ЕБВР ни похвали за ниския дефицит

Както правителствата, така и домакинствата трябва да живеят според възможностите си. Виждаме примера на други страни в еврозоната, които харчеха повече, отколкото имаха – това им донесе неприятности.

Обратно в новината

Коментари - ЕБВР ни похвали за ниския дефицит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕС е пълен с идиоти. Какви хора ни управлявят. Чувате ли, четете ли ?, - вратовързани малоуници. Защо не ви съдят за геноцид? Минимална заплата - 85 евро, средна заплата - 300 евро, а цените изравнени с тези на Гепмания и Франция. България е Бангладеш за Европа. В същия момент "гражданите" на тази страна имат депозити 27 милиарда лева / 13,5 млр. евро/ Кои и как крадът от държавата - чрез данъци, чрез укриване на доходи, чрез престъпни комбинации и подкупи? България има над 3млн. в пълна мизерия, 2милн. на границата на бедността и 1млн. средна прослойка. Кой заблуждава Европа и Света, че тази държава има икономика? Колко законни финансови институции в България дават кредити с 20 до 50% лихва ? Това ли осигурява финансовата стабилност? Но скоро ще видите как една държава умира от "преяждане"- Гърция и друга от мизерия - България.

И след тази сърцераздирателна тирада отиваш в тъмната стаичка и гласуваш за...ГЕРБ и псуваш отново и отново комунистите (то не че има вече такива, но по навик)! Яжте си попарата, която сами си надробихте! (Лошото е, че и аз трябва да ви я ям; и не само аз)

Ниският бюджетен дефицит е проблем. Трябва да имаме около 10 % поне, тьй като имаме да догонваме доходите на средноевропейците. За да не се скапе търговския баланс трябва да се намали отвореността на икономиката, т.е. да се окастри вноса и да се стимулира износа чрез мита и други бариери. Безработицата у нас е измислено явление - може да се неутрализира точно за 3 месеца, просто се дава пълна свобода на бизнеса, отменят се ВСИЧКИ лицензионни режими. Държавната администрация може дори да се увеличи временно за да стабилизира трудовия пазар. Политиката към увеличаване на свободното време също стимулира икономиката. Едрия бизнес /по условие престъпен/ трябва да плаща далеч по-високи корпоративни данъци. Всичко, което НЕ СЕ ПРАВИ у нас - това трябва да се предприеме.

живееш? Иначе е необясним неадекватният коментар. За какъв износ и затворена икономика говориш, като промишлеността тук е едва 30% , селското стопанство е само 5%, а търговията и услугите са цели 65%. Ние НЯМАМЕ почти никакво производство, всичките ни базови отрасли са в чужди ръце. Ние сме държава-пазар за чужди стоки и за износ на капитал. Маса либерстки глупости си изтърсил в коментара си, само че точно тези либерастки безумия вкарват два пъти света в ужасяваща криза - веднъж през 1939 г. и втори път сега. Либералните пазарни и финасови безумия са отхвърлени от всички водещи световни икономисти, загърбват ги и великите сили. Огледай се за ставащото, чети и мисли. Не се излагай!

ПОМО-О-ОЩ, НАШИТЕ ВРАГОВЕ НИ ХВАЛЯТ!!!

Аз пък мисля че ниския дефицит ни е най-големия проблем, тъй че европейското чиновниче да не ми хвали местните послушковци

е какво няма да ни хвалят.. послушковци сме. умираме от глад, ама европата да е доволна. ей това е - управляващите днес са нон стоп наведени па макар и да се правят на мъже. мислете хора на кого искате да приличате...

Абе какви сте такива сдухани и негативни бе?!Местите се от едната кълка на другата и някой трябва да ви е виновен ли?!Ходете бачкайте,че да имате кинти,кой очаквате да ви ги даде ей тай?Хората назапад са се трепали поколения и за това сега са добре,докато ние и до ден днешен се хвалим кой как е прецакал другия!Всяко нещо може да се погледне и в положителна насока!БГ е на райско място,я се замислете кво чудо щеше да е ако бяхме някъде в АФрика,а?Седнали ми леняите,да ми се тръшкат и избиват комплекси,като сравняват БГ с НАЙ-ГОЛЕМИТЕ и силни държави!Какво ми сравнявате с Германия,САЩ,ГБ.Мега негативни сте повечето и не знам как се понасяте!

Браво. Напълно подкрепям мнението ти.Мисля,че ако мнознството в нашата мила Родина разсъждаваше като нас,то отдавна нямаше да сме в това плачевно положение прид Европейските Държави.Успех на всички.

една година бях без работа, вместо да мрънкам изкарах няколко курса които ми даваха по голям шанс за нова (сносна и добре платена) работа. цяла година ми отне да я намеря, сега съм доволен, има какво още да се желае но все пак е криза, за недоволстващите искам да кажа да не униват а да потърсят ново поприще, който му се работи винаги ще намери начин и ще е добре дори и тук в България!

Димитър

+1!!!!

Какво яде през тази година когато беше безработен - или по български: Татко носи, мама - меси, да живей, живей труда! (отгоре на всичко си плащал и за няколко курса, които съвсем не са евтини)! Светни ме, та и аз така да изкарам още няколко години - първата ще ходя на курс по готварство, втората - курс за бармани и сервитьори, третата - курс по мениджмънт, четвъртата - курс по козметика, петата... и може да ме назначат за директор или министър в някое гербаво министерство! Good luck!

Този форум е пълен с оплакващи се. Ако имаш 5 лв.в джоба ,колко ще похарчиш?5лв, не повече,така,че мислете и работете повече,за да имате.А на гърците не завиждайте- най-малко 120г.ще изплащат този половинка дълг!

Не е съвсем така, защото като вземем твоите 999 995 лева, ние ще имаме 500 000 лева, а това вече е съвсем друго нещо.

евромошеник довлякъл се тук да ни убеждава да измирме от бедност, докато туземната ни колониална администрация се готви да подарява още пари на тлъстите еврозадници. Защо мислите се влачат напоследък всякакви еврочиновници у нас, па даже и самият Барозу се дотътри? Отговорът е - за да искат още пари от управляващите България идиоти. Също, и да ги похвалят за успешния геноцид над населението. И така ще е докато глупвият ни народ не изчезне или не се събуди, за да грабне сопите.

Това, което става у нас е истинска трагедия! Толкова абсурдна, че да онемееш от възто..., пардон от възмущение! Гладни, дрипави, беззъби, оскотяли от немотия хора и...гласуват като гламави за тираните си! Стокхолмски синдром! (който не знае що е Стокхолмски синдром, да пита!)

На наглите гърци пак им мина византийския номер-50% опрощаване на харчовете им. За нас-потупване по рамото и пристягане на колана. Това е!

100 депутата хвалят ЕБВР за това, че приеха хиляди наши безродници. След Два Мандата ще се чудите как сме живели в Европа като африканци.

Скоро идва на края на тези самозабравили се идиоти, които ни убеждаваха с пренебрежение, че купуването и продаването на гласове е Европейско явление, че взривяването на автомобили е Европейско явление, че затъването в дългове е Европейско явление, че безработицата е Европейско явление, че инфлацията е Европейско явление, че необходимостта да работиш до преклонна възраст е Европейско явление, че да ти отнемат жилището е Европейско явление, че да се страхуваш е Европейско явление, че недосегаемостта на богатите е Европейско явление, че вие самите сте Европейско явление, че вашите привилегии са Европейско явление, че корупцията е Европейско явление, че демокрацията такава каквато вие я изградихте е Европейско явление.

Дали са ни похвалили за ниските доходи, високата степен на бедност. За подтискане развитието на бизнеса и земеделието ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА МЕКЕРЕТАТАТА НА ТИКВАТА ББ

искай....ама никой няма да ти даде.......ДОКАТО ВСИЧКИ ЗАЕДНО НЕ ИЗЛЕЗЕМ НА УЛИЦАТА КАТО ГЪРЦИТЕ - ЩЕ СИ ТЪНЕМ В МИЗЕРИЯ ДО 2854г.

България е икономически мъртва....и вече се разлага

ама как няма да ни хвалят - то ние верно сме си за адмирации защото оцеляваме в такава среда. замръзяване на пенсии, стотици хора на социални помощи, същевременно ръст на цените, гигантска безработица, още по-гигантска сред младите хора... За тези институции като ЕБВР е по-добре България да закъсва, за да я кредитират...съвсем скоро ако не се промени политиката досега, ще ни е необходима мощна финансова инжекция и тогава финансовият министър ще бъде още по-силно по рамото докато се качва на самолета за поредната страна, върху която ще се упражнява на финанси

Вместо да ни хвалят за ниския дефицит,нека да ни помогнат за високата смъртност.Като финансират изграждането на верига гробищни паркове.

...дали си мисли, че прави услуга на настоящата власт? ;)))))))))))

Честно казано , искам от време - на време да си избират някой друг за хвалене.Искам поне веднъж да ни наругаят,да ни опростят 50% от дълговете,да ни размахат пръст...да ама не!Потупване по рамо и посочване с пръст - това получаваме ,след което отново ни изритват в калта,където според тях ние сме щастливи!

Много точен коментар!!! Но за съжаление голяма част от хората са в това положение, а на висшестоящите въобще не им пука как живее обикновения българин, на тях им харесва само да ги хвалят, а техния хладилник винаги е пъле, децата им са добре облечени!!! Но това е да живееш в България на никой не мука как живеят обикновенните хора интересува ги само какво говорят в европа за тях.

Да те хвалят за антихуманна, античовешка и убийствена за населението политика е, меко казано, тъжно.

"Програмата Ран и Ът", познаваме ли я? Там има едно понятие: "редукция на населението 30%?! Точно зад това число се крият "антихуманна, античовешка и убийствена". Ние, българите, първо пасивно гледаме какво ще ни сторят БЪЛГАРОФОБИТЕ и след като те си извършат кармичните злодейства, аман им става системата. ИЗБРОЯВАМ ОТ ПРЕД НАЗАД: 1. Кадафи и медиците 2. Гръцки бизнесмени и банки 3. Майор Сен Клер и "родопското въстание" 4. БАТАШКОТО КЛАНЕ и "По пет на нож" при Одрин 1913 г. ... ... n. Разпадане на ЕС, фалиране на "ФЕД" Нека да доживеем до тогава ... за да видим, защо "силите на невежеството" се страхуват от ВТОРИЯТ АКЪЛ НА БЪЛГАРИНА.

На едни раздават пари,защото имат някаква вина, на други,които тънат в мизерия само усмивки пред строя. И разбира се,че само ще ни хвалят - ББ не спря да се хвали из цяла Европа колко сме добре. Защото е прост милиционеро-пожарникар и нищо не разбира,само повтаря това,което му е втълпил Дянков.Но и той не знае.......

Имам едно кредитче- дали грацките собственици че ми простят половинката. Че моята половинка взе да учи грацки- отива на гурбет.

"Виждаме примера на други страни в еврозоната, които харчеха повече, отколкото имаха това им донесе неприятности." Лошо ще си останат с неприятностите, а такива като нас будали, които ги хвалят ще платят дълговете и на другите, като Гърция. ще ни остане само утехата, че те си имат неприятности, а това, че им плащаме задълженията ще е гордост за нас.

Само дето правителството в България не живее като 90% от домакинствата в страната..Така че за какво е тази "хвалба"?

И кого хвалят?Най-бедната и най-корумпирана страна България хвалят.Скоро само турци и цигани ще останат да живеят в нея.........

Докато сме в ЕС няма да живееш така. Всичко се изцежда и отива на запад. Ние сме крайния квартал - гето. И на тях им е изгодно да сме такива.

а с кредити се надуват балони. не трябва налива, трябва реална конкуренция, която нито тук нито на запад има. с тея фондове за развитие разбиха всякаква реална конкуренция.

браво, идеално лазано !!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това са фактите, а не хвалби на Запада. Той винаги си е бил със задни мисли. Но ни трябва не само финансова дисциплина за да просперираме.

Големи неприятности ги засипвали, а нас само приятности ни идват...

Когото хвалят тъне в мизерия.Когото порицават/Гърция/ го засипват с милиарди долари. Кога ли Запада не е проявявал лицемерие?

Тодор Колев едно време пееше: "Кога ще ги стигнем американците?". Аз питам:"Кога ще ни стигнат Гърците?".