Технически изпитания и опашки на Дунав мост

От петък до неделя Дунав мост ще бъде затварян за по пет часа до обяд заради техническо изпитване на съоръжението от румънска страна.

Обратно в новината

Коментари - Технически изпитания и опашки на Дунав мост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тировете със стока не могат да минат на Дунав мост, но мигрантите свободно нахлуват откъм юг.

"Мостът на дружбата" между Русе и Гюргево е изграден за рекордно кратко време - 2 години и 3 месеца/включително проектирането му/. Открит е на 20 юни 1954 година. На 27 юни 1954 г., неделя, в 7.50 ч. по новия мост на река Дунав преминава първият товарен влак с 40 вагона, който доставя трактори "ДТ-54". Не е ремонтиран 50 години. Епопеята европейски мост Видин започва 2002 г. Срокът за изпълнение е 38 месеца, а предвидената обща стойност на договора е 99 955 948 евро. Открит е 2013 г. при стойност 256 млн. евро Още следващата година започва ремонтът му. Изпитания се правят преди въвеждането в експлоатация. Това което правят румънците е спешна аварийна проверка.

ОК, обаче "нашите" май нищо не знаят за това...

Знаят, но си траят - строителството на моста никак не е за хвалба.

Това "съоръжение" Дунав мост изключителна румънска собственост ли е? Не трябва ли подобни "изпитания" да се съгласуват с България и да се провеждат съвместно, а не едностранно от румънците?

да се съгласува значи да не се направи ли? като го съгласуват с нас и не отнема време ли? да не го правят, че да не пречат ли?

Аман от хейтъри.

Изпитанията се правят преди въвеждане в експлоатация. Проверката след това е знак, че мостът не отговаря на проектните конструктивни показатели, тоест вибрира повече от допустимото.

Русенец съм и виждам Дунав мост постоянно през прозорците на апартамента си. Причината само румънците да правят изпитания на моста е, че само те правиха през последните няколко месеца основен ремонт на тяхната част от съоръжението. Българската част беше ремонтирана само козметично, затова не се и налагат такива изпитания.