ДНСК спира строежа до плаж Алепу заради груби нарушения

Вместо първо да укрепи брега, инвеститорът е започнал да строи ваканционен комплекс

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези проверки са прах в очите на хората. Ще се открият някакви нередности, ще се платят някакви глоби, ще се имитира някаква загриженост. Но няма да се извърши главното - да спре унищожаването на природата в България. Обзалагам се, че всичко ще е формално законно, но тук идва въпросът кой и защо е създал такива закони, които позволиха да се бетонира Черноморието, да се изсекат горите, да се смяня произволно предназначението на земите и да се позволява местни факторчета на властта да се облажват с далавери с общински и държавни имоти. Защо днешните депутати не се раздвижат? Нито от управляващата страна, нито от опозицията. Ако става въпрос за заплатите им или за привилегиите им ще се съберат веднага, ще дискутират цяла нощ, ще се обединят и съюзят. Но за България, за природата, за народа, за бъдещето на децата ни не им пука. По-важно им е да се дърлят в Парламента дали някой е нарушил закона или не, въпреки да оставят това на Прокуратурата и законите, които пак те са приемали. Къде е Президентът, къде е обдусманът? За тях е по-важна килията на Иванчева и какъв самолет да се купи, но не ги вълнува, че България умира. Да не говорим за измислените "природозащитници", които ореваха орталъка за един лифт в Банско, но за изсечените гори и бетонираното Черноморие нехаят. Сигурно защото никой не е им дал поръчка да протестират. Настоящи и бивши депутати, управляващи, партии и законотворци, както и президенти, позволявали и позволяващи всички тези безобразия и създаващи условията за тях с умишлено създадени закони, улесняващи разграбването и унищожаването на България трябва да се разследват за престъпления срещу България и българския народ.

И накрая едно Голямо нищо

В крайна сметка строежът ще бъде довършен. Просто ни мятат лмалко морски пясък в очите. RIP Южно Черноморие От държавно стана частно...

Защо не обявят този размирен район Черноморието за автономен и не се напрягаме всички - и без друго там законите български не важат, институциите не работят, а за капак ни обясняват и правят на глупаци, че не е това което всички виждаме, а всичко е "според закона".

И това е било нива или лозе??????

kluchar@

Догодина на тези места ще има хонтели и къщи съвсем законно.

Тъпите мутри не разбират, че с бетон до морето не могат да привлекат богати туристи, а само клошари, богатите търсят девствени места без бетон и мутри.

Толкова знаят, толкова могат

Какви туристи сънувате бе хора.Тук идват бацили да се надрусат и нафиркат.Мутраците много добре знаят какво да построят-изтрезвителни отделения близо до морето.

Неотложно събаряне на мутренските хотели с булдозери и фадроми, както на циганските бараки.

То вече е оплескано, какво да му спира ? Пълно е с такива недостроени гнусотии по морето. Само влошават работата. Ганьо си е виновен, особено комунистическия Ганьо. Където стъпи, трева не никне

Само изключително простия дебил постоянно вижда Ганьо и комунисти.Не съм им фен, нито адвокат, но страшно са ми противни хората които бият вързано куче, което неможе да се защити.Все едно да се гавриш с починал човек.Повечето пара е или еврейска или западноевропейска.Но, дай да шибаме Ганьо и комунистите, че толкова си можем.Що не скочиш на Мойше а.А ти да не би да си Пръдливия Ханс с вартбурга.Не бе за един приятел питам, щото ОРС е симпатична машина, ама Опел.

като видиш снимката ти става ясно, че това са мафиоти-престъпници, които изграждат обект на самия плаж. А това е забранено по всякакви законови норми!!! Но, спете спокойно деца, и тук ще се замажат очите на хората, ще минат няколко дни и тихомълком градежът ще продължи. Така беше и в Св.Константини Елена край Варна, където мутрите застроиха целия бряг, издигнаха крепостни стени, за да спрат достъпа на плажуващи, унищожиха дългогодишния обществен басейн с минерална вода, а самата минерална вода отклониха за своите обекти... И всичко това въпреки протестите, въпреки драстично нарушаване на Закона, въпреки абсолютно наглото престъпление! Ако подобна схема се разиграе в нормална държава, тези тарикати, мутри и мафиоти няма да видят бял ден за десетки години напред. А у нас, същите тези престъпници са под прожекторите с държавните вождове, тупат се по раменете, прегпъщат се и се уверяват един друг колко са полезни за България!!! Пфууууу... каква е тази държава!!!

Тези строежи по морето са най-точния образ на случващото се в държавата. Още от самото начало на прехода трябваше ясно да се направят само три неща: 1. Да се определят защитени зони, територии и сгради. 2. Ако те са общински или частни, държавата да обезщети собствениците на тези имоти и да ги купи. 3. В тях да бъде забранено абсолютно всякакво строителство или разпореждане извън държавните стандарти и интересите на държавата. Вместо това всеки ден гледаме цирк "Глобус". Частници-държава-ДНСК-строежи-инвеститори-дюни-жаби-гори - жалби-съдилища, отмяна на решения-пак жаби и т.н. - цирк безкрай. В момента законодателството е пълен бардак. Който има пари и власт, строи където си иска. Който няма - даже в собствения му ЧАСТЕН имот му забраняват, защото там трябвало да се въдят жаби и комари или имало защитено еди що си. Същото е с културните паметници - били частни, ама държавата ще нарежда на собствениците какво да ги правят. Явно отдавна е забравено, че комунизмът умря. Държавата нищо не може да нарежда по отношение на моя ЧАСТЕН имот, където и да се намира. Ако реши, че тези имоти са ценни, от природна или културна гледна точка, да отчужди имотите и една ивица от 5 км. по крайбрежието и да забрани ВСИЧКИ строежи там. Това е закон. Другото е идиотия и корупция. За обикновения човек - хем частна собственост, хем не може. За батко и братко - хем защитена територия - хем може. Като се добавят и кресливите зеленясали НПО-та, които се подхранват от вън с пари и защитават интересите на чужди страни, циркът става превъзходен. Ех, българска държаво, какъв прекрасен бардак си станала.

Този ваканционен комплекс май ще влиза в морето

В Мутроландия всичко е наред

Т.н. "Българско Черноморие" поради трайното отсъствие на нещото наречено "държава" има спешна нужда от 1 много сериозно цунами!

Не разбирам как винаги изпращат хора и извършват СПЕШНИ ПРОВЕРКИ след репортаж на някой журналист по ТВ, а преди това никой нищо не знае и не е чул, месеци наред е текло строителството и пак никой не е видял и чул и изобщо излиза, че всеки може навсякъде да строи, докато няма репортаж! ПЪЛЕН АБСУРД! ПОТРЕСЕНА СЪМ! ЯД МЕ Е ЗА ТОВА ПРЕКРАСНО МЯСТО И ЗА ВСИЧКИ ДРУГИ ПРЕКРАСНИ МЕСТА, КОИТО СТАНАХА БЕТОННННН!!!!!!

Спокойно, от понеделник всичко ще е наред. До края на седмицата ще се върти по медиите, в понеделник ще излезе заповедта за спиране, във вторник тихомълком ще се обжалва, което ще спре изпълнението и от следващата седмица ще се продължи строителството... А иначе защо са ни тези хрантутняци от държавната админинистрация по места, след като трябва най-главния на институцията да открива нарушенията?!

Както винаги, след като е разорано и бетонирано..къв смисъл като вече е о..кано..

Това не решава проблема с незаконната промяна на статъта на земята и правото за строеж там. Излиза, че сега ще променят процеса първо с укрепване на пътя и после могат да продължат законно с строежа на сградите ли? Прах в очите.

За пореден път се убеждавам че държава НЯМА ! Организирана престъпна група облечена с манипулирана Власт !

Ако мине номера мине! Ако няма разпореждане на премиера слънце-никой не си мърда пръста да си свърши работата. Но най-лошото е че има разрешение за строеж.....брега ще се укрепи а строителството ще си продължи!

И да не забравим-Руснаците са виновни!

Тук не са виновни, но за нищо не стават. Като ги видя по морето тия селяни ми развалят гледката.

Все е имало прости неща начело на държавата, ама толкова прости като дуета Б.Б./Цв.Цв. не вярвах, че ще доживея.. жална ни майка и на нас, и на държавицата..

"За плажа "Алепу" от понеделник ще бъде обследвана цялата документация, за да се установи дали става въпрос за укрепване на старо свлачище, както твърди инвеститорът, или се строи сграда, която ще е част от ваканционен комплекс." Гледам картинката... ми не може да ми замяза на "укрепване на старо свлачище", мяза ми на строеж;) Ма пък от друга страна, ако съм достатъчно "отговорен чиновник" в още по-отговорна институция, срещу една кръгла сума/пост/ ще ми замяза...Особено, ако съм наясно, че закона няма да ме стигне - защото някой "отгоре" се е обадил тук и там! Довършете с инфото от тези дни - за "нуждаещите се" деца на висши съдии, купили си имоти на безценица по атрактивни локации- и веригата се затваря! После да не забравите да си напомняте денем и нощем и да вярвате, че "България е демократична и правова държава с върховенство на закона!";)

"Особено, ако съм наясно, че закона няма да ме стигне - защото някой "отгоре" се е обадил тук и там!"- Внимавай с това, като станеш чиновник, че ставаш идеален бушон!

Ха! Да те успокоя - няма такава вероятност - да стана "чиновник на отговорен пост"- не покривам "високите изисквания";)))) - не съм партиен член( на управляващата към момента на назначението ми партия), не съм любовница/жена/конкубинка на отговорен фактор на държавен/обществен пост и най-важното - не мога да лижа задници и да си държа устата затворена;) Говоря разбира се за

Да попитам - след като обикновенни хора и журналисти , свършиха работата на държавата , би следвало заплатите на тунеядците да се преразпределят.

Bbil sym na mnogo mesta ... te takova pa nema NIKYDE!!! Bolno PLEME !!! Zashto pleme li ??? Pleme hem kradlivo hem eblivo i nakraia zavistlivo . Radoi Ralin

Трябва да спретнем един референдум. Дали пък да не станем султанат?

четете внимателно-нищо не спират,просто отлагат за да се укрепи първо а след това се строят виличките

Откога на престъпленията се казва груби нарушения?!

Утре като дойдат избори, същите боклуци си сложете да управляват.. може да почнат и вътре в морето да строят.. свинщина!

Да се прави хазарт с природата чрез застрояване никак не е добър риск. Мисля, че алчността е прекомерна, а туристите не знаят какво получават. ако скатът не е укрепен, може да влезе в сградата и освен да я разруши, да убие и хора ако има вътре. Плаши ми се окото от такъв туризъм. Определено с масовизация на туризма ще има аварии във всички превози и на практика във всички услуги, но не трябва на нас да се случва. Скатът е изкопан и вероятно са смятали, че всичко е решено, като е изринато свлачището, като някой е убедил инвеститора, че можа да изръси едни кинти, а той не е потърсил честно мнение, а нещо, което го задоволява.

Да те допълня- на 3 метра над морското равнище ,къде ще се излива помията и лайната ? Най- вероятно по тръба на 100 м в морето , защото канализация там няма , ако я има , тя не може да е толкова ниско !

Само когато последното дърво бъде отсечено, Само когато последната река бъде отровена, Само когато последната риба бъде уловена, Само тогава ще разберете, че парите не стават за ядене...

За резервните колела на тлъстите задници с бръснати кратуни: КОНСТИТУЦИЯ на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Чл. 18. (1) Подземните богатства, крайбрежната плажна ивица, републиканските пътища, както и водите, горите и парковете с национално значение, природните и археологическите резервати, определени със закон, са изключителна държавна собственост. Гешев да чете и да работи!

Че той плажа вече го няма!!! Защо да спират строежа??? Може би, за да останя само този бетонен гурел?

Институциите функционират единствено по разпореждане на Бойко Борисов. Ако Бойко Борисов не разпореди, институциите не функционират. Така е в държавата, в която министър-председател е Бойко Борисов. Бойко Борисов разпорежда да има държава, единстено когато е застрашен рейтингът му. Ако рейтингът на Бойко Борисов не е застрашен, държава няма.

Батко, такава ни е държавата, всичките нормативни актове са така написани, че изискват тълкувание. Как се казва понастоящем Главния тълкувач, не е най-същественото.

Направи партия,яви се на избори,спечели ги и веднага получаваш пълното ни доверие. А е га ти оправиш положението,че да има държава.

Бас ловим,че са откраднали и бетона дето го наливат там! Ама, нема кой да ги пита.Ривириш ли защо.

Как нередовно , като кмета сутринта каза, че всички документи са изрядни , аре сега на кмета прангите и за 8м. в ареста , докато се изясни , кой крив , кой прав .

Тоя Лапачев кмета, няма ли най-накрая да го удари кармата... Той носи вина за много за#рани кътчета по черноморието!

Природата е велика ! И скоро ще заличи всички човешки престъпления ! ЩЕ изравни всичко !

Ще, ще... И след 200 години още ще стърчи ръждива арматура изпод пясъка. След 2000 - може и да изравни. Ама дали ще чакаме толкоз? Или просто да принудим тия да си разкарат гюбрето?

Нищо няма да се промени, прах в очите на хората. След три дни всичко ще се забрави до следващата новина, а човека с парите винаги печели.

Изкарай и ти некой лев,белким се фанеш за зелено.

"ДСНК спира строежа до плаж Алепу заради груби нарушения" НАЛЯХА БЕТОНААААААААААААААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ХА БЕТОНИРАЙТЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ И МИРЯСАЙТЕ. АМАН

Хайде сега ... бетончето, изкъртвате го, на камиончетата и си го наврете отзад. След това купувате пясък от Сахара и пълните дупката. И ей така за кефец един милион глоба. След това кмета на Созопол оставка, щото той вика "Всичко е нормално и законно"

Батенце, пише че ги спира, не че ги обявява за незаконосъобразни. Т'ва значи че като се плати глобата и се отстранят нарушенията всичко си продължава.....

Писмото до Геозащита вече е пратено, получено отговора до 16 часа ще е във Фирмата. Утре в събота в 7,30 часа строежа продължава!

Аааа, без такива само оставка, от кметското кресло в панделата, дето чукат камъни за магистралите. И не само той, а всички с подписите по документите, барабар и собствениците.

Скоро ще дойдат и в планините !

До тук добре. Хайде сега виновните в затвора. По кратката процедура. И конфискуване на имотите.

ЕХ, МЕЧТИ.......

Браво! Но защо трябва да се даде гласност по ТВ-то, за да се предприемат някакви действия? Строежът не е започнат от вчера все пак, така ли никой не е знаел, че се строи там (на самия плаж при това!!!)?

Щото по веригата са взети пари, а не като при разни набедени кметици.

Ако сте добри християни предупредете всички свой познати от чужбина да не доближават българското Лайноморие !

Вие извънземни ли сте?Ама ,вие се клонирахте ,вие сте навсякъде,във всичко,нищо не ни оставихте и природата даже съсипахте.Това не е истина.Кога успяхте,ние нищо не сме видяли,как присвоихте всичко.Имения,прислуга,пари...кой ще се справис вас?Никой.Нима вие от човек сте се пръкнали,да затриете една държава само за 30г.

Въпросът е такива строежи изобщо да не се разрешават. Какво като го спрат? Природата вече е осакатена и нищо не може да я върне каквато е била. Най-смешни са ония, които се оправдават, че решенията ги взимали други, преди тях. Ами като дойдохте на власт защо не ги отменихте, а първо се възползвате, после пак друг ви е виновен? Губя вяра, че безобразията някога ще спрат. Важното е някой да спечели, след нас...ако ще и потоп. Това вече е утвърдена политика, без значение кой е на власт.

243Win

От сайта на камарата на геодизистите в България: Всъщност, истината стана ясна и беше призната на живо в репортажа на Лора Стаматис по бТВ от инвеститора: "Община Созопол е допуснала по-завишени показатели за застрояване!" Застроена площ (стъпката на сградите върху терена): По закон: 1484 кв.м, а според проекта: 2226 кв.м (разлика: 742 кв.м); Разгъната застроена площ (площта на всички етажи): По закон: 3711 кв.м, а според проекта: 8907 кв.м (разлика: 5196 кв.м); Етажи: По закон: 2+терасовиден, а според проекта: 3+терасовиден (разлика: 1 етаж).

За съжаление вече на истината викат ЛЪЖА.

Никога повече в България на море, НИКОГА!!!!!

243Win

Нормалните хора отдавна не ходят в този развъдник на стрептококови инфекции. Ей къде е Гърция - тишина, спокойствие, законност, хубава храна, чисто море, няма рекет за чадъри и шезлонги, а цените не са много различни от тези в България.

Чакам с нетърпение Черно море да се вдигне с 2-3 метра и да залее всички хотели на брега на морето.

Това ,което се вижда на снимката,тази бетонна площадка на метри от морето,това истина ли е?Няма ли кой да го очисти този крадец с бузите ,а без капка мозък?Ясно е,че в държавата няма орган ,който се занимава с престъпници. Не гласувам за никой,ако ще турско да стане/ако не е вече/

Руско е, това се строи за новите руски заселници!

Батееее на хубаво време се родихме, ама сме объркали държавата.И сега този инвенститор ще разбие ли бетона и ще върне ли пръста на място ,както си беше.Да не говорим, че документи за собственост и за строежи се издават на кило.Кой вярва, че това е собственост на друг, освен на държавата.А кой разрешава изливане на бетон на по-малко от 200м до морето.Сега инвенститорите да отидат , да намерят онази бургаскаа мутра дето нареди да се разоре дюната и да си го изкарат и да му го вкарат на него.,