Двигател на Боинг се разпадна при полет (видео)

Пътници на американската авиокомпания „Юнайтед Еърлайнс” преживели истински ужас, след като част от двигател на самолета им се разпаднал във въздуха.

Обратно в новината

Коментари - Двигател на Боинг се разпадна при полет (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Човек ако чете такива "сензации" губи сън..Особено ако е за Боинг.

прилича на участие от S T A R W A R S 2050 г яко когато се хванеш между караката когато ти врибрират валентиновите крила на дървената кошница

Без думи - половината се кефят колко руснаци загинали в тяхната катастрофа, другите - краварите това ги чака. Аз пък казвам - добре че хората са се спасили.

тия двигатели са хванати с носещи конзоли за крилата. Обаче връзката на самия двигател към конзолата е с два специални болта. Те нарочно са направни кухи така че при достигане на зададена вибрация болта се къса и двигателят пада за да не разруши цялото крило. И то се къса първо по-слабият преден болт за да е сигурно че падащият двигател няма да закачи крило или фюзелаж.

ако не е бил боинг, сигурно е щял да се разпадне целият самолет при такава ситуация

Двигател на Боинг се разпадна при полет , подобно на руския самолет край Москва.

Край Москва някой бил изпил течността против обледеняване.....

Какво друго да очакваш от скапаните путлерови таралясници... А, чакай, то не било Ту, ами Боинг! Ами сега?! К'во да пиша???

Пиши че самолетът се е приземил успешно въпреки всичко. А това е най-важното.

Ами слава Богу! Но все пак е бил възможен всякакъв изход при такава ситуация...

пак пияните руснаци са виновни. Лично Путин. хахахаха... соросоидите да запомнят: ВСЯКА ТЕХНИКА АВАРИРА - никой не е застрахован!

Няма нищо такова това пъклено деяние е плод на целенасочените действия на руските хакери ръководени лично от подполковника

Как да не ги разбираш, ти, тези работи, като самият ти си живото доказателство с аварирал болен мозък.

на Секакви търкалета...

Поуспокоихме се. Ето че не само руски машини търпят аварии. А и американски, и то прехваленият Боинг. Пожелавам на братушките все пак да се поучат от янките как оцеляват хората при подобни инциденти.

Бате, ама напишете и над -къде е станало тва, бе! ?

бате прибрахме вече падналото бате. добри пари му зехме бате.

Значи няма какво да се притесняват пасажерите които са се возили във този самолет,още не се е случило самолет да остане постоянно във въздуха,по логиката всеки излетял самолет ще трябва да казне или призими някъде във въздуха нама да остане,така че какво толкова са се оплашили тези хора и са се навели сякаш се молят за нещо а?

Боинг - това е достатъчно за качеството на самолета. Ако искат качество да пътуват с руски самолети.

ДрОГаре... набират се хора за сваляне на още 2 самолета около Москва. Трябва веднага да се пренасочи вниманието. Може наемници за частна компания в Сирия за пушечно месо.

дали е свършила тоалетната хартия на борда?

Не са стигнали да ползват. Направо в гащите, няма време.

В бегето ръкопляскат пък на всяко кацане.

Те капаците са екстра.

Като дойда на власт, освен, че ще забраня всички партии, ще забраня продажбата на всекакви видове клавиатури!

Голяма работа, откъснала се обшивката. Нали двигателят стои !? И даже май продължава да работи !

Ако беше зле и той щеше да замине. Да му мислят тези върху които падат чаркалаците

хахаххаааааааа грраааааааааааа

голямо ровене из нет-а за да ни отвлечете вниманието от сваления над Москва самолет. Този приземен ли е? ДА. Има ли умрели? НЕ Има ли "огнено кълбо" (тип С300-400) летящо към него - НЕ. Кво ни занимавате. Кажете кой идиот изби руснаците.

Нормално идиоти избиват идиоти, най вероятно самолета е свален по поръчка на Путин, за да отклони вниманието от изборите, кгб приоми

Да ама те са претърпели загуби, значи ние печелим!

Тези ще се върнат с кораб или ще останат да живеят на острова за винаги.

Какво ни занимавате с тия наркомани. Два вертолета са им паднали с по 4-ма умрели. И Боинг е марка самолети,които използват двигатели на Ролс Ройс или Дженеръл Електрик. Даже и на господарите си не знаете, кое какво що.

Ти па мн знаеш бай хуй)))

Iivanov84

малее добре че не се е откъснал от крилото..

Това са големи и сериозни машини хора, дори и да падне двигателя, самолета си продължава спокйно да лети с другия - така са проектирани. Проблема е, ако изключат двата ( или ако са 4 ) двигателя, тогава става страшно, защото ако е над океана трябва да приводнява. Ако е близо да сушата, самолета планира, и пак може да кацне на подходящо летище.

ауууу, поредния специалист. Много ги разбираш нещата бе. Те затова ли са поискали да кацнат аварийно? Що не са продължили да си летят "спокойно"? Или не те е имало теб да ги светнеш?

Поискали са аварийно кацане за успокоение на хората. Самолетът безпроблемно е достигнал до местоназначението си в Хонолулу.

Valentin Ginev

С градински лейки не ми се спори. Поискали са аварийно кацане, много ясно. Щото не знаят какво може да се случи след падането на ламарината - пожар, откъсване на други парчета, повреда в крилото. Ако падне друго парче, и удари самолет? Наясно ли си какво се случва? Има цели паднали самолети само защото са ударени от парчета на друг самолет. Образовай се малко.

Станала авария, самолетът се върнал и се приземил успешно. Пътниците ще имат 6 часа закъснение, а самолетът след 5 дни ще лети отново. Не е като онзи жълт кукурузник, дето 4 минути след излитане се заби на поляната и три дни не могат да открият, че му се обледенила тръбата на Пико.

ИМ СЕ Е ВЛЕДЕНИЛ МОЗЪКА.

Аз повече от 30 години се придвижвам и с жълтия кокурузник и с колегата му Боинг... Сигурно съм летял повече отколкото си се возил на кола. ДРАМАТА Е В ТЕБ....

Ако искаш да те задръстя с информация, колко западни машини са изпопадали и то преди 4тата минута, само кажи? "Жълтия кукурузник" е нормален съвременен самолет.

Ии после злорадствате срещу Русия, а?

какво общо има русия тук, бе обработен руски отзад

Интересното е, че въпреки вибрациите мотора си е останал на мястото си. Монтирани са на специални болтове, които над определено усилие се късат. Това което е станало е сериозен проблем. Чист късмет е, че откъсналата се обшивка е отлетяла мирно и тихо без да пробие резервоара или да повреди крилото. Тъпака инспектирал самолета преди полета май ще си търси нова работа като чистач или продавач на хотдози.

Само не разбрах, след като полета е изцяло над океана, къде са поискали аварийно кацане? Да не е на някоя от платформите на Мъск?

Пише, тъпако. Ако изобщо знаеш къде е Хавай

Ами селски, значи никакво аварийно кацане не е имало, ами просто са си продължили полета и са си го завършили, защото това им е била дестинацията. Много добре знам къде е Хавай и коя му е столицата. Айде сега ти прочети накъде са тръгнали и къде са кацнали и къде е разликата да си кацнеш нормално или аварийно.

За сведение на авторите, Boeing не произвежда двигатели за самолети

Има се предвид двигател на самолет "Боинг". Ти сега какво искаш, да уточняват всеки детайл ли? Разпадна се двигателя Ролс-Ройс на самолет "Боинг" 747

Двигателя не е детайл от самолета.Това което се вижда на снимката е липса на air intake и два декоративни композитни панела.За сведение, когато това се случи в БГ изобщо не стигна до пресата.

Браво. Радвам се , че хората се спасиха. Голяма загуба щеше да е такова яко русо маце да загине.

НЕ Е РУСКИ КУКУРУЗНИК.

Теле си се родил, говедо ще умреш !

ОЛИГОФРЕН?

Във България кога за последно се е разбил пътнически самолет че нещо не си спомням?

Хайде да не викаш дявола?

Iivanov84

3 септември 1968 г. - Край Карнобат се разбива самолет Ил-18, изпълняващ чартърен полет Дрезден - Бургас; загиват 45 човека. 21 декември 1971 г. - На летище София при излитане за Алжир катастрофира самолет "ИЛ-18" със 73-ма пътници на борда. Загива екипажът от 6 души и 24 пътници, сред които естрадната певица Паша Христова. По чудо оцеляват певците Мария Нейкова, Борис Годжунов, Янка Рупкина. 16 март 1978 г. - При катастрофа на самолет на БГА "Балкан" ТУ-134 по редовен полет София -Варшава, край врачанските села Тлачене и Габаре загиват 73 души - 27 българи, 39 поляци и 7-членен екипаж. Загива и треньорката по художествена гимнастика Жулиета Шишманова, помощничката й Румяна Стефанова и момичетата от отбора. 10 януари 1984 г. - Край софийското село Кривина при кацане катастрофира самолет Ту-134 на авиокомпания "Балкан". Загиват всичките пътници и екипажът на самолета (50 души). 2 август 1988 г. - В 17, 29 ч. самолет Як-40 на БГА при излитане от София за Варна се разбива в коритото на река Искър. Загиват 27 пътници, ранените са 10. 4 февруари 1998 г. - Самолет на "Ер София" катастрофира при Азорските острови. Загиват 7-те членове на екипажа. 2 юни 1999 г. - Военен самолет Миг-21 се разбива в землището на с. Драгомир, Пловдивско. Загиват пилотите капитан Георги Богданов Русев и старши лейтенант Сашо Димитров Николов. 28 април 2000 г. - Самолет на врачанската фирма "Балкан агроавиация" се разбива край с. Мърчево, Монтанско. 47-годишният пилот Иван Александров е тежко ранен. 15 август 2000 г. - Български товарен самолет Ан 12, на авиокомпания "ИНТЕРТРАНС ЕР" катастрофира в ДР Конго. При кацане на летището в Кисангани машината излиза от пистата. Жертви няма. 14 декември 2000 г. - На летището в Атина, Гърция, влекач удря дясното крило на президентския самолет "Ту-154" и нанася сериозна повреда. Президентът се завръща в България с друг самолет. 7 август 2001 г. - При излитане в района на Долна баня катастрофира учебен двумоторен самолет. Загиват инструкторът и пилотът - 53-годишният Петър Тихомиров Петров и 34-годишният Христо Петров Стайков 31 август 2001 г. - Край с. Доброславци, Софийско, след инцидент при техническо обслужване на самолет МИГ - 23 загива един старшина, а друг капитан е с наранявания и е настанен без опасност за живота във ВМА. 4 ноември 2001 г. - Самолет на АК "Балкан" "Ан 24" по маршрут Атина - София претърпява инцидент - при излитането колесникът е прибран преждевременно, самолетът се накланя назад и опашката му опира в полосата. Задействал се противопожарният датчик. 16 май 2003 г. - В района на Панагюрище по време на тренировъчен полет загива майор Анатолий Тодоров Полянков. Майор Полянков е изпълнявал полет на малка височина със самолет МиГ- 21 БИС, излетял от Трета авиобаза Граф Игнатиево. 2 юли 2004 г. - Ултралек двуместен самолет LZ - BARVOAT, тип "P92S" /"Р92EHO"/, пада на 300 м западно от летището в Долна баня. Пилотът на машината умира на място. Самолетът, собственост на загиналия Дамян Балабанов, е изпълнявал тренировъчен полет. 11 април 2006 г. - Едноместен самолет "Авиатика" се разбива в землището на новозагорското село Пет могили. 49-годишният пилот Динко М. от Стара Загора загива. 11 април 2006 г. - По време на полет за пръскане на селскостопански площи с препарати по договор със земеделски кооперации от района самолет на селскостопанската авиация катастрофира край с. Козловец, община Свищов. Загива 42-годишният пилот Евгени Панайотов от Горна Оряховица и 23-годишният Атанас Ганев от с. Козловец, който пътувал в самолета. 30 януари 2008 г. - След излитането от летището в Лажес, Азорски острови, самолет Ту-154 М LZBTZ на правителствения "Авиоотряд 28", с който президентът Георги Първанов и водената от него делегация пътува за официално посещение в Мексико, претърпява техническа повреда, което налага повторното му кацане в Лажес. Самолетът кръжи три часа и половина над Атлантическия океан, за да изразходва част от горивото и каца успешно въпреки силния вятър и повредата. Щети и пострадали няма. 14 май 2008 г. - Около 15,15 часа в района на село Тополи, област Варна, катастрофира селскостопански самолет LZ 3105, извършващ химическа работа, Самолетът се удря в жици за високо напрежение. Пилотът на машината загива на място. 30 август 2008 г. - Самолет на чартърната авиокомпания "Би ейч еър" се сблъсква с ято гларуси при излитане от полоса "04" на височина 2-3 метра. Вследствие на инцидента машината получава повреди в двата двигателя и в дясното полукрило. Самолетът каца аварийно. 24 август 2011 г. - При опит за кацане на летище Приморско катастрофира самолет, чешко производство от типа SR22. При удара машината се запалва, а хората в нея загиват.

Това си е влияние на,,демокрацеета,, ! И при нас си действаше слънчевата радиация!?

zeddd

Като гледам на теб ти е подействала

А как се предпази? ...голяма самозаблуда. ..

"част от двигател на самолета им се разпаднал във въздуха" Тук малко трудно се разбира. От снимката се вижда, че я няма обшивката...

паднала му обшивката от боядисана ламарина - разпаднал се бил. Това е все едно да караш без преден капак на колата, и да ти кажат, че двигателя се бил разпаднал. Естествено, че ще има вибрации, поради нарушена аеродинамичност, но това не значи, че на двигателя му има нещо

И тъй като нищо му няма и това е нещо съвсем елементарни пилотите са поискали аварийно кацане.Ей така да се намират на работа.

Ама, да бе, нищо му няма на ДВИГАТЕЛЯ. То се едно някой да те отпраска в задния двор, но ти да казваш "АБЕ НИЩО МИ НЯМА" Пък кой знае, във времена на 31 различни ПОЛА, сигурно ти харесва. Нека ти е удобно с него.

Обшивката на двигателя е част от фюзелажа ако не ти е ясно,разкъсване на фюзелажа не е елементарна повреда.Ама откъде калъф като теб може да знае?

Ми разпаднал се. Първо обшивката въобще не е излишен детайл от двигателя. Второ след обшивката не се знае какво следва да се разпадне още Късмет че в случая - нищо. Трето следва въпроса дали и другия двигател не е в същото или по-лошо състояние и дали също няма да се разпадне след малко

Примерно,да питам,който сънува че като се вози на самолет и той се рабзбива какво значи?

Значи ,че и ти си пътник вече та си приготви нужните дрешки и чакай

gangnam style

Значи викаш на Самолети да не се качвам а?Пътник съм бил а?а ти от къде го знаеш това,от аналният отвор на приятелят ти Джендър ли го научи,като му прави шпакли и мазилки а?:)

Значи че ще се събудиш в мокри чаршафи.

Ей за такива случаи са измислили телта и свинските опашки.

"Боингът летял от Сан Франсиско за Хонолулу с 370 души на борда, когато обшивката на един от двигателите му внезапно се откъснала. " 370 души повече никога няма да летят със самолет Дано да има фериботи от Хонолулу до мейнланд, че лошо

370 човека ''НИКОГА НЯМА ДА ЛЕТЯТ'', само ако катастрофират и загинат, както онези 71 клетнци в руския АН, например. При всеки друг вариант, биха летели все някога;)

Представяш ли си. Плаваш си с ферибот от Хавай до континента, наслаждаваш се на хубавото слънце, и изведнъж ПРАС, отгоре ти пада обшивка на двигател на боинг.

И се сещаш, че ти предсказах да се пазиш от самолети!!!

Дори полуразаднал се Боинг е по-надежден от руски ''чисто нов''.

другарю полуразпадналият се боинг -най здравия разпаднал се боинг като най големият американски слон в стъклен магазин.

Толкова е надежден че се разпада във въздуха.

Въпроса ти е риторичен, нали? Защото днес разбираме, че полуразпаднал се Боинг мож еда кацне благополучно, но руският се разбива малко, след като е излетял.

Господ ги е спасил,трябва да запалят всички по няколко свещички във някоя църква или параклис за здраве.