17-11-2017 20-11-2018

Коментари

в България наистина няма гражданско общество. Този пример е само една илюстрация на тотално коримпирания съд и прокуратура у нас. Ето, тук 11 години няма справедливост. А за Милен Цветков колко години ще отнеме на "независимия" съд да се произнесе? Вече минаха над 2 години и 8 месеца след убийството му. А на двете млади жени, убити от Семерджиев, откровен рецидивист, колко време ще отнеме съд и присъда? И защо няма никаква реакция, никакви протести, никакви граждански движения срещу дълбоко покварената, корумпирана и фалшива съдебна власт у нас?

Срам за българското правосъдие! Единадесет години дела за "Няма виновни".

Достатъчно е било да има релефна решетка на сифона с предпазители, непозволяваща засмукване. Както и автоматична защита, която да изключва помпата при претоварване поради засмукване. Явно нещата технически са били направени така, все едно че това е циркулацията на басейн при градски фонтан, където не се очаква влизането на хора във водата. Типично по нашенски липсва мисъл и грижа за другите хора. Абе да смуче помпата там, да върти водата и толкова.

За по-евтино, винаги икономисват някоя друга част. Никой при строеж не мисли за аварии. Да предаде обекта, пък каквото стане.

Каскет, Каскет, как не те е изсрам бе толуп мазен!

В България немарливото изпълнение на работата е превърнато в национален спорт! Може би не сме първи в света, но сме в челните редици. Ето - едно немарливо изпълнение на басейн завършва със смърт! Но едно друго: "От пресслужбата на съда припомниха, че разследването на инцидента отне 7 години. Обвинителният акт бе връщан два пъти на прокуратурата заради допуснати съществени процесуални нарушения в досъдебното производство." ... коства седем години мъки на близките на покойното дете, а и както на подсъдимите. За това немарливо изпълнение на работата и "допуснати съществени процесуални нарушения" кой ще бъде съден?!? Или това го приемаме за нормално? Докато не си понасяме отговорността и работим на принципа куче влачи дири няма - така ще е!

А хотелът защо не е осъден?

Доказано ли беше че поради немърливостта си индивидите привлечени в съдът са виновни за смъртта на детето? Да! И въпреки това се е счело присъда като за лек инцидент!? Пък и отложена с три години присъда!? Защото 11 години дело е прекалено малко ли? "От пресслужбата на съда припомниха, че разследването на инцидента отне 7 години" За установяването на липсата на решетка за сифон за да не се случи това което е станало? И за това кои са лицата отговорни за допускането на това. Не е зле полицайте да се смеят с ракетни инжинери след като нещо толкова просто за проверка се оказва тъй сложно за тях. "Обвинителният акт бе връщан два пъти на прокуратурата заради допуснати съществени процесуални нарушения в досъдебното производство" И това ли нямалява нивото на вина на индивидите? Това като лице обвинено в Индия за трафик на хора да бъде пуснато от затвора срещу глобата от 2000 рупии или 46 лв. Същото ниво на абсурдност.

ovrat e sistemata ... krivosydie ... tam niama edin deto da znae v kakvo se systoi smisyla na rabotata mu ... sydii, eksperti, obviniteli chengeta ... zarazata e obshta i vseobhvatna ... niama moral, niama efektivnost ...

Добре де, това е дело очевидно без материален интерес. Опитват да осъдят спасител, зидар, проектант на басейни, все бачкатори, обикновени хорица. И не могат да дадат приключат с присъда 11 години !? За какво изобщо ни е такова правораздаване? Защо получават немалки заплати тези очевидно некомпетентни хора?

11 години дело и условна присъда за убийство на дете? Некадърна прокуратура, която не може да напише обвинителен акт?

bg pravosydie ... iztekla "davnosta" na dvama 2-ma s uslovni ama inache vinovni za smyrtta na dete