Снегът блокира столицата и част от страната

Снеговалежът в София и страната предизвика проблеми в трафика по някои от основните пътища, а в столицата има огромни задръствания. Почистени са някои булеварди, но като цяло улиците в София не са изчистени. Днес в 7.30 ч. настъпи астрономическата зима.

Обратно в новината

Коментари - Снегът блокира столицата и част от страната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

много сте се разглезили бе ахндрешковци. едно време преди комунистическия преврат през 19ч4 година какви снегове падаха, по над метар. хора не се виждаха по патеките от снежните планини. нямаше снегорини, коли и автобуси. трамваите спираха и варвяхме пеш. нямаше ги и соци алистическите панелни гета младост, дружба, люлин, и всички останали. софия беше малка, но чиста и хубава. след kato червената паплач от провинцята nahlu, софия се преварна от червените селяни и циганите в клоаката на балгария, а самата балгария stanaизвестна по света като турския клозет на европа.

Препарати ( Точно от тези, които Вие цитирате ! ) се внасят поне от две години в България и то -- по държавна поръчка . Амa евапоризиращото-им действие аз-лично не успях да видя никъде по пътищата/улиците ... Сам съм си виновен като не знам къде да гледам :-)

Стига сте ревали от снега. Елате в Ямбол- тук сняг няма, само сух студ и вятър. Май не е по-добре, ама карай.

Е, пак се "злослови" срещу правителството и най вече срещу софийския кмет-еми че тя Фъндъкова се раздава изцяло, ама хората си траят и й слушат самохвалебствията, ама природата нещо не се "съобразява " с нея и все й подлива вода, пардон, сняг....

Ай стига като всяка година ревете.Абе не разбрахте ли че снегът няма да бъде облизан особено за кратък период от време.Айде погледнете в другите държави и тогава говорете.Навсякаде си е нормално да си има сняг.Хората си карат е не със 70-90км ами по бавно.Егати баровците сме.

Факт е че в 10 сутринта колите се движеха по Околовръстното с 50-60 км. именно защото не беше почистено!Да не говорим за Симеоновско.

Аууу, какво чудо е станало! Паднал е 10-15 см. сняг на 22.декември. УжасТ!!!! Природно бедствие!!! Изненада: има сняг, а парите за почистване отдавна ги няма, май.

как да започнат да почистват като не е отрязана лентичка.

как да започнат да почистват като не е отрязана лентичка.

Честита ЗИМА.........Пътя между Перник и Радомир изобщо не е почистен,за опесачаване и дума да не става.И ИЗВЪН СОФИЯ ЖИВЕЯТ ХОРА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Много моля ако някой има актуална информация какво е положението по пътя Варна-София да даде малко инфо. Ще бъда много благодарна! И весели празници на всички:)

Америка и Европа са два различни свята, та недей се прави на много знаещ. Не посочвай щати , в които няма сняг, а тези в които е истинска зима. Ей, аман от защитници- този ББ им е взел акъла!

Добър снежен ден на всички :-). Не зная от къде някой журналист се сети да пише за задръствания! Верно имаше малко повече чакане по светофарите, но за това не е виновна общината... зима е все пак, а и много от шофьорите не знаят как да потеглят в сняг, а за възможността да спират да не говорим. А и да попитам, колко от ревльовците тук се сетиха след като си почистят колата, докато изчакат да се стопли вътре, да вземат една лопатка и да почистят от снега, входове, тротоар и най-вече купчинката сняг която току що са измели от своята кола? Весели празници... :-)

Фандъкова, вие сте гражданка, но не софиянка така че може да се изказвате за родното си място. защото София само ви пълни джоба..Къде да се изхвърлят тези купчини сняг, които водача е длъжен да изрине защото не живее на жълтите павета?? Да си ги сложи в колата ли??Задръствания, локви, киша и мръсотия има в Люлин колкото щете така че не лъжете и не се правете на това което не сте..

ЦЯЛАТА ПАТЪРДИЯ И ГЮРУЛТИЯ ЗА КОЛКО САНТИМА СНЯГ Е?? ХАХАЛООО..СНЯГ,ТА СНЯГ..КОЛКО Е ,ПИТАМ! НЕ СЪМ ОТ СОФИЯ!! КОЛКО?? 1,2..5 СМ ИМА ЛИ?? БЪЛГАРСКА ИДИОТСКА КОЧИНА..ФАНДЪК,ФИДОС,ЦВЪК,БОКО,СЕРГО,АХМЕД,КОСТУФФ..ЯНЕ,СИДЕР...БЛЯД ДО БЛЯДТА И БЛЯД НАД БЛЯДТА! КОЛКО Е СНЕГА ,БЕ,ЛЬОЬЛОВЦИ?? И АКО Е 2-3 СМ..КАКЕ -ИЗЛАПАХТЕ ЛИ ГО ВЕЧЕ И Е ЧИСТО И СУХО ИЛИ..?? КОЛКО Е,ПИТАМ!!

коку

Поне 10-ина. В 6:30 беше 5-6см, а до преди половин час валя. Утъпкания сняг по улиците, които не са чистени е към 1.5-2см.

Та и аз да попитам. Когато завали малко дъждец и се нанижат 20 коли на Цариградско и се пътува по 2 часа до центъра пак ли общината е виновна, че не е изсушила булеварда?

Примерът ви е много лош или от незнание или от подлизурковщина..Всеки Софиянец знае че "цариградското море" беше сътворено по времето на ББ и непоправено до ден днешен....

Стига сме се будалкали със зимни и всесезонни гуми.Зимата е тежък сезон за всички общини.Те съответно имат някаква нагласа но си остават само с нагласата.Нека вместо да мърморим да окажем съдиествие като например да оставим колите ден два докато трае първоначалния стрес.Вярно е че плащаме за услуга която не се извършва качествено но нека да бъдем малко толерантни независимо дали е Фандъкова или някои друг кмет.Нека на първо време почистим около блоковете където живеем и паркираме колите си така че да не затрудняваме машините.Ясно е че София не може да поеме толкова натоварен трафик и това е една от причините поради която много улици стоят непочистени.

По принцип съм съгласна, че колите са много и е добре да ги оставим да си отдъхнат за ден-два, че и СО да си почисти добре районите, но точно в дните преди празниците ме очаква голям пазар, а и повечето хора, предполагам - разни нещица за трапезата + 5-6 бутилки и пр. Няма как да не тръгна с колата, торбите ще тежат, а таксиметровите шофьори ще терикатеят. На мен обаче трафикът не ми пречи, искам да си свърша работата и съм на ясно, че няма как да стане за 30 мин., за това предпочитам да си седя кротко в колата на топло, да слушам хубава музика и да се радвам на наближаващите празници придвижвайки се от едно място към друго, вместо да роптая срещу неразборията в нашата родна страна. След като всички толкова дават пример с "другата" Европа, защо още са тук, тя е голяма и има място за всеки - побрала е цели 5 млн. безработни :) Весели празници!

коку

Истината е, че над половината шофьори не са подготвени за зимата - физически, психически, технически. Тази сутрин се нагледах на всякакви простотии. Един тръгна да ме изпреварва при спускане върху хлъзгав път. Друг кара с 5км/ч, защото не знае как да си оправи стъклата да не са запотени, или сигурно си мисли, че не са запотени стъклата, а отвън е мъгла. Трети се прави на Шумахер и кара на слалом между колите с което стресира неопитните водачи и те започват да карат още по-бавно. Да не споменаваме до колко 15-20 годишните автомобили са подготвени за зимни условия с адекватни гуми, чистачки, течности и т.н. и в каква точно техническа изправност се поддържат...

О да.Всички недоволни са или мрънкащи, или зложелатели, но най-вече комунисти.А Боко като е охранявал бай Тошо е протестирал най-много от всички, нал тъй?И е бил антикомунист, нал тъй?

На всички зложелатели-Общината е виновна,че 1/ Не е разпоредила сняг да вали само върху зелените площи; 2/ Не е почистила околоблоковите пространства; 3/ Не е почистила тротоарите; 4/ Допуснала е да вали сняг над София, при положение че сме платили данъците.

Стига с летните гуми.Стига с почистването на тротоарите до блоковете.Спрете се с тактиката, аз съм грешен, но грешен си и ти, така че трай.Цял свят кара с всесезонни гуми през зимата.Идете в САЩ да видите зима.Ама наистина що е зима.И им разкажете за зимните гуми....да ви се чудят на акъла.Щото 90% си карат с всесезонни и не са чували за зимни гуми,

В Калифония ли? Може би! Или в южна Испания и южна Италия. Там не са чували за зимни гуми, ама и за сняг не са чували. Я ходи в Германия и Швейцария да те видя колко си отворен с твоите летни галошки. Тогава те ще ти се чудят на акъла!

Не мога да разбера как 1/2 сантиметър сняг предизвиква такива задръствания. Още повече, че от седмица само това се говори-как ще ни затрупа сняг

На летището заваля в 4 :10 мим.,как и за какво да минават преди това ? Колко от вас бяха на работа или будни ,за да видят кога е заваляло?

не сте наясно! това е един винаги жадуван кеф за БГ престъпната политпаплач по Софията!!потриват доволно ръчички и се молят снегът да стои до пролетта- така си осигуряват естествено укрепление и заграждение срещу всякакви стачки,протести и подобни!Ще си кютат с кеф...а народния сбиротак -каквото и да направят те-ще си църка по дупките дето се е сврял и..така си кара от години в козината БГ! Свърши се онова студуване за ДЕМОКРАЦИЯ преди 15 и повече години!! Не че се получи демокрацията,де,хахаха..абе МИШКАРСКА страна...кой бегал-бегал-РАХАТ Е !!

Ех, да беше толкова граждански зангажиран и по времето на бай Тошо - цена нямаше да имаш. ама такива отворковци като теб се бяха изпокрили в миша дупка. Мазнеха се на партийните секретари, пишеха доноси - абе мили родни картинки. И тогава имаше сняг, понякога повече от този сега. И тогава не се чистеше, във всеки случай много по-малко мот сега. Но не съм забелязал някой да протестира. Сега е лесно да се протестира. и това е най-сигурната индикация че вървим в правиланта посока. Към Берлин, Лондон, Париж. а не към Москва и Пхенян за ужас на червените кратуни. Апропо, те най-добре се възползват от свободата на словото. Дадена им, апропо, не от комундетата в Кремъл, а от омразните империалисти във Вашингтон.

старите похвати, от преди 1989! Ясен си:)))) Сигурно и майка си и баща си си натопил само и само да се докараш на пионерската организация:))

ТИ КАКВО МУ ВИКАШ,ТОЙ КЪДЕ ОТИВА?! ПРАВИЛНО ТИ КАЗА ЧИЛЯКА ПО-ДОЛУ!! КАКВИ ПРАВИЛНИ ПОСОКИ,БЕ,ДИВЧО,С КОГО?? 135 ЕВРО МИН.ЗАПЛАТА И 100 ЕВРО ПЕНСИЯ НА МЕСЕЦ!! ТОВА Е ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ В бг! ТИЯ НИВА НА СТАНДАРТ ЗАПЛАТА/ЦЕНИ Е ОТ 9.9.44Г.!! ПРАВИЛНИ СА ПОСОКИТЕ ПАК ЗА СТАРИТЕ ТИ ДРУГАРИ ,КОИТО СА МИЛИОНЕРИ!! КАТО ТИ ДУМАМ ПРАВИЛНО ЗА СНЕГА 1-1 КАКВО МИ СЕ ГЪНЕШ И ГЪРЧИШ..И КРИВИШ?? НАСТЪПВА ПЪЛЕН КОМФОРТ ЗА СГАНТА ГОРЕ-ДО НАПРОЛЕТ..ТОВА Е ИСТИНАТА,ТОВА КАЗАХ! НЕ ЧЕ ЛИЛИПУТСКИЯ НАРОД КОГАТО НЯМА СНЯГ МНОГО ГИ ПЛАШИ ,ДЕ!!

Колкото повече коли чистят,толкова повече ще се плати - не са ли ви ясни тези неща ? Не са ли просто прекрасни,защото са прекрасно прости ?

Слушайте новият саундтрак на Веско Маринов "Нашите снегорини чистят"

Пепинко, Пепче, Пепурче! Ще ти е лекинко на душата, като пеша, разбира се! А питаш ли ги хората, които пътуват с автомобили или с градски транспорт, ха?! Да се влачат часове до раб. Място, да закъсняват, да им се карат вследствие на което.и това защо?Щото снегът ни изненадааа-))) На връх астрономическата ЗИМА, зима, повтарям, з- и - м - а , не есен!

Когато по път, по който се движи градски транспорт в 9:30 има 4 см киша за мен е непочистено. София, Младост. А имаше улици, където имаше коловози.

За мен почистено е само когато навън вали сняг на парцали, а пътят е сух!

Сняг вали, вали, вали, София затрупа. Фандък не чисти улици, задръстване натрупа!

не може да се очаква да е чисто като всеки се качва на колата като види сняг как да минат снегорините като има километрични колони по кръстовищата?! но това никой и не го вижда по-лесно е да се обвинява общината!да има сняг но не е толкова много по кварталните улички не е чистено но по булевардите си е чисто не е сухо но чисто няма преспи!

Тук много се оплакват от снега. не било почистено. Ама я да попитам аз тия симпатяги дали сутринта са си изчистили пред входовете. Това е тяхно задължение, не на кметицата или на някой друг. Или когато е да връзваме кусури на други - първи сме. А когато някой ни попита нас за същото ще се намерят стотици извинения. Добре го е казал Дякона Левски: "Да си кажем байно кривиците, ти моите, аз твоите, пък да вървим напред". Иначе ще стигне до лафа на трънчанина дето най-обичал "маану" да намира. Иначе, на 22 декември няма нещо по-нормално от това да вали сняг.

си изчистих! Други въпроси имаш ли!?

освен това ако не си разбрал плащам за да ми бъдат изчистени пътищата! Или мислиш, че платените пари трябва да отидат пак за герберови кражби, а не за чистота!

Обяснавам за втори път, специално за неграмотниците. почистването пред входовете и около блока е задължение на живущите, точноо както почистването на улиците е задължение на общината. Аз например не забелязах някой да чисти около блоковете покрай които минах. Сигурно има и такива, които са си изчистили, но практиката е всеки да се ослушва. Да, не е приятно да хванеш лопатата рано сутрин и да ринеш сняг. По-лесно е на клавиатурата да се плюят други. Които всъщност почистват.

коку

Аз изчистих. Когато чистех в 6:30, по улицата минаваха снегорини. Истината е, че снеговалежа беше доста силен. Трябваха ми 20 минути изчистя около сградата, където живея. За тези 20 минути в началото, от където започнах се беше събрал достатъчно сняг, за да започна да чистя отново.

Поздрав за кметицата с: "Тихо се сипе първия сняг, улиците непочистени пак"

Не знам дали е виновен падналия сняг, непочистените улици или настройката на светофарите, но тази сутрин с тролей се придвижвах 40 минути от бул.Г.Делчев до Военна болница.

А иначе е 30...

Станишев се е обадил на извънземните да си паркират чинията над София и са си оставили вратата на фризера отворена! Станишев и извънземните са виновни, аха също и хан Аспарух, че не е създал България в Африка, там поне няма сняг!

Днес не можах да отида на работа и да чистя заради непроходимите улици - снегоринът ми заседна в една преспа.

СТИГА СТЕ МРЪНКАЛИ. КОЛЕДА Е,ПОНЕ МАЛКО СЕ СПРЕТЕ. НА КОИТО МУ ПРЕЧИ СНЕГА ДА ВАДИ ЛОПАТА И ДА РИНЕ КЪДЕ СТЕ ХУКНАЛИ С КОЛИТЕ , НЯМА ДА СЕ СВЪРШИ СВЕТА АКО НЕ ЕДИН ДЕН НЕ ОТИДЕТЕ НА РАБОТА. В ЦЯЛ СВЯТ КЪДЕТО ИМА ЗИМА И СНЯГ СЕ СЛУЧВА ТОВА,ПРИРОДА НЕ МОЖЕ ДА ВАЛИ ПО РАЗПИСАНИЕ. ВИДЕЛИ СТЕ ВИЕ СНЯГ,АКО НА 10- 15 СМ КАЗВАТЕ СНЯГ КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ НА 50 СМ?

Къде се е чуло и видяло през зимата да вали сняг? Това е комунистическа инсинуация, сняг в София няма - това е картофено пюре!

Не знам за какви проблеми говорите - малката ни квартална уличка е почистена, по булевардите има сняг, но като не е спирало да вали е нормално. Няма задръствания по-големи от обичайните. Но както всяка година е пълно с коли със "всесезонни гуми".

Тази сутрин тръгнах за центъра в 9 часа. По бул."България" никакъв снегорин не беше минал, после в участъка на бул."Витоша" - в участъка на Патриарх Евтимий също не беше почистено, за малките улички да не говорим, само беше почистено около президентството. Това го пиша за сведение на кметицата, която обеща, че София ще бъде почиствана, имало било готовност. Вече на нищо не вярвам.

Абе нали Премиера Слънце каза да хващат снежинките преди да са паднали! Що пак стана!?

Улиците в София са добре утъпкани и проходими със ски и верижна техника! :)))))

Довечера Бойко ще направи изявление, че това е съботаж на Господ и ще му вземе мярката! бъдете сигурни! Утре ще е пек дори:)))))

Снегът си дойде навреме с настъпването на астрономическата зима. Прогнозата за времето го тръбеше от една седмица. Снегорини има и пътищата са проходими, не е идеално разбира се, но положението не е толкова зле, колкото повечето кометари тук го изкарват. Задръстванията се получиха от прекалено многото коли на пътя, от слабата култура на шофиране и не на последно място от неподготвените за зимни условия автомобили. Няма да повярвате колко хора днес ми признаха, че все още са с летни гуми. Така че мили сънародници или се научете да шофирате и да си поддържате автомобилите или просто спрете да мрънкате.

За какув обилен снеговалеж става дума? Снегът е 10-15 см в София, за обилен снеговалеж може да се говори ако има поне 40-50 см снежна покривка за 1-2 дни.

Асфалта е различен, третира се с химикали против замръзване, пръскат със ситен чакъл (тези ситните камъчета, които сега са навсяъде и незнам как лятото успяват да ги изчистят), плюс от 30 окт. най0късно трябва да си със зимни гуми с метални шипове, плюс че на шофьорския изпит имаш каране върху лед!

Защо за пореден път не бяха почистени голяма част от булевардите и улиците ???

А боко реже ли лентички :)))

Бойко не е кмет. Йорданка да се справя със снега.