Дупница обяви огнено бедствие, бунт и заради пожара в Шишманци

3 стихии край АМ "Струма" за часове. Кмет написа писмо до премиера заради пламнало за пореден път депо

Обратно в новината

Коментари - Дупница обяви огнено бедствие, бунт и заради пожара в Шишманци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Както се оказа, по думите на собственика на фирмата за вторични суровини, тези отпадъци били складирани там защото сега ТЕЦ Бобов дол не искал да ги вземе. Т.е. имаме признание, че ТЕЦ Бобов дол изгаря италиански боклуци ( основно пластмасови ). Въпросът е кой и защо е дал разрешение на ТЕЦ Бобов дол да издаря боклуци, и кой и защо е позволил внос на остадъци от друга държава ? Нено Димов ? Някой друг ?

Това ли са МУ заводите, дето никнели като гъби покрай магистралите МУ-сметища? В Дупница намат ли РИОС? Кой е разрешил това сметище и носи ли някаква отговорност?

Кметът да вика всички пожарни от странара и после да навре сметката в дирниците на сибствениците на сметището за вторична преработка и да заведе дело за обезщетения. Иначе няма управия с тако и вако.

А кмета къде е блял и е оставил там да има сметище?

кмета се бунтуваше навремето, както и гражданите. Тогава уверяваха, че ше строят завод за преработка на отпадъци, а не сметище

Уникална некадърност цари в държавата на ГЕРБ. Всички държавни и общински органи, които иначе са първи да ти събират пари за винетки, толове, разрешителни, глоби и т.н., не вършат работа за 5 ст.

Що някой не провери на кого са тези депа за отпадъци? Това в шишманци беше замислено като завод за преработка на отпадъци. Май по-лесно е да му драснеш клечката, отколкото да преработваш

"натрупани различни по вид отпадъци в района на фирма "Феникс Ресурс" ама чукча писател, нечитател

В Дупница не съм наясно, но в шишманци си е точно както съм го описал.

Лелеее сега че пострадат колите с върнати километражи...

от яд заради едни самолети да подпалят гори и зарази на собствената си земя. ей, зли хора бе, зли и агресивни. примитивна работа.

Чудя се как изобщо човек може да е толкова тъп

еми на, толкова са тъпи. и аз им се чудя, но това е положението. да не се обиждат де, просто това е реалността.

Новите Ф16 ще бъдат оборудвани със системи за гасене на пожари. Стискайте зъби още малко. Само след 8 години ще дойдат първите бройки

Кочината гори, и огнени бури върлуват и болести.ха.ха.ха

Ми като правим 2г.поред .всенароден курбан по време на пости.изглежда.че и на на бог му писна от такива безбожници като нас ..

Не знам кой идиот е разрешил складирането на лесно запалими отпадъци под моста на магистрала Струма . Но в следствие на пожара АКО той нагрее в достатъчна степен носещите греди , то АРМИРОВКАТА ВЪТРЕ ЩЕ СЕ КОМПРОМЕТИРА и с нея : цялата греда . Какво се случва после ? Ами вижте едногодишния ремонт на виадуктите по Тракия и Хемус ! За пари , като се има предвид и самото СПИРАНЕ на магистралата не може и да се прогнозира , но със сигурност ще е МНОГО !!!

ти си абсолютен илитерат! оди чети за съпротивление на материалите преди да сереш тук, че ще ти се смеят учениците от 6-ти клас моста е от стоманобетон (щот в бг знаят че стоманен мост не могат да си позволят). Та стоманобетона има странното свойство да е пожароустойчив! верно, Ще се опуши... Пожар в затворена стоманобетонена конструкция - панелка, не нанася никакви щети на конструкцията. За сравнение, пожар в метална конструкция може да я копмпроментира. До тук! твоят мост е на открито - проветрява се. стоманата вътре в бетона е защитена. от бетона. ефтино - грозно, грубо и практично! не случайно съветския съюз строи само стоманобетон! за да е грозно. Останалите... виж сидни харбър бридж напиример, красота! ама трябва да се пребоядисва целия всеки 5 години... в съветска българия никой не се дори наема да експлиатира конструкция която изисква пълно пребоядисване... знаят че не могат!

Некомпетентния по всичко. 1. Не бетона пази арматурата, а арматурата бетона от разпадане, да ва му много голяма издръжливост. 2. Бетона само като име е нищо, има много видове бетон и мога да се хвана на бас че използват най-некачественото защото е най-евтин. 3. Бетона е добър топлопроводник, така че не пази от загряване. Върви да си проветряш кухата кратуна някъде, но гледай не не избяхат бръмбарите от вътре.

НЕКА ЕДИН ДЕН БОГ ГО ВЪРНЕ НА СТЕФКА КОСТАДИНОВА И НИКОЛАЙ ГИГОВ ЗА ОТРОВЕНИТЕ ХОРА В ОБЩИНА РАКОВСКИ И ОБЩИНА БРАТЯ ДАСКАЛОВИ И ДАНО СЕ ЗАДАВЯТ ОТ ПАРИТЕ НА СМЕТИЩЕ ШИШМАНЦИ!

Ба, той Сибир стигнал чак до Дупница, бе!

Е, няма как -дружба навеки!

Не е ли забранено да се складират запалими материали под мост?

за в българия ли питаш? че кой пита там? и кой се вълнува дали е забранено или не? никой не го е видел като "складирал" и тва е

Изобщо не мислят за това

да ни и сме малък ,но изключително прост народ ,да складира запалили материали под мост да си най бедната нация в ес и да си даваш парите за оръжие дето ще получим на куково лято ,това е въровна простотия

Тиквари, нямаме ни една,... читава машина за гасене на пожари на труднодостъпни места, ама ще си имаме... осем летящи щайги, последен модел от чичко Сам(ако изобщо някога ги дочакаме), с които ще плашим гаргите да не летят... високо, найс, а:)))!

Тоя дето е трупал боклуците си под моста да плаща! На пожарната и т.н. Да плащат и всички дето са го проверявали! Но не институциите, а служителите на институциите, които са се подписали на проверката!

коя проверка бе? ти нещо се взе насериозно

Поредена българска иновация. Подпалване на мост с боклуци направо си е за патент БГ. Подпален но не пада въпреки лошия минал Век. Сегашните магистралки се разпадат месец след откриване. Без Научно обяснение засега продайте патента на американците да не им падат небостъргачите 100% гаранция През всеки 5етаж депо за боклуци създава антигравитация и небостъргача не пада. Опитът в България е практическо потвърждение на патента Страничните ефекти американците ще ги дооправят

я, покажи ,ако обичаш, една "разпадната магистралка", че нещо не се сещам!

любимия ми пример - магистрала люлин! откриха я с фанфари, плевню заради нея стана президент. ползвах я всеки ден в този период. отвори се свалчище (което все още си е там) накъдри се като луната през 1969та, рремонтираха едната лента после другата после третата, всяки месец след отварянет. други въпроси ? на края на магистрала тракия помниш ли? когато спираше в нищото в едно кръгово до стара загора ? спомням си 4 претъркулени коли вътре в диаметъра на кръговото. други въпроси ?

Карай, на кой му пука. Тя цялата държава е запалена, ама кво от това ?

Българи,запомнете това нещо. Сега ще затворят пътя към Гърция. Моста можел да рухне. Искат да задържат българите в България. Да ходят при мутрите на черноморието

Дърводобивната мафия отново се развихри.

Като гледам тоя мост и пожара отдолу, и като знам кой го е строил, се убеждавам за пореден път, че атентата на 11 септември не е това, което се показва. Първо, американците не строят като нас, кьопавата, и второ, ако всичко е така, както го казват по телевизията, ей тоя мост отдавна да е предал Богу дух! Ама си седи ...

Американците строят много по зле от в България. Етажните "плочи" са 0.5мм гуфрирана ламарина с 8мм бетон покритие. Като върви някой, целите подове на офисите се тресат и вибрират. Да не говорим за къщите от шперплат. Талашита е лукс изпълнение.

...и освен това е поръчал пожарникарски самолети от щатите щот разбрал че наште били свършили.

Не'а се пуашите. Премиерот ни е пожарникар. Че извади големиот маркуч и че го изгаси тоа пожар!

Комунистите са майстори на саботажа и подривната дейност. Диверсантите от ВЬIмпел могат да се учат. Палежи, троли, скандали...

бошкей, заради едни избори колко дървета и прасета дадоха фира... не така бе, дървеняци балкански. какво са ви виновни живинките...

Ами ЕС първо даде пари за чумата, сега ще се проси и за противопожарна техника и така ББ ще каже - аз уредих. Нали така каза за едно събрание- бил построил на БСП пътища и градини ...

Забраниха дърводобива заради чумата. Мутрите запалиха горите в знак на отмъщение. Тази изгоряла дървесина няма чума по себе си.

сигурно така набързо ББ дезинфикцира всичко- куче влаче, диря няма...

В държавата на управляващите тикви е така. Северозападът и той бе пометен от родителите и дядовците на тиквите. Комунистите изселваха по 200 семейства от село на месец от този северозапад и ги направиха пролетариат по големите градове, вкл. София. Както и да се бунтуват софиянци, хората които са дошли от северозапада не са имали друг изход. Ако бяха тръгнали на запад, щяха да бъдат избити от боклуците, чиито деца сега ни управляват.

Какво прави каквото и да е било предприятие?! Автокъща, много популярни и в София?! или...каквото и да е било под мост?! Сервирути, нещо?

Купувайте поцинковани кофи от Женски пазар, пълнете с вода, качвате ги на Кугари и Ф-ки и гасете!

Не, не, те чакат... новите дето онзи ден ги платиха предварително, че да ги изпробват в бойна обстановка:)))!

Веднага да дойдат F-16 от блок 70 или поне от блок 69.

Нямаме техника за гасене на пожари,но сме на второ място по харчене на пари в НАТО!?

И на първо място по пари от Рашата за тролове в Интернет !

Защо на някой промити мозъци истината все не им харесва и търсят все тролове и д-р.глупости?

Нашите тролове са толкове прости, те и без пари го правят.

Няма такова малоумие покрай тези пожари. В района на цитираните петрички села всяка година гори. Традиционно. Има някакви силно изкривени хора, които се наслаждават на това. Винаги се избират най-опасните моменти - зверска суша и вятър, за да може щетите да са максимални. Кметовете и пожарникарите знаят кои са злодеите, но няма реакция години наред. А за тези пък с пожара под магистралата направо нямам думи.

Тези от АПИ, чули ли са нещо за сервитут.

Запомнете нищо случайно нищо не се случва у нас.

брей тая жега...как избирателно пали. таз ще да е некоя интелигентна жега. предизборна.

а у северозапада всичко го изгори европата и никой не остана за да напише и едно писмо до НВ +НС Херцог Таррторски!

И по Бай Тошево време специално вие не ставахте за нищо... :)

Що бе, кои ставаха тогава за нещо като всички тикви по горните места бяхте определено... освидетелствани простаци и търтеи от... село:)))?!?

нали сме втори по харчлъ в нато ..и сме платили невидимите самолети....само нашите са наистина невидими,дорипилотите дето трябва да гикарат не ги виждат.