Учени са изчислили шансовете Ебола да проникне в Европа

Учени са изчислили, че вероятността до 24 октомври т.г. вирусът Ебола да проникне във Франция възлиза на 75 на сто, а във Великобритания - 50 на сто.

Обратно в новината

Коментари - Учени са изчислили шансовете Ебола да проникне в Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Днес пишат, че в Испания е проникнал вирусът от здравен работник. И там ще се чудят колко е заразил? По- лошото е , че в САЩ онзи бере душа и лекарствата не спряха треската му. Много е важно там какво ще излезе като резултат, защото няма спирачка за болестта.

тия па учени; шанса винаги е 50 на 50 - или ше проникне, или нема

това, че са изчислили е чудесна новина. сега трябва да изчакаме и да видим дали прогнозата ще се сбъдне. "новият световен "ред"" постави под масово наблюдение бюргерите си под предлог - борба с тероризъма, кожто пред очите им днес си први държави. да видим сега как ще реагира освен с внос на болни от вируса и рзаконното му разпространение. все пак, според теорията на семитите "филантропи" хората са твърде много, а чисто-расовите "богове" само 1%. то и без еболата планетата е в такова състояние, че повече от десет години няма как да издържи при тези темпове. но вече няма значение. поне опитах да направя нещо, което не се получи.

Не се отчайвайте хора!Българина е як и издръжлив!Ето -25 години ни морят от глад в скоро време от студ ,ама пак гласуваме за тях! Каляват ни и с емигрантски потоци,някой друг беше прободен с нож в гърба ама пак оцеля! Един вирус ли ще ни тръшне?

Еболата е Удобен, заместник на трета световна.

Не може ли просто да затворят границите, а не да умуват колко хиляди хора от стария континент ще умрат ????????

то тва ше е един от предтекстите за затварянето им

Очаквайте следваща новина откъде можете да си купите ваксина против ебола. Или още по-добре - правителството да ги плати, а да ни ги слагат безплатно.

Де да беше така...

от летището много удобно се хваща метрото с цел лесно и удобно предвижване (европейските столици даже си имат спирка), в претъпканото метро с пътникопоток от цялата столица, смятайте какво ще стане. В Африка не знам даже метро имат ли си, там май се разпространяваше по селата в началото дето и трафикът не е толкова голям... Ужас. Това направо ми променя плановете - да не стъпи човек в София, ужас, ужас. Ама то и в Пловдив бързо ще дойде. Да се въведе карантина - тотална! Кой дошъл в БГ, дошъл. Заразата се разпространява по телесни течности. Те дори свойствата на водата не се познават достатъчно добре, та камо ли на другите течности. И хич логика няма да се разболеят толкова мисионери лекари, които са били съвсем наясно с риска. Карантина да се наложи!

216 лекари. !?

В София е опасно, пълно е с чернушковци, вече са навсякъде, като прибавим към тях мургавите, просто става страшно!!!!

Па у нас казват че никой не ни е донесъл Ебола, и това на фона на нелегалните емигранти на които никой не е правил съответните кръвни тестове за да провери дали пък случайно не са вирусоносители. Само ще напомня че това не е първата епидемия от Ебола, просто днес се правят масови кръвни тестове в засегнатите страни, под егидата на тамошните армия и полиция, и затова откритите вирусоносители са толкова много, а и това е причината при тази епидемия да изглежда че процента заразени-заболели-оздравели да изглежда по-оптимистичен в сравнение с последните няколко епидемии при които се регистрираха само заболелите в крайна фаза и съответно прогнозната смъртност тогава беше към 90%. Някои може би си спомнят как по времето на масовия страх от СПИН екипажите на българските кораби посетили опасни региони първо даваха кръв за анализ, и стояха под карантина докато не излязат резултатите, да не говорим че идващите от страни с Малария на летището получаваха направление за кръвни изследвания като имената и адресите им се изпращаха до тогавашните Хигиенно-епидемиологични инспекции за контрол, така че ако не отидеш в указания срок тия от ХЕИ можеха да те поканят с милиция за съответното изследване.

Според мен са отчели само пътникопотока от африканските държави, а не възможността европейските държави да се изпозаразят помежду си. И за съжаление България със занижените стандарти е със 100% ... а пропо при възможност за опасна биологична зараза, не трябва ли "новото" правителство да спре приемането на бежанци на наша територия?!

в България, при товапрактически безконтролно влизане на емигранти в страната, еболата ни е сигурна на 100 процента.

Абе ако трябва да сме точни са 100%...... И в България за съжаление са толкова....... С тия джагали дето ги пускат от всякъде.....

Да направят ваксина. Но сигурно процеса е много дълъг.

Пак преписана статия. За какво ми е, когато България не се споменава никъде? Дреме ми за Франция и Великобритания, колкото и за Сингапур. А между другото там колко е процента? ;)

А тъп ли си нали се сещаш че след като стигне до Франция и Великобритания след това да БГ може да дойде за часове...... особено с контрола по българските летища......

Май този вирус се използва за био тероризъм срещу човечеството. някой кукувели смята че света е пренаселен и следват идеите на луци за унищожаване на човешкият род и естествената му среда.

Света е пренаселен с ИДИОТИ! Еболата е доста хуманно решение на много проблеми.

Куршум в главата е доста по-хуманен, бърз и безболезнен отколкото да те хване тази зараза

Докато тече логореята по медиите за изборите и гледаме "умните" и "отговорни"лица на политиците в България влизат по 1100 души "бежанци"но не само от Сирия!Еболата се вихри в Западна и централна Африка!За разлика от Франция и Германия у нас се пресича сухоземната и морска граница освен трафика по авиолиниите!200% е вероятноста "ТАМПОНА"на Европа в който ни правърнаха да пламне от Ебола!

един пат пламне ли няма спиране...но нали все ще се мре от нещо

........пациентът BULGARIA се "бори за живота си" weche 2000++ godini....

В САЩ, където сигурно бихте посочили, че здравеопазването и възможностите са на по- високо ниво, пациентът в Далас сега се "бори за живота си". Има треска и е в тежко критично състояние. Това би трябвало да ви подскаже, че дойде ли в ЕС, "спасението" ще е аналогично. Затова без превантивни мерки всички заболели ще измрат и това ще е правилото. От него ще има изключения, но изключенията ще го потвърдят. Ебола избива наред. Това показва, че без отваряне на пространства, където болестта да не може да убива, няма спасение. Пространства,обаче се отварят по два начина или правите пречка на границите или измират толкова хора, че зараза не може да достигне поради обезлюдяване на големи територии. Засега върви втория вариант и то поради наглост и самонадеяност на елита.

Елита може точно това да иска. Фармацевтичните компании ще калкулират огромни печалби, а новонапечатаните долари ще се харчат за привидни лекарства.

----------------------- Учени са изчислили, че вероятността вирусът Ебола да е в BULGARIA възлиза на 100 на сто. ----------------------- zz

Страшничко и опасно.Дано ни се размине,ама с тея лекари дето ги имаме.????

С ЛЕКАРСТВАТА КОИТО ГИ ИМАМЕ , НА 3 -МА ЗАРАЗЕНИ ОСТАВАВА ЖИВ САМО 1 :))

най-малко лекарите са ни виновни, и те боледуват като нас.