Коментари - Двойно скочиха прегледите без направление при специалист | Днес.dir.bg

Двойно скочиха прегледите без направление при специалист

Проверка за цените на услугите при лекари с различна квалификация - доценти или професори, в пет различни лечебни заведения показва, че първичният преглед е между 120 лв. и 200 лв.

Обратно в новината

Коментари - Двойно скочиха прегледите без направление при специалист | Днес.dir.bg

Коментари

като с вдигането ТРОЙНО, на заплатите на софийските общинари! нито качеството на обслужването ще се промени, нищо ще стане по-добро отношението към пациентите и хората, нито ще им бъде възнаграден достатъчно трудът им /в принтирането на болничен лист, който се считал за "един вид преглед"...: просто си индексират /подобаващо/ дипломата...на библиотекар :)

"...при някой интервенции" Аделинче, или спиш, или си спала в часовете по БЕЛ.

при медицински сестри до 40 годишна възраст. Лошото е, че не са по-евтини.

солено да ти излязат :)

"За да балансират разходите си, повечето специалисти вдигат цената на прегледите." Хем увеличенията били поради "разходите", хем било заради специлизацията на докторите, заплащането им, ограничени средства от НЗОК и по-високи цени от НЗОК и въобще за каквото се сетиш. На фона на ограниченията над личният лекар и самите специалисти за предоставяне на напревления и други подобни работи. А да не говорим качеството как е при една част от лекарите. Отива майка ми при специалист с направление ама него го няма, въпреки че вратата е отворена за пациенти!? Поради услугата на сестрата да те "прегледа" срещу скромните 50 лв. Защото направлението било само за доктора. А "по-забавното" е като попаднеш на специалист с доста ограничено работно време защото отделно работи и в друга болница!? И при който можеш само 2-3 пъти в годината да посетиш защото в противен случай специалиста щял да бъде санкциониран. И който иска да ти се извършват прегледи в другото лечебно заведение защото ужким в първото не се предлагала услугата. Когато леля ми мина на инсулин й предоставиха конкретните писалки с указанието: използвай и двата вида инсулин на принципа "проба грешка"!?!? Докато от Пирогов специалистите на секундата обясниха как само от единият да се използва и кога. И веднага се реши проблема с кръвната захар.

За колоноскопия без направление платих 400 лв . При добър специалист. Този ден бяхме насрочени 7 човека. Как се отчитат и разпределят парите не помислих даже, защото е страшно очакването на “присъда”. Благославям доктора, че го има все пак ! Пари се печелят! Или се пестя вас с някои лишения, ако се наложи. Само да си здрав, за това всички се молим. И е късметлийско да чуеш, че е така!

ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ,ПАРТИЯТА КОЯТО СЕ ДОКАЗА СЪС СВОЯТА ЛОЯЛНОСТ КЪМ НАРОДА ОТ ДЕНЯ НА СВОЕТО СЪЗДАВАНЕ,АКО ЛИ НЕ ОСТАНЕТЕ СИ РОБИ КАКТО И ВАШИТЕ ДЕЦА

Към кой народ - съветския ли?

И с какво точно се доказаха? Само чакат въображаемите им избори на който да са първа политическа сила и самостоятелно да управляват. А до тогава само ще се сопват на този онзи за каквото и да било. Атака и другите да не би да бяха по-различни?

Скъпото здравеоппазване трябва да стимулира здравословен начин на живот. Прост пазарен механизъм.

от трипер и цигари можеш да се опазиш. От вътрешни цирей обаче едва ли.

Ако искате по-бързо да отидете при Свети Петър, елате при нас!!

На първо място сме по смъртост в света, но иначе лекарите ни са много обучени. Работят отлично и с погребалните агенции.

Въобще не е задължително да се преглеждате при доценти или професори , така че не виждам къде ви е проблема. Отивате си при джипито, дава ви талонче и после мрънкате, че ви е взел 1 лев такса. И така мрънкайки цял живот.

Вижда се с просто око,че проблемът е в липсата на ред в най общ смисъл.Простите хунвейбини,които дерибействат народа 34 години,понеже не знаят нищо,са научили едно,либералния свободен пазар щял да оправи работата.Ама оправи народа,глупавия народ дето им повярва,че комунизмът бил лош строй.Да,да,бил той!

Кой не скача е червен, а сега аууу, ма то не било хубаво. Ами не е, ама вие го направихте да не е, че да страдаме сега и децата и внуците ви.

Здравето е най-скъпото нещо за един човек. Който му пука за собственото здраве и за това на децата му, се грижи за това - храни се здравословно, не прекалява с нищо, не пуши и т.н. Както и ходи на профилактични прегледи при лекар и зъболекар. Ако се разболее, се лекува. За здравето парите не се броят, даваш всичко, само да се оправиш. Така че не мисля, че хора, които не се грижат да себе си, пушат, затлъстяват, пият алкохол ежедневно, после мрънкат като идат на лекар, че видиш ли, лекарят каква кора карал и защо им искал 2,90 такса. Като не ви харесва, стойте си у вас. Ако нямате пари за частен преглед, минавате по здравна каса и това е. Така е по цял свят. И най-вече спрете с тази злоба и да гледате в чуждата паница. Да бяхте учили и вие щяхте да сте по-добре заплатени.

Ха, само ти ли не разбра, че високата заплата зависи от това дали ще си от цирикащо и кресливо съсловие? Айдукати, лекари, държавни рантутници и прочее сган? Хахаха

Верно си простак. Ами изкарай отлична диплома в гимназия, кандидатствай, да те приемат, плащай такси по 10 хиляди, 6 години учи като ненормален, после още 5 специализация и накрая някой простак като тебе да ти вика "крякащо съсловие", ама на тебе ти е през оная работа, защото само ти си знаеш, какво си вложил и колко си учил. За това като ти дойде простака на преглед, го обруси 200 лева за 15 минути, защото простаци неграмотни много има и те това заслужават.

Толкова си учил, че аз в качеството си на проста трябва да вървя подир гъза ти, че нещо да не оплескаш за моя сметка, че веднъж един лекар така оплете конците, че ми се разката фамилията, сега ме е страх да отида при такива като теб. Сам си научих билколечение за да не опра пак до теб, щот хем си некадърник дето се нахвърля на работи дет не са му работа, хем не те е-е за пациента. Точно кресливо съсловие сте

затова ли един престъпник, казваше на всеослушание /след като го оправдаха/, че ще става адвокат?! Системата превърна лекарите в търговци, и то не само у нас...

прави борбата...и рънАта, га те заболи и нема къде да шаваш, оня Доктора, вижда, че си му паднал в ръчичките и си играе с теб, ама то тая игра не е по правила, а конците дърпа по-силния - е, сетете се кой?

Скоро очаквам да започнат масови кражби по лекарските къщи ,кабинети и коли ,защото хората знаят ,че тези имат ,защото преядоха от пари и рекета е неизбежен.

Защо мислиш, че хората, които имат повече доходи не ползват охрана, камери и т.н. Айде, отивайте да крадете, като ви се влиза в затвора. Глупавия все не може да разбере умния, мисли, че всички са прости като него.

Т.е. гарантират на поредната превилигерована група, че за 1 час труд, ще получават една месечна минимална заплата! След депутати, министри, общински съветници, които си вдигнаха заплатите с 300%... "Да го духат бедните!" - Асен Василев

думите на Асен от контекста тъпо вгъзрожденско лайно.

Да спрат да удържат задължитени здравни осигуровки.

Тогава прегледа ще стане от 200 на 400. Сигурен ли си, че това искаш?

Следваща стъпка - да премахнат направлеията и да се ходи само на частно!

тези печелят повече от наркодилърите и са масово некадърници затова не ходя на лекар

Да това е част от безплатното здравеопазване в България!

Сега остава и доходите на населението да скочат тройно поне, да наваксаме всички изоставания последните 10-20 години в този пропускан от всички /институции, доставчици на услуги, свободни професии, секторни дружества и т.н./. Като правите реформи айде един път крайните потребители да са важни, а не малка част от населението - в случая лекарите. Нека всеки да получава достатъчно за труда си, но нека и да е съразмерно. В момента единственото нещо, което ще се постигне е още нещастни хора да стоят пред лечебни заведения и да оплакват съдбата си и да умират немили-недраги .... Прекрасните хора от НЗОК, които правилно отчитат недоброто заплащане на специалистите лекари дали си зададоха въпроса как един средностатистически пенсионер с доход около 500 лв. и един средностатистически гражданин с доход 1500 лв. ще могат да си позволят преглед при "светило" в дадена област на стойност 200 лв. Аз лично не мисля, че нещата са съразмерни.

Ако тръгне човек из България ще види, че БГ-парапитеците въобще не са токова бедни и нещастни, за каквито се представят. Купуват апартаменти на килограм като обезумели въпреки, че са на астрономически цени, карат мощни луксозни джипки, ресторантите пълни с народ, а по моловете и веригите-магазини БГ-парапитеците пазаруват като за последно. Личи си, че ганьовските дегенерати разполагат с много пари. Пари спечелени и изкарани с работа или труд? Амиии, какъв труд и работа бе, ганьовските парапитеци искрено и лично ненавиждат труда - парапитеците обожават далаверката и най-вече ХАЙДУТЛУКА. В днешна пропаднала колониална България всичко живо от царя до пъдаря се занимава и "препитава" с някакъв вид и тип хайдутлук. Над 90% от ганьовските изроди са много вътре в хайдутлука. Наркотрафик и нарко разпространение, каналджийство, всички видове контрабанда, проституция и сутеньорство, корупция, пране на пари, ДДС-далавери и измами, АЛО-измами, автоджамбазлък( кражба на коли), източване на банкомати, кражби, грабежи, убийства и какво ли още не. Друго такова любимо хайдушко занимание за българските парапитеци е отглеждането на цели плантации марихуана в домашни условия. Прави се главно по селата. Ако стане някаква издънка и полицията надуши, бабите и дядовците поемат вината на своите внуци, които де факто отглеждат насажденията с марихуана. Как да вкараш в затвора един дядка или бабка на 80 години? Осъждат ги условно и готово. А пък ако си и плащаш "такса спокойствие" на полицията въобще никой няма да те бутне с пръст. В България съвсем спокойно от отглеждане ма марихуана може да си докараш едно 40-50 хиляди лева на месец. Ако отглеждаш марихуаната в домашни условия нейде из Евросъюза месечната печалба скача вече на 50-70 хиляди евро. Мръсните пари от марихуаната моментално на минутата се изпират чрез покупка на апартаменти, къщи, вили, магазини, заведения, гори и земеделска земя. На никой не му дреме колко скъпи са имотите в България - с немъчени пари изкарани без труд е така.

това и морал наложен ни от запад и това възприе народа отиди да поразходиж из Париж и Лондон нощем и да видиш

Така, така - 200лв за двайсетина минути, а после не можеш да ги свърнеж от именията им по Гърция.

Бялата мафия

При желание това може да се реши лесно . Всеки лекар работещ в държавно или общинско здравно заведение да НЯМА право на частна практика преди пенсиониране !!! А сега здр. каса поголовно се източва , ето защо отиваш при личният лекар за направление-3.00 лв ,отиваш при "специалист"--3.00 лв!? Той ти назначава изследвания в лабораторията и след това ти определя "диагнозата" в частният кабинет /там минаваш , като вторичен преглед/!?!?!???? Защо допуснаха такива "методи"??? КОЙ създаде и прие тези закони????Практиката е порочна !!!

Важното е че подаряваме на Украйна два нови руски ядрени реактора, струващи Милиарди на Нас ..не на Сглобените от САЩ. Били руски и не било еично да ги монтираме в България и затова ...в Украйна!!!??? Подарихме огромно количество руски оръжие, ракети, боеприпаси,ПВО ц300,...самолети Су.... ...но за здраве и за всичко друго няма пари. ... А....и 60+ Милиарда на САЩ за опасни ядрени реактори се намериха. И 10 милиарда за самолети от САЩ също... Народен съд е решението.

Само пазара трябва да определя цените според търсенето и предлагането, само пазара решава дали един бизнес има право да съществува или не, бил той и медицински услуги, здравеопазване! Пълна либерализация, приватизация и премахване на всякакви регулации, данъци, осигуровки - всичко трябва да премине на пазарен принцип и всеки сам да си мисли за здравето, лечението, дали да посещава лекар, кога, кой и т.н. според финансовите си възможности!

За доктора, за сестрата, за шефа на доктора, за апаратурата на доктора, за интернета на доктора, за телефоните на доктора, за техническото обслужване на доктора, за компютрите на доктора, за софтуера на доктора, за наем на кабинета, за напа, за счетоводителката, дето се води на доктора по изискване на напа, за адвоката на доктора ако е оод, ет, еоод или квото там е наизмишльотила държавата, за доставчиците на лекарства за доктора, той да не е еденствената маймуна на този клон ... А като специалист нищо чудно фаянсаджията да знае и повече, щото лекарската професия изисква да се научат няколко занаятчийски неща, автомобилен механик знае повече, хахаха

Има много сбъркани неща в доводите на лекарите за определяне на цените им. 10 г. обучение, много учене да. Счетоводител добър минимум 10 г. стаж, за да не вкара 2 гроба клиентите си, заради грешки. Докторите са станали добри доктори в държавните и общински болници, защото иначе никой нямаше да чуе за тях!!! Щяха да са световно неизвестни!!! Дължите на обществото много, а и с тези цени ще получите поне 7-8 000 лв. Заплати без платените прегледи в болницата допълнително. И разходите за един преглед, който повечето от тях провеждат за 10-15 мин. са минимални. Един ехограф струва 10-15 000 лв, но го ползват поне 10 г. С 15 прегледа на ден за гинеколог например мин. 20 дни в месеца по 80 лв. във Варна и 11 месеца в годината приходите са 264 000 лв. Алооо кого заблуждавате бе смешници?! Във Варна частен преглед при кардиолог 150 лв. Ако не работи в държавната болница, кой щеше да го познава?! 10 прегледа на ден при пълен преглед по 20 дни в месеца по 11 месеца в годината са 330 000 лв приходи!!! Заплатата в държавната болница е отделно!!! Та айде стига сте говорили глупости!!! Изкарвате предостатъчно, за да претендирате за още!!!

Ехограф за 11 000? Повече от 1000 лева производствена цена няма как да се докара и то с усилие, хахаха, в минималния вариант два пиезокристала, усилвател, контролер и връзка със стандартно писи

Всички чсатници се пркратяат от търговския регистър и минават под крилото на държавата и цени на прегледи и заплати. Ако не им харесва ......терминал 2.

По тези географски ширини ако видиш, че лекар, адвокат, полицаи, или политик се мъчи му стъпваш на врата, за да му помотнеш. както и те на теб са правили винаги.

има солидарност все така ще е! Едни плащат, всички ползват. Тази система трябва да се премахне и да се въведе нова. За да се справедлива трябва да бъде според приноса. Нива на обслужване са си задължителни вече!

Подготвяме се за Еврозоната... И няма спекула... Не, няма! Съшото е при храните: Пица, която 2020 купувах за 9.90лв. сега е 18.90лв. при положение, че олиото, брашното и токът са на нива от 2020г... Оставям настрана факта, че ДДС-то сега е 9% при 20% преди т.н. ковидкриза... Междудругото, Някой получавал ли е касова бележка от "професор", на който му е заплатено лично в кабинета за прегледа????

Аз работя с клиенти... Ако разбера, че клиентът е медицинско лице, ще му дера кожата ТРОЙНО... 'Щото моята клвалификация е на 24+ години, а не си позволявам да злоупотребявам с това... Това ще е моето малко, нищожно отмъщение :)

И БЕЗ ДА ГО КАЗВАТЕ ТОЧНО ТАКА СТАВА!!!

Ооо, сега гледайте какво следва....

Да бе, те медицинските лица трева пасат, няма да се усетят... а ти си единствен и неповторим на пазара...

Така е- неповторим съм... Аз им оправям медицинската техника/електроники... Както казах, от 24 години се занимавам с това- постоянно съм в процес на учене и квалифициране, заради нововъведенията и ми се налага да знам както медицина, така и инженрни науки... Така че да- неповтрорим съм. Работя предимно с клиенти от чужбина, но имам и доста БГ такива... И отново- да очакват моето малко, незначително лично отмъщение... От името на всички пациенти...

Миналата седмица уволниха един точно толкова неповторим. Забравил беше завалията, че ВСЯКА фирма за доставка на медицинска техника е ДЛЪЖНА да подържа гаранционен и извънгаранционен сервиз...или да осигурява такъв в странство, ако става въпрос за нещо наистина сложно. Дане си ти потърпевшия?

Прегледи и лекуване в чужбина. Аз ходя до Германия. По-евтини прегледи, или на цената на нашите тук, но в пъти по-качествени. Хващаш нискобюджетен полет, прегреждаш се за ден-два, разгледаш тук там и обратно в кочинката.

Жена ми беше на преглед. Плати 120лв. От "ФОНДА" върнаха само 70 лв. Звъня и питам защо, след като има "последен пакет"? Защото сме използвали мн "скъп" специалист, а за такъв преглед тяхната оценка е 70лв. Питам го -кажи ми кой взема 70лв, за да отидем там ? Отг. Заяждал съм се бил. А де ...

Що не се ръкопляска по балконите!?!

Инфлация няма! Всичко е на нивата преди войната в Украйна. Като приемем еврото пък инфлацията ще бъде като по времето на соца - ну-ла!!!

В тази наша държава само за пари се говори, а за качество - никога.

Така е! Тук с пари и с много пари пак нищо не става!

При положение, че добър фаянсаджия не може да се намери за под 100 (сто) лева на квадрат (а беше 45-50 преди година и половина!), защо се учудвате? Всеки труд има ЦЕНА!

Моля само не сравнявай здравето с нещо друго. Пък примера, който си дал, говори много за теб. Поздрави, не съм робот.

И к'во, щото здравето е безценно, очакваш високо квалифициран специалист да ти работи за без пари? Докато каналджия или тенекиджия цяло лято е на почивка с бентлито, щото, разбираш ли, лятото не му се работело и трябва да го почакаш?

Прав си. Само дето няма да се гътнеш, ако каналджията или тенекиджията си е оставил ръцете, а ти е взел една шапка пари.

Всеки труд си има цена, само този на работещите на твърда заплата явно няма, защото заплатите се индексират с максимук 4-5% годишно, което е доста изоставане спрямо инфлацията. И е така от много години. В същото време цените на всички услуги поскъпват. Скоро идва кризата.

От заглавието излиза че са се вдигнал броя на прегледите при специалист а не стойността на прегледите .

Хората ще спрат да посещават лекари или ще се лекуват сами. Жалка работа на жалка територия. За военни разходи кинти има, за здраве, плащай от джоба или търпи.

Ами те и сега си се лекуват сами! То и затова сме първи по смъртност в Европа.

Разбира се,че лекарите и специалистите трябва да бъдат високоплатени ,но не за сметка на и без това бедните хора в България! Хубаво е тази адвокат ,която “отсича” за цената, да отсече така пред здравната каса и оттам да дойде увеличението! Все пак получиха 8 милиарда! Медицината е скъпоструваща, но при едно справедливо разпределение на ресурсите, парите могат да отидат по предназначение, така че да има добро и еднакво качество навсякъде! Нека,който може от пациентите да плаща,но тези,които не могат да си го позволят- да бъдат поемани от касата и да имат същото качество на преглед! Защото здравната каса от години служи не на хората и лекарите, а на партийни каси и отчисления само за някои джобове! Не е тайна,че има лекари,които получават огромни заплати и привилегии. Повечето са собственици, шефове на болници и ДКЦ та . Според мен, като познавач на тази система, трябва да се премахнат ДКЦ тата, направленията , частно болничното финансиране , джипитата и всичко ,което звучи търговски. Медицината е хуманна наука нещо, което в България много от лекарите и политиците са за развили! В нашата малка държава ,джипитата затормозяват системата и хората не могат да получат адекватни прегледи специалист ,дали заради направления или заради висока цена!

За последните няколко години броят на личните лекари намалява, отказват се, пенсионирт се или просто умират... Според данните на Касата през 2023г. общопрактикуващите лекари, които имат договор с НЗОК, е 3933... , а като цяло в страната не достигат 1000 лични лекари, така че има хора които съвестно си плащат здравните вноски, но поради постоянно намаляващия брой лични лекари, те просто си нямат такъв и съответно няма от къде да вземат пустото му направление.

Барем да имаше полза от плащането. Масово докторите вече не помагат, не им пука. Само гледат да приберат паричките и хайде следващия пациент на поточната линия. Колко хора са си заминали или са станали хронично болни и с необратими последствия от това....

Всичко е търговия, алъш-вериш да става - прегледи, лекарства, операциии...Лекари-тъгровци.

Следващите които ще си вдигнат цените са адвокатите, архитектите, счетоводителите и отново лекарите! И така до като може... А, забравих за погребалните агенти...

Жалка, и все по-жалка работа. Притискани от всякъде хората ни просто не виждат изход от това да са в мизерия и да не могат да се лекуват.

Коментари - Двойно скочиха прегледите без направление при специалист | Днес.dir.bg

Двойно скочиха прегледите без направление при специалист

Проверка за цените на услугите при лекари с различна квалификация - доценти или професори, в пет различни лечебни заведения показва, че първичният преглед е между 120 лв. и 200 лв.

Обратно в новината

Коментари - Двойно скочиха прегледите без направление при специалист | Днес.dir.bg

Коментари

като с вдигането ТРОЙНО, на заплатите на софийските общинари! нито качеството на обслужването ще се промени, нищо ще стане по-добро отношението към пациентите и хората, нито ще им бъде възнаграден достатъчно трудът им /в принтирането на болничен лист, който се считал за "един вид преглед"...: просто си индексират /подобаващо/ дипломата...на библиотекар :)

"...при някой интервенции" Аделинче, или спиш, или си спала в часовете по БЕЛ.

при медицински сестри до 40 годишна възраст. Лошото е, че не са по-евтини.

солено да ти излязат :)

"За да балансират разходите си, повечето специалисти вдигат цената на прегледите." Хем увеличенията били поради "разходите", хем било заради специлизацията на докторите, заплащането им, ограничени средства от НЗОК и по-високи цени от НЗОК и въобще за каквото се сетиш. На фона на ограниченията над личният лекар и самите специалисти за предоставяне на напревления и други подобни работи. А да не говорим качеството как е при една част от лекарите. Отива майка ми при специалист с направление ама него го няма, въпреки че вратата е отворена за пациенти!? Поради услугата на сестрата да те "прегледа" срещу скромните 50 лв. Защото направлението било само за доктора. А "по-забавното" е като попаднеш на специалист с доста ограничено работно време защото отделно работи и в друга болница!? И при който можеш само 2-3 пъти в годината да посетиш защото в противен случай специалиста щял да бъде санкциониран. И който иска да ти се извършват прегледи в другото лечебно заведение защото ужким в първото не се предлагала услугата. Когато леля ми мина на инсулин й предоставиха конкретните писалки с указанието: използвай и двата вида инсулин на принципа "проба грешка"!?!? Докато от Пирогов специалистите на секундата обясниха как само от единият да се използва и кога. И веднага се реши проблема с кръвната захар.

За колоноскопия без направление платих 400 лв . При добър специалист. Този ден бяхме насрочени 7 човека. Как се отчитат и разпределят парите не помислих даже, защото е страшно очакването на “присъда”. Благославям доктора, че го има все пак ! Пари се печелят! Или се пестя вас с някои лишения, ако се наложи. Само да си здрав, за това всички се молим. И е късметлийско да чуеш, че е така!

ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ,ПАРТИЯТА КОЯТО СЕ ДОКАЗА СЪС СВОЯТА ЛОЯЛНОСТ КЪМ НАРОДА ОТ ДЕНЯ НА СВОЕТО СЪЗДАВАНЕ,АКО ЛИ НЕ ОСТАНЕТЕ СИ РОБИ КАКТО И ВАШИТЕ ДЕЦА

Към кой народ - съветския ли?

И с какво точно се доказаха? Само чакат въображаемите им избори на който да са първа политическа сила и самостоятелно да управляват. А до тогава само ще се сопват на този онзи за каквото и да било. Атака и другите да не би да бяха по-различни?

Скъпото здравеоппазване трябва да стимулира здравословен начин на живот. Прост пазарен механизъм.

от трипер и цигари можеш да се опазиш. От вътрешни цирей обаче едва ли.

Ако искате по-бързо да отидете при Свети Петър, елате при нас!!

На първо място сме по смъртост в света, но иначе лекарите ни са много обучени. Работят отлично и с погребалните агенции.

Въобще не е задължително да се преглеждате при доценти или професори , така че не виждам къде ви е проблема. Отивате си при джипито, дава ви талонче и после мрънкате, че ви е взел 1 лев такса. И така мрънкайки цял живот.

Вижда се с просто око,че проблемът е в липсата на ред в най общ смисъл.Простите хунвейбини,които дерибействат народа 34 години,понеже не знаят нищо,са научили едно,либералния свободен пазар щял да оправи работата.Ама оправи народа,глупавия народ дето им повярва,че комунизмът бил лош строй.Да,да,бил той!

Кой не скача е червен, а сега аууу, ма то не било хубаво. Ами не е, ама вие го направихте да не е, че да страдаме сега и децата и внуците ви.

Здравето е най-скъпото нещо за един човек. Който му пука за собственото здраве и за това на децата му, се грижи за това - храни се здравословно, не прекалява с нищо, не пуши и т.н. Както и ходи на профилактични прегледи при лекар и зъболекар. Ако се разболее, се лекува. За здравето парите не се броят, даваш всичко, само да се оправиш. Така че не мисля, че хора, които не се грижат да себе си, пушат, затлъстяват, пият алкохол ежедневно, после мрънкат като идат на лекар, че видиш ли, лекарят каква кора карал и защо им искал 2,90 такса. Като не ви харесва, стойте си у вас. Ако нямате пари за частен преглед, минавате по здравна каса и това е. Така е по цял свят. И най-вече спрете с тази злоба и да гледате в чуждата паница. Да бяхте учили и вие щяхте да сте по-добре заплатени.

Ха, само ти ли не разбра, че високата заплата зависи от това дали ще си от цирикащо и кресливо съсловие? Айдукати, лекари, държавни рантутници и прочее сган? Хахаха

Верно си простак. Ами изкарай отлична диплома в гимназия, кандидатствай, да те приемат, плащай такси по 10 хиляди, 6 години учи като ненормален, после още 5 специализация и накрая някой простак като тебе да ти вика "крякащо съсловие", ама на тебе ти е през оная работа, защото само ти си знаеш, какво си вложил и колко си учил. За това като ти дойде простака на преглед, го обруси 200 лева за 15 минути, защото простаци неграмотни много има и те това заслужават.

Толкова си учил, че аз в качеството си на проста трябва да вървя подир гъза ти, че нещо да не оплескаш за моя сметка, че веднъж един лекар така оплете конците, че ми се разката фамилията, сега ме е страх да отида при такива като теб. Сам си научих билколечение за да не опра пак до теб, щот хем си некадърник дето се нахвърля на работи дет не са му работа, хем не те е-е за пациента. Точно кресливо съсловие сте

затова ли един престъпник, казваше на всеослушание /след като го оправдаха/, че ще става адвокат?! Системата превърна лекарите в търговци, и то не само у нас...

прави борбата...и рънАта, га те заболи и нема къде да шаваш, оня Доктора, вижда, че си му паднал в ръчичките и си играе с теб, ама то тая игра не е по правила, а конците дърпа по-силния - е, сетете се кой?

Скоро очаквам да започнат масови кражби по лекарските къщи ,кабинети и коли ,защото хората знаят ,че тези имат ,защото преядоха от пари и рекета е неизбежен.

Защо мислиш, че хората, които имат повече доходи не ползват охрана, камери и т.н. Айде, отивайте да крадете, като ви се влиза в затвора. Глупавия все не може да разбере умния, мисли, че всички са прости като него.

Т.е. гарантират на поредната превилигерована група, че за 1 час труд, ще получават една месечна минимална заплата! След депутати, министри, общински съветници, които си вдигнаха заплатите с 300%... "Да го духат бедните!" - Асен Василев

думите на Асен от контекста тъпо вгъзрожденско лайно.

Да спрат да удържат задължитени здравни осигуровки.

Тогава прегледа ще стане от 200 на 400. Сигурен ли си, че това искаш?

Следваща стъпка - да премахнат направлеията и да се ходи само на частно!

тези печелят повече от наркодилърите и са масово некадърници затова не ходя на лекар

Да това е част от безплатното здравеопазване в България!

Сега остава и доходите на населението да скочат тройно поне, да наваксаме всички изоставания последните 10-20 години в този пропускан от всички /институции, доставчици на услуги, свободни професии, секторни дружества и т.н./. Като правите реформи айде един път крайните потребители да са важни, а не малка част от населението - в случая лекарите. Нека всеки да получава достатъчно за труда си, но нека и да е съразмерно. В момента единственото нещо, което ще се постигне е още нещастни хора да стоят пред лечебни заведения и да оплакват съдбата си и да умират немили-недраги .... Прекрасните хора от НЗОК, които правилно отчитат недоброто заплащане на специалистите лекари дали си зададоха въпроса как един средностатистически пенсионер с доход около 500 лв. и един средностатистически гражданин с доход 1500 лв. ще могат да си позволят преглед при "светило" в дадена област на стойност 200 лв. Аз лично не мисля, че нещата са съразмерни.

Ако тръгне човек из България ще види, че БГ-парапитеците въобще не са токова бедни и нещастни, за каквито се представят. Купуват апартаменти на килограм като обезумели въпреки, че са на астрономически цени, карат мощни луксозни джипки, ресторантите пълни с народ, а по моловете и веригите-магазини БГ-парапитеците пазаруват като за последно. Личи си, че ганьовските дегенерати разполагат с много пари. Пари спечелени и изкарани с работа или труд? Амиии, какъв труд и работа бе, ганьовските парапитеци искрено и лично ненавиждат труда - парапитеците обожават далаверката и най-вече ХАЙДУТЛУКА. В днешна пропаднала колониална България всичко живо от царя до пъдаря се занимава и "препитава" с някакъв вид и тип хайдутлук. Над 90% от ганьовските изроди са много вътре в хайдутлука. Наркотрафик и нарко разпространение, каналджийство, всички видове контрабанда, проституция и сутеньорство, корупция, пране на пари, ДДС-далавери и измами, АЛО-измами, автоджамбазлък( кражба на коли), източване на банкомати, кражби, грабежи, убийства и какво ли още не. Друго такова любимо хайдушко занимание за българските парапитеци е отглеждането на цели плантации марихуана в домашни условия. Прави се главно по селата. Ако стане някаква издънка и полицията надуши, бабите и дядовците поемат вината на своите внуци, които де факто отглеждат насажденията с марихуана. Как да вкараш в затвора един дядка или бабка на 80 години? Осъждат ги условно и готово. А пък ако си и плащаш "такса спокойствие" на полицията въобще никой няма да те бутне с пръст. В България съвсем спокойно от отглеждане ма марихуана може да си докараш едно 40-50 хиляди лева на месец. Ако отглеждаш марихуаната в домашни условия нейде из Евросъюза месечната печалба скача вече на 50-70 хиляди евро. Мръсните пари от марихуаната моментално на минутата се изпират чрез покупка на апартаменти, къщи, вили, магазини, заведения, гори и земеделска земя. На никой не му дреме колко скъпи са имотите в България - с немъчени пари изкарани без труд е така.

това и морал наложен ни от запад и това възприе народа отиди да поразходиж из Париж и Лондон нощем и да видиш

Така, така - 200лв за двайсетина минути, а после не можеш да ги свърнеж от именията им по Гърция.

Бялата мафия

При желание това може да се реши лесно . Всеки лекар работещ в държавно или общинско здравно заведение да НЯМА право на частна практика преди пенсиониране !!! А сега здр. каса поголовно се източва , ето защо отиваш при личният лекар за направление-3.00 лв ,отиваш при "специалист"--3.00 лв!? Той ти назначава изследвания в лабораторията и след това ти определя "диагнозата" в частният кабинет /там минаваш , като вторичен преглед/!?!?!???? Защо допуснаха такива "методи"??? КОЙ създаде и прие тези закони????Практиката е порочна !!!

Важното е че подаряваме на Украйна два нови руски ядрени реактора, струващи Милиарди на Нас ..не на Сглобените от САЩ. Били руски и не било еично да ги монтираме в България и затова ...в Украйна!!!??? Подарихме огромно количество руски оръжие, ракети, боеприпаси,ПВО ц300,...самолети Су.... ...но за здраве и за всичко друго няма пари. ... А....и 60+ Милиарда на САЩ за опасни ядрени реактори се намериха. И 10 милиарда за самолети от САЩ също... Народен съд е решението.

Само пазара трябва да определя цените според търсенето и предлагането, само пазара решава дали един бизнес има право да съществува или не, бил той и медицински услуги, здравеопазване! Пълна либерализация, приватизация и премахване на всякакви регулации, данъци, осигуровки - всичко трябва да премине на пазарен принцип и всеки сам да си мисли за здравето, лечението, дали да посещава лекар, кога, кой и т.н. според финансовите си възможности!

За доктора, за сестрата, за шефа на доктора, за апаратурата на доктора, за интернета на доктора, за телефоните на доктора, за техническото обслужване на доктора, за компютрите на доктора, за софтуера на доктора, за наем на кабинета, за напа, за счетоводителката, дето се води на доктора по изискване на напа, за адвоката на доктора ако е оод, ет, еоод или квото там е наизмишльотила държавата, за доставчиците на лекарства за доктора, той да не е еденствената маймуна на този клон ... А като специалист нищо чудно фаянсаджията да знае и повече, щото лекарската професия изисква да се научат няколко занаятчийски неща, автомобилен механик знае повече, хахаха

Има много сбъркани неща в доводите на лекарите за определяне на цените им. 10 г. обучение, много учене да. Счетоводител добър минимум 10 г. стаж, за да не вкара 2 гроба клиентите си, заради грешки. Докторите са станали добри доктори в държавните и общински болници, защото иначе никой нямаше да чуе за тях!!! Щяха да са световно неизвестни!!! Дължите на обществото много, а и с тези цени ще получите поне 7-8 000 лв. Заплати без платените прегледи в болницата допълнително. И разходите за един преглед, който повечето от тях провеждат за 10-15 мин. са минимални. Един ехограф струва 10-15 000 лв, но го ползват поне 10 г. С 15 прегледа на ден за гинеколог например мин. 20 дни в месеца по 80 лв. във Варна и 11 месеца в годината приходите са 264 000 лв. Алооо кого заблуждавате бе смешници?! Във Варна частен преглед при кардиолог 150 лв. Ако не работи в държавната болница, кой щеше да го познава?! 10 прегледа на ден при пълен преглед по 20 дни в месеца по 11 месеца в годината са 330 000 лв приходи!!! Заплатата в държавната болница е отделно!!! Та айде стига сте говорили глупости!!! Изкарвате предостатъчно, за да претендирате за още!!!

Ехограф за 11 000? Повече от 1000 лева производствена цена няма как да се докара и то с усилие, хахаха, в минималния вариант два пиезокристала, усилвател, контролер и връзка със стандартно писи

Всички чсатници се пркратяат от търговския регистър и минават под крилото на държавата и цени на прегледи и заплати. Ако не им харесва ......терминал 2.

По тези географски ширини ако видиш, че лекар, адвокат, полицаи, или политик се мъчи му стъпваш на врата, за да му помотнеш. както и те на теб са правили винаги.

има солидарност все така ще е! Едни плащат, всички ползват. Тази система трябва да се премахне и да се въведе нова. За да се справедлива трябва да бъде според приноса. Нива на обслужване са си задължителни вече!

Подготвяме се за Еврозоната... И няма спекула... Не, няма! Съшото е при храните: Пица, която 2020 купувах за 9.90лв. сега е 18.90лв. при положение, че олиото, брашното и токът са на нива от 2020г... Оставям настрана факта, че ДДС-то сега е 9% при 20% преди т.н. ковидкриза... Междудругото, Някой получавал ли е касова бележка от "професор", на който му е заплатено лично в кабинета за прегледа????

Аз работя с клиенти... Ако разбера, че клиентът е медицинско лице, ще му дера кожата ТРОЙНО... 'Щото моята клвалификация е на 24+ години, а не си позволявам да злоупотребявам с това... Това ще е моето малко, нищожно отмъщение :)

И БЕЗ ДА ГО КАЗВАТЕ ТОЧНО ТАКА СТАВА!!!

Ооо, сега гледайте какво следва....

Да бе, те медицинските лица трева пасат, няма да се усетят... а ти си единствен и неповторим на пазара...

Така е- неповторим съм... Аз им оправям медицинската техника/електроники... Както казах, от 24 години се занимавам с това- постоянно съм в процес на учене и квалифициране, заради нововъведенията и ми се налага да знам както медицина, така и инженрни науки... Така че да- неповтрорим съм. Работя предимно с клиенти от чужбина, но имам и доста БГ такива... И отново- да очакват моето малко, незначително лично отмъщение... От името на всички пациенти...

Миналата седмица уволниха един точно толкова неповторим. Забравил беше завалията, че ВСЯКА фирма за доставка на медицинска техника е ДЛЪЖНА да подържа гаранционен и извънгаранционен сервиз...или да осигурява такъв в странство, ако става въпрос за нещо наистина сложно. Дане си ти потърпевшия?

Прегледи и лекуване в чужбина. Аз ходя до Германия. По-евтини прегледи, или на цената на нашите тук, но в пъти по-качествени. Хващаш нискобюджетен полет, прегреждаш се за ден-два, разгледаш тук там и обратно в кочинката.

Жена ми беше на преглед. Плати 120лв. От "ФОНДА" върнаха само 70 лв. Звъня и питам защо, след като има "последен пакет"? Защото сме използвали мн "скъп" специалист, а за такъв преглед тяхната оценка е 70лв. Питам го -кажи ми кой взема 70лв, за да отидем там ? Отг. Заяждал съм се бил. А де ...

Що не се ръкопляска по балконите!?!

Инфлация няма! Всичко е на нивата преди войната в Украйна. Като приемем еврото пък инфлацията ще бъде като по времето на соца - ну-ла!!!

В тази наша държава само за пари се говори, а за качество - никога.

Така е! Тук с пари и с много пари пак нищо не става!

При положение, че добър фаянсаджия не може да се намери за под 100 (сто) лева на квадрат (а беше 45-50 преди година и половина!), защо се учудвате? Всеки труд има ЦЕНА!

Моля само не сравнявай здравето с нещо друго. Пък примера, който си дал, говори много за теб. Поздрави, не съм робот.

И к'во, щото здравето е безценно, очакваш високо квалифициран специалист да ти работи за без пари? Докато каналджия или тенекиджия цяло лято е на почивка с бентлито, щото, разбираш ли, лятото не му се работело и трябва да го почакаш?

Прав си. Само дето няма да се гътнеш, ако каналджията или тенекиджията си е оставил ръцете, а ти е взел една шапка пари.

Всеки труд си има цена, само този на работещите на твърда заплата явно няма, защото заплатите се индексират с максимук 4-5% годишно, което е доста изоставане спрямо инфлацията. И е така от много години. В същото време цените на всички услуги поскъпват. Скоро идва кризата.

От заглавието излиза че са се вдигнал броя на прегледите при специалист а не стойността на прегледите .

Хората ще спрат да посещават лекари или ще се лекуват сами. Жалка работа на жалка територия. За военни разходи кинти има, за здраве, плащай от джоба или търпи.

Ами те и сега си се лекуват сами! То и затова сме първи по смъртност в Европа.

Разбира се,че лекарите и специалистите трябва да бъдат високоплатени ,но не за сметка на и без това бедните хора в България! Хубаво е тази адвокат ,която “отсича” за цената, да отсече така пред здравната каса и оттам да дойде увеличението! Все пак получиха 8 милиарда! Медицината е скъпоструваща, но при едно справедливо разпределение на ресурсите, парите могат да отидат по предназначение, така че да има добро и еднакво качество навсякъде! Нека,който може от пациентите да плаща,но тези,които не могат да си го позволят- да бъдат поемани от касата и да имат същото качество на преглед! Защото здравната каса от години служи не на хората и лекарите, а на партийни каси и отчисления само за някои джобове! Не е тайна,че има лекари,които получават огромни заплати и привилегии. Повечето са собственици, шефове на болници и ДКЦ та . Според мен, като познавач на тази система, трябва да се премахнат ДКЦ тата, направленията , частно болничното финансиране , джипитата и всичко ,което звучи търговски. Медицината е хуманна наука нещо, което в България много от лекарите и политиците са за развили! В нашата малка държава ,джипитата затормозяват системата и хората не могат да получат адекватни прегледи специалист ,дали заради направления или заради висока цена!

За последните няколко години броят на личните лекари намалява, отказват се, пенсионирт се или просто умират... Според данните на Касата през 2023г. общопрактикуващите лекари, които имат договор с НЗОК, е 3933... , а като цяло в страната не достигат 1000 лични лекари, така че има хора които съвестно си плащат здравните вноски, но поради постоянно намаляващия брой лични лекари, те просто си нямат такъв и съответно няма от къде да вземат пустото му направление.

Барем да имаше полза от плащането. Масово докторите вече не помагат, не им пука. Само гледат да приберат паричките и хайде следващия пациент на поточната линия. Колко хора са си заминали или са станали хронично болни и с необратими последствия от това....

Всичко е търговия, алъш-вериш да става - прегледи, лекарства, операциии...Лекари-тъгровци.

Следващите които ще си вдигнат цените са адвокатите, архитектите, счетоводителите и отново лекарите! И така до като може... А, забравих за погребалните агенти...

Жалка, и все по-жалка работа. Притискани от всякъде хората ни просто не виждат изход от това да са в мизерия и да не могат да се лекуват.