Коментари - Двама военни са загинали, един е оцелял при катастрофата с хеликоптер | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бог да ги прости! Съболезнования на семействата им!

Американските хеликоптери са несигурни и падат много по-често от руските. Затова американската армия ползва услугите на руска летателна техника. За операции на ООН - също. Руските хеликоптери нямат конкуренция. Всички рекорди са постигнати от руски машини - височина, скорост, далечина на полет, големина и тегло на товара ...

Това са пълни глупости. Съветските падат по-малко, защото не правят и 1/3 от летателните часове на западната техника. Всички съветски хеликоптери имат по-малък ресурс на двигателите и на фюзелажа, просто защото такава е била доктрината в СССР по това време.

Все пак трябва да се обсъди сериозно техническа неизправност-на опашката си хеликоптерите имат стабилизиращ винт и когато той спре да се върти,може да се завърти цялата машина.

Ми 8 и модификацията Ми 17 са си добри машинки, стига да се подържа както трябва! Хиляди такива летят по целия свят, дори и ООН ги използва за техни операции. Лошата подръжка може да доведе до това, което се случи в Пловдив. А за опитността на летците можем да поспорим. 600 часа не са кой знае какъв опит за целия им срок на служба. Ако имат 10 години като пилоти на хеликоптери, това прави по 60 часа годишно, което е крайно недостатъчно. Със самолетите е същата работа...

Армията е съсипана. И всичко останало ... Преди да дойде Борисов на власт, преди 10 години, сякаш положението в България бе по-добре. Но все си висим на последно място в Европа ...

До къто не изметем продажните педали рубладжии България не я чака нищо добро

Мдаа, а гербаджиите са ангели небесни, с крилца и ореолчета връз тиквите...

Алоо, неграмотните идиоти долу: някоЙ и някоИ са различни думи. Прости сте като свие в кочина, тръгнали техника да коментират.

Едно е сигурно. Каракачанов не става за военен министър. Да подава оставка. Все от някъде трябва да се започне ....

оставка вече?

Първо, мир на праха на летците и съболезнования на близките. Обаче как така - хем бил изправен, хем причината е техническа неизправност. И нямало човешка грешка. Не се заяждам, ама техническата неизправност си е човешка грешка. Нещо не е видяно, нещо е пропуснато. И за секунди става белята.

Бил изправен преди да излети за този полет /през целия ден е летял/ , причината е техническа неизправност възникнала след излитането му.

Управляващите вместо да възстановяват летателната техника, я доунищожават. Сега са наумили да купуват Ф 16, втора/трета употреба. Ама Ф16 падат по-често от М 17

Къде се скри оня ялов педераст волен да го питам аз до кога ще се ибе за рубли майка ти да иба продажна перхедролена да иба

Някой тролове-идиоти----се опитват да политизират трагедията и плюят по Русия и президента! Идиоти---лешояди, без съвест!

Най-вероятно няма да ни кажат истината.

за да извае всяка гънчица по зурлата на прасето! А този отзад вдясно му е като роден брат. Военен, полицай или министър под 120 кг вече за съжаление няма! На фона на народа, който едвам вързва двата края...

еднакво разбират от авиация,от енергетика,от национална сигурност.....и от футбол!

разбира, освен всичко това, и от българи, и от министри!

Да но парите за екскурзии на боко не свършват,както и парите за заплатите им.Кога ще си ги увеличите закъснявате?.240хрантутника сте малко ,гласувайте си да станете 301.Субсидиите ви да станат 2лв.на глас. Боклуци защо вие не умирате ,а напротив се роите?Проклети да сте.Къде е Държавата ни ,защо я унищожихте?

Спрете да летите с тези таратайки от 1990 година !!! и няма да загиват хора. В предишния 6-ти май нямаше гориво за същите хеликоптери....ЖАЛКА работа

В момента в Авиоремонтен Завод Авионамс - България се ремонтират такива таратайки собственост на US армията които участват в контингента им в Афганистан.

Министър Каракачанов вчера следобяд като го гледам на снимката, е бил поне на 4-5 големи уискита. Не може само да каканижеш глупости и нищо да не вършиш, рано или късно белята ти се стоварва на главата.

Кой по телевизията казваше ,че хеликоптерите щели да ги направят на линейки та да могат бързо да се обслужват болните. Хем летателни часове ,хем хеликоптер линейка. Кой прост човек бълваше тези глупости ? Някой спомня ли си ?

Господин сложен, ставаше въпрос за вертолетите "Кугър"!

Otbrana.com Министър-председателят Бойко Борисов постави на днешното правителствено заседание въпроса за дисбалансите при осигуряването на средства за въоръжение на различните родове войски. Той посочи, че основната част от закупената техника са транспортни вертолети и самолети, за които не е предвидена поддръжка при сключването на договорите, и сега са приземени. „От 12 „Кугър“-а, защото не е достатъчно само да ги платим, осем не летят. Но и на никой не му прави впечатление, че не летят, защото те нямат функции… И трите „Спартан“-а на 31 декември спират да летят, а сега лети само един от тях. Това ми докладва Каракачанов днес след направената от него проверка. Никой не можа да ми обясни от военните защо само транспортни средства и само за авиацията е отишла такава огромна сума от бюджета на държавата“, посочи Борисов. Той възложи на министрите на отбраната и на финансите да направят преглед и оценка на възможностите за договорите за поддръжка на наличната техника, които може да бъдат сключени до края на годината. „Всеки ден слушам още нови самолети да купуваме, а никъде и никой не говори за поддръжката колко ще струва след това. Най-вероятно по същия начин ще останат на летищата да си стоят така, както „Спартан“-ите и хеликоптерите“, каза премиерът. Според него част от възстановените вертолети биха могли да бъдат използвани за нуждите на Спешната помощ.

"Над 400-500 милиона, над половин милиард сме дали за хеликоптери, които просто могат да летят в пустинята и само лятно време можем да ходим до морето с тях", заяви премиерът Бойко Борисов в понеделник, след като преди това обеща да прати военни машини в помощ на бедстващите хора в залятото от вода харманлийско село Бисер. "Проблемът е, че Кугърите, за които дадохме толкова много пари, нямат обледенителни системи. А е 60 метра горната граница и рискът да паднат хеликоптерите като излетят, е много голям."

Не е ли редно и морално, след този инцидент, Каракачанов да подаде оставка ? И не само той ... ?

Успя да бутуряса два хеликоптера за по-малко от 300 дена.

още ли се надува с хелий?

Много неща се казаха, но това ,че Борисов разпоредил да бъде оказано пълно лечение на ранения пилот , вече е върха на простотията и малоумието. Може ли така драги българи. До там ли се стигна в глупостта и отъпяването. Е добре, Вече,който е зле , да моли Борисов да разпореди за оказване на пълно лечение. Ето за това , конституцията на България всъщност е от два члена. член 1. В България всичко е възможно. Член 2 Правата по чл. 1 се уреждат със различни закони. Това е положението,криминална лудница.

А бе! Плямпала! Нали Радо Потника щеше да ви спаси?! Какво направи за повече от година?! КОментира, като журналист?!

Боце се мъдри като премиер вече 10 години. Няма спасение ...

Този хеликоптер участва във военния парад на 6 май. Дори развяваше знамето на България над София. Добре, че тогава не падна в центъра на столицата.

Ами руска "техника"! Толкова става за нещо!

затова ли всеки ден падат по едни два Ф-16 на тренировъчни полти.

Аве да те питам аз тебе натОВЧЕто: що кат си натОВЧЕ ползваш стара съветска техника ве? ЗАЩОТО СИ БЕДЕН ПРОСЯК И КЛОШАР, ТЕ ЗАТВА!МБУХАХАХА

Ти къса памет ли имаш?? 2017г. на морското учение катастрофира ХЕЛИКОПТЕР ПАНТЕР. Подръжката е като ниските заплати, антисоциалния стандарт и калпавите пътища.............

За съжаление това е единствения такъв хеликоптер, който лети. За зла участ си заминаха двама български военни. Лошото е, че парите за ремонт на военната техника ги изяждат и изпиват циганите. Държавата им дава тези пари под форма на помощи, за да се роят хлебарките. После слушаме, че няма пари за армия, милиция, лекари, учители. В резултат машините не се ремонтират или се ремонтират некачествено. Пътищата се кърпят с лоши материали. В следствие на нова българите умират, но пък сме евроатлантици и първи дружки с убийците от ФАЩ и Европа. Нека благодарим на демокрацията, че 30 години се топим.

5 русофилски партии в паламента, президент и премиер с партийни книжки на бкп! Големи сме атлантици! ХАХАХАХАХААХА

Заради умствено-изостаналите ни министри, и простия ни малоумен Министерски кабинет, загиват войници без война, миналата година пак имаше подобен случай с самолет. Оставка на това безродно, некъдърно, жалко, смешно умствено-изостанало управление на България !

пилотите опитни,ама паднал.Ей такива глупости издрънка шкембе чорбата.

На следващите избори ГЕРБ ще падне като този хеликоптер.

Чул те Господ, ама надали.

Не искам вече оставки. Искам всички министр, зам. министри, президенти и обслужващата ги администрация от 1989 г. до днес да се наредят на стената като Чаушеску. И да ми кажат ЩЕ КРАДЕТЕ ЛИ ПАК ОТ ДЪРЖАВАТА?

Щото преди 89та не е имало инжиденти... А и сега в Русия няма инциденти... Ако ще да се сцепите да плюете, България ще продължи пътя си към свобода и демокрация!

В Япония преди няколко дни падна Ф 15. Подобни инциденти станаха много. Японците искат ликвидиране на американските бази на тяхна територия.

Японците искат руски бази! Искат Путя да ги пази с пластмасовите си макетчета!

Жалко за хората и дано раненият се възстанови бързо. Не разбирам обаче изречението "По отношение на ранения военен техник Борисов разпореди да бъде оказано пълно съдействие за неговото лечение". Пълно съдействие за лечение би трябвало да получават всички граждани, и то без специално разпореждане.

....щото няма какво друго да каже тиквата...

Когато всичко е "на ръба" - това че всяка година пада по един военен хеликоптер независимо дали нов или по-стара машина, постоянно се палят влакове показва чисто статистически положението на бойната ни авиация и железниците вследствие от постоянното им недофинансиране. Същото е и с здравеопазването и образованието. Поголовната корупцията е основната причина и липсата на правосъдие. Когато се постигне пробив в последните две тогава ще намалеят и катастрофите. Но "матряла" не може да се пребори и не разбира значението на правосъдието и затова това е положението

какво ни занимавате с тъпия единствен хеликоптер

гроб пак ще спечели.Те се подсигуряват на време.За процентите им стигат всички Т.Н. полицаи,учители ,военнослужащи и мангали.Ето ти победата е готова

Русенския маледонец, понастоящем министЕр на войната не е виновен! За всичко са виновни пълководците на българската държава от Хан Аспарух до Румен Радев!

беше най-доброто за коментар?

тя най-точно олицетворява и онагледява отношението към загиналите пилоти. А дир.бг ако поне малко споделяхте искрени съболезнования към семействата на загиналите пилоти, не бихте публикували тази неуместно усмихната зяпачка. Засрамете се!

Вие сте циници! За какво са им на близките на загиналите вашите лицемерни съболезнования, след като пилотите загинаха по ваша вина - ваша, на всички престъпници, които грабите държавата години наред! Как така за нова техника в армията пари все няма, а за нови коли за дебелите ви задници все се намират?!? Как така за майки, старци и деца пари няма, а вашите заплати не спират да растат?!? Проклети да сте!

да публикува доклада на служебното правителство в частта за състоянието на бойната авиация. Оставка на Каракачанов!

Така е като всички средства отиват за заплати а пари за техника няма. Отделно всяка техника трябва да има експлоатационен период след който да се бракува. Самолети, влакове, авто, всичко.

гроб пак ще спечели.Те се подсигуряват на време.За процентите им стигат всички Т.Н. полицаи,учители ,военнослужащи и мангали.Ето ти победата е готова

Е защо не трябва да се купуват американски самолети втора употреба. Каквито упорито се опитват да ни пробутват САЩ и Израел. Руската техника ако е от здравите, може да кара дълго и да върши работа добре. А всичко американско се прави да изкара известно време и да се скапе, за да си купиш друго.

Тъжна работа.... съболезнования за семействата. Кугърът падна заради прекалена дързост на пилота. Тук май иде реч за стара машина... жалко

Къв Кугър бе, ти четеш ли бе, МИ17-руски.

"...той сам се е придвижил около 100 метра след инцидента.." Ами, много бързо са действали спасителните екипи, след като потрошен човек е имал време сам да се отдалечи от мястото на евентуален взрив..Сто метра, за човек със счупени крака и ребра, не са никак малко..Най-вероятно е пълзялл.Явно "бързата помощ" не е била чак толкова бърза.И това е станало в района на базата!

Ало, министъра .... като е толкова остаряло всичко, ПЪРВО се погрижи да няма жертви в мирно време! Отчитането на някаква дейност в армията, за да ви вървят заплатките и банкетчетата, е престъпление спрямо тези хора! Сутринта, като гледах интервюто с министъра, ме хвана ужасен срам, че такава лайняна торба , дето не може да избяга и 500 метра, е министър,, и то на армията. Пловдив, Крувово, Граф Игнатиев - вас не ви ли е срам? Защо го търпите този?? Патриототе- това ли ви е най-добрия "продукт"? Срам и за вас!! ОСТАВКА!!

Бог да прости загиналите! Наистина се чудя как изобщо смеят да летят с наличните машини, знаейки, че не са поддържани като хората... Иначе добре, че Тиквуний разпоредил, лекарите нямаше да знаят какво да правят без неговата намеса...

Летците когато отказаха да летят? Точно Каракачанов им скочи и ги обвини в какво ли не!

Няма спор. Въпреки това им се чудя, откъде намират нервите, знаейки как се поддържат машините.

Щатните Щатски тролове пак са налазили. Да заработят малко..

Разпоредил е да излекуват оцелелият........

руснаците ли приватизираха завода??? И ремонта на авиацията не??? Я си го прочетете внимателно Баце.. Втори август 2016-та - "от днес авиоремонтният завод "Авионамс", който е разположен в село Граф Игнатиево, е вече 100% държавна собственост, обяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов, цитиран от "Фокус". За придобиването му са платени 29 млн. лева. Борисов съобщи, че през 2008 година „Авионамс” е бил приватизиран на 65%, а през 2012 година - изцяло приватизиран." Над двадесет и пет години си я летяла машината.. Ама в последните години са я позанемарили поддръжката и.. Кои ли са тези.. Дет си сменят на две три години мерцедесите, аудитата, че и джиповете на ЛОВНИТЕ дружинки..

няма ли,да каже нещо сега?

Да си подава Борисов оставката. Неграмотници ни управляват и залагат живота на хората на карта.

Викаш да каже нещо за некадърния ремонт? Спокойно, заводът е 100% държавен, всичко е наред.

неграмотно поддържан,закърпен да изкара парада.Добре,че летят малко,та да не изпопадат всички.

Ми т'ва е - руските боклуци падат. В Сирия рашъните изгубиха вече самолети почти колкото в Втората световна война а американците-нито един.

Аха, тъй, тъй... Ремонтиран в завод, който случайно малко преди това става 100% държавен.... Що изобщо се обаждаш? Не поддържай каквото щеш с години, после чакай да е годно за летене... Нещо за американския паднал Ф16 да ни излъжеш? И там ли руснаците ти пречат?

Бачо Киро, Авиоремонтен Завод Авионамс -София ремонтира вертолетите, а Авиоремонтен Завод Авионамс - Граф Игнатиево аеропланите и той стана държавен !

Не е проблема частен или държавен е завода, а манталитета на работниците и директорите му!