БСП.

така е , но в Германия има гласуване по пощата. и на последните избори около 40% гласуваха така

В Германия няма и купуване на гласове .

Сравнението е тъпо, там не се копува гласове, а машината е елементарна.

Да пишеш кОпува.

Да, но в Германия няма такова купуване на гласове като в България. Няма и цеганските орди :)))))))))

Тройната коалиция пак се заформя, мама им мръсна долна боклукчийска гадна мафия продажна! Нема да пипате машините, че ще ви изсъхнат ръчичките! Само бой за такива като вас, гробари жалки и мръсни! И курнелия с вас, мама ѝ проста рашистка!