Коментари - Двама работници загинаха при изкопни работи в Перник | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някой "бизнесмен" пак е спестил от инструктаж и техника на безопасност.

пешо лисичето дали е един от двамата

Територията на дебилите - всеки ден, всеки час, неуморно копаене под дъното.

не но иван мечката е

Няма страшно. В България човешкият живот няма никаква стойност .

Цяло чудо е че не загина някой като редиха жълтите павета пред НС.

Укрепен, укрепен, и как точно е бил укрепен. Защо не снимат действителния изкоп да видим.

Ако мине, "бизнесменът" печели, ако не мине работникът губи. Див капитализъм, какъвто в нормалната част на Европа не съществува повече от век.

Добре дошли в Абсурдистан. Мястото било обезопасено, ама падналият дъжд е виновен. Ами явно не е било обезопасено в такъв случай...

Ега те затрупат и тебе, данайски капут съдран.

У нас не са научили още как се обезопасява изкоп.

Е изпълнител и на каква цена? Работниците минали ли са инструктаж за безопасност и имат ли застраховки живот?

Техническия ръководител и ръководителя на обекта са за в затвора Не е нужно да си спецялист за да си дадеш сметка, че почвата е подгизнала Навсякъде има огромно локви Това , че са опънали един найлон, или шперплат, не значи че нещо са укрепили

Не е нужно почвата да е прогизнала. Има се правила за укрепване на изкопи при определена дълбочина. И сухо да е пак трябва да укрепиш.

Тук става въпрос и за обезопасяване на изкоп. Не са работниците виновни а ръководителя който е допуснала неукрепенпизкоп

Всеки ден убити хора без да сме във война.

Работниците не са виновни.Но има десетки фирми по Трудова медицина,които работят за безопасността на работещите.Но строителите си спестяват тези разходи,нищо че обикновено ги включват в офертата.

Българските предприемачи, особено работещите с хора неглижират риска за работниците! Първо, защото повечето от тях са неграмотни по отношение на рискови фактори и предпазни средства и то защото никой не ги проверява за това! Къде са институциите по условия на труд? От друга страна самите работници, особено в строителството също са невежи и не изискват . Колко подобни случаи се изнесоха в медиите напоследък! Пример, редене на тротоарни плочки, уплътняват се с чудатата”пясъчна технология”. Облаци фин прах се носят из квартала, нито маски, нито каски за работещите. Или облепват със стиропор новостроящ се блок, прахоляк хвърчи наоколо, всички дишат тези супервредни ронещи се частички! В нормалните държави сградите се покриват, за да се пази околността от замърсяване. Тук няма такава грижа, оставя се на естествено прочистване от ветровете! А да не говорим при влизане в шахти, заваръчни работи… всичко е “ на късмет” !

Та се стих как 4ма загинаха под руините на хотел в комплекса Слънчев Ден. Свинарят Гергов урежда да се събори хотел, което не е разрешено от ДНСК. Дейността се маскира като ремонт, а всъщност идеята е да се построи нов хотел. Събарят стария хотел с чукове, върху главите си. Нито Гергов, нито някой от Планекс нито някой от община Варна влезе в затвора. Мръсниците са още в Главна прокуратура, Гергов взе едни 46 милиона от МС през Община Варна, а комплекса му Слънчев Ден стана собственост на Свинята Пеевски

Ами то така върви еволюцията заедно със смъртта

Комунизъм, бате! Комунизъм по русский!

В България, колко лекари, полицейски шефове, данъчни, прокурори, съдии, адвокати, митничари, министри, държавни служители си чувал да са влезнали в затвора за нехайство или корупция?

Sm3hurk0

Едва ли е им е бил първи работен ден.., по-скоро са работели в сивата икономика - т.е. без трудови договори.

За виновните: са им се случи същото, умножено по 3.14.

Важното е че мастиите от Парламента са здрави

в кавички, предполагам. А за алчните убийци няма народност. Просто всеки, който печели от живота на друг, си е убиец. И точка.

Само че, всички мрат и после-съд. Малее, какво ги чака крадците и убийците. Бррр. Нека папката и пият сега, че после.....

да се копа в по сухо време, ама колегите са лежали и са чакали да завали че е по меко

До оня ден половината МВР измряха по пътищата от простотия, нехайство и некадърност,сега е ред и на другите браншове!

Разкопаха доста градове заради ВиК ремонти на които края не се вижда.

"Днес е бил първият им рабоптен ден ". Какви са тия фирми бе ? Смятайте за какво текучество става дума във фирмите на ГЕРБ ?

Какво значи:"ИЗКОПЪТ Е БИЛ УКРЕППЕН", но са загинали двама работника????!!!!Ако не е бил укрепен, загиналите са щели да са десетки!Да ви ЕПМ, журналя дискретни!

Ти си технически ръководител на канализационни работи? Изисквай петъчно разплащане за себе си. Искай голяма заплата. Изгради стабилно укрепване на изкопа,изисквай средства. Постоянен контрол върху работещите изкопи. При дълбочини над 2 метра... не си слагай главата в торбата. Не са ти осигурили нужния инвентар за обезопасяване на изкопа? Напускай веднага. Уведоми РДНСК, че в тази фирма не се спазват правилата по безопасност на труда. Подай сигнал към медиите. Едно от това всичкото ти се струва непостижимо или прекалено? Ще обикаляш съдилищата, а и мъртвите ще те преследват в сънищата ти. Дано си късметлия, но този колега явно не е.

А къде има?

В твриториите е така... Да видим гаще разберете що цяла Африкаи Латинска Америка ненавиждат англо саксонците французите и всички колонизатори....

до родното място на починалите са 200км в едната посока. Става дума все пак за изкопни работи, няма да се сглобява совалка. От това може да си направиш сметката какъв ''предприемач'', какви осигуровки, какво спазване на нормите или грижа за човека имаме в случая. Трудови злополуки и инциденти винаги са възможни, но най-вероятно проблемът е друг тук.

мирише на депесарско-циганска фирмичка за грабене

Тоя е помак от ДПС.И загиналите са също такива.

Анзов помаче от края на гоцеделчевско-Абланица.ДПС бизнесмен .Само неграмотни резняци му работят.Тяхна си работа.

Се крие коя е фирмата?Защо никой не пита каква е стойността на поръчката? След като всички се плаща от данъкоплатеца,данните трябва да са публични. Ясно е ,че е фирма на ГЕРБ или ДПС,но защо се крие?

На сиромаха все някаква беда ще се случи. Как някаква стихия не отнесе крадливата пасмина по върховете. Спиш ли, Боже, та не видиш?!

Този тип инциденти! Строителството в България е абсолютна корупция и пълна анархия! Не се спазват нито правила, нито закони!