Коментари - Двама военни са загинали, един е оцелял при катастрофата с хеликоптер | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ми в музея като Дръзки. Жалко за войниците.

Където има Радиоактивни Облъчващи антени( станции) на Вииваком, и Емтел, ето това става. Хората може да ослепеят за няколко секунди и да катастрофират, а електрониката на машините се Разваля- на коли, самолети, хеликоптери.

Каквато държавата, такава и армията. Разпадаща се. Защо при бай Тошо пари имаше за всичко. Защото се работеше и по малко красеше. Държавната хазна стана хранилка за паразити. Жалко за загиналите хора. Искрени съболезнования за близките им.

Поредно доказателство, че военни машини не ни трябват. Мислете модерно. Има дробове безпилотни машини и какви ли не нови разработки. Какво ще ни помогнат още разходи за армия която не може да ни опази от крадливите политици.

Съболезнование на близките.

Нашите бойни авиатори са истински смели хора, факта, че се качват на 30+ годишни машини с изчерпан ресурс го доказва, но до кога. Поклон и съболезнования на близките на загиналите. пп. за 30г. ввс го разбиха както всичко в държавата.

Че пълно с пишещи неадекватни идиоти! И ти си един от тях. Безпилотните дробове може и да има, може и да няма, ама безмозъчни идиоти,, като теб за съжаление има бол!!!

jingiby

Според него: "много политици дрънкаха глупости..." Ами те друго правят ли?

Искрени съболезнования към близките. Много,изключително жалко за двамата загинали.Дано пострадалият има шанса да се възстанови напълно.

Този въртолет бил ремонтиран миналата година,но не се казва дали в Полша е бил ремонтиран.

Съболезнования на семействата на загиналите :( Съболезнования за цялата Българска армия... Всичко се съсипа!

Много иска да се дистанцира в момента от собственото си политическо говорене относно авиационната техника. От падане от танк няма да загинеш,но от хеликоптер...уви да. Бог да пази всички пилоти и на истребители и на хеликоптери.

Мир на праха на героите. Всеки е наясно, какво щеше да пише тук, ако западна машина беше дала дефект. Отровни змии! Пак се опитвате да заклеймите демокрацията!

Пишат само: "През 2016 година е минал през ремонт в завод Терем-Летец в София." Но още не е ясно дали е технически проблема. Предният паднал хеликоптер Пантер над Черно море, бе от човешка грешка. Бяха закачили пилон на кораб. Преди години имало паднал и МиГ-29, но там пилота бе катапултирал. Но пак го считат за човешка грешка от недостатъчно летене. Най-странното е, че САЩ купуват Ми-17 за Афганистан, че е по-издръжлив на лоши условия. Трябваше военните там да обястяват в конгреса, как при санкции ги купуват и да ги убедят това да продължи.

от 89 това е достатъчно...

Хеликоптер на 30 години е като кола от 90-те. Върви, но не става почти за нищо. Двама квалифицирани пилоти загинаха, защото тъпата държава хал хабер си няма за хората и не ги цени.

Не знам за каква демокрация говориш. Има западация у нас, но не и демокрация. Олигарси, мафия и демографска криза. Къде я видя тази демокрация, където за 45 години комунизъм и 30 "демокрация" са в употреба техника от комунизма, а измамите ктб и прочие...къде я видя демокрацията ...

Шило

Какво щеше да стане? Да си чел нещо за падналия Ф 15? Не си нали? Освен отговор на някой твой или на колегитети малоумен пост.

Не е нормално, ако е имало добра поддръжка не е нормално.

Абсолютно невярно твърдение. Хеликоптера не минава на ГТП през кварталната барака.

И във великата и любима Русия, с изцяло руска техника, непрекъснато загиват пилоти. Наскоро изгубиха целия ансамбъл на армията. Спрете да търсите политическа изгода от всяка трагедия. И то в полза на Русия, чужда държава. Гнусни тролове!

Жалко за загиналите... Лека им пръст.. При таквиз управляващи, добрите и читави хора си отиват.. За "управляващите" ги са грижи НСО.. Щот са "важни" персони.. ВИП от селски вечеринини сбрани.. Ама приказващи, поучаващи, наставляващи.. А иначе - елементарни "словесен волунтаристи" (такава употреба на речта, при която си мислят, че думите означават това, което те и само те си мислят, че означава).. Като този Цецерон Велики: "Министерство на отбраната трябва да предприеме необходимите действия, за да може да изчисти тези неща, и да може действително да има сигурност за пилотите, че техниката, с която те излитат, е абсолютно годна да се пазят техния живот, да запазят скъпата техника, и същевременно да не застрашат живота на мирните граждани, които могат спокойно да се разхождат и да падне евентуален самолет…" Забравил, че вождо му Баце Първи бе забранил ЩЕ, ЩЕ, ЩЕ, ЩЕ, ЩЕ...

В Испания (Севиля) се намирам, били в криза? Такова спокойствие, професионализъм и чистота... Летището на Барселона огромно... Закъснях полета, но багажа ни чакаше там... Къде е Каракачанов и МО...

се конфронтираха с президента за обновяване на авиационната техника. Каракачанов да не се дистанцира....нали той реши да се обновява едновременно авиационна техника,пехотна и военоморска.... И накрая .....какво излезе....нищо,но се дадоха жертви. Съболезнования на близките на загинатите пилоти.

Играчките от време на време дефектират, нали сега ще се купуват още играчки стотина души да си играят, много е скъпа тази игра за държава като нашата.

Но ако Тръмп и Путин се заиграят, ще ни се види тясна България...

Ама цялото МО или...

Това е недостатъка на хеликоптерите. Самолети с повече от един двигател могат да кацнат при спрял такъв. Хеликоптерите не се нуждаят от писта, но зависят от двете перки и стане ли проблем с една, край. Въртенето на горната очевидно стандартно би завъртял и целият хеликоптер и затова се ползва втората на опашката, за да го държи на място. От втората перка на опашката нямат нужда само новите руски с две перки отгоре. При тях въртенето в обратна посока на двете перки отгоре явно стабилизира хеликоптера. Затова и новите им такива нямат изобшо перка на опашката. Но пак си зависят от горните. Но в общи линии въпроса е на баланс. Тук тепърва ще се разбира причината. Дали е техническа или човешка грешка. Може да са отишли на предела при маневра. Ако е техническа също да видят каква точно. Уж бил ремонтиран в Терем, но трябва да се гледа какво е ремонтирано.

Този е за гасене на пожари бе и-д-и-о-т!

Шило

Под другата статия, един идиот от твоите се е вихрил цяла нощ. Сега ти ли поемаш?

И то официално без външен противник ! Само с активен , видим вътрешен ! Организираната политическа престъпност ! Която не спира под давлението на Козяк 16 и други властови центрове да води война срещу собствения си народ от началото на Прехода Представете си сега да дадем няколко милиарда за 16 таралясника Ф16 , било директно от САЩ , било 4 ръка от Португалия. Какво вече писах - подобни самолети ще са по-голяма заплаха за нашите пилоти, отколкото за потенциалния противник Отделно,че са по-стари от МИГ-овете , които искаме да подменим

Вече е ясно, че проблемът е бил технически. Бог да прости пилотите! Дяволите да ги вземат всички, които допуснаха това да се случи! А те най-нагло изказват съболезнования или се жалват, че армията е в окаяно състояние, а в същото време я управляват. Оставка!!!!!! Вече трети пилот загива за две години?! За стиропор има милиарди, за самолети няма..?!

За Чинук да си чувал ? Или за Бел на Боинг ? И те нямат задна перка, летят и не са руски.

Те "управляващите "няма да си отидат ,няма да умрат само честните хора страдат. Ето, пак са на екскурзия престъпниците ,този път до Божи гроб и него да осквернят.боко ,фъндъка и още цяла чета престъпници.Нали ходиха ,защо пак ? Какво става тук ,тях това въобще не ги интерисува.Дано дяволите да ги вземат дано.

Aс китаец, много радва. Според МОН говори правильно...

Те "управляващите "няма да си отидат ,няма да умрат само честните хора страдат. Ето, пак са на екскурзия престъпниците ,този път до Божи гроб и него да осквернят.боко ,фъндъка и още цяла чета престъпници.Нали ходиха ,защо пак ? Какво става тук ,тях това въобще не ги интерисува.Дано дяволите да ги вземат дано.

Аз бях на Витоша и гасих големия пожар, видях колко работа свърши въртолетът и колко ние....

Стар бил и затова паднал. Затова трябвало модернизация. Демек да вземем още по стари бангии. Те няма да падат, щото не са руски.

От снощи чета, че ДВАМА са загинали.. Днес добавиха военни.. Все едно не са хора, боже.. Тъпа журналистика! Оставка за свинята Каракачанов и свинята Борисов, които летят на нови хеликоптери.

тия селскостопанските по колко пъти са падали сички и са живи и здрави хората!

на парада на главата на бившия командваш ВВС?...

Ми т'ва е - руските боклуци падат. В Сирия рашъните изгубиха вече самолети почти колкото в Втората световна война а американците-нито един.

И кой каза, че е техническа грешка? Каракачанов ли? Той да не би да има ренгенови очи, та веднага сканира проблема, а? И какво са 500 и 600 часа нальот за 10 години служба?! За всичко е виновен онзи селендур от Банкя, който не можеше да преживее, че армията имаше висок рейтинг, затова положи неимоверни усилия да я скапе тотално! И успя тиквуняка тъп!

На главата на Борисов трябваше да падне! Радев напусна армията, защото от години се бори за нейното обновяване и предупреждаваше за риска за пилотите!

Ама тъкмо навреме се взе 20-те заплати ...

на главата на военния министър...щото той реши да обновяв авияция, пехота и моеноморски сили едновременно и накрая нищо.

да си пълни джоба,май?!

како, самолетът се е завъртял изведнъж на 180 градуса. Пилотите говорят по време на полет, има оцелял.. Ясно е , че е техническа грешка. А че пилотите нямат необходимия нальот е също проблем, но в случая не е човешка грешка. Вярвай ми, че политиците първи биха скрили, ако можеха, че е техническа неизправност на стар ковчег, защото отговорността е тяхна!

си на бюрото...

неграмотно поддържан,закърпен да изкара парада.Добре,че летят малко,та да не изпопадат всички.