Дянков: ЕС никога няма да пусне китайски инвеститор в АЕЦ

Следващите 5 години се очертават добри от икономическа гледна точка за Европа, каза бившият финансов министър

Обратно в новината

Коментари - Дянков: ЕС никога няма да пусне китайски инвеститор в АЕЦ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дянков,кога ще напляскате Русия... А? Пляс,пляс педалите.

Да за сметка на това ,ни изпраща украински ... за камериерки и масажистки от Тайван. Национална п...ка която разтърси ..”.СВЕТЪТ” в който живее министерство на ЦЕНИЗМА т.е.ТУРЗМА. Що не се регистрирате някъде в страна с удобен флаг барем да не ви берем СРАМЪТ с личните си карти,които вече са начупени....Що за п...ка е това ?Дълго време мълчах ,дълго време четях, дълго време изживях....бруталната Ви туристическа дестинация,,,,от черепа до велчев....С малки букви ,сега пък белене -от комбайнери станахте хотелиери....Що не си вземете префърцунените лачени чантички и да оставите хората само да се оправят....Напълнихте комплексите с тухли и роми и сега се чудите как да ги санирате едните с минерлна мазилка другите с помага. БОГ да Пази България

Прав е ! Нали сме колония на ЕС, как България ще си решава сама за своята АЕЦ !!!!

Така ще е докато не ни дадете АЕЦ-а, както стана с автотранспорта. Микрон сега духа супата .... :)

Даже правешкият цървул се уплаши от земетресенията и спря строежа на БеляНе Днешните демократи не им дене за рисковете- искат да лапат, че лапачката около такъв мащабен обект е огромна Дебили са свикнали на всички, даже и на еадиация

За дебили? Никакви китайци няма Ще има рушки фирми маскирани Кати китайци, докато ни найендрят държавните гаранции

Само дебил може да им разреши да стоят ядрена централа Ивко Дебила май е бил прав... онез 80 % са риал

Само големи балъци, могат да си представят, че Запада ще разреши на България да има атомна енергетика! Това което имаме в бранша ще е на доизживяване и след това край! Рекаторите и друго оборудване, което плаихме, ще бъде нарязано на скраб, както бяха нарязани доста ефективни руски ракетни системи и други оръжия. България е страна загубила в Студената война и е единствената такава която е обречена на затриване, като такава! Вече доста години всякакви инвестиции в структуро определящи промишлени и стопански проекти са практически преустановени! България се пържи в собствен сос, на изживяване на ресурсите си, така да е каже! Изоставането в икономиката ни се крие медийно, но то е факт. Плащаме скрити репарации по 500 млн. долара на САЩ годишно(за сега до 2030 г.), покрай някаква измислена, незаконна държавна помощ за Американските ТЕЦ-ове в басейна Марица. Отдавна съдбата а България е решена от САЩ, ЕС и НАТО със съгласието на всички наши Правителства след 1989 г.!

Ти пък още ли се бъркаш в работата на държавата Не те ли отлъчиха . Много разбираш кой ще вземе да строй То и Мерцедес 1/3 е Китайски .

ДИР-аджиите с триене ли заработват?! Дянков плати милиони за Доклада на HSBC и го скри; Дянков изгони RWE. Дефакто, Дянков направи и невъзможното да провали проекта "Белене" и сега раздава акъл...

Тоя дурак не знае ли, че Китай отдавна произвежда различни стоки в ЕС?

Този щеше да пляска руснаците, ама друг път. Та общо взето, "Пицата" май не познава!

Колкото и да се струва странно на някои хора, Дянков е от малкото министри с екпертиза в първия кабинет на Борисов, и Трайчо Трайков, имаха собствено мнение и затова престанаха да бъдат такива. Браво, достойна позиция, вместо да се правят реформи, си губим времето и харчене на много пари за нови експертизи.

Министър с експретиза? И я е направил в областта на осигуряването може би? С такива приятели, като теб...врагове не му трябват.

Има няколко варианта за ползване на доставеното оборудване освен БеляНЕ, но врътката е, че пусково-наладъчните работи трябва да се извършат от производителя на оборудването или оторизирана от него фирма, защото иначе се губят гаранционните условия. Руските тарикати знаят, че нямаме печеливш ход и спокойно си кютат. Всички държави от региона започват ударно изграждане на нови електро-генериращи мощности. Скоро няма да има на кого да продадеш ток и по тази причина енергомафията иска за последно да открадне колкото се може повече от АЕЦ Белене. В доклад на министъра на енергетиката, развитието и опазването на околната среда на Сърбия, Зорана Михайлович, са изброени подробно всички предстоящи обекти за електропроизводство на Балканския полуостров.

Значи всички в региона са будали, а само ние, като най-тарикати сме осъзнали, че електроенергия не ни трябва.

Отвратителен наглец! Как е възможно да го показват по телевизията.

Като беше във властта ти видяхме капацитета. От тебе не ядохме местни пици, а само зеленчукови, и то от зеленчуците, които сами си произвеждахме. Затова си гледай животеца и не давай съвети...

Няма ли някой да му метне на този миризлив боклук един як бой ,че да забрави пътя към България ! Вече не е модерно да си човек на Джордж Сорос ! България 29 години се управлява от такива Сороски Папагали !

Тоя палячо не знае ли, че "първа скорост" е най-ниската предавка, на която МПС-то се движи най-бавно!?! И тоя е изчезващ вид! "Глобалистите" вече са на отмиране...

Но пък дава най-висока мощност!

SU-152

Скоро може да очакваме и от Тринидат и Тобаго атомници да огледат площадката за седми реактор. Не бих се изненадал и Брега на Слоновата кост да фърлят едно око. Изобщо на тази площадка се изредиха японци, американци, руснаци - няколко пъти, китайци, французи... Кой остана?

А бе да плащат, а пък нека са от Брега на Слоновата кост!

SU-152

%-) Чакайте......

SU-152

По надолу един веселяк ме обясни как Китай ще плаща,само не разбрах,Китай знае ли ,че ще плаща.

Така е Дянков! Прав си! ТОЧНО ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА ИСКАНЕТО НА ГЕРБ ЗА КИТАЙСКИ ИНВЕСТИТОР Е ПО СЪЩЕСТВО СТОПИРАНЕ НА ПРОЕКТА! ТОВА Е СПИРАЧКА! ДОКАТО ГЕРБ СА НА ВЛАСТ, ТОЗИ ПРОЕКТ НИКОГА НЯМА ДА ТРЪГНЕ! КОЕТО ВЕЧЕ СИ Е КАТАСТРОФА ЗА БЪЛГАРИЯ!

Хич и не четох след заглавието. Само ми направи впечатление как се е уял и тоя

Тва са пълни, тотални, абсолютни глупости! Китай строи централа във Великобритания, много преди Великобритания да гласува за излизане от ЕС. Товарищ Дянковенко е станал вече 100% руски агент. ЕС няма думата в такива решения и съответно изкарването на ЕС като "лошия" в случая отново е част от руската пропаганда.

win-win (печеля-печелиш) е моторът на свободния пазар. Как този принцип е приложен в проекта АЕЦ Белене, що се касае за нас потребителите на ел. енергия? Експертите???

Би ли обяснил някой експерт ползата от АЕЦ Белене за България и лично за нас, матриала ? Ако може все пак.....и ако има такава. Така ще спечили и поддръжници на проекта.

разумен въпрос. Дано някой го направи, но едвали.

Винаги когато строиш и развиваш дори и на загуба е по-добре от да стоиш и да си бъркаш в носа. Най- малкото ще се отворят 50 000 работни места.

Интересна гледна точка. Ти в къщи, в личния живот, така ли правиш? И ако да, кой плаща?

ЗАЩО СА ТИ ПОЯСНЕНИЯ, КАТО МОЖЕШ САМ ДА СЕ ДОСЕТИШ КАКВО ЩЕ СТАНЕ СЛЕЗ ИЗГРАЖДАНЕТО НА бЕЛЕНЕ-БЕЗПЛАТЕН ТОК ЗА ВСИЧКИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ЗА ФИРМИТЕ ПО НЯКАКВА КВОТА ВСЕ ПАК, ДА НЯМА РАЗХИЩЕНИЯ.Това трябваше да стане още в началото на престъпната перестройка, и щяха да дойдат селиозни фирми, а не акули за да скубят народа ни.Ама нали на власт дойдоха някакви сининикви илитерати,които ни внушаваха, че петолъчката била кимунистически символ.Питам те, а флотът и авиацията на САЩ са ли също така комунистически , след като всичките им кораби и самолети си имат петолъчка?

Тодор Живков е искал втора АЕЦ, зашото осигурява енергийна и друга независимост от съседите, които винаги са предявявали терототиални искания към страната. В същоти време никой няма да напада стара, на чиято територия има АЕЦ! Това е не по-малко важно за националната сигурност на страната! А през периода на съществуването ан шестте блока на АЕЦ Козлодуй всичките съседи са били зависими от България. А сега стана обратното. Все повече зависими най-вече от Турция!

и как тази "независимост" ще се отрази на сметките ми за електричество?

Леле какви тъпотии. Русия нападна Украйна, въпреки многото АЕЦ там. Ни винаги сме имали енергийна и друга независимост от съседите. Никой не е бил зависим от съседите при наличието на 6 блока, напротив забавляваха се, че у нас сме на режим на тока 2:2 с АЕЦ-а. Сега е същото - няма обратно, освен твоята сексуална ориентация. Изнасяме за всички съседи повече електроенергия отколкото при селяка от Правец.

Този пак изпълзя от дупката и започна да ръси глупости. Да хапва едно парче пица и пак да се скрива от там където е изпълзял....

Както многократно съм писал - АЕЦ Белене е само тема заполитическо говорене и игри, нищо повече. Централа няма да има, това е 1000% сигурно.

Няма нищо сигурно. ..Е, постарай се ,де!

АМИ ТО КАТО ПУСНЕТЕ РУСКИ , ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ Е ВЛЯЗЪЛ КИТАЙСКИ ИНВЕСТИТОР ХА ХА ХА - ЗАБЛУДИ!!!

По закона за всеобщата връзка..просто не знаеш кой ти е...баща!?

Що ,,изтрихте ,,,фен,, бе другари ? Пресайте ,,пророкуването,, му на службите. Работата е доста ,,,сериозна,,!?

,,Бачкате ли,,?

ПАПКА ТЛЪСТА ПИЦА И РАЗДАВА АКЪЛ. Я ,МАРШ БЕ! СЪРБАХМЕ И ТВОЯТА ПОПАРА И ЩЕ НОСИМ ПОСЛЕДСТВИЯТА ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАПРЕД.......ЕС НИ ПРЕЧИ ВЪВ ВСИЧКО,РАЗБИ НИ КАТО ДЪРЖАВА,НО СТРИКТНО СИ ГОНИ ИНТЕРЕСИТЕ....ЕДИНСТВЕНО УПРАВЛЕНЦИТЕ ИМАТ ПОЛЗА ОТ ТАЗИ ЕВРОПЕЙСКА СБИРЩИНА.МНОООООГО ДОБРИ ПАРИЧКИ "УСВОИХА". НИЕ ОБАЧЕ СИ ОСТАНАХМЕ НАЙ-БЕДНИТЕ.РАДВАЙТЕ СЕ " ЕВРОПЕЙЦИ"!!!

И тоя "експерт" беше бая време на руска храника. Ясно е в чий интерес говори.

ЕС СИ Е ЕС, НО БЪЛГАРИЯ Е СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА. НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА И НАЛАГА НА БЪЛГАРИЯ, КОЙ ДА ИВЕСТИРА В НЕЙНИ ПРОЕКТИ, ТА БИЛИ ТЕ И ЕС. АКО ИНСТИТУЦИИТЕ НЕ СА СИ НА МЯСТОТО, ЗА КАКВОТО НАРОДА СА ГИ ИЗБРАЛИ, ВЪН И ДРУМ. ПОКЛОННИЦИ И ЕКСКУРЗИАНТИ НЕ НИ ТРЯБВАТ, ТРЯБВАТ НИ УПРАВЛЯВАЩИ С ВОЛЯ ДА РАБОТЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ. СТИГА ЛИЗАЧЕСТВО!

Майтапиш се. Поне пиши с малки букви. И си набий в кратуната БЪЛГАРИЯ Е КОЛОНИЯ НА ЦЕЛИЯ СВЯТ.

Би ли обяснил ползата от АЕЦ Белене за България и лично за теб ? Ако можеш все пак.....и ако има такава. Така ще спечилиш и поддръжница на проекта.

На Дянков може да се вярва. Той обеща да на “напляскаме“ руснаците и го направихме. Е, костваше ни милиард и двеста, но ги пляскахме с голо дупе по х*я.

Голямо пляскане беше ! .... Задникът ми посиня..патриотично!.

Защо "На Брад Пит Брат Му" не е при бай Ставри, заедно с Великия Вожд Еднокнижний? Забравихте ли, че тези два индивида, в престъпно съдружие откраднаха от Здравната каса близо два милиарда? И сега, когато се дерат котки, за да се вържат бюджетите на болниците, когато си плащаме, като попове за всяка една интервенция, когато умират хора, БЪЛГАРИ, защото не могат да съберат пари за животоспасяващи операции и консумативи, си спомнете коя е причината за това. Проклети да са!

Ама не става тъй. Морковите ги изядоха, ред е на тоягата.

БРЦК

Нищо не е откраднал. Всичко си отиде от единя джоб на държавата в другия. И за операцията имаше ПАРЛАМЕНТАРНО решение и ЗА гласуваха ВСИЧКИ партии единодушно.

Що да няма инвеститор?! А Росатом?!?

Росатом е готов да изпълни проекта, след като се намери кой да го финансира, т.е. инвеститор!

БРЦК

Росатом също е навит да участва като инвеститор. Ама нали са 'лоши' руснаците и наште се дърпат ,че да не ядосват американците.

,,Пицаря" да не се обажда неподготвен.

Ще си проличи Дянков дали е прав!

БРЦК

Дянков ми се струва най-добрия ФИНМИН от последните поне 5. Още си спомням как отказа още пари на НЗОК без да се реформират. И затова го махнаха - щото не даваше пари на бездънните каси. Тука разбирачите много знаят да дрънкат ма Дянков им го сметна - хората в БГ намаляват, качеството на здравната помощ намалява, а бюджета се увеличава всяка година. Е как така?

Окраде касата и после забрани каквото си писал. Корифей на финансите, особено кражбите.

БРЦК

Нищо не е откраднал. Предложи на парламента да преместят едни пари от касата в резерва. За което гласуваха в парламента. Всички партии гласуваха ЗА. Дянков не е взел нито лев от тия пари за себе си.

пълни глупости говори тоя човек,китай се превърна в най големия инвеститор в св. мащаб .

Той не е казал обратното! Казва само две неща. 1. Че ЕС няма да допусни такъв инвеститор. 2. Че инвеститор с профил като търсения не съществува!

БРЦК

Ти стратегически сектор знаеш ли какво е? Атомна електроцентрала не е ширпотреба от магазин за левче.

погледни в къщи или в офиса дали 80% от нещата не са китайски

Ако си спомняте, тоя кретен даже и Боко го отсвири.

тоя "стожер" на пазарните отношения и принципи в икономиката ЗАЩО пък да не се разреши на инвеститор ако спазва съществуващото законодателство да участва в какъвто и да е енергиен проект?

БРЦК

Ми щото ЕС никога няма да даде на Китайците да притежават атомна централа (атомна бомба) на своя територия. Нарича се геополитика. Те и на руснаците не искат да дават. Затова закриват нашите централи - щото са Руски а Русия е "много лоша".

Този не стана ли нарицателно за некадърен политик?! Бъркам ли или има и заведени дела срещу него ?

Бъркаш!

скрийте го някъде този дървеняк!

Инвеститор, който да построи за своя сметка електроцентрала без гарантирани фиксирани количества и цени за произведената електроенергия в бъдеще няма! Ами нали инвестицията ще се изплати точно от разликата между договорената и пазарната цена! Ако искаме да продава произведената електроенергия в бъдеще по пазарни цени, то тогава всички разходи по проектиране, строителство, оборудването трябва да се поемат от държавата. Равносилно е някой да е очаквал, че е можело американските инвеститори да извършат модернизацията на ТЕЦ-овете за своя сметка, а да продават електроенергията на пазарна цена! Такива хора по форумите има, но на тях им е простено. Един политик обаче не бива да се прави на наивен!

Точно това пише в статията. Ти какво се опитваш да кажеш? Приказките на управлящите, че някой ще дойде да налива милярди и после ще продава на пазарни цени са безумна глупост и нагла лъжа.

че управляващите имитират желание за търсене на инвеститор, защото такъв като търсения няма! Опитвам се да кажа и още нещо, защо е сключен договора с американските централи за фиксирани количества и цени на произведената енергия над пазарната цена!

Изключително глупав коментар. Пазарната цена е точно това! Вътре са калкулирани разходи, сгради, земя, ремонти... всичко е вътре. Пазарната цена не е цена на загуба, тя включва всичко възможно. Като си купиш бира, да не би да не плащаш за новия завод или за ремонта на пивоварната. Или като си купиш бензин, кой плаща милиарди за модернизация на рафинерията - пак ти. Пазарната цена го позволява защото е пазарна.

За такива неизгодни проекти за които са разхищавани и крадени толкова много пари в Китай разстрелват директно. Тези които са го направили трябва да идат зад решетките за дълго.

SU-152

КИТАЙСКИ инвеститор В АЕЦ....?!РОСАТОМ ще построи още ЧЕТИРИ НОВИ АЕЦ в Китай.Китай ще строи РУСКИ АЕЦ у нас, а в Китай руснаци да строят РУСКИ АЕЦ? Въпрос: вярно ли си мислят че народа е съставен от ИДИОТИ?

БРЦК

Инвеститора може да е Китай (плаща парата) , ма строителя ще е Росатом, щото са лидер и вече сме и получили реакторите. Прави разлика между инвеститор и изпълнител на проекта.

SU-152

И каква е далаверата от Китайски инвеститор с под-изпълнител Русия? Или от сега ГЕРБ се готвят да хапнат част от мангизите със схемата под-изпълнители. Щот с асфалта и пречиствателните станции и водните цикли е такава схемата.

Странджаааа, Странджа, гола вода си, Странджа! Росатом няма да е подизпълнител, а изрълнител! Инвеститора е плащача, този, който ще плаща на Росатом да строи и оборудва!

Производителите в бранша, също няма да допуснат на пазара "Китайска постна пица"

Дянков е с паспорт на САЩ , как може да говори добри неща да правят в България Управляващи , той нарушава клетвата която е дал на САЩ да защитава Американски интереси ! Той винаги ще е против , защото тази земя е обещана на Израел ,а българите ще ги уморят бързо !

Е, добре де, аз ли не мога да я разбера тая демокрация или..... Защо ЕС няма да пусне китайци?!? Щото са жълти ли? Значи излиза, че инвеститори трябва да търсим по цвят на кожата. Или май не можем да търсим инвеститор, който не е в ЕС.

Казано точно и ясно от един технократ, без политически спекулации по темата АЕЦ. Дано и тези от които зависи го чуят , разберат и вземат правилното решение . Всичко друго е губене на време и енергия.

Тоя не е технократ, а обикновен брокер! А за политическите спекулации, свързани с името му, по-добре да замълчим! Що се отнася до правилното решение за АЕЦ, боя се, че никой не е наясно!

Нали е дете на Сорос ще говори тъпотии и лъжи срещу всяко решение на Правителството за икономическото развитие на България ! Слушах го ,кой е този който разрешава на този вредител да идва в България и да говори че нищо не трябва да се строи

Прав е Дянков, но няма кой да го слуша в Беге-то, щото бегейците още не са излезли на светло, да не говорим колко са компетентни с икономиката и финансийте. А при положение че акцента в глобален мащаб е в зелената енергия, а с напредването на технологийте индустрията става много по енергийно ефективна, ядрената енергия е толкова стратегически значима колкото парния локомотив. Но ходи обясни това на простия народ, добре че е ЕС да ви дава насока, че иначе съвсем ще деградирате.

Иначе много неща си написал, ама некомпетентността те издава. Оставям настрана правописа, защото не съм даскал да ти правя забележки. Но що се отнася до енергетиката, ще ти кажа нещо: Вярно, бъдещето е в зелената енергия, но тази енергия не може да бъде достатъчна, защото тя не може да се акумулира. Тези мощности са за покриване на недостига при свръх натоварванията по потреблението. Големи и мощни ел.централи са необходими , имало ги е, има ги и ще ги има. Така е по цял свят. Само дето са ти промили мозъка, че всичко ще бъде вече на алтернативна ел.енергия. А що се отнася до този индивид Дянков, още помня изказването му при спиране на проекта АЕЦ Белене, че щял да напляска руснаците . Не само не ги напляска лошите руснаци, ами и загубихме делото за реакторите, платихме си ги и сега си ги съхраняваме, Същия този индивид отиде и започна работа не къде да е , а в Москва. Та за това не мога да го слушам какво говори.