Лекарят от Дупница, под чиито грижи починала пациентка, не бил пиян, пиел лекарства

Дежурният лекар в дупнишката болница "Св. Иван Рилски" не е бил пиян по времето, когато е починала пациентката Павлина Спасова. Колегата - д-р Атанас Данов, е с безупречна репутация, той е пиел антидепресанти.

Обратно в новината

Коментари - Лекарят от Дупница, под чиито грижи починала пациентка, не бил пиян, пиел лекарства | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

......М'чи да няма да е пил бензин ?! Доктор - лекарство ! Знаят ,маймунките , знаят ! Печени са ! И не можат ги пипна за нищо !

От както духнаха братя Галеви в Дупница няма ред. Затова Хитлер е толкова ядосан.

Този град има ли кмет, не вижда ли как "горките" роми всеки ден вдигат етажи, строят къщи и си изсипват боклуците на международния път, вероятно за да привлекат туристи от чужбина?!

От една страна неосигурена циганка, от друга пиян доктор, отгоре им премиер тиква. Коя страна е това? Гатанка за слабоумни.

абе за този една голяма сопа ми то половината лекари са алкохолици а другата некадарни иначе задалжително трябва да си осигорен но тези спецялистите де те пак не работят с касата само на частно еи това ходи го разбери

Кой те кара насила да се осигуряваш? Сложи още няколко зъта и и ясен. Хем са пияни, хем некадърни?! Ами някой да те бие да ходиш при тях? Или си яланкат? Можеш да ходиш на лекар по целия свят.И метани ще ти правят щом плащаш. ЯСНО ЛИ ТИ Е БЕ ВЪШЛЬО?!

Много са неяснотите-как провериха алкохола- трябва прокурорско разрешение след завеждане на преписка-около 2 дена.Интересно ми е кой и на какво основание го е проверил,ако изобщо някой го е проверявал.

Мирише ми на конспирация.Да започнем от там КОЙ ПОДХВЪРЛИ ТРУПА?

Лекарството трябва да е нашенско, преварка!

Следя тази новина откак се появи. И тук мирише на 2 неща: 1. Циганите са чакали до последно преди да заведат болната жена в болница и съм почти сигурен, че е нарочно, белким изкарат някой допълнителен лев от болницата, обвинявайки я за смъртта, която очевидно е била неизбежна. 2. Докторът очевидно е бил пиинал няколко чашки "антидепресанти". И накрая се получава поредната чудесна, показна, нашенска история, от която никой няма да си тръгне щастлив.

Май си много прав! Жалко е, че лекарят може да го отнесе и , че жертвата е само една, атрябва да са хиляди!

Половинка лекарство прави точно 2.5 промила.

По новините пуснаха една близка на починалата. Тя каза, че нямат никакви претенции относно грижите в болницата, всички работели и тичали да спасяват живот. Обаче близките забелязали, че доктора миришел на алкохол, дрегерът показал някакви стойности, та решили да го поосъдят.

а защо не се споменава за властта- какво е предприел министъра на здравеопазването- дали ще подава оставка -или ще уволнява подчинени.... всички са едни- ето прочетете каква леш и паплач ни управляват- и само се оплакват от ония "другите"(каквито са и те самите де) -лошите преди тях - а те самите са същите боклуци : -1.Бойко Борисов - комунист, син на полковник от МВР. 2.Цветан Цветанов -син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов. 3.Цецка Цачева - партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен. 4.Николай Младенов - син на служител на ДС от високо засекретено ниво. 5.Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси. 6.Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС. 7.Симеон Дянков - стипендиант на фондация Людмила... още Живкова. 8.Нона Караджова - дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП. 9.Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП, 10.Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ, 11.Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп. 12.Веднага след президентските избори Бойко Борисов побърза да назначи за заместник кмет на София по финансите сина на генерал от ДС Николай Барбалов, а за нов правосъден министър Диана Ковачева дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. А като капак на всичко същата госпожа Диана Ковачева е съпруга на настоящ лидер от БСП...

Кажете направо че си е бил мъртво пиян, а не да го прикривате! Няма значение дали е циганин или българин, на всеки може да му се случи - да бъде убит от "лекар"!

Защо не се учудвам??? В този град в който съм роден но за радост успях да се спася преди 25 години може всичко да се случи.Например закъснели мутри да се разхождат по къси гащи с два пищова в гащите , да се избере кмет без той да иска , полицаите да се назначават от местния феодал , да се направи градски парк за чудо и приказ без да се плати на никой за работа, да не се допусне една от големите европейски вериги за хранителни стоки защото местния феодал така е решил, да се отцепва половин квартал от мутри защото местния феодал отива при любовницата си та вие за лекарите се учудвате.

Винаги се радвам, когато цигани плюят лекари, че целокупното българско население заема страната на циганите. Това показва кой какъв е.

Да . Така е . Предписал съм му за излизане от депресията по 1 л. водка дневно.

взета му е кравна проба изследванията до края на седмицата каде ще се изследва на луната ли

До тук информацията е абсолютно противоречаща си. Всички коментират и като цяло се откроява злоба към докторите. За какво, че спасяват ежедневно животи, че слугуват и си скапват и здраве и нерви без пари за неблагодарници, за това , че всеки смята , че разбира от всичко в тази държава. Млъкнете, наведете глави и когато изминете пътят на лекаря от студентската скамейка до пенсията говорете. Иначе сте жалки и смешни. Благодаря ти лекарю!!!

Изразът "Млъкнете и т.н" не ми допада изобщо! Факт е скритият алкохолизъм сред лекарите и това изобщо не учудва никого! Пожелавам ти да ти се падне един такъв на 5 ракии да те лекува и дай-боже да оцелееш!

Това не са лекари а кожодери. Какво като бил циганин или неосигурен. Лекува се и му се пуска фактура какво дължи. Така се прави в нормалните държави, а тука те лекуват само ако дадеш пари на ръка.Безобразие.

От времето на родителите ми, от моето време и сега винаги лекарите са пияни на работа. Не знам защо се опитват да се правят на това, което не са.

И аз ако трябва да лекувам роми(цигани) и аз ще се надрусам, за да издържа на унижението!

От такива лекари файда няма. Или си лекар или не си. По твоята логика, и ти ще станеш жертва един ден на лекар, защото едва ли си кой знае колко симпатичен/а.

Dobromir Dimitrow

Товсеки може да стане жертва на някого, ама тия "индивиди" са сбъркали лекаря. Трябвало е да отидат при ветеринаря!

За пореден път един оклеветен лекар, който отговорно е изпълнявал клетвата дадена пред Хипократ и пред самия себе си в деня на дипломирането си. И понеже за 30 годишния си опит е видял какви ли не простотии и са се изляли какви ли не помии по негов и по адрес на съсловието , се е наложило да приема антидепресанти. Докато не проумеете ,че лекарите у нас ,както и да ги наричате и както и да ги хулите , трябва да ги пазите! Иначе загивате заедно с тях. А медиите вече да се вземат в ръце и да престанат да разпространяват невярна информация. Причините за неудачите в системата не тегне на съвеста на лекарите ,а на тези, които я управляват.

Що говориш глупости? Я отиди да видиш паркингите на Военно медицинска академия и Пирогов. Audi, BMW, Mercedes - кола под 30000 - 40000лв няма!!! Или и тия вземат антидепресанти, защото са притеснени, че под 500лв. рушвет на ден ако не вземат все едно на работа не са били. И много други примери има, но смятам че всички ние ги знаем.....

Зависта на българина е пословична.Г-не или г-жо такова трябва да бъде нивото на всички лекари.Тогава той няма да мисли как да свърже двата края,а ще мисли само за пациента.Тогава ще има пари за обучения и специализации.

genii, въпроса е, че доктора е ПИЯН на работа, а това с антидепресантите е лъжа. А още по-лошо. Някакви по ТВ лъжат, че от хапчета може да имаш над два промила. Дано се возиш на автобус с шофьор на такива антидепресанти, че да видиш какво е страх. От пиян човек и дявола бяга.

Защо се измества въпросът, има ли грешка при лекуването на пациента? Май намирисва на алчни роднини протегнали ръка за пари. Иначе, да си пил не значи априорно, че си пиян или виновен за грешна манипулация на болен. Ако ги нямаше тези промили, какво щяха да искат от доктора? Това са два отделни случая - грижа за пациент и вътрешни правила в болниците.

Това е поръчкова кампания, чиято цел е продължаване геноцида срещу българския народ чрез източване на здравната каса и нелекуваните на плащащите си българи за сметка на неплащащите нищо цигани! Целта е като видят неосигурен циганин докторите да го лекуват и изследват за всичко без пари, а българите да бъдат морени и оставяни без лечение и изследвания!

Май че си прав, не се коментира състоянието на болната, а се набляга на иск на роднините. И намирисва на платените NGO-та, "усвояващи" пари за "интеграция" на ромите.

Днес тили си дежурният ксенофоб . Я кажи Андрей Карлович - циганин ли беше ?!?

Абсолютно съм склонна да вярвам на дрегера за промилите, въпреки че не съм пряк наблюдател. Преди време вуйчо ми получи инсулт и така се случи, че аз трябваше да извикам бърза помощ. Лекарят който дойде беше във видимо нетрезво състояние, от което побеснях, но тъй като състоянието на болния беше критично не ми позволиха да се занимавам с разследване на случая. А и ми беше само вуйчо, а не баща. Роднините които дойдоха по- късно/ неговите деца и мои братовчеди/ ме спряха, което ме възмути, но въпросът остана висящ. Лекарят дори залиташе, което не беше от антидепресанти и силно лъхаше на алкохол. Тове се случи в Пловдив.

Поздравления за всички,повярвали че лекаря е виновен.Те са болшинство.Това говори за оскотяването на обществото,вярващо на сляпо на продажните медии.Едно се убедих-следващите избори ще ги спечелят сега управляващите.И явно така трябва!!!

Да се вярва, че този доктор е виновен за смъртта на жената е невъзможно. Но това , че въобще някой е на РАБОТА с толкова пиян, а още повече ДОКТОР е лошо! Има професии, където това е опасно за другите. Сега, мога да приема една касиерка в банка леко подпийнала, но шофьор, лекар, полицай, сапьор в мина, малко някак си е прекалено.

време е сега въпросния лекар ,след като му излезе пробата да заведе дела срещу всички медии ,които без да проверят какви са фактите побързаха да го оплюят,охрачат ,да унижат цялото съсловие и хиляди изроди да пишат против лекарите в блоговете и да злобеят ,само затова ,че някой си циганин е излъгал и се направил на велик

Абе ти верно ли вярваш, че това е от хапчета? Кръвната проба ще е чиста? Може и да е чиста, но тогава ДНК ще е чуждо.

В КОИТО ДРЕГЕРЪТ ОТЧИТА ВИСОКИ НИВА НА АЛКОХОЛ,БЕЗ ДА Е УПОТРЕБЕН АЛКОХОЛ ,напр при кетогенна диета или при диета за отслабване автомобили,които автоматично тестват дъха на шофьора отказват да запали при превишаване законовото ниво на алкохол /зависи от вида дрегер/ -имало е много жалби от хора ,които не са употребили алкохол и така не могат да тръгнат с автомобила -в САЩ ,ИЛИ ПРИ УПОТРЕБА НА ДЕЗИНФЕКТАНТНИ ЗА УСТА,когато алкохолът е само по устата от препарата

Ние да не сме малоумни? Кои антидепресанти ще направят толкова промила в кръвта?

Кои са тези антидепресанти дето отчитат 2.47 промила? Ако е пил и антидепресанти още по-зле - това допълнително утежнява ефекта.

Опитай се да контактуваш с цигани, не ти пожелавам да ги лекуваш. Това противно племе иска от нас да ги направим безсмъртни, да ги храним и дундуркаме, но се питам до кога ще ни издържат нервите?

И ти ли си пиян "доктор" че се оправдаваш? И как си пиян само за циганите пациенти, а за следващия-българин да изтрезнееш? Като си пиян на работа си пиян през цялото време.Няма лекарства или други приети вещества, които да показват толкова високи промили

Верно! Но лекар взема болничен само когато умира, иначе няма кой да му кара дежурствата и няма как да вържат графика.

Престанете да правите хората на глупави и недомислещи. 1.НЯМА ТАКОВА НЕЩО - 2,47 ПРОМИЛА ОТ АНТИДЕПРЕСАНТИ !!! 2. Каквато и да е причината за неадекватното му състояние, мястото на този лекар в този случай не е в болницата.

Кой го е грижа за 1 циганка, без здравни права и цял живот висяща на врата ни...и без това здравната система е на ръба, писнало ми е да плащам, за да лекуват циганите...

МОРИБУНДНА Т.Е. 5 ГРУПА ПРОГНОЗА -ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ,СЪС ИЛИ БЕЗ ЛЕЧЕНИЕ ,5 ГРУПА СА УМИРАЩИ ,НЕСПАСЯЕМИ -ОТ НЕОБРАТИМО МАСИВНО,СИСТЕМНО УВРЕЖДАНЕ,НЕСЪВМЕСТИМО С ЖИВОТ ,КОЕТО МОЖЕ ДА СИ ПРОГНОЗИРА ПО РЕЗУЛТАТИ ОТ ИЗСЛЕДВАНИЯ ДНИ ПРЕДИ КРАЯ

Е ДОБРЕ ДА ЗНАЕТЕ,ЧЕ СА ПРЕВИН ОПИТИ ДОРИ ЗА ТРАНПЛАНТАЦИЯ НА ЧЕРЕ ДРОБ В ПОДОБНИ СЛУЧАИ,КАТО ЗАБОЛЯВАНЕТО/УВРЕЖДАНЕТО ЗАСЯГА И НОВИЯ ТРАНСПЛАНТИРАН ОРГАН,НО СЪЩО ТАКА СЕ СЛУЧВА ДА УМИРА И ДОНОРА НА ОРГАНА ПРЕДИ ДА УВРЕ РЕЦИПИЕНТА ...ПРАВЕНИ СА И РАЗХОДИ ЗА ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ,ДОРИ НАД ПОЛОВИН МИЛИОН ЩД ,НО ОСТАВАТ САМО РАЗХОДИТЕ ,БЕЗ ЕФЕКТ,ЧЕ ДОРИ И С ОБРАТЕН ЕФЕКТ -ТРУПАТ СЕ РАЗХОДИ И ЗАГУБИ,КОЕТО ВЕЧЕ СЕ ОТРАЗЯВА НА ЗДРАВЕТО НА ЗДРАВИТЕ ДО СТЕПЕН,ЧЕ ИМА СВРЪХ-СМЪРТНОСТ НА ЗДРАВИТЕ -СТРЕС,ОПАСНО НИСКО ЗАПЛАЩАНЕ ,С КОЕТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОДДЪРЖА ЖИВОТ ,НАСИЛИЕ,ЛИШЕНИЯ И ОТКАЗ ИЛИ НЕВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ОСИГУРЯТ СРЕДСТВА ДОРИ ЗА ЛЕЧИМИ ЗАБОЛЯВАНИЯ,ЗАЩОТО ВЕЧЕ НЯМА РЕСУРС,ИЛИ Е ПРЕКАЛЕНО НАМАЛЯЛ ...И СЕ ПРАВЯТ ПРОУЧВАНИЯ ,С ДОКАЗАТЕЛСТВА ,ВЕРНИ ПРОГНОЗИ И АЛГОРИТМИ ЗА ЕФЕКТИВНО ИЗРАЗХОДВАНЕ НА ОГРАНИЧЕНИТЕ СРЕДСТВА

Проблема не е в циганката. Ако ТИ заведеш ДЕТЕТО си на доктор, а той е ПИЯН? М? Ко прайш? И на теб ли ти се полага пиян доктор? А пияният анестезиолог, дето уби пациента. И пациента ли беше здравнонеосигурен?

Пил - непил, не значи че е бил пиян. И няма лекраска грешка или немърливо отношение. Циганите искат пари - това е.

Как става така че от една страна Докторчето не е било пияно а пиел Антидепресанти а от друга страна дрегерът показал 2,47 промила ?? Аз при посещенията си по болниците на такива невероятни неща съм се нагледал че като ми каже някой че Здравеопазването крачи напред почвам да го гледам налудничаво

СЕ КОНТРОЛИРА ДОБРЕ,ТО ЧОВЕКЪТ МОЖЕ ДА РАБОТИ ....ТАКА Е ПО СВЕТА ...ШИЗОФРЕНИЯТА ,КОНТРОЛИРАНА ,ИЛИ В РЕМИСИЯ ,НЕ Е ПОВОД ЗА ДИСКРИМИНАЦИЯ ИЛИ НАПУСКАНЕ НА РАБОТА ,ДОРИ ЗА ВИСШИ ВОЕННИ -ОБСЪЖДАНО Е ,ДОКАЗВАНО Е,ЧЕ ПРОФЕСИОНАЛНАТА КОМПЕТЕНТНОСТ НЕ СЕ УВРЕЖДА ,А ПОВЕДЕНИЕТО ЗАВИСИ ОТ ЯДРОТО НА ЛИЧНОСТТА,КОЕТО Е ОТНОСИТЕЛНО ПОСТОЯННО ЦЯЛ ЖИВОТ .АКО НЕ Е УПОТРЕБЯВАЛ АЛКОХОЛ,ЗНАЧИ НЕ Е ,ВЪЗНИКВА СЪМНЕНИЕ ЗА ГРЕШКА В ДРЕГЕРА,ИЛИ ДОРИ ПОДПРАВЯНЕ РЕЗУЛТАТА С ЦЕЛ -ОПИТ ЗА ПЕРВЕРЗИЯ В ПРАВОСЪДИЕТО ,което е една от характерните прояви на организирана престъпност ,наред с кражби,измами,проституция,насилие,трафик /търговия с хора,дрога,оръжия,проституция

ДЕ СЕ РАЗГЛЕДА ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ ,В ДИНАМИКАТА Й ,ЗА ДА СЕ ПРЕЦЕНИ КОЙ Е ВИНОВЕН ,И КОЙ ЖЕРТВА ,В КОНТЕНСТА НА ШИРЕЩА СЕ ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ Е ПРОИЗВОЛНО ИЛИ ДОРИ ОБРАТНО ПРЪВОСЪДИЕ,при което престъпници клеветят и инсценират инкриминиращи обстоятелства с цел да съдят техни жертви за облагоделестване от репресии на невинни жертви ....Жената е получавала лекарства за ?буйства /?шизофрения,вероятно защото е преценена като опасна за другите или себе си,но е имала или развила чернодробно увреждане ,което се влошава до необратимо и фатално /чернодробното увр е пртивопоказнание за такива невролептци/,обаче няма средства и кп за безкрайно растящите нужди в здравеопазването предвид,че тя и още няколко милиона население -роми,пенсионери и безработни НЕ ВНАСЯТ ОСИГУРОВКИ И НЯМА КАК ОТ НИЩО ИЛИ ПРЕКАЛЕНО МАЛКО ДА СЕ ОСИГУРИ НЕЩО ИЛИ ВСИЧКО НЕОБХОДИМО -ПРОСТО НЕ МАТЕРИАЛИЗИРАТ ОТ НИЩОТО НИТО ПАРИ,КОИТО СА ЕКВИВАЛЕНТ НА ТРУД ЗА СТОКИ И УСЛУГИ,НИТО КОНСУМАТИВИ,НИТО РЕАКТИВИ ЗА ИЗСЛЕДВАНИЯ,НИТО ОБОРУДВАНЕ,НИТО ОЩЕ ЛЕКАРИ И МЕД СЕСТРИ ........

Ега ти мисълта... ...сложна...ителигентна...депутатска...

Пенсионерите са внасяли осигуровки и преди да се родиш, и сигурно са ползвали незначителна част от тях, както и ти от твоите сега.

НЕ СА ХОМОГЕННА ГРУПА -някои са внасяли през социализма САМО 10% ОБЩО УДРЪЖКИ ЗА ВСИЧКО ,ДОКАТО В РАЗВИТИТЕ ДЪРЖАВИ УДРЪЖКИТЕ СА ОТ 0-45% ДАНЪЦИ +5-10% ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ .....,НО НЯКОИ ОТ ПЕНСИОНЕРИТЕ СЕГА НЕ СА ВНАСЯЛИ ОСИГУРОВКИ И В МИНАЛОТО напр ромки,които са били в майчинство 20 години -по 2 години за 10 деца,са получавали пари,и им се зачита трудов стаж за пенсия БЕЗ ДА СА ВЛИЗАЛИ В ЗАВОДА ДОРИ,ТОГАВА БЯХА ДОСТАТЪЧНИ 1 СЕДМИЦА ТРУДОВ СТАЖ,ЗА ДА ПОЛУЧАВАТ МАЙЧИНСТВО,НО част от тях припадат при мисълта за работа ,и може да са били в болнични...,а има и пенсионери,които са внасяли свойни данъци -и в чужбина по държавен договор за висшисти,и за България в размер до 70-85% удръжки общо от заплатата ...ЗНАЕХТЕ ЛИ ТОВА?

Защото казвам, че е бил пиян ли. Пиян е бил. Защотоциганите са решили да се възползват ситуацията ли Решили са. Или затова защото всички ние ще платим, затова ли? Ще платят от нашите пари за здраве. . Да повтарям ли?

СПРАВКА В ТЪЛКОВНИЯ РЕЧНИК КАКВО Е ЦИГАНИН -ПИШЕ-КОЙТО ЛЪЖЕ МНОГО ...Срещала съм циганин -пациент,който бе роставил кръв в урината си,за да вземе болничен като заблуди,т.е като ИЗЛЪЖЕ ,ЧЕ ИМА КРЪВ В УРИНАТА /БЕШЕ Я ПОСТАВИЛ В УРИНАТА ОТ УБОЖДАНЕ -САМ ПРИЗНА .../ ПРИМЕРИТЕ С ЛЪЖЕЩИ ЦИГАНИ СА БЕЗКРАЙНИ,И ОТТОГАВА ВЕЧЕ ГИ ХВАЩАМЕ И БЕЗ ДА СИ ПРИЗНАВАТ В ЛЪЖА,ИЗМАМА И Т.Н.

1. Лице, което принадлежи към скитническа народностна група с индийски произход, живееща в различни страни. 2. Прен. Пренебр. Лъжлив, беден или мръсен човек. прил. цигански, циганска, циганско, мн. цигански. Като циганин. 1. (Лъжа) Много. 2. (Ходя) Нечист, окъсан. Циганска любов. Вид печка от тънка ламарина, която гори буйно, но лесно изстива. Циганско лято. Последните топли дни на есента. Циганско петле. Папуняк. Както се вижда определението е в точка едно !!! По-надолу е обяснено кога се използва КАТО ПРИЛАГАТЕЛНО ! Тоест ти не казваш истината . Лъжеш ли , или си неграмотен/на , и не умееш да боравиш с тълковен речник ?!?

Ще се окаже май, че лекарят не е пил алкохоооол .... Е, ще видим. Сега обаче ще се окаже (май), че и царят-конник от паметника на царя-освободител не е захвърлен в склад за вторични суровини - както съобщиха с детски възторг журналистите от детската градина "Малкото пате" ... Нашата "четвърта власт" - журналистите, май наистина са за детска градина. Чул - и тича да каже. После чул друго обаче - и па тича ... А кога мисли? И дали ...

Няма време за мислене, нали виждате програмите по телевизията! Български незнаят, морал нямат, спазват максимата "Скандал да стане!"

Дали е пиян или не ще покаже ЕДИНСТВЕНО кръвната проба. Всичко изписано по този повод до тук е от МАЛОУМНИЦИ.

Е как антидепресантите съдържат алкохол?

Ударил е няколко дозички водка Доктор'с с витамин Ц профилактично.

Е щом като е на такива тежки лекарства защо не е в болнични,а му дават да лекува пациенти.

Защото няма друг, затова. А и освен безнадеждния случай,друг болен да се е оплакал. Няма!

Братя Галеви при този лекар ли са ходили...?

А, бе, как да отида на лекар кът` съ знам къв съм инжинер?

Думите не са мои, но ги подкрепям на 95% с изключение на това за спешната помощ-"Болната циганка е била с обричаща диагноза от няколко дена в кома. Цял живот не е плащала и стотинка на държавата, и ние сме я хрантутили, сега имат претенции че нямало хора денонощно около нея...крайно време е да има закон че който не е здравноосигурен да няма никакво право на здравна помощ, дори и на спешна, така може би ще накараме някой наши съграждани да не раждат по 10 деца, да не пият по цял ден и да поработват по малко...."

Остави настрана братята роми за момент и си представи, че майка ти е в отделението на този "лекар" и от него се очаква да я лекува. Няма значение дали е бил пиян или дрогиран от лекарства. Факт е, че в такова състояние на него не му е позволено дори да шофира, камо ли да спасява животи. Колкото до по-тъмните, съгласна съм с казаното.

Единственият факт от цялата "новина" за мен е, че е починала след незнайно какви болести една циганка, за нещастие в болницата. На останалите писаници не знам на кое да вярвам.... с други думи не вярвам, поне докато не се минат няколко дни да проверят информацията.

Как звучи само: "лекарят, под чиито грижи починала пациентка"...

Ами как звучи, като "пишман журналист прави опити да си заработва"

Именно, понякога можеш да изтръпнеш само от заглавието.

Мръсотията която се излива е страшна.Не вярвайте на писаното по вестниците и гледаното по телевизията-те са средства за ДЕзинформация,и отклоняване на вниманието на народа.Не се сърдете и на лекарите,тъй като в България останаха само тези,за които е късно тепърва да се реализират в чужбина.Тъпо звучи,но какъвто народа,такива и лекарите.Работя в нормална държава,където не ме глобява държавната здравна каса,за това че не ходя с червена шапка/тук здравните каси са няколко/,имам задължения,които изпълнявам и права,които никой няма право да наруши.Няма опасност да ме бият или да ме съдят за глупости.И нямам нужда нито от антидепресанти,нито от алкохол.Г

Отдавна не вярвам на медиите - те са загубили доверието ми като източник на обективна информация. И лекарите, и пациентите в Бг допускаме една основна грешка: изкарваме си го един на друг, вместо заедно да търсим правата и парите си.

Ъхъ! А какво е дИктор?При поставянето на правописни знаци има правила- запетая не се поставя където ти си решил. Dream on-продължавай да мечтаеш и се хвали на друго място.

...питайте патило... Стига защита на псевдолекарите в България! Няма ли един да си поне да си понесе отговорността?! И да не са пияни пак същото - нехуманно отношение и безучастност към проблеми, касаещи съществуването на пациентите!

Имай предвид, че системата е такава, че в много случаи докторът дори да иска да те лекува правилно..не може..изискванията на касата не му позволяват...затова много лекари вече карат по инерция..и затова не са виновни те.

Писна ми от търсене на евтини сензации за сметка на кой ли не, в случая пак лекарското съсловие.

Да те пази Господ от лекарското съсловие в България!!!!! Като не сте се сблъсквали с аморалността им, липсата на човешка емпатия и всякакви човешки чувства у представителите на уж "най-хуманната професия", не ги защитавайте!

Не ги защитавам, но и с лека ръка да не съдим по приказките на "на стринка една братовчедка чула от шуранайка си"....Голяма грешка е да се поставят под общ знаменател всички от една група.

Дори и така да е лекарската етика не позволява болен лекар да лекува.Това е абсолютно недопустимо.Човек със здравословни проблеми и на антидепресанти още повече е непълноценен като лечител.Да оставим на страна,че пациентката е била зарязана от близките които сега си търсят правата.Сега ако държавата си е на мястото /в което силно се съмнявам/трябва да потърси отговорност от този който е допуснал медик в недобро здраве да дава дежурство.Трябва да обърне внимание и на тези дето сега си търсят правата за това,че са изоставили жената да изпадне в кома и едва тогава да се разтичат.Незнанието не ги оправдава.Невежеството също.След като са търсили полицаи с дрегер значи са можели да потърсят лекарска помощ на време,а не когато всички влакове вече са отпътували.

Абе я помисли малко! Лекарят се е лекувал с антидепресанти, т.е. имал е депресия и си я лекува успешно. Това, че дрегерите показват фалшиви стойности при подобни лечения не е проблем на лекаря. Той е бил в добро здраве. Само нещо да вметна - лекарската професия е една от най-натоварените и масово лекарите са с хипертония и пият хапчета за това. Означава ли, че не могат да практикуват?

Това дето съм го писал,не съм го измислил аз а много по умни хора преди мене.Това първо.Второ аз също съм лекар вече 30 години макар,че моята сфера е друга и не се занимавам пряко с лечение.Трето.ако си употребявал антидепресанти и в момента си под тяхното въздействие съвсем не значи,че си здрав.Веднъж пробвах преди години от научно любопитство усещането е повече от гадно - олекваш, а главата ти се изпразва.На последно място ще уточня,че съществуват международни норми на СЗО които не позволяват медик в недобро здраве или под въздействие на психотропни в-ва да лекува и въобще да е активен.В цивилизованите старни има практика при която един лекар се грижи за здравето на друг свой колега и ги следи постоянно.Ако открие заболяване го отстранява от работа докато се оправи.това е въпрос на морал и етика ,а и законово положение.Тук в БГ нещата са доста далеч от цивилизацията,но това е друга тема

На базата на заплатите които се получават в този сектор, какво очаквате? Много ясно, че ще са на антидепресанти. Като знаят колко години са учили и инвестирали и накрая децата им са обект на подигравки, защото детето на бореца го карат с мерцедес, а те пътуват с обществения транспорт. Да се чудят как да си платят сметките и т.н. Младите медици е ясно, че напускат страната, старите са демотивирани и живеят ден за ден. Докато политиката в България не толерира професии като лекар или учител, а толерира само футболист, полицай, митничар то добро не ни чака. Дано не съм прав но след десетина години ще стране страшно в болниците.

Проблема не е само в парите.Не че те не са важни.Липсват правила,Правила които да крепят системата на здравеопазването.Там се краде и то без мярка.Парите не отиват където трябва а в джоба на разбойници и печалбари които нямат нищо общо с лекарската професия.Те се возят на скъпи коли.Въпреки това никой не дава право на съсловието да бяга от отговорност."Изпълни дъга си, ако ще да ти струва главата".Достойнството не се мери с пари.

Глупости!!!! Антидепресантите не дават положителна проба на дрегера!!!!! Лекарското съсловие в България е най-неморалното и антихуманно съсловие!!!! ИЗРОДИ!!!!

когато се взимат антидепресанти не се пие алкохол! малко повече четене..и после пускане на тъпи коментари!

антидепресанти,ми какво прави на работа тогава ???????????????? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Вие нещо съвсем не сте в час. В малките градчета, обикновено има по един дежурен лекар. Няма вариант да не отиде на работа. Ако ли пък случайно напусне после месеци наред не могат да назначат друг. Да не мислите, че е толкова лесно да намериш някой изпаднал тип дето да ти бачка а 5-600 лева. Пиян, дрогиран няма значение, радвайте се че го има, благодарете му и му целувайте ръцете, защото скоро и това няма да го има.

Аз пък мисля, че няма значение дали е алкохол или антидепреснти. Факт е, че нормален човек не би давал дежурства за 50 стотинки на час. Щом се е хванал с тази работа значи нещо не му е наред. Какво значение има дали дави мъката от мизерното си съществуване в алкохол или в антидепресанти. На практика болниците не могат да предложат нормално заплащане с което да привлекат добрите специалисти. За 500-600 лева можеш да наемеш само някой изпаднал човек, които е изгубил всяка надежда за нормален живот и преживява ден за ден.

Покажи ми един лекар с 500 лв. заплата и аз лично ще му я удвоя от моя джоб...... но няма да можеш и с 1000лв да ми покажеш .....

Веднага ти посочвам. Всички специализанти работят за 390 лева на месец. Вади пачката и ходи да раздаваш.

Дай мейл и веднага ти пращам фиша си...но не забравяй какво си обещал :)

при липса на алтернатива/избор ВСЕКИ НОРМАЛЕН ЧОВЕК ЩЕ ПРЕДПОЧЕТЕ НЕЩО ПРЕД НИЩО КАТО ЗАПЛАЩАНЕ .ДОРИ В РАЗВИТИТЕ ДЪРЖАВИ ИМА ПОДОБНА СОЦИАЛНА НЕСПРАВЕДЛИВОСТ И ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ НЕ МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ЖИЛИЩЕ,ХРАНА И ДОРИ 1-2 ДЕЦА ,КАКВИТО СА ПРИНУДЕНИ ДА ОСИГУРЯВАТ НА ОНЕЗИ,КОИТО СА СЕ ЧУВСТВУВАЛИ СТИМУЛИРАНИ ДА РАЖДАТ МНОГО ДЕЦА ЗА БЕЗКРАЙНИ ПОМОЩИ НА ГЪРБА НА РАБОТЕЩИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ ИМА ВАРИАНТИ ЗА БЕЗПЛАТНО /БЕЗ ЗАПЛАЩАНЕ ,НО ДОБРОВОЛНО ПРОФЕСИОНАЛНО РЕАЛИЗИРАНЕ ПО ПРОФЕСИИ ВКЛ ЗА ЛЕКАРИ ,ЕКОЛОЗИ,МЕНИДЖЪРИ ...ОБАЧЕ ПРИНУДИТЕЛНИЯТ ТРУД -НЕПЛАТЕН,И НЕО-РОБСТВОТО -ПРЕКАЛЕНО НИСКО ЗАПЛАЩАНЕ НА ТРУДА Е БИЛО ,И СЕГА ОЩЕ ПОВЕЧЕ Е ТЕЖКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО,КОЕТО ПО ООН ТРЯБВА ДА СЕ ЛИКВИИДИРА ВЪВ ВСИЧКИ ФОРМИ .ПАРАЗИТИТЕ ВЕЧЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ В ПРОГРАМИ ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНА РАБОТА ,ПОМОЩИТЕ СЕ ОГРАНИЧАВАТ ПО СУМА И ВРЕМЕ /ОБИКНОВЕНО ДО 2 ГОДИНИ/ ,НАЛАГАТ СЕ И ДРУГИ САНКЦИИ ЗА ТОВА,ЧЕ ПРИНУЖДАВАТ ДРУГИТЕ ДА ХРАНЯТ ТЯХ И ДЕЦАТА ИМ ДО СТЕПЕН,ЧЕ ПРИНУЖДАВАТ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ДА НЯМАТ СРЕДСТВА ДОРИ ЗА 1 ДЕТЕ, ТОВА ГО ПИШЕ И В ПРЕДЛОЖЕНИЯТА ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ ПОМОЩИТЕ НА