Проверяват кандидатите за ордени за връзки с ДС, но без лустрация

Кандидатите за награждаване с ордени и медали ще подлежат на проверка за принадлежност към Държавна сигурност (ДС) и разузнавателните служби на Българската народна армия, но ще имат право да ги получават.

Обратно в новината

Коментари - Проверяват кандидатите за ордени за връзки с ДС, но без лустрация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отново се бъркат понятията. 45 години в ДС имаше хора, които си вършеха съвестно работата в съответствие с тогавашните закони. На сегашните полицаи няма да им е приятно, ако при една следваща смяна на обществения строй извйднъж се окажат нарушители на морала и законите и станат престъпници - това не би било приемливо, нали? Но тук въпросът е друг - за ролата на ДС в онази своя част, която премина отвъд бариерата и оглави престъпността във всичките й форми - от бруталните наркотизирани главорези до онези в белите якички на върха. Тази част възприе демокрацията, която въобще не е била по тези земи, като свобода да създадат една прислойка от средно и висше равнище на кадри на ДС, която да обсеби цялата икономическа и след това - и политическа власт в България. Тази прислойка съвсем логически прозря, че за това трябва да стане кадровик на държавата ни - да утвърждава и унищожава кадри, да формира едно аморфно деполитизирано, послешно, лумпенизирано в същността си малцинство - кресливо и агресивно - което да провежда политиката им на обогатяване в невъзможни за вярване размери. Никакви инвестици, никакви иновации, никаква икономика - само лична облага - дворци, самолети, жилища зад граница, леки жени, чалги и общо взето нискокулнурно живуркане в сянката на измъчения и оскотял от мизерия народец. Ето това е причината за омразата към ТЯХ - те знаят кои са. Те са и опасни, защото логикта предсказва настъпването им по най-болните места, а оттам - и жесток опън, вероятно чрез въоръжените банди с хиляди членове-наемници без милост и ум. Затова ДС трябваше отдавна да бъде изтрита, забравена и узаптена.

не измрияха ли тези изроди, които са били агенти на дс, висши комунистически номенклатикурци, активни борци и милиционери?

За съжаление не, приятелю. Живи са, а някои от тях - доста активни. Други прехвърлиха парите и властта на децата си и основаха свои кланове. Изходът е един - решителна подкрепа за единствената демократична сила в България - автентичната десница

Не , Господ ги дари със здраве и деца!

Повтаряните "мантри" на тези .. са две : 1.Служихме на родината, България -следователно са И , който не могат да направят РАЗЛИКА между тоталитаризъм и ДЕМОКРАЦИЯ и НЕ заслужават ордени ..), служейки на диктатори..)))) 2."Такова беше времето тогава" и НЕ знаехме КАК стоят нещата-заблудени бяхме- следователно са ДВОЙНИ .. без разум и МИСЪЛ - какво точно правят, т.е. ПАК няма за какво да бъдат награждавани-защшото сатъпи мутанти ...)))), без Ентелект..А защо такива да бъдат награждавани ????..))))))))))))))))))))))))

Що не вземете тези ваши тъпи закони да си ги четете сами и да не ни замърсявате съзнанието с тях.ЗАКОН ЗА ДРЪНКУЛКИ!АБДАЛИ.

За изборите Гоце пак гласеше още орден за Доганя. А и пари ще требат за изборите, на Манджуков можеше още един медал да се даде. С право един виден БГ художник отказа ордена с мотива, че не желае името му да стои в един списък с горните "герои".

май си орденоносец, а?

НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ Е ТОШЕВ. СЛУГА НА ТУРСКИТЕ СЛУЖБИ И ЦРУ. ОМРАЗАТА МУ КЪМ КОМУНИЗМА ГО ЗАСЛЕПЯВА И Е ГОТОВ ДА ПРОДАДЕ ДЪРЖАВАТА СИ, ЗА ДА СИ ОТМЪСТИ ЗА ОТНЕТОТО НА СЕМЕЙСТВОТО МУ НА ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ. АМИ ПО ТАЗИ ЛОГИКА ДА ЛИКВИДИРАМЕ ДЪРЖАВАТА ДНЕС, ЩОТО Е НАСЛЕДНИК НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА НРБ. И ЛУМПЕНА ТОШО ДА СИ ВЪРНЕ ДИПЛОМАТА ЗА ВИСШЕ ОТ КОМУНИЗМА. АБЕ ИДИОТ 100 ПРОЦЕНТА.

Тошо Тошев антикомунист??????Чуваш ли се какво говориш?

Веси,ти четеш статията както дяволът евангелието! Я,прочети по-внимателно и ще видиш,че става дума за фашистката отрепка Л.Тошев...

кого го касае това бе тъпаци съживете икономиката тогава народа ще прецени кои заслужава ордени и медали

Трябваше да направим лустрацията още през 1990 г. и сега нямаше да имаме много от проблемите. Също така, нямаше да имаме президент - агент на ДС.

Не знам остана ли сътрудник на ДС ненаграден от Първанов, а ако е имало такъв то това са хората наистина работили за страната, а не за себе си и пренебрегнати, защото не са заграбили порядъчно от ресурсите на странаата.

Народът знае, че по дрехите /бил или не бил в ДС/ се посреща, ама по акъла/по чест, достойнство и родолюбие/ се изпраща. Тези родоотстъпници, които и свестни закони не могат да приемат, те ли ще бъдат мерители и оценители на достойнството?! Отврат?!?!!!!!!!!!!!!!!!!

Добре че бяха комунистите та се отгледаха такива кретеноиди като тези от ДСБ и СДС. Ако не беше БКП, сега тези щяха да са китни селянчета, и щяха да тичат след гъските и овцете с пръчка в ръка, но уви даде им се шанс и сега вместо овчари са дупетати!

Лъчо Тошев, ти си мръсна шушумига и предател. Ще ми се да не вярвам, че служиш на чужди разузнавания. Но те за разлика от нашите законотворци, няма да си гласуват и те изтипосат някой ден, че си се продал. Съответно няма как да бъдеш подведен под отговорност за предателство и шпионаж. Лошото е, че за стотен път вадите на умряло куче нож, луд умора няма. Тия дето е трябвало да бъдат награждавани, някога са ги наградили. И то за достойна и патриотична работа, особено РУМНО, ПГУ, ВГУ . Но подлогите като теб все още сънуват бели калинки и се събуждат подмокрени от необясним страх вече 20 години. Лошото също е, че Боко за да се докара на Запада не забрани на своите да не те подкрепят. Негодници, още ручкате костите на много знайни и незнайни герои.

много актуален законопроект, ще повиши значително жизненото ни равнище. Заслужава си депутатската заплата с екстрите. Що не внесат нещо за регулиране на цените на дребно? А кой беше се изакал в Европа, че България е нелегитимна страна?

а,за бивши не може,а за настоящи може!!

Не мога да проумея!!!!! Имам познати, които работеха в Разузнавателно управление на българската армия. Прекрасни, съвестни хора. Разказвали са ми как не веднъж са попадали в клопка в западните страни и едва са се измъквали. Завърнаха се с разбита нервна система. За кого правеха всичко това - в ползу роду! Такива разузнавачи работеха и от западните страни у нас. И те - за своите страни. Какво става днес - тях ги награждават, а по нашите плюят!!! Много мръсници плъзнаха у нас, които нямат представа кой за какво е работил и слагат всичко под един знаменател - доносник! Докога!

А защо се спрягат само агенти за всички високопоставени служби? Това са хора с изкривено мислене... Няма ли нормални хора в тая държава, само ченгета от ДС ли останаха?Ма той президента-ченге, Трактора- на почит, Бойко - бивш бодигард на Тато....ООО,Българио!

Ахмед Доган Петър Манджуков Тодор Батков Гоце, ти си срам за България!

Напълно съм съгласен с "да нямат право на ордени участвалите в политическите репресии" , но "сътрудничилите на ДС, на Разузнавателното отделение към Щаба на войската, на Разузнавателното управление на Генералния щаб при Министерството на народната отбрана и на Народната милиция в периода 1944-1989 г." , които са си вършели безкорисно ратотата и са защитавали интересите и сигурноста на България (повечето са такива), да им се отнема признанието към България и народа, заради пошли икономически съображения е по-вече от НЕЛЕПО , граничещо с простотия.

А пък като вземем власта, следващия път, няма да награждаваме сегашните ченгета, разузнавачи и дансери, и така ще си играем все на "нови", все ще започваме от от начало, ... все ще разораваме плодородната България, ... ама има проблемче: няма от къде да вземем ново семе, за да засеем нови човеци по тия земи ... Жална Българийо, що ти требеше да излизаш от Османската империя? Сега щяхме да си я управляваме и европяните само ще си стояха на виенската митница, молейки се да стигнат до суданските земи ... Ех, прав е Бойчето - не става мат`рияла, не става, за ник`ъв чеп не става, щом продължава да се хваща на парченце локум ...

В Русия съм, в Русия съм .....

А, сетили се! Гоцето вече всички ги награди, и Доганчо, и кого ли не! Нали те са бойните му другари - как да не им раздаде по един орден на верните съратници!