Следи се всяка партида ”Стара планина”
50 са фирмите, които до момента са получили разрешително да произвеждат месни продукти по стандарта за качество „Стара планина".
Обратно в новинатаКоментари - Следи се всяка партида ”Стара планина” | Днес.dir.bg
Коментари
Че как няма да се затрудняват,нали досега правеха колбаси без месо.Сега тепърва трябва да търсят откъде се купува тази суровина.
НЯМАТЕ СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ЛАБОРАТОРИИ ,ЗА ДА ДОКАЖЕТЕ ПРОИЗХОДА НА ПРОДУКТИТЕ.ВЕТЕРИТАРНИТЕ ЛЕКАРИ НЕ МОГАТ ДА ПОКРИЯТ 24-ЧАСОВО ДЕЖУРСТВО .ПРЕДПОЧИТАМ ДА СИ КУПЯ НАТУРАЛНИ ПРОДУКТИ.
вчера ги опитах наистина са хубави но останах изненадан че има Е250 натриева сол (потенционално опасен) при положение че не трябва да има консерванти
АМИ КАЖЕТЕ КОИ СА ФИРМИТЕ, КОИТО РАБОТЯТ ПО ТОЗИ СТАНДАРТ И НАСОЧЕТЕ ХОРАТА КАК ДА ГИ РАЗПОЗНАВАТ. ТОВА, ЧЕ НА ЕТИКЕТА ПИШЕ "ПО СТАНДАРТ СТАРА ПЛАНИНА "ГАРАНЦИЯ ЛИ Е, ЧЕ СА ТОЧНО ТАКИВА?
А този инспектор няма ли да влезе в комбина с производителя?Да не забравяме гражданския контрол.И стига ни занимавайте с тези дупета защото намирисва на преразпределение на пазарна ниша.
контролът се извършва от самите нас ако има съмнение,може да се изследва и тогава казваш фирмата,че се прави на хитра и почват санкциза нея и ветеринарчето което се е подписало,натриевата сол се използвашеи преди,даже в рецептите и на баба ти се изпоплзва
Кулински да се скрие някъде и да не говори глупости - Г-не , има голямо търсене на тези продукти въпреки, а не защото ни устройва цената, тъй като до сега най-нагло ни тровехте с какви ли не боклуци, а инспекторите играеха комбина в играта, щото им пълнеха чантите с каквото си поискат....
Най-добрият контрол и мониторинг на въпросните месни продукти става на място, но не в производствените цехове, а в магазините. Само директно в магазините чрез произволен избор може да се докаже в каква степен се спазват новите стандарти. Но и самите потребители трябва да станат все по-взискателни, само така на пазара ще останат най-добрите производители.
Някой да те кара да купуваш Стара планина? Кваси си мляко (и ние го правим у дома), купувай свинско и телешко от село 60 към 40 и си го мели - правихме го, вече няма смисъл, лошото е, че със сиренето, маслото и кашкавала няма как да го направиш у дома - е, може, но изисква усилия и по-скоро бих платил за истински продукт. Та чакам и млекарите да започнат със Стара планина. А теб някой да те кара да купуваш Стара планина? Има кренвирши по 3 лева - да са ти сладки
преди около две седмици си купих месни продукти от сертификата Стара планина - карначета кюфтета ...първият път си облизах буквално пръстите ...миналата седмица повторих същата покупка и какво да установя- никаква разлика от обикновенните продукти преди да се появи Стара планина -лош мирис и вкус , промяна на аромата ....сами си направете извода ...всичко е лъжа и измама , всичко е лобистки интереси на фирми , близки до кръга на министър найденов ...типично по- български- в началото , добре ,после зле .... не им се връзвайте...същите продукти от преди , но със завишена цена .. неправете удоволствие на тоя кух герберски министър...
Безсолни ли да ги ядем? Тогава някой друг пък ще писне - леле колко са безвкусни... Ако обикновената готварска сол е обозначена с някакво Е, веднага да я забраним, така ли? И салатката да забраним, защото живеем природосъобразно, да е без Е250? Да, солта е потенциално опасна, олиото е потенциално опасно, захарта е потенциално опасна, хлябът е потенциално опасен - зависи от количествата, нали? Потенциално опасно е и да излезеш на пешеходна пътека или да се опиташ да минеш на зелено....
от къде на къде ще разберат ако се направи някоя допълнителна партида през ноща от някой евтин колбас и мине за Стара планина как ще разберат след като не могат да разберат колко месо има в тях вятърничава работа .Измисли си го министърът за да може да оправи някой свой човек да му върви търговията
Блажени са вярващите!Само този който не е работил в месопреработвателно предприятие може да повярва, че след 15 дни ще продължи спазването на "планинските" стандарти!!!!
Стара планина-ала бала.Същите боклуци на високи цени.Вчера си купих прясна наденица Стара планина-пълна с кости счупих си зъбите.може да е било копита а не кости.Работя готвач в чужбина и поразбирвам от храни.Повярвайте ми всичко по хранителмите щандове у нас е без промяна.Не си давайте парите за измислениБДСта.няма разлика освен в цената.
От къде на къде ще разберат, ако се направи някоя допълнителна партида през нощта от някой евтин колбас и мине за Стара планина- как ще разберат, след като не могат да разберат колко месо има в тях? Вятърничава работа!.Измисли си го министърът, за да може да оправи някой свой човек да му върви търговията!... Най-добрият контрол и мониторинг на въпросните месни продукти става на място, но не в производствените цехове, а в магазините! Само директно в магазините чрез произволен избор може да се докаже в каква степен се спазват новите стандарти! Но и самите потребители трябва да станат все по-взискателни, само така на пазара ще останат само най-добрите производители! Кулински да се скрие някъде и да не говори глупости! Г-не , има голямо търсене на тези продукти въпреки, а не защото ни устройва цената, тъй като досега най-нагло ни тровехте с какви ли не боклуци, а инспекторите играеха комбина в играта, защото им пълнеха чантите с каквото си поискат!... АМИ КАЖЕТЕ КОИ СА ФИРМИТЕ, КОИТО РАБОТЯТ ПО ТОЗИ СТАНДАРТ И НАСОЧЕТЕ ХОРАТА КАК ДА ГИ РАЗПОЗНАВАТ! ТОВА, ЧЕ НА ЕТИКЕТА ПИШЕ ПО СТАНДАРТ СТАРА ПЛАНИНА", ГАРАНЦИЯ ЛИ Е, ЧЕ СА ТОЧНО ТАКИВА?! НЯМАТЕ СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ЛАБОРАТОРИИ, ЗА ДА ДОКАЖЕТЕ ПРОИЗХОДА НА ПРОДУКТИТЕ! ВЕТЕРИНАРНИТЕ ЛЕКАРИ НЕ МОГАТ ДА ПОКРИЯТ 24-ЧАСОВО ДЕЖУРСТВО! ПРЕДПОЧИТАМ ДА СИ КУПУВАМ НАТУРАЛНИ ПРОДУКТИ! А тези инспектори няма ли да влязат в комбина с производителя? Да не забравяме гражданския контрол! И стига ни занимавахте с тези дупета, защото намирисва на преразпределение на пазарна ниша!...
ала,бала-2 пъти си купувам салам стара планина и последния път от една голяма и известна фирма-боклук имаше вкус на русенско варено и никъкъв мириз.
Купихме кремвирши на Бони - Стара планина от 7 лв и стотинки - пълен боклук.И котката ми не ги яде. Как не ги е СРАМ.
Защо не е всичко както трябва да бъде т е да е с нормални качества ако трябва да се намесва министърчето да има след неговата намеса резултат и то какъв казана дума хвърлен камък какво си играем на кукли ами трябва да му е по голям интереса не за джоба на някого а за здравето на НАРОДА нека помисли че този народ го крепи на този стол а след като не може да се справи да си отиди .След като котките не искат да го ядат какво остава за хората контолът трябва да е вътре в производителите а не да им се налага и те пак да си карат по старому .КОЛКО ГОДИНИ НИ ТРЯБВАТ ЗА НАС БЪЛГАРИТЕ ЧЕ ДА СЕ ОПРАВИМ уж тръгваме напред а се оказваме пак отначалото.
И кой следи?От 2 тарелки една до друга в магазина на един и същи производител - едната добре , но другата със съвсем друга консистенция и мирис.И при позвъняване на телефона на опаковката ми се отговори "че никой не ТЕ е карал да си купуваш"...
Е250 не е обикновена сол, а натриев нитрит с химическа формула NaNO2. Друго за тези кончерванти говорят: "Противопоказни при хипертония са Е-номерата: E250, E254 и E252".
Претендирам, че съм човек опитал почти всички европейски колбаси от държави, славещи се с този вид продукция. Ето защо вкусовите ми рецептори за истинско месо трудно могат да бъдат излъгани. Благодарение на многобройните си конткти с хора от тези страни периодично си осигурявам качествени колбаси (плащам си ги!). Естествено, че първото нещо с марката Стара планина, което купих, бяха кренвирши (не креМвирши, както някои тъпанари пишат) на Майстор Цветко. Държа да подчертая, че никой в семейството ми не яде БГ кренвирши от десетилетия, само сме опитвали, за да се убедим, че няма по-голям боклук. Този път обаче останах приятно изненадан и излапах 3 наведнъж. След 1 седмица повторих опита. Не усетих промяна във вкуса. После купих и наденица на Тандем, пак Стара планина. За нея мога да кажа само, че не е нищо особено, стопи се при печенето, но нямаше жилки, костици и др. Във всеки случай не е боклук като т.нар. македонска, сръбска и от сорта наденици. Същото се отнася и за каймата, макар че тя най-малко ме вълнува, понеже от години ядем само смляна от месо. Така че за момента не мога да кажа лоша дума за новия стандарт. Все пак усилията на министъра в тази посока са похвални. Трябва да се въведе ред в тази разхайтена държава - с цената на всичко! И най-вече с помощта на самите нас! Най-лесно е да плюеш, скрит зад китайския си лаптоп, произведен по стандарта Цун Кай &уй...