Захариева:Без ”северни” географски понятия в името Македония

Единственото, което България има като желание, е решението на въпроса с името на Македония да не се свързва със северни географски понятия, заяви Е. Захариева.

Обратно в новината

Коментари - Захариева:Без ”северни” географски понятия в името Македония | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Големият въпрос е дали българите знаят какъв е коренът КОГАТО ИНИВНИТЕ "учени" ПРОТЕЖИРААТ 14 ИЗТОЧНИЦИ НА техните корени. Смешно и жалко за България, която не знае кой е основният им корен а разбира, че е МАКЕДОНСКИ.

До Pero. Не виждам смисъл със теб да споря. Дали сме със тракийски,славянски или тюркски гени ние сме БЪЛГАРИ и БЪЛГАРИЯ я има на всички средновековни карти и всички историци са писали че там живеят БЪЛГАРИ ,а ти отговори защо от средновековието до 1944г.никъде не е споменато за "македонци".

Защото след този списък, древните македонци просто са изтребени. Списък на войните: Първа македонска война (от 215 до 205 пр.н.е.) Втора македонска война (от 200 до 196 пр.н.е.) Трета македонска война (от 172 до 168 пр.н.е.) Четвърта македонска война (от 150 до 148 пр.н.е.) Няма вече Пеони няма и антични гърци след като тракиеца (българина ) Константин Велики създава Християнската държава Източна Римска Империя със столица Константинопол. Всички лемена и народи в нея се наричат Ромеи. Без българите който населяват Северното Черноморие в Стара Велика България . Римската провинция Македония е населена отново от българите на Кубер (брат на Аспарух) и български славяни. Настаняват се в Битолското поле. При Крум Страшни двете български държави се съединяват.

До големанов И аз не виждам смисъл със теб да споря. Кюрдите са около 40 000 000 а нямат държава, дали това означава че не съсществуват а ги нямя никъде в световните книги и архиви (като държава). Значи македонците са измрели а след това българите се били родени на тяхната територия. (както пише Защото)

СМЕНИ Е ТАЗИ ЗА НИЩО НЕ СТАВА И ТЯ КАТО КУНЕВА Е ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ

ама заshто? бате добре ги е подбрал...едната брuнетка, другата кuм блонди...хубавелки! ти какво искаsh?

Господ да пази България от нейния външен министър. Тази сбъркана кака, с която Боко се пошегува, давайки й най-важното министерство, реди глупост след глупост, тъпи изяви, въпиюща некомпетентност, тотално неразбиране на външната политика и смехотворна визия. Появява се на отговорни срещи с чужди министри, премиери и президенти с нелепа лятна рокля в крещящи цветове, прави абсолютно нелогични изявления, носи вреда във всички посоки за България. А и какво да очакваме от човек, който някак си се е дипломирал като юрист, но никъде не се е реализирала. А сега е външен министър!!! Боже, пази България от това недоразумение...

Бългърсъралбия! Ето едно име, което би трябвало да удовлетвори всички претенции..

Голяма бяла птицо, млък!

Защо по време на втората световна война нашите БАЩИ И ДЯДОВЦИ се били в СКОПИЕ И Ниш тогава казваха че са в България а не в Македония. Какво остана ОТ ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ. КЪДЕЕ БЪЛГАРИЯ НА ТРИ МОРЕТА.

абе я слез на земята...''велика бuлгария''. ти на тази кочина дuржава ли викаsh?!?

могат да се наричат както им е кеф ,почти цялото нормално населени на милата ни родина се срамува че живее в корумпирана кочина заради такива компетентни лелки като тая и останалите политически кърлежи !!!не се ли притеснява лелката чиновничка че скоро няма да има българско население по тези географски ширини ???

"северни географски понятия" , не разбрах нещо да не става въпрос за скандинавските страни, тая с очилцата май е попаднала с конкурс във външното !!! за там май е достатъчно да сложиш очила и вече си началник външно министерство ,ха,ха,ха!

Македония просто трябва да бъде наречена "Югозападна България" - просто, ясно и най-вече име, отразямащо историческата истина.

разбери човек...не ни трябва от мечка ремик. там са само цигани и меshавиcа от хора, които не знаят какво са: бuлкгари, бuилгари-мохамедани, турци, албанци, гuрци, сuрби и т.н. и всичко това разпростряно на грucка територия. заshтото преди да е била бuлгарска, земята там е била грutsка.

Искам я

недей след няколко годинки ще е като мая манолова.

...не искам да я обиждам но жената от снимката не може да баде ваншен министар !!!...не е нужно нищо да казва....дори само снимките и говорят много !....в правителството на nashта дарjaва нито един не си е на мястото !!!....неуки,неспособни,корумпирани ....това са хората ,които стоят на чело !!!...всичките до един безграбначни марионетки !!!...дарjaвата ни бива ограбвана и затривана с всеки изминал ден пред очите ни !!!...дарjaва имахме до преди идването на демонокрацiята !!!...това е истината !!!...това в момента е jaлак американски протекторат !!!

Трябва да се обяви конкурс за новото име на БЮРМ, та всички знайни и незнайни празноглавци да се поупражняват малко.На непозналите 20 тояги не/19 +6/ на голо.

ленче, лудо ли си, тъпо ли си , ми сложи една снимка и ти , та да преценя за каква поза ставаш... задна прашка или мисионерска ???

Баси неграмотното тролче си,Ленче-хленче.

От светулка - к. ВА на светулка - на к. ВА ,та на горскя на фаса

Тъпата ни Калинка що гафове сътвори на Роско, сега в Брюксел с преводач трябва да ходи.

Калинке , малинке!

та то сега започват номерата на ''браtsкия''-цигански македонски народ....я увеличете пограничния контрол.

Захариева има напредък. Научила е посоките на света.

Тава белото на Боко ле е, еле момата си е ...

До Големанов... Това е същото като аз тебе да те питам, ами нали от последните ДНК анализи, за българите се оказа, че сте (по-голямата част според ДНК) траки а преди това бяхте тюрки. Хайде, сега кажи коя е истината !!!

Рего, днес пи ли апчитата?

Ти не се тревожи за мен, редовно си взимам терапията но много съм загрижен за теб, от далеч виждам как лапаш лайна и си взимаш терапията.

За далечното пътешествие на тракийския бог свидетелстват Филострат, Еврипид, Хигинис, Цицерон, Сенека, Аполодор, Овидий, Нонус, Плиний, Страбон....Щом в толкова много извори се говори за забележителните деяния на Дионис, то походът му наистина трябва да се е състоял. За да може Херодот да нарече индийците най-големия народ, то някой е снабдил бащата на историята с тази информация, той лично не е пътувал из Централна Азия. За сметка на това траките са били известни с това, че са извършвали мащабни миграции на хиляди километри. Само те са могли да дадат на стария историк данни за населението на далечна Азия. Преди Троянската война гърците не са били в състояние да навлезат дори в Черно море, та камо ли по-далеч.

Те не са никаква Македония, ни северна, ни каквато и да е. В територията си нямат и 100кв. м. от територията на антична Македония, през цялото средновековие,дори и когато византийците са вледели областта, никога там не се е наричало Македония. Македония е било на юг от Пловдив, във византийското, администратично делене. В Първото Блгарско Царство, тези земи са наричани Кутмичевица, по време на византийското владичество, са били част от Тема България. В Османската Империя е било Западна Румелия. Никой не знае със сигурост, кога тези територии са причислени географски към Македония. Някъде по време на турското робство, гърците повеждат пропаганда сред българите в тези земи, така нареченото гръкоманство, за да ги асимилират. Тогава, може би са си позволили да разширят географски и Македония, по-на север, изхождайки първо от териториите на влияние на гръцката Патриаршия, преди да се образува нашата Екзархия. Ирония е, че така само са си вкарали автогол и днес трябва да спорят за името с едни жертви, макар и много дървени в главите, на великоюгославската пропаганда, не по-различна от велико-мегали-гръцката. Исторически, загубените ни промити братя имат доста голям избор - Кутмичевица. Крали Марковия, Трибалия (ако им се иска нещо древно), Куберия май е най точно, както се спомена и т.н. Само се надявам, тая неадекватна пача да бъде изместена по-македонските въпроси, от някой по-компетентен, преди да е сътворила още гигански гафове, като тоя, че вече сме били признали езикът. Това същество с наполовина небългарски имена, служи на ЕС и ще предаде нашите интереси в моментът, в който ЕС реши така.

"Бивша Титовска Мак Кочина" е подходящо име. Така ще има връзка и с шотладците, щото на тях в името "Мак" идва от това, че и те са макета.

Най сетне! Любимата ми реклама за очила. Катето се справя отлично

Кубер е първият известен български кан довел народа си по тези земи.Не само е редно но и задължително.Така ще си имат и история и историческа истина.

Предложение: ТТМ = Те Таа Македония

Кате що не им предложите на макетата държавата им да се казва Югозападна България какво толкова сложно има той Божо Димитров го предложи това !!??

До Рего. Отговори защо ,във сърбо-хърватско-словенското кралство югославия няма "македонци",да не са ги направили на наденици??

С тази физиономия Захариева прилича на отегчена продавачка или касиерка на гише,чакаща с нетърпение да свърши работното й време.

Много точно

Лято е, скучно е, и някоя си Захариева дава интервюта, от които никой не се интересува!

тея още ли спорят за името....мъкоооДонияя

Нали всичко беше наред ма бульо а сега взехте някакви изисквания за името им да правите. И кои сте вие та да казвате на Гърция какво да възприема и какво не???Нещо полягането ви на запада май е много в блатото и сега ще се чудите какви да ги извъртите.. Та утре като ви наредят от бпюксел и сащ на всичко ще клекнете ако ще и Пиринска Македония да поискат да се кажува

първо се научи да говориш на български език, а не на МАКЕДОНСКИ ЕЗИК

Ние сме тия които могат да наложат вето, не само гърците го могат. Когато те ви наложиха вето ние ги подкрепихме, сега няма Македония в ЕС и НАТО и няма да има докато името й нени хареса, това е.

Така е и не защото правим на инат а защото през цялото средновековие, до инвазията на Османлиите във всички исторически документи има две основни държави България и Източната Римска Империя. Няма Македонска държава повече от 2000 г. Рим ги изби в три войни на речени Македонски. След това дори Гърция няма всички освен българите се наричат "Ромеи". Затова и Южна България след освобождението е наречена Румелия (на турски казано) , където обаче живеят българи, както и в бившата Римска провинция Македония.

Пак не уцели - България има само едно единственоусловие - Не на македонската нация, мак. език, писменост и църква. не е много защото тази нация, еик, писменост и църква са руско-сръбска измислица.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%83%D1%82%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D1%86%D0%B0

Проста но нахална!!!

минаха пак в прекалено обяснителен режим, поначало характерен за дипломацията ни, което не е добре...

Малееееее,тая нарече Гърция "автономна" държава.

jingiby

Република Нова Македония е добро име.

Направо да знаете как ще да си плючт на историята от миналото за да задоволят някого.. Колкото и да ви се иска македонските земи, македонската култура по тях са съществували от много години и никой уважаващ себе си не би се отказал от миналото си..Защо където и да забегнете говорите за българското си потекло ако наистина обичате България и не се откажете от него и приемете само живота си от забягването???

и после ....да тръгнат да търсят Стара Македония....кой ги знае какво ще намерят :-))))))))

ко ме занимавате с таз МАКЕД АБЕ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ ТЕЗ ГЪЗОВЕ БЕ ДА ЛАПАТ УРОДИТЕ ИМА ДА МЕЧТАЯТ ЗА ЮГОСЛАВА

Требува да се кажува Македонска Съветска Скупщина.МСС щото томока са най върлити кумуняги

По върли от герберасите ли са????където голяма сбирщина от преминали през 2-3 партии все за изгода са се събрали..

Абе Кате, то северна македония стига чак до Алпите ако знаеш къде са.А източна Македония чак до Индия,южна чак до Александрия, кво правим сега. Я по-добре вземи да шиеш гоблени, ще ти отива с очилата.

Ох, муцка, да ти се изцъкам на очилцата

Кичо

Коментара не съдържа спам а прости истини които на неграмотните малоумници на дира не им отърват много здраве на Моника и украйнския ГЕЙ Сергей...

Колкото и да им се присмиваме - макетата от почти век си имат една твърда доктрина за техния произход. За разлика от нас дето бягаме след всеки чужд историк. Бехме хуни, прекосявахме Денава, идвахме от Азия. Напоследък за да не останем по назаде от макетата вече сме и траки... Истината е, че и ние не сме по прокопсали от тях - жалка комплексарска работа! А ако някой се е опитал да прочете български език от преди 250 години на българина Паиси ще открие че той е говорил друг език, щото сегашния македонски ни е по разбираем :)

Ти не си просто Циркаджия. Ти си Неграмотен Циркаджия. Историята на Българите е предено ясна на световната историография. Известен е произходът на Протобългарите и подробности от техния бит. Известен е генезиса на Българската Народност, техния Етноним, генезиса на техния произход, ДНК излседванията. Дори англо говорящите правят ясна разлика между Bulgars и Bulgarians, само ти не си разбрал! Ти не си само Циркаджия, ти си Клоун.

ако си провериш генеалогията напълно е възможно единия ти дядо да е с кавказки корени, другия - с индийска жилка, а третия - тъмен балкански субект....е, сега е изсветлял от слънцето :-)

аааййййййй на мама црвулчето сега е във външното !!!

тая жена не става и за чистачка във външно министерство.

да направим тебе министър бе Празноглавец Плиткоакълов.

ще е по добре при всички случаи бе Боклук Посерков, нали мога да те наричам така,много ти отива!!!

Ами нали след преброяването от 1946 г. в България като македонци са заявили 160.541 души. При преброяването на населението през 1956 в Пиринска Македония, от общо 281.015 жители, като македонци са заявили 178.862. При преброяването от 1975 г., нито един жител на НР България не се самоопределя като македонец. Къде ицчезнаа такъв брой македонци. Дали българите пардон татарите са канибали или ги заклаха и от тях направиха македонска наденица.

Македонци няма брато. Това са хора като циганите, които се пишат турци, защото им е икономически изгодно.

да питаш другарите къде са.

vasil

1.На двете преброявания извън обл.Благоевград като македонци по народност са се преброили по 8 хиляди души(повечето комунисти),въпреки,че в останалата част от страната е имало в пъти повече хора,родени в Егейска и Вардарска Македония и поколението им.Много от тях дори братя,сестри,родители,деца на жители на обл.Благоевград. Някои дори в съседните селища на Кюстендилска област. Там,обаче, не е имало натиск .

няма елементарна подготовка за външен министър!

Наясно съм, че тази е просто един глупав папагал, но и тези, които и слагат думите в устата, са същите малоумни идиоти.

Тази тъпа крава, кой идиот я назначи. Признаването на македонска държава и македонски език е харакири за България. Не ме интересуват натовските мераци за османска ос, Това ще доведе единствено до война между България и измислената Македония, която всъщност си е българска територия.

При създалата се ситуация, най-бързият и безболезнен изход е подялбата на Македония.

не усещаш ли че натам вървят работите ???

Тая говорителка на американското посолство дали има право на мнение, те се пеняви.

В Македония няма българи, а не че ги е страх да се нарекат българи. но ги няма (разбира се има някой изключение, които са по произход от някой окупационни български войник, който след еди си някаква причина останал в Македония). А това, че завършват на "СКИ" дали означава, че Орешарски или Квашневски или Левандовски и много много други са македонци. А българите дали познават архаичният македонски език, също така и "българския", когато твърдят, че в Македония говорят "български. Години и години съм бил на лятна почивка при леля ми в Охрид, която е омъжена за албанец, а лелин за българите казваше, че се крвопийци и джелати , много албанци имат биено по време на фашистката окупация, така че тази песен пейте я на вашите деца и вашите внуци, за да им измиете мозъка с такива подобни измислени лъжи и гнусотии.

Кичо

Много от рано си се подкарал на шльоковица шипец...

Македония е земя българска! Всеки, който е несъгласен трябва да бъде брутално заклан. А тези, които най-много реват срещу "фашисткиот окупатор" трябва да ги обесим в центъро на Скопие, като минават хората да ги плюят! Македония ще е българска или огън ще я гори!

я, появи се сърбоман - баш антички македонец, стварен наследник на Аце Македонски и на Букефалот... сега остава да изпее и песента за бугарите татари та да си дойде всичко на мястото.. Отрепко сърбоманска, пиши се ако щеш и марсианец - но оставете нашата история на мира вместо да я крадете... смешници жалки - само според вас Самуил бил "македонски" цар, но иначе според всички останали (руснаци, немци, англичани...) е бил български