Лекуват болни от Ебола с кръвна плазма от оцелели

Медицинската сестра е подложена на терапия с преливане на кръвна плазма от лекар, който успя да се справи с Ебола след приложение на подобна терапия.

Обратно в новината

Коментари - Лекуват болни от Ебола с кръвна плазма от оцелели | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе във връзка с еепидемията от "Ебола", чудя се що проверяват пътниците на лондоското летище, а не на летища в засегнатите от болеста страни? Докато траят полетите не е ли възможно да се заразят маса хора -чрез ползване на тоалетна, мивка и т.н.

" заедно с тожа"

Абе, да не сте наели бат сали да ви пише новините? То бива неграмотия ама това вашето си е олеле майчице!!!

Значи лекарството засега не е много надеждно.

При преливане на кръвна плазма няма ли опастност от СПИН?

Има повече опасност от други вируси като тези на хепатита.

Преди преливане кръвните продукти се изследват за HIV, HBsAg, HCV, Syphilis

Нима на никого не прави впечатление, че досега няма регистрирани случаи от Ебола в Азия?

Ами вероятно азиатци не се мотаят из Африка, нито пък негрите емигрират в Азия

Мотаят се разбира се . Имат интереси в Африка и имат намерение да инвестират много милиарди. Та тази ебола се чудя дали не се появи в отговор на китайските интереси там. Не случайно запада праща повече войници от колкото лекари.

Пич, няма трафик на бежанци и преселници. Трябва да гивдяваш тези неща! Контактите на Азиа с Африка са преди всичко на дипломатическо ниво и по бизнес, което до голяма степен редуцира опсаността от пренос на заразата.

В Сенегал и Нигерия имат модерни болници и достатъчно лекари. Според мен тези държави ще се справят. Дойде ли в страна като България, обяче не ми се мисли.

Ти и не можеш.

Може и така да е, но поне съм бил и съм видял и мога да сравня. Ако стане тук, пацентът ще отиде при джи-пито. Там ще му кажат, че е дежурна на другия ден следобяд. Ще чака цял следобед и ще му изпишат антибиотик и последната хранителна добавка предлагана от лекаря с/у комисионна . Ако не се подобри да дойде на 1-во число, когато ще има направления. Пацентът ще се влоши, ще викнат линейка. Ще я чакат 5-6 часа и накрая ще им кажа, че по-добре сами да се придвижат до болницата, защото не е спешен. В болницата ще има дежурен един лекар и пацентът ще чака 7-8 часа. След което няма да гоприемат защото е фибрилен. Ще се прибере, ще колабира, ще дойде бърза помощ и ще започне едно разкарване по болници и навсякъде ще казват, че не е за тях. Накрая ще го настанят в психиатрия защото е с променено съзнание. Там ще започне да кърви и да викат специалисти от други отделения. Накрая след като почине ще убедят близките да няма аутопсия.

В Ню Йорк Таймс се описва прогноза за 10000 на седмица, а тук ни се пробутва новина за обещание за лечение с кръвна плазма. Преди време някой предположи, че това е болестта, за която Баба Ванга казва, че ще измрат милиони и ако това е вярно, значи лечение ще дойде от една малко растение, което трудно се намира и се намира в района на заразата. И то няма да е скоро. Хората в онези райони са като на война и им трябват образовани билкари, които да открият лечение с местни билки.

Сега е момента да изнесем малко билкари за африка, заедно с конете и каруците...

Хайде стига с пророчествата на Ванга, изобщо не е вярно това, дето го пробутвате да е казано от нея. Същото се твърдеше и за СПИН-а

Образовани, образовани, колко образовани? Като тебе ли?

В асиметричният бунт ИГРАЧИТЕ НЕ могат да се ВЪЗПОЛЗВАТ от войници (пешки), офицери, самолети, танкове, кораби и т.н. - защото няма СРЕЩУ кого да ги използват. Защото срещу ИГРАЧИТЕ няма ДРУГ играч, използващ СЪЩИТЕ или други правила и фигури. В асиметричният бунт НЕ можеш да направиш РАЗЛИКА между граждани и войници, между приятел и враг, между цар и пешка. Ето защо, ВСИЧКИ оръжия и войници (фигури), използвани до СЕГА от ШЕПА "хора-играчи", стават напълно БЕЗСМИСЛЕНИ в един глобален, постоянен и пълен асиметричен бунт. Асиметричният бунт ЗАПОЧНА, това е БУНТЪТ на пешките-индивиди. За да има БУНТ трябва да има ИНДИВИД. Лидерите на ИД (и не само ТАМ) са издали заповед за заразяване на САЩ и някои страни от ЕС с Ебола, и ДРУГИ изключително ОПАСНИ (за човека И животните) зарази. Това НЕ може да бъде спряно, защото всички модерни оръжия, армии и стратегии, за които са налети хиляди милиарди долара са безсилни, когато няма война, а има един глобален, постоянен и пълен асиметричен бунт. В асиметричният бунт има само едно правило, а то е - НЯМА правила. В асиметричният бунт няма минало, няма бъдеще, а винаги има тук и сега.

Не придавай на ИД приказни качества, защото са едни цървули, които избиват всички по пътя си и им взимат парите и обувките. Освен това асиметричен бунт и т.,н. сочат за повечко страх от смъртта, отколкото за трезва оценка за оцеляване. страхът от ебола е страшен, колкото самата ебола. Нямаме знанията, които са ни необходими, за да решим задача с парадоксално неизвестно. Живо като живота, убийствено като него и по- умно от хората засега.

Особено след като журналистите допълнително нагнетяват обстановката. Болни били 9000, починали към 4000, но смъртността била 80%

Само Левски...! Искате ли да си говоримza нещо друго?

Разбира се... че ми писна пропагандата за тая ебола... Щели сме да умрем от ебола, щели да ни разстрелят ИДИЛ, също кризата шЪ ни удари, правителство нямало да имаме (то пък за какво ни е), трета световна война щяло да има... ясно, разбрахме, че трябва да се страхуваме, но ху дъ фак керс за вашата пропаганда?

Левски е голям българин, отборът носещ това име, е подигравка с името.