Божидар Димитров ще се бори за президентска република

Проф. Божидар Димитров ще учреди новото си политическо движение в Народния театър на 4 февруари и то ще се казва „Кан Кубрат” или само „Кубрат”.

Обратно в новината

Коментари - Божидар Димитров ще се бори за президентска република | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като имам предвид факта, че Президента може да е някой, като Путин, Тръмп или Буш младши. Или пък някой като Гоце, Михаил Миков или Цецка Цачева. Предпочитам да си останем "атрофирала парламентарна република".

Франция тоталитарна ли е?

Давай Божо, мачкай! На всички им писна, от селски тарикати в политиката и бизнеса. За да я има Б-я първо трябва да има ред и законност, както и родолюбие у тези , който искат да управляват. Най силните държави са все Президентски републики. Ще гласувам за вас ГЕРБ с тези джендър залитания не ми харесват и ще им тегля един шут в джендъра!

ли не можа да избереш друг от агентурните си псевдоними в ДС за новата си партия бе господин Стоянов?

Това ли ти е проблема дженд.р? България се гордее с такива разузнавачи, никой друг дипломиран историк не е направил повече, от него, относно намиране на исторически документи, за нашата история. 99% бяха оказионни. Б. Димитров е истински родолюбец, макар с не всички негови тези да съм съгласен на 100%.

Да! Президентска Република с Президент Бойко Борисов!

Ако, ще въвежда джендър конвенции, няма да стане, .еди!

Кремъл (КГБ) иска така. БСП също иска така (че как иначе). По-лесно им е с президент на президентска република. Знам. Защото така могат да изманипулират изборите и за магаре-президент, за да си имат магарета-президенти. За да има такива като Янукович - марионетки-предатели. Задействаш пропагандата, СМИ, агентите-агитатори (местни и задгранични тролове) и ето ти избран доказаният криминален престъпник Янукович (или пък Радев - откровеният поставеник на Решетников и Кремъл), а после той слушка, управлява безконтролно в интерес на Русия и започва голямото "оглозгване" на задунайската губерния. Агентът от ДС - (Богдан, Кардам, Тервел и Телериг) Проф. Божидар Димитров и почетен професор на Университета по библиотекознание и информационни технологии (това е знаково, защото е признание от скъталото се там в нелегалност ръководство на бившия 6-ти отдел на ДС - "ДС-то на ДС-то"). Негов кумир е Цар Борис III с това, че е разпуснал Народното събрание, суспендирал е конституцията, забранил е всички партии и е въвел Закона за защита на държавата - де факто си прави една малка абсолютна монархия (диктатура). Това е и на Божо мокрият сън(на Радев и Путин също). Знаем кой е и за какво се бори. Да ама Не. Номерът не минава. Да не се занимава с политическа инженерия. Да не се прави на мноооого хитър политолог, а да се занимава с това от което разбира - то не е много и е от отминалия свят. Ах, да! И да си пиеш редовно гинко-билобата и хапчетата, ей! Не само виаграта, де гиди дъртият му пръч с пръчовете!

Народа драги е кръчмаря. Сметката на това пиянство Парламентарна демокрация излезе много дебела. В момента държавата е слаба без население, без армия, без икономика, без, образование, без здравеопазване, без уважение, от населението (казваме тази държава) и от другите държави в Е.С. . Крепим се само благодарение на Валутния борд. Но и това не е сигурно утре някой може да реши да го събори.

Дедо Божо има по-големи (.)(.) от Мария Захарова.-:))

Категорично против!!! В момента имаме еднолично управление и сме "премиерска република" и виждаме,какво става. Но все пак има коалиционно управление,възможност за корективи и от народното събрание. Само това ни липсва-президентска диктатура.

никой няма да ни пита-сега ще се "пусне парата"-ще се излее "народната енергия" за един кратък "червен" мандат и един малко по-дълъг "син" и после ,като ни яхнат пак-дий!дий! към "светлото бъдеще" още 20тина години...и лучец еж, водица пий...знаеш си.

Президенска държава национализация

Защо не пробват със "Ханко - Брат", ще им отива......

И тоя мухъл не се наяде. Писна ми от лакоми лапачи.

-явно планът е всичко да се изгризе до дупка- нищо няма да ни пуснат гювеч преди крайния срок. нема прошка за нас, немат разкаяние тия хора. нейсе, ше ги изтърпим, още малко -колко са 27 г. за историята един народ?! всичко ше трябва си изплатим и -чао! вовеки: Втори път маймуната не се лъже, щото знае, че има дърво. :))

Подкрепям го! Трябва ни система при която е ясно кой носи отговорност! А така имаме парламент-говорилня, политически игрички и колективна отговорност. Нали знаете, колективна отговорност= безотговорност! Президентът ще има възможност във всеки един момент да реагира, като сменя премиер или министри, ако нещата не вървят. Особено важно е, че президентът ще се ползва с по-широка народна подкрепа от различни слоеве на обществото, което ще намали политизацията, която е на път да разруши българската държавност. Прекалено много злоба и противопоставяне има в българското общество. Този феномен го има само у нас и в Румъния. Според мен президентската република, ще го намали и тушира, което е добре за България. Пък и нали трябва да се знае кой пие, кой плаща. За какъв дявол ни е парламент, от където се излъчва злоба и омраза и се наблюдават вече толкова години само циркови изпълнения?! И пълнене на гуши,разбира се.

Да, бе! Точно толкова ще понесе отговорността колкото я понесе Янукович за предателството и зулумите които направи (титушките, снайперистите от "Беркут" и спецназа на ГРУ "Алфа"). Точно толкова ще понесе отговорността колкото я понесе и Путин за убийствата на опозиционните лидери и незаконните окупации на територии на суверенни държави (Молдова, Грузия, Украйна и АР Крим) чрез редовни войски на РФ ("зелени човечета" без опознавателни знаци), ЧВК и бандитски формирования наричани "опълченци". Точно толкова ще понесе отговорността колкото я понесе и Ердоган за откровения, неприкрит геноцид на всички кюрди (турски, сирийски и иракски) и нетурски етноси, за непрекъснатото потъпкване и прекрояване на конституцията и законите на Турската република. Това е съвременната диктатура - президентска република с неограничена президентска власт.

Вече спазарил ли си го Бай Уй да става Капо Ди Тутти Капи при президентската република ??!!

Наистина трябва да се промени нещо в тая държава! Давай професоре,не обръщай внимание на разни ,,денжъри" либерални!Ако можеш и ти стиска да го направиш,българите ще те подкрепят!Ако и успееш да вкараш в затвора тиа утрепки от парламента,ти ще си ни втория хан Кубрат!Само леко ме е страх,че при президентската република може да попадне случаен убавец,например като Плевнелиев,тогава кво правим,трябва да го отстреляме?!!

с истанбулските каки ще сте голяма дружинка, късно е , чадо, гледай си старините!

И коя ке ни биде канката? Щото в ориента е така- накъде се завърти шията /жената/ натам гледа главата /кханът/.

ха ха президентска за да набуташ шефа си банкинската тиква, че откога му е мерак този пост, затова сега обикаля като гламав по европа да "трупа опит", дърт гъзолизец си, иначе племето си заслужава да им го натресеш, че хептен да затрие бг етноса, щом 10г ги управлява вместо да е в затвора, хак им е да им е президентин.

Червените искат сега президентска република, сигурно да, но ако беше Бойко Борисов президент, щяха да искат парламентарна и обратно с десните...

Та той - б. д. - това иска: п/р/езидентска република с /п/резидент комунист-русофил.

Дясната ГЕРБ, е пълна с бивши комунисти - 3/4 от националното ръководство - Изпълнителна комисия, начело с Бойко Борисов, са били членове на БКП с лидер другаря Тодор Живков. Ето и кои понастоящем членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ са били в редиците на партията, гордо ръководена от другаря Тодор Живков: Бойко Борисов син на комунист, полковник от МВР - Методи Борисов, който произхожда от комунистически род и е от доверените партийни кадри. От 1977 е член на БКП, хвърля партийната си книжка чак когато става главен секретар на МВР. Преди това напуска системата, за да не се откаже от членството си в партията. Цветан Цветанов по линия на баща си, шофьор на началника на ДС Григор Шопов. Работил като сержант в ДС VІІ главно управление ЦИОУ Йорданка Фандъкова редови член на БКП като учител Цецка Цачева партиен секретар на Окръжен съвет в Плевен Красимир Велчев член на БКП като пилот в авиацията Менда Стоянова член на БКП, партиен секретар на звеното Приходи от народното стопанство в Окръжния Народен Съвет в Пловдив Пламен Нунев редови член на БКП...

"Не можем да продължаваме да се влачим с тази атрофирала парламентарна република, уточни професорът пред bTV."

Напълно ЗА!!!

С оглед на това какви президенти си избираме, хайде няма нужда. Това, с което ще бъдат запомнени не е много ласкателно. Радев ще се запомни със самолетите. Купете му един самолет да има с какво да си играе. Плевнелиев ще бъде запомнен с тапетите и скалистите планини. И двамата могат да бъдат наречени магарета под чехъл. Първанов ще бъде запомнен като архитекта на тройната коалиция. Държавата попадна под пълната власт на дпс (нищо от тогава насам не се е променило). Стоянов ще бъде запомнен с няколко доста глупави изказвания, като онова за дебата за въвеждането на латиницата. Желев ще бъде запомнен единствено с това, че беше първия. Мекушав и неподходящ човек за тази позиция в онези години. Президентска република ли? Не, благодаря.

Плевнелиев не престава да ръси глупости: "А не прилича на държавния глава да се бърка по никакъв начин в работата на правителството какви самолети ще купува"....А, бе нищожество, Президентът е главнокомандващ!!! Президентът е Генерал от ВВС, завършил като отличник на випуска и специализирал в САЩ, където отзивите за него са само положителни. Шефчето на ГЕРБ е бивша мутра, завършила средно с двойки и после влиза с връзки в милиционерската школа в Симеоново (налага му се да влезе на 18 години в БКП, за да го уредят). Има ли смисъл да ги сравняваме? Все едно да сравняваш пилот на самолет с каруцар от Банкя!

Познайте от 3 пъти на коя партия ще е патерица новата партия на комуниста-агент на ДС Б.Димитров! Ами повече от ясно е - на мутрите от ГЕРБ!

Монархия.Не ми се ще президент русофил,русофоб или ненормалник като Тръмп. Най добре е монархия, краля или царя винаги може да спре една лудост в краен случай...

бяхме вече монархия тъпако. МОнархът ни опраи за 800 дни, и от преде и отзаде и овсекъде.

Всичкото зло за България започна от идването на Мадридския Кретен. Симеон 2 е шедьовърът на Българското Пропадане, стореното от него е катастрофа за цялата ни История! омБостан Пенчев беше главна фигура в Национално Движение Симеон Втори Сакскскобургготски (НДСВ). Също и брадатият Валери Димитров от Сметната палата, от НДСВ. Огнян Герджиков, свален Председател на НС, от НДСВ, Каквато главна фигура (шеф на младежкото НДСВ) беше и Пеевски. Каквато МУТРА беше назначения от Симеон Втори Сакскскобургготски "Генерал" "Доктор" Бойко Борисов, да...от НДСВ. Каквито бяха Милен Велчев (НДСВ) - един изключителен икономист, обърнал лесно дългът в още по-голям дълг, дребното Василев (НДСВ) - чудесен организатор, продал БТК на "най-високата" цена, г-ца Хачикян (НДСВ) - взе безплатно апартамент и се отдаде (вероятно) на Родината си, и на близката, вечно близката, страхотната лекарствена спасителка Долорес Арсенова (НДСВ), г-н Влахов Легни-Стани (НДСВ) - пиеше силно, но с мярка в името на Царя, Любка Качакова-Срамната (НДСВ), Шофьорът-убиец Борислав Великов (НДСВ, сега РБ) ... Ал Джабури (НДСВ), Красивият убиец Катев (НДСВ), Симеоновите синове... И другарката Кунева от НДСВ... ИСКРОВ от БНБ-КТБ от НДСВ... Преди идването на Мадридския Кретен - Сакскобургготски, Доган беше наврян в кучи г ъ з. Боклукът-"Цар" го извади на светло и управлява с него. И изкара на показ мутрата Борисов. Боклукът-"Цар" беше избран от ДВА МИЛИОНА образовани и необразовани БГ-МУХЛЬОВЦИ, и те, разбира се, са още в България - разни гербаджии и всякаква друга измет. Малоумникът-"Цар" диша чист въздух в някоя от резиденциите си, а покрай царисти-гербаджии, всички продължават да го д у х а т.

щом двете големи държави, са с президенско управление, америка и русия, а и не само те,.. защо и бг-то да не може???? всичко зависи от народа!!;)

Б.Димитров беше стара подлога на СИКаджията, сега се прави на политик. Ще ни набутват Борисов като Цар в президентска република. Най-лошото е, че могат да го направят. Добрата новина е, че с този демографски срив, обезлюдяване, имиграция на млади българи, Борисов и компания след десетина години ще управляват катун от няколко стотин хиляди население, предимно цигани. Няма и да има еврофондове. Тогава ще настанат времена като в любимата му книга... Винету.

само с Ханска Република ще се оправим!!! ьа ьа ьа

Боже кво си мисли , че както до сега с кариерата му на политическа проститутка му оправиха зъбите , така сега и оная му работа ще оправян. Не става Боже , там нещата са необратими.

хан Кубрат, а КАНАСУВИГИ Ховрат. Направете си малък труд да прочетете и ще видите, че дори професорите и академиците не отричат това, а просто ни лъжат, че е едно и също. Както чудесно се знае, че жреците са се наричали колобри, но във всички учебници пише, че са били шамани. Каква е разликата ще попитате. Че тези думи не са тюркски. Не знаят, а и не искат да търсят от кой език идват. Без да знаем езика, т.е. значението на думите, не можем да знаем дали са едни и същи. Замисляйте се над такива "дреболии" :)

голем праз. не било по врат, ами по шия.

Ви казвам. Всички знаем, че трол и платен драскач е едно и също. Знаем, че хан значи господар, но не знаем КАНАСУВИГИ какво значи. Как тогава да сме сигурни, че е едно и също? Между другото врат не е точно същото, като шия :)

Агента на ДС да ходи да са бори с бутилките с Алкохол на партия с Веждито да са праят на Кучета (това са негови думи предБТВ)скоро настъпва годината на жълтото куче по старобългарския календар

Явно неговия ментор БУДА - Бойко Борисов се е изчерпал като "капацитет" в Министерския съвет и е решил да стане Президент. Така че неговите платени мишоци са се хванали да му "подготвят" леговището в Президентството!!

ЗА ОЦЕЛЯВАНЕТО НЕ Е ДОСТАТЪЧНА ВЕЧЕ !!! НАЛАГА СЕ ДА СЕ КОМБИНИРА И С НАВЕДЕН ГОЛ ЗАДНИК !!!! ВИЖДАМЕ ДА НИ ГО ДЕМОНСТРИРАТ ПОЛИТИЦИТЕ НИ !!!!!

Колкото са разделени българите сега още повече ще бъдем при президентска република.Не мога да си представя някой клепоух военен да ме управлява само защото 51% си мислят че добрата стойка мирно в важна за държавата.тогава вече отиваме на война със материала а не на протест

намалете незабавно чекиите пред портрета на Бойко Методиев Борисов. Вашата злост не се отразява добре на Вас самия. Разходка сред природата или отпускащи и релаксиращи духовни практики ще ви заредят с енергия. В размишления по пътя си, ще стигнете до местния център за психично здраве. Там Ви очакват.

може да се бори един пенсионер?

Ако се усети да кръсти движението Ханко Брат, може и да се получи ;-)

Султан ---Бою Симитлията Суджука lll, велик везир---Божо Вампира !

Референдум:Искате ли този дърт професор които по никое време ще прави своя партия за президент ако преди това гласувате България да стане президентска република? Народа:не искаме нито едното нито другото. ПС:Тоя да забрави че ще има шанс в НС.

Ти може да не искаш ,но други искат ! Явно си искаш БКП !

Бойко Методиев Борисов е един от най-младите комунисти в България! Станал член на Комунистическата партия още на 18 години. Баща му е майор от ДС. Моят идол Бойко е ортодоксален и потомствен комунист, който дори остана верен на БКП и след промените! Отказа да се деполитизира с думите "За мен партията майка, която обичам, е по-важна от моята служба! БКП е в сърцето и душата ми". Партия Герб е истинският наследник на БКП. САМО ГЕРБ/БКП/.

Поправка. Новото ми движение ще се казва "Цар Путин".

Ах, Бруте, ти ли пое щафетата да убеждаваш българския народ, колко хубава била президентската република? Грандомани и нарцисти редовно чупят гръбнака на нацията! Двете В...

В президентската република има една силна черта.Реално разделение на властите.Отделни избори за НС и отделни за президент.Сега дефакто няма разделение на властта.Гласуваме за депутати, а получаваме правителство.Това правителство се самоконтролира от мнозинството си в НС. Резултатът го виждаме вече 28 години.

Зависи какъв резултат очакваш:)

Различен от сегашната мутродържава.

Боко Президент и силната черта става и дебела.Когато това е интимната мисъл ви идва едно въпросче - конвенции , властващи Тикви , кога ще му прекипи джезвето на този народ , или то просто никога не увира.

Много националисти бре! Явно има търсене....

независимо как ще бъде наречена формата- светът винаги досега се е управлявал по формулата "корони с пагони". и чак сега те започват взаимно да се ритат по кокалчетата и да се изтощават взаимно- понеже пачангата свършва и няма достатъчно за всички. тва е-няма възторзи, няма свободи, всичко това е било само фарс. обикновеният човек е напълно безсилен, но пък за щастие и тяхната насилствена власт е в процес на скоростен упадък и саморазграждане-именно така ще се "освободим", с течение на времето-доколкото един посредствен консуматор /а всички консуматори сме такива/може да е свободен, де. )))

Предлагам следните лица: 1. Професор ВУЧКОВ - Най известния и голям професор. Той е и най умния дипломиран професор. 2. Слави Трифонов - най големия патриот, който не плаща данъци и всичките му пари и фирми са офшорки, даже и предаването Слави шоу е собственост на офшорка. Той е моя патриот който милее за България.

Като се има в предвид нашите президенти, Радев-пилота, Първанов-ловеца и т.н. Само тикави ни трябват

Стигна се дотам, че когато Плевнелиев се появяваше публично, обществото започваше да се смее. Той работеше като човек, който развеселява обществения живот с появата си и с думите си. Обичах да го слушам, защото винаги очаквах да чуя нещо смешно, а той всеки път оправдаваше моите очаквания. По време на първото си официално домакинство като държавен глава, на което прие чешкия президент Вацлав Клаус, Плевнелиев сътвори уникален гаф. "Уважаеми господин президент, уважаеми дами и господа от Полша...", обърка се родният президент, след което се поправи: "Дами и господа от Чехословакия..., от Чехия. Извинявайте, извинявайте, още веднъж извинявайте". Само с едно изречение, повторено два пъти, политикът от Гоце Делчев приветства делегацията на 3 държави, сред които едната вече несъществуваща.

Плевнелиев беше безкрайно неудачен избор, с мътно комсомолско и БКП минало, престъпно натрупано благосъстояние и фалшифициран вот. Накратко, поставеният Плевнелиев беше един напълно ненужен човек... нахилен идиот, заеква дори когато си чете речите. Най-често гледаше така, че не си сигурен дали ще се засмее или разциври. Това е защото и той самият не е сигурен, има видими ментални смущения в поведението, лицевите мускули и неадекватните подскоци и хилене... Няма да забравя когато на концерта за Българската коледа, той се смя, и то точно в момента, когато по монитора показваха болни деца. Тогава го съжалих, защото той просто не беше разбрал къде е и за кого е Българската коледа. Според мен, този човек трябва много сериозно да се прегледа и то главно главата... Росен Плевнелиев произнесе реч по случай 139-ата годишнина от смъртта на Васил Левски в качеството си на държавен глава. Произнесе я така, че хората се запитаха заслужавало ли си е Апостола да пожертва живота си за една нация, която в момента се управлява от такива хора. Причината за тези заключения е натрапваща се държавният глава говори за Левски сричайки, запъвайки се на всяка дума. С всичката си наглост президентът извади смачкано листче, от което чете чужди думи. Той очевидно не беше отделил 10 минути, за да прочете предварително това, което му някой друг му беше написал. Думите му звучаха фалшиво, ако въобще може да се каже звучене на грозното сричане, с което Росен Плевнелиев успя да възмути дори най-верните си поддръжници и съмишленици... С номинацията на М.Попова за вицепрезидент, ГЕРБ се опитаха да вкарат някакъв мъжкарски елемент в президентската двойка. Опитът се оказа неуспешен. Няма сила, която да опази тоя левак - Плевнелиев от собствената му инфантилност и автентична тъпота...

Плевнелиев: Стига глупости. Аз съм мъж. Третополов. С Ангелкова сме братя. С Цачева сме сестри. Моля, не ме разбирайте погрешно. Самоопределилият се като ирландска пастирка льольо, който не е наясно със собствения си социален пол, не трябва да бъде допускан до обществените медии. Преди време, във Варна, президентът Росен Плевнелиев остави поредното усещане, че се държи като слънчасал. Плевнелиев се изтъпани на площада пред съда и подскачайки неадекватно рече, че Варненският окръжен съд бил модел за България. Плевнелиев бе зает да се хили като изоглавен и като си тръгна, хукна да се връща бягайки, защото забравил, моля ви се, да каже довиждане на шефката на съдийките Ванухи Аракелян. Зевзеци от площада коментираха, че Росен Плевнелиев спешно трябва да се прегледа при известния варненски психиатър Войнов, защото има видими ментални смущения в поведението, лицевите мускули и в неадекватните си подскоци и хилене...

Президентска република е за богати и големи държави като САЩ ,Франция ,Русия и Бразилия ,тук почва за такава няма ,освен в мокрите сънища на Боко и Божо ,да не говорим ,че трябва да се свиква и ВНС.

Министъра без портфейл си търси нов!

Боже как така е пропущил да посочи и кой точно трябва да е Президента , за циците на Захарова беше много конкретен и изчерпателен.

Поредния проект на ДС ще се бори за парче от баницата и разбира се по поставените от Кремъл задачи.

След целенасоченото сриване на НС като институция е "нормално" да се появи някой ,който да запее песн за Президента -Спасител.Предлагам още при учредяване на тази партия да се посочи и за кой президент иде реч:-)

Предлагам ви само да следите кои персони ще се набутат в това движение...В най-лошия случай ще са пионки на туто мафиото... ;)